Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Żony 2011 :)
Wątek: Żony 2011 :)
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2013-04-16, 19:12   #3485
e49b640a255e4f36f4ca0389c216c83b5b764891_6122d6f2c8cf5
Konto usunięte

Dot.: Żony 2011 :)

Cytat:
Napisane przez natlem Pokaż wiadomość
Ja aktualnie zazywam Sulfosalazynę 1x1 a zazywalam 2x2. Ja w wieku 13 lat spuchly mi 3 palce u reki - lekarze wsadzili mi reke do gipsu, nie przechodzilo lekarze jak to lekarze, i mama wziela ksiazke telefoniczna i zanalazla reumatologa - stwierdzono u mnie mlodziencze zapalenie stawow i niby mialo przejsc, ale wyniki miala okropne crp podniesione ob - 90. i w wieku 21 lat spuchl mi nadgarstek i duzy palec u nogi, bole niesamowite rano nie potrafilam wziasc nawet szklanki do reki czy uczesac sie bo to byla prawa reka. Ale wyniki byly ok-symulantka . Palec u nogi wiekszy razy dwa, nie wiedzialam w jakich butach chodzic i jak chodzic. Odnalazlam moja lekarke z lat mlodzienczych, ale juz wtedy ona byla starsza wiec trafilam juz prawie do babci i ona mi dala rowniez ta arechine i sulfosalazyne i zbytnio nie interesowala sie by mnie chociaz ogladnac czy zrobic jakies badania. Trafilam przypadkiem do innej lekarki i u niej sie caly czas juz lecze tez starsza pani doktor. I ona stwierdzila ze sie nie daje podwojnie arechiny i sulfosalazyny razem, i ze arechina jest juz przestarzalym lekiem-nia sie leczy rowniez malarie. Wyslala mnie do slaskiego szpitala reumatologicznego na diagnoze, po czesci po to by mi zrobili za darmo badania. Badan mialam tyle ze sama bym 3tys musiala za nie zaplacic. Ale wszystkie badania ok niewielkie odchylenia w leukocytach. diagnoza-seroujemne zapalenie stawow. po roku zazywania lekow opuchlizna i bol przeszedl, ale poszlo w kregoslup i biodra - tam znowu bole, po 3 latach znowu szpital i tam zrobili mi rezonans stawow krzyzowo biodrowych i calego kregoslupa. I wyszlam z nowa diagnoza- niezroznicowana spondyloartropatia i obustronne ostre zapalenie stawow biodrowych. W tym roku czekam na ponowny wyjazd do szpitala, tylko teraz juz mnie nic nie boli - oprocz sporadycznych bóli w biodrach.
Mam kolezanke ktorej zaczely stawy puchnac i co miesiac gdzie indziej jej skacze wyniki tez ma dobre, poszla do mojej lekarki i ona stwierdzila ze skoro jest alergiczka to tam trzeba szukac podloza dala jej skierowania to roznych lekarzy i okazala sie ze ma gronkowca i to moze byc duza podstawa do wystepujacych zapalen stawow. Opowiadala mi ze miala keidys pacjenta co mial 5 lat wstecz usnieta osemke zeba i okruszek pozostal z korzenia a on dostawal zapalen stawow. i Jak doszli do tego to choroba minela, takze moze u Ciebie powod moze lezec gdzies glebiej? Dobrze by było
3mam kciuki by przeszlo, albo sie juz dalej nie rozwijalo
Moje objawy w porównaniu z twoimi to pikuś, kurcze naprawdę musiałaś przejść długą i bolesną drogę. Dobrze, że wreszcie przeszedł ci ból
Byłam dziś u dentystki i powiedziała mi, że możliwe że mam zapalenie stawów od popsutego zęba i koniecznie jak najszybciej ma go usunąć. W przyszłym tygodniu idę na zabieg, bo może faktycznie od tego, tym bardziej po tej Twojej historii z zębem .
Zazdroszczę dobrego reumatologa, ja niestety o swoim nie mogę powiedzieć nic dobrego. Mam zamiar iść do niego jeszcze raz, bo już mam zamówioną wizytę i chcę znaleźć jakiegoś innego.

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
Hej Melduję, że 25.03, tydzień po terminie przyszedł na świat mój synek Jakub. ważył 3410 i miał 57cm. bardzo nie chciał się urodzić, próbowali mi wywoływać poród, ale skończyło się cc.
Gratuluję Tak niedawno pisałaś nam, że jesteś w ciąży
e49b640a255e4f36f4ca0389c216c83b5b764891_6122d6f2c8cf5 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując