Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Trądzik - cz. 4.
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2013-04-16, 17:38   #404
e5f8e1654645f7f709e372d7f739a8569d1c32e2
Konto usunięte

Dot.: Trądzik-cz. 4.

Cytat:
Napisane przez Kasjopeja 2am Pokaż wiadomość
Ależ proszę
Lista badań od dermatologa:
-morfologia
-ob
-cholesterol
-triglicerydy
-mocznik
-kreatynina
-ast
-alt
-ggt
-h.pylori
-mocz-bad. ogólne
-kał-pasożyty i grzyby
-hormony:
--tsh
--prolaktyna
--testosteron
--s-DHEA

Dziś byłam u Pana Dr z wynikami i stwierdził, że podłoże rzeczywiście może być hormonalne, ale na zasadzie nadwrażliwości receptorów na testosteron. Dlatego wyniki badań mogę mieć w normie. Przepisał mi lek na te receptory i zobaczymy czy to coś da.
Chciałam też zrobić peeling salicylowy, ale kiepsko u mnie teraz z kasą, a jeden zabieg to 250zł;/ Może któraś z Was robiła w Wawie taniej i mogłaby polecić?
250 zł za jeden zabieg czy całą serię? Toż to salicyl to jeden z najtańszych kwasów. Kupisz go za 10 zł, dodasz neutralizator za 7 zł i przesyłka... i tyle. Tym kosmetyczkom już całkiem Zwłaszcza, że jeden zabieg kwasem nic nie daje. Potrzebna jest cała seria. Ja wczoraj zamówiłam glikolowy, dodam do kremu albo zrobię peeling. Zobaczę jeszcze.
Wątek domowy peeling kwasem salicylowym https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=323502
To naprawdę nie jest takie straszne i trudne jak się wydaje

---------- Dopisano o 18:38 ---------- Poprzedni post napisano o 18:36 ----------

Cytat:
Napisane przez GhostInTheFog Pokaż wiadomość
Ja kiedyś przez jakieś pół roku stosowałam podkład. A potem już nigdy więcej nawet w momentach najgorszego wysypu, bo okazało się, ze strasznie mi pogarszał stan skóry.
Lekarka kiedyś mi powiedziała, ze lepiej by było żebym podkładu nie używała, ale dodała, ze zdaje sobie sprawę że trudno w mojej sytuacji. Dzięki jej sugestii to odstawiłam. To była najlepsza decyzja Od tamtej pory tylko krem, korektor i puder.
Wszystko zależy od podkładu
e5f8e1654645f7f709e372d7f739a8569d1c32e2 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując