Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Starania o pierwsze dziecko czas zacząć! Grudzień 2012
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2013-04-24, 17:23   #2609
Pradip
Zakorzenienie

Dot.: Starania o pierwsze dziecko czas zacząć! Grudzień 2012

Cytat:
Napisane przez magduś2 Pokaż wiadomość
U mnie nic sie nie wydarzy bo zrobiłam betę...wynik 0 więc trudno, czekam na @ :/

Cytat:
Napisane przez gawa Pokaż wiadomość
Pierwszy raz mam czucie że coś się tam dzieje w środku. Może to jest intuicja albo wkręcam sobie. Zrobię rano test .
Ale nadziei narobiłaś trzymam z całych sił
Cytat:
Napisane przez ag9 Pokaż wiadomość
Przebadali, okazało się że wszystko ok (chyba?), zrobili profil hormonalny i usg. Kciuki się przydały.

Z doświadczenia powiem, że małe dziecko i szczeniak to najgorsze z możliwych połączeń. Pies sika i sra w domu (no wiadomo, jak to szczeniak), dziecko zaczyna chodzić, raczkować po podłodze. Poza tym szczeniak, tak jak i dziecko, sam się nie wychowa i naprawdę trzeba poświęcić trochę czasu, żeby szczeniaka wychować. Niekoniecznie przy małym dziecku ten czas się ma. W ciąży też nigdy nic nie wiadomo. Oczywiście dobrze by było, żeby wszystkie przebiegały prawidłowo, ale wszystkie wiemy jak to jest.

Wszyscy lekarzy zgodnie twierdzą, że leczenie/diagnostykę rozpoczyna się po roku starań. Dowiedziałam się tez, że wg nich starania o dziecko powinny wyglądać tak, że współżyjemy regularnie min. co 2-3 dzień, bez obliczania dni płodnych, przez cały cykl. I dopiero po roku takich starań powinno się wg lekarzy rozpocząć leczenie.

Tak więc zrobili mi usg. W 12dc miałam pęcherzyk w prawym jajniku o wielkości 19 mm - co podobno jest odpowiednim wzrostem - także intensywnie rozpoczynamy starania , bo pewnie może pęknąć lada dzień
Mam jakąś torbiel 18 mm na lewym jajniku, ale póki co nie trzeba nic z tym robić.

Poza tym, jestem pozytywnie nastawiona w tym cyklu. Owulacja chyba będzie. Jak się przez kolejne 3 m-ce nie uda to mam się pokazać znów.
Super że juz wróciłaś i to z dobrymi wiadomościami teraz nie ma co czeka na majówkę tylko już zacząć ostro działać no i tym dobrym nastawieniem podziel się z nami
Wiem że ze szczeniakiem bywa ciężko i niestety najprawdopodobniej uznam że jednak potrzebujemy pieniędzy na fasolkę ale bardzo bardzo bym chciała no i maż tez bo on całe życie w domu z psami a u siebie już nam 4 rok leci i żadnego czworonoga nie ma
Cytat:
Napisane przez wadera4 Pokaż wiadomość
Fizycznie czuję się dobrze, psychicznie też super, rozpiera mnie energia i chęć działania (w wielu dziedzinach), tylko morfologicznie jeszcze nie bardzo

Tak, żeby mi mrówki w tyłek nawłaziły....

Świetnie że takie dobre samopoczucie masz. Pogadaj sama ze sobą i decyduj a jakbyście się zdecydowali to Tż sadzaj na trawie żeby twój tyłek był bezpieczny
A i proszę mi się tu nie śmiać z moich kulinarnych zdolności bo się zamknę w sobie przestane gotować i maż do Ciebie będzie chodził się stołować (właściwie to dziwie się że jeszcze nie uciekł wczoraj z kolei przesoliłam ziemniaki )
Cytat:
Napisane przez peppermint patty Pokaż wiadomość
dziewczynki...podlamalam sie,wlasnie malzonek zadzwonil,ze wraca do domu (a ma pol Polski do przejechania),wiec szans nie ma,zeby ze mna poszedl na wizyte...mam na 18:45.wiem wiem...nic takiego,ale beczec mi sie chcemoze to hormony wplywaja na moj humor,a moze wielka chec na to by on tez "poczul" bardziej ta ciaze i zobaczyl dzidziusia,bo opisac komus z boku tego sie nie da...

no nic.nastepnym razem :/

Kochany i maż i my jesteśmy myślami z Tobą
Pradip jest offline Zgłoś do moderatora