Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy! Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.13
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2013-04-13, 00:28   #3722
JennyAniolek
Zakorzenienie

Dot.: Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy! Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.13

Dodałam już relację Vil z porodu na pierwszą stronę , a w kolejnym wątku zrobię osobny post na relacje

Szlafrok: biorę, mam kupiony taki cieniutki

Torba do szpitala: Mam zamiar spakować się w 2. Jedna mała będzie do porodu, a druga większa na pobyt z rzeczami moimi i małego.

Color
zdrowiej i gratuluję wózka

Pawie_oczko trzymam za szybkie załatwienie kredytu

Diabli cieszę się, że z Nelką wszystko ok

Aaś wytrzymaj jeszcze trochę

Salviae śliczny pokoik

Vujka
trzymaj się

Cytat:
Napisane przez szczesliwa25 Pokaż wiadomość
i jeszcze jedno pytanie do Was, co muszę kupić w aptece? na pepuszek, na brodawki i co tam jeszcze innego? to od razu już skompletuję wsio do końca w tym tygodniu - już sobie poradziłam, spisałam z wyprawek na pierwszej stronie
Mam:
- Octenisept do pępka
- Tantum rosa
- Maść z Medeli na brodawki
- Sól fizjologiczną w ampułkach
- Próbkę sudocremu i 2x linomag a+e
- Oliwkę i żel do mycia z hippa

Cytat:
Napisane przez Dziodzio Pokaż wiadomość
Hej Dziewczyny,
Jestem jedną z "zaginionych" mamuś Mój termin porodu to 03 maja, będziemy mieli córeczkę Aleksandrę. Możecie uaktualnić moje dane ;-)

Trochę zaginęłam bez wieści, ale mam nadzieję że teraz gdy już nie pracuję będę miała więcej czasu, także na aktywność internetową ;-)
Witaj ponownie i gratuluję córeczki

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość
mam pytanie, od kiedy gin podawal nam wage dziecka? od polowkowego? bo wlasnie mnie natchnelo i sobie spisuje ile mala wazyla w danym tygodniu (w karcie ciazy tego nie mam). udalo mi sie odkopac w archiwum forumowym wszystkie wizyty do polowkowego wlasnie i zastanawiam sie czy wczesniej tez podawal wage. pamieta ktoras?
Nam zaczął podawać wagę od ok 17 tc i od wtedy sobie zapisuję

Cytat:
Napisane przez ankaaa206 Pokaż wiadomość
a wie ktoś czy w 100 pytań do, jak juz pojedziemy na porodówkę trzeba znać mniej więcej daty w jakich przyjmowało się jakieś leki w ciąży?
bo bratowa mnie zdziwiła tym że sobie zapisuje w notatniku co kiedy brała :/
Wszystko zależy od szpitala. Nam na SR położna mówiła, żeby sobie zapisywać co się brało w czasie ciąży i jak pamiętamy to mniej więcej kiedy.

Cytat:
Napisane przez Magiusa Pokaż wiadomość
Dziewczyny od którego tc zaczęłyście biegać w nocy do kibelka? Bo generalnie mi już leci ten III trymestr i na razie udaje mi się przesypiać całą noc.
Nie budzę się w nocy na siusiu Ostatni raz idę przed spaniem, a potem zaraz jak się obudzę

Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość
TAK !!!
tylko nie wziął mnie tak całkiem z zaskoczenia, miałam małego na rękach i wyciągnął do mnie rękę i powiedział żebym spróbowała się podnieść, z jego pomocą nie było żadnego problemu i nie bolało nawet i po tym zapytał czy chcę wyjść dziś
A jednak to prawda

Najważniejsze, że wszystko ok i już jesteście w domu

Cytat:
Napisane przez maluska88 Pokaż wiadomość
Witam przyszłe mamy. Z tej strony przyszły tata. Moja żona wczoraj miała wizytę u położnej. Niestety nie miała zbyt dobrych wyników krwi,moczu i ciśnienia. Została na obserwacji. Najprawdopodobniej jutro lub w najbliższych dniach będziemy mieli wywoływany poród.Może nawet jeszcze dzisiaj,więc będę musiał wrócić do szpitala. Żona pragnie abyście trzymały za maluszka i za nią kciuki. Więcej szczegółów poda sama po powrocie.Pozdrawiam i oby żadna z Was nie miała komplikacji

Wiktor - 28.05.2013
Lilka & Emilka - 16.05.2015
Antoś - 12.02.2017
JennyAniolek jest offline Zgłoś do moderatora