2013-04-17, 13:04
|
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Już przymiarki u Nas w toku, ślubujemy w przyszłym roku! PM 2014 cz.10
Cytat:
Napisane przez pysia1987
to ja nic nie gadam już  ja też mam póki co jeszcze 1800 zł, ale teraz przez te L4 wyjdzie mniej, a TŻ zarabia 4300zł i serio nam cięzko  tyle, że w sumie te kredyty (moje 900zł plus TŻ jakieś raty ma ok 400zł)), no i benzyna co miesiąc to ok tysiąca  nie wiem, musimy chyba iść na jakieś zajęcia z dobrego gospodarowania pięniedzmi, bo ostatnie kilka dni przed wypłatą mamy puste portfele 
a no i oszczędności zero 
|
Taki kurs chyba by się Wam przydał My praktycznie mamy połowę z tego co Wy, też spłacamy samochód i meble, wszystko opłacamy i czasami jeszcze coś odłożymy 
Cytat:
Napisane przez docik10
Prace inną można poszukać ale co z kredytem? Jeśli nawet dobrze płatna to problem bo za krótko zatrudnienie i trochę czasu minie zanim będzie um na stałe. Wiem, że nie można biadolić ale też nie dziwie się Misi, która jest z takimi zarobkami w kropce. Ja na szczęście mam z tż um na stałe i brałam kiedyś 20 tys kredytu, został on spłacony przed terminem. Nie jest to jakaś wielka kwota w porównaniu kredytu za dom lub mieszkania ale już jakąś historię kredytową mam  Tż brał kredyt na samochód i też już spłacony więc mam cichą nadzieję, że bez problemu dostaniemy kredyt na rozbudowę domu ale różnie to bywa  No to Misia trzymamy kciuki za polepszenie waszej sytuacji materialnej 
|
No jak to co ? Spłacać tak jak do tej pory.
Teraz o umowę o pracę niezwykle ciężko, ale etat to zawsze etat, a nie umowa zlecenie czy o dzieło.
Ja też pracuje na zlecenie, tż na etat i żyjemy. Dodatkowo powiem, że ja nawet nie zarobię tyle co Misia. Trzeba widzieć pozytywy 
Aha samochód też spłacamy Już zaraz kończymy
|
|
|