Starania o pierwsze dziecko czas zacząć! Grudzień 2012 - Strona 87 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-04-23, 17:29   #2581
justiii87
Zakorzenienie

Dot.: Starania o pierwsze dziecko czas zacząć! Grudzień 2012

Cytat:
Napisane przez peppermint patty Pokaż wiadomość
no faktycznie cisza dzisiaj
a ja niestety slomiana wdowa ostatnio,malzon caly czas w rozjazdach wyjazdach,szkolenianiach i tak siedze sobie i troche kisne w domku:/z pogody korzystam tylko przy okazji spacerow z psem,bo mamy szczeniaka,wiec dluzsze wyjscia z domu jakos nie wchodza w gre,bo nie chce go zostawiac cale dnie samego...i tak jak siedze w pracy to mam wyrzuty sumienia

a jutro usg genetyczne,zobaczymy co tam bedzie mozna podejrzec.Oby tylko wszystko ok ze zdrowkiem dzidziusia.Jakos tak troche sie niepokoje,pierwszy raz...wczesniej chodzialam na wizyty tylko i wylacznie pozytywnym mysleniem,a teraz...naczytalam sie oczywiscie glupot w necie bezsensu.bedzie dobrze.oby tylko maz zdarzyl wrocic jutro,bo strasznie bym chciala,zeby byl przy tym usg,jeszcze malucha nie widzial,tylko na zdjeciach po wizycie...trzymajcie kciuki za jutrzejsze wyniki
Na pewno z maluszkiem jest wszystko ok i ie stresuje się na zaś! Pamiętaj pozytywne myśli to podstawa !
A jakiego masz psiaka? Poproszę o zdjęcie
To u Was w domu będą dwa maluchy na raz Mały brzdąc i mały szczeniak że tak powiem od razu rodzina wielodzietna
justiii87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-23, 18:08   #2582
peppermint patty
Rozeznanie

podsylam zdjecia swojego psa,moze takim malym szczeniaczkiem nie jest,bo ma juz 8msc.,podlotek takistaffik,wiec zobaczymy ile z niego "nanny dog" jak to go okreslaja czasem w roznych opisach rasy.

generalnie ja zawsze mialam w domu psy,wychowywalam sie z psami,wiec z nie wyobrazalismy sobie domu bez psa....niestety juz nie raz slyszalam pytanie "co zrobicie z psem jak dziecko przyjdzie na swiat"...nosz kurcze???!!! dla mnie nie wyklucza jedno drugiego.przeciez jezeli juz to ja mam dodatkowy obowiazek,ja mam wychodzenie na spacery,sprzatanie-zreszta i tak dzieci strerylne wychowane to tez jakos mi chyba nie pasuje.
peppermint patty jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-23, 18:13   #2583
justiii87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez shamanka7 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny,
strasznie cicho tu dzisiaj..

Ehh zazdroszczę urlopu, u mnie będzie pewnie dopiero pod koniec roku, bo w nowej pracy tak szybko nie dostanę więcej niż 1 dnia..

Kochana nie doczytałam, albo nie mogę znaleźć, dlaczego do szpitala?

Witam serdecznie nową staraczkę

No właśnie, mamuśki coś cicho ostatnio..

Majóweczka, cudna pogoda ma być, a ja się muszę z prawem cywilnym i administracyjnym przeprosić. Sesja mi się zbliża

Gegee coś mi się zdaje, że jutro masz termin? Wiesz, wiosnę już mamy, bociany przyleciały, niedługo zawitają do nas z bobasami (chyba mi się zrymowało haha)

Lecę Laski do nauki, bo w sobotę zaliczenie z cywila. Dziś miałam ostatni dzień w starej pracy, szkoda trochę, bo fajni ludzie. Mam nadzieję, że w nowej będzie lepiej A jutro znowu na badania LH, TSH i progesteron. Jak się uda to od razu tego samego dnia do gina. Do diabetologa udało mi się umówić dopiero na 9.05, chociaż to i tak sukces.

PPPatinka my chyba testujemy w podobnym terminie, bo OM miałyśmy z 1-dniową różnicą?

---------- Dopisano o 16:17 ---------- Poprzedni post napisano o 16:15 ----------

Daj jutro znać od razu po wizycie. Ja bardzo mocno trzymam kciuki. Na pewno wszystko jest ok!
A Ja się właśnie dowiedziałam, że w majóweczkę będę uczyć się pewnie pytań na obronę :/
W piątek jadę oddać pracę promotorowi i wszystkiego się dowiem, aż mi się słabo zrobiło, już mnie przeczyściło i znów stresówka
Stary 2013-04-23, 18:17   #2584
peppermint patty
Rozeznanie

cos nie chca sie zaladowac foty :/podesle najwyzej pozniej

---------- Dopisano o 19:17 ---------- Poprzedni post napisano o 19:13 ----------

Cytat:
Napisane przez justiii87 Pokaż wiadomość
A Ja się właśnie dowiedziałam, że w majóweczkę będę uczyć się pewnie pytań na obronę :/
W piątek jadę oddać pracę promotorowi i wszystkiego się dowiem, aż mi się słabo zrobiło, już mnie przeczyściło i znów stresówka
no to biegiem po meliske i gleboko oddychac
Stary 2013-04-23, 18:31   #2585
Pradip
Zakorzenienie

Cytat:
podsylam zdjecia swojego psa,moze takim malym szczeniaczkiem nie jest,bo ma juz 8msc.,podlotek takistaffik,wiec zobaczymy ile z niego "nanny dog" jak to go okreslaja czasem w roznych opisach rasy.

generalnie ja zawsze mialam w domu psy,wychowywalam sie z psami,wiec z nie wyobrazalismy sobie domu bez psa....niestety juz nie raz slyszalam pytanie "co zrobicie z psem jak dziecko przyjdzie na swiat"...nosz kurcze???!!! dla mnie nie wyklucza jedno drugiego.przeciez jezeli juz to ja mam dodatkowy obowiazek,ja mam wychodzenie na spacery,sprzatanie-zreszta i tak dzieci strerylne wychowane to tez jakos mi chyba nie pasuje.
My marzymy o labradorze tzn ja marze o biszkopcie a maż o hasku ale oboje uwielbiamy psy i juz jakis czas temu chcielismy sobie sprawic niestety finanse nam się znów posypały i odłożyliśmy to w czasie. Bardzo bym chciała wziąć szczeniaka jak zajdę w ciążę właśnie żeby od małego były razem.
Czekamy na zdjęcia
Cytat:
Kochana stres jest chyba nieodłączną częścią obrony ale zazwyczaj całkiem nie potrzebny
Pradip jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-23, 19:18   #2586
dzoker007
Raczkowanie

hej hej! to ja grudniowa przyszła mamuśka! Chciałam wam napisać , że w czwartek mam pierwszą wizytę także już nie mogę się doczekać !!! Napiszę Wam wszytko po pierwszej wizycie - mam nadzieje że będzie wszystko dobrze,

PS. Dziewczyny jakby mnie tak piersi nie bolały jak bolą to bym nie wiedziała, ze jestem w ciąży Bo innych objawów typowych nie mam, ale wszystko może przede mna , prawda??
Stary 2013-04-23, 19:24   #2587
shamanka7
Raczkowanie

Cytat:

Ja też straszna psiara jestem mam sunię owczarka niemieckiego długowłosego, tak jak moi rodzice. U nas też zawsze były psy i nie wyobrażam sobie, że moje dzieci miałyby się wychowywać bez takiego futrzaka

To ja się też pochwalę moją Jagą
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1.jpg (60,9 KB, 15 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 2.jpg (60,5 KB, 14 załadowań)
shamanka7 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-04-23, 19:26   #2588
shamanka7
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez dzoker007 Pokaż wiadomość
hej hej! to ja grudniowa przyszła mamuśka! Chciałam wam napisać , że w czwartek mam pierwszą wizytę także już nie mogę się doczekać !!! Napiszę Wam wszytko po pierwszej wizycie - mam nadzieje że będzie wszystko dobrze,

PS. Dziewczyny jakby mnie tak piersi nie bolały jak bolą to bym nie wiedziała, ze jestem w ciąży Bo innych objawów typowych nie mam, ale wszystko może przede mna , prawda??
No to czekamy na relację!!
Stary 2013-04-23, 19:45   #2589
peppermint patty
Rozeznanie

udalo sie,trzeba bylo pozmiejszac zdjecia zwyczajnie,bo rozdzielczosci mialy wielkie

shamanka7 piekna ta Twoja Jaga...az sie chce wyglaskac takiego futrzaka

zreszta wszystkie psy sa super jak sie poswieci im jednak troche czasu i wysilku na wychowanie i zabawe.

dzoker007jak narazie brak objawow to wsumie sie cieszzawsze jest 9miesiecy na rozne zmiany w organizmie i jeszcze sie znudza czlowiekowidawaj znac po wizycie
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg pies1.jpg (75,1 KB, 21 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg pies 2.jpg (136,7 KB, 24 załadowań)
Stary 2013-04-23, 20:31   #2590
justiii87
Zakorzenienie

Śliczne te Wasze czworonogi Ja też uwielbiam psy, u rodziców mam dwa psiaki Kilera i Bąbla , mój TŻ marzy o Buldogu Francuskim, ale Nas całe dnie nie ma w domu, a nie chciała bym, żeby pupil siedział sam, a też nie chcę być teraz uwiązana, ale nie mówię, że nie

---------- Dopisano o 21:31 ---------- Poprzedni post napisano o 21:30 ----------

Cytat:

Na wszystko przyjdzie czas , a za parę tygodni będziesz Nas pytała "mam nadzieje, że te wymioty i zawroty głowy szybko miną, prawda ?"
Stary 2013-04-23, 20:48   #2591
Pradip
Zakorzenienie

Cytat:

Oczywiście że będzie dobrze czekamy na relację
Cytat:
Ja też straszna psiara jestem mam sunię owczarka niemieckiego długowłosego, tak jak moi rodzice. U nas też zawsze były psy i nie wyobrażam sobie, że moje dzieci miałyby się wychowywać bez takiego futrzaka

Piękny
Cytat:
udalo sie,trzeba bylo pozmiejszac zdjecia zwyczajnie,bo rozdzielczosci mialy wielkie
Na pierwszym zdjeciu widać słodkiego szczeniaka ale drugie całkiem inne psisko ale równie kochane

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-04-23, 20:49   #2592
Gegee
Rozeznanie

Jestem i ja

Przez cały dzień nie miałam na nic czasu, a poza tym w pracy siedzę teraz w innym pokoju, razem z szefostwem i nie bardzo jak mam na wizażu siedzieć ale podczytywalam na telefonie

Jutro wpadne i pocytuje, bo teraz z telefonu trochę ciężko. W każdym razie u mnie dzisiaj 27dc, wiec jutro powinna przyjść @. Na razie strasznie mnie kłuje w lewym jajniku, takie nagle bardzo intensywne ukłucia czuje. Może na majówkę uda nam się cos z majstrować...

Edytowane przez Gegee
Czas edycji: 2013-04-23 o 20:50
Gegee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-23, 21:23   #2593
magduś2
Wtajemniczenie

GG do magduś2
Odp: Starania o pierwsze dziecko czas zacząć! Grudzień 2012

U mnie tez 27...

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

21.04.2012

18.03.2014 Agatka
magduś2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-23, 22:33   #2594
sylwusia0411
Raczkowanie

AngelicWhispers Witaj

peppermint patty kochana na pewno wszystko bedzie dobrze i usg tez wyjdzie dobrze)<przytul>

U mnie 5dc wiec może w majówke coś zmajstrujemy taka mam malusienka nadzieje. A ja majowke pewnie spedze na powietrzu rower moze rolki a i moja siostra przyjezdza z ktora sie nie widzialam od grudnia wiec pewnie mnie nie bedzie ale jak cos to poczytam Was kochane i jak bede miec czas to sie odezwe , a pogoda ma byc podobno bardzo ładna))

ps. śliczne macie pieski
sylwusia0411 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-24, 06:49   #2595
gawa
Rozeznanie

Hej dziewczyny, zaczynam mieć mętlik w głowie, zaczynam chyba wariować. W tym miesiącu odpuściliśmy wyliczenia i kochaliśmy się przypadkowo jak nas naszła ochota, ale juz kilka dni po jednym z razów (12kwietnia) zaczely mnie bolec jajniki czytez brzuch tak jak na okres mnie zawsze boli, identycznie. I tak mnie boli codziennie i rano i wieczorem tez zaboli, do tego od 3 dni mam napuchniete i bolace piersi tak jak na okres tyle ze ten powinien byc pierwszego maja, . I teraz pytanie czy ja swiruje czy jakis cud sie stal, bo ten 12 kwietnia jakos nie specjalnie wypadal na owulacje tylko na kilka dni przed nia.
gawa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-24, 08:55   #2596
Gegee
Rozeznanie

Witam się z rana

Dzisiaj mam nadzieję, że będę miała w miarę spokojny dzień. Już nie mogę się doczekać końca kwietnia. Jeszcze tylko dzisiaj i jutro siedzę w biurze, w piątek lecę do Gdańska no i we wtorek ostatni dzień i wolność zabieram się za inne rzeczy, więc trzymajcie kciuki, żeby wszystko wypaliło

Cytat:
Napisane przez Pradip Pokaż wiadomość
O już projekt macie? My musimy naprostować jeszcze kolejne sprawy które wynikły po rozmowie z geodetą ale pomimo że szanse są znikome że w tym roku nam się uda to pomalutku działamy. Kurcze ale fajnie że już w lipcu ruszacie z budową własnego domu

Owulkę miałam mieć jutro wiec w weekend zachowaliśmy abstynencję () a dziś ovufiend zmienił mi że owulacja już była

Ja ze swojej strony we Włoszech bardzo polecam Bibione

Mam jeszcze pytanie czy któraś z Was bada szyjkę macicy?
Tak, projekt już mamy, w poniedziałek bylismy u architekt i niebawem będziemy występować o pozwolenie na budowę. Byliśmy przy okazji także na naszej działeczce i powiem szczerze, że nie mogę się już doczekać, aż tam zamieszkamy..pewnie mi się to szybko znudzi, ale teraz wprost marzy mi się, żeby pogrzebać coś w ogródku

Dzięki za namiar, zaraz poszperam w necie na temat tej miejscowości

Odnośnie szyjki - ja nie badam jakoś regularnie, ale czasami coś tam próbuję wyczuć i ostatnio nawet chyba rozpoznaję czy jest wysoko czy nisko, czy jest otwarta czy zamknięta.... ale pewności nie mam ponoć, jak robi się to regularnie i o stałej porze to nabywa się wprawy

Cytat:
Napisane przez wadera4 Pokaż wiadomość
Zapisałam się na jutro do gina, miałam dopiero w następny wtorek, ale ten okres tak mnie niepokoi... Nie jest taki jaki powinien być

Ale dobra wiadomość, już połowę ogródka mam zasianą
Jak wizyta u gin? Mam nadzieję, że wsyztko w porządku

Cytat:
Ja pozazdrosciłam Ci rowerku i od 2 dni pedałuję do sklepu po bułeczki do męża no i miałam plan od wczoraj poszukać jakiś ćwiczeń nieobciążających kręgosłupa i zacząć ćwiczyć ale skończyło się na winku i urodzinowym cieście świadkowej

Dobrze że idziesz wcześniej daj znać co CI doradził
Ja też stwierdziłam że nie będę czekać do 17.05 i przepisałam się na przyszły poniedziałek
Powodzenia na wizycie

Kochana, u mnie zapały do biegania i innych form aktywności też często kończy się podobnie. Może powinnyśmy razem siąść przy winku? oczywiście, tak tylko w ramach usportowiania się

Cytat:
Nie wiem co z majówka, mieliśmy jechać nad morze, ale nie wiem czy wypali, a po za ty wszędzie gdzie dzwonię o noclegi to wszystko zajęte, ale trudno, najwyżej spędzę majówkę na wycieczkach rowerowych oby tylko pogoda dopisało to coś zawsze się wymyśli
My jedziemy nad morze może jednak pojedziecie i się spotkamy zamierzamy duuużo jeździć na rowerach

Cytat:
a jutro usg genetyczne,zobaczymy co tam bedzie mozna podejrzec.Oby tylko wszystko ok ze zdrowkiem dzidziusia.Jakos tak troche sie niepokoje,pierwszy raz...wczesniej chodzialam na wizyty tylko i wylacznie pozytywnym mysleniem,a teraz...naczytalam sie oczywiscie glupot w necie bezsensu.bedzie dobrze.oby tylko maz zdarzyl wrocic jutro,bo strasznie bym chciala,zeby byl przy tym usg,jeszcze malucha nie widzial,tylko na zdjeciach po wizycie...trzymajcie kciuki za jutrzejsze wyniki
za dzisiejszą wizytę. Koniecznie daj znać co i jak no i pochwal się zdjęciem.

Cytat:
Majóweczka, cudna pogoda ma być, a ja się muszę z prawem cywilnym i administracyjnym przeprosić. Sesja mi się zbliża

Gegee coś mi się zdaje, że jutro masz termin? Wiesz, wiosnę już mamy, bociany przyleciały, niedługo zawitają do nas z bobasami (chyba mi się zrymowało haha)
Czyżbyś studiowała ten sam kierunek co ja skończyłam? i nawet chyba mogę zgadywać, ze II rok? Chyba, że u Wass inny tok nauczania

Masz rację co do mojego terminu... niestety bociek u nas nie zawitał, zgodnie z oczekiwaniami, jak w zegarku dzisiaj zawitała u mnie paskudna i wredna @ tak więc zaczynam 5 cs masakra

Cytat:

Kochana, obrona nie taka straszna jak ją malują, dasz radę. I powiem Ci tak, nigdzie tak się super nie przygotujesz jak nad morzem może jednak skusicie się na wyjazd. Będzie dobrze więc się nie stresuj i nie przeczyszczaj.

Cytat:
Napisane przez sylwusia0411 Pokaż wiadomość

U mnie 5dc wiec może w majówke coś zmajstrujemy taka mam malusienka nadzieje. A ja majowke pewnie spedze na powietrzu rower moze rolki a i moja siostra przyjezdza z ktora sie nie widzialam od grudnia wiec pewnie mnie nie bedzie ale jak cos to poczytam Was kochane i jak bede miec czas to sie odezwe , a pogoda ma byc podobno bardzo ładna))

ps. śliczne macie pieski
Ja też mam nadzieję, że majówkę coś zmajstrować chociaż powoli zaczynam tracić nadzieję...

Przedwczoraj byłam w empiku i przejrzałam taką książkę starankową "W oczekiwaniu na ciążę". Całkiem fajna, ale nie wiem czy jej kupowanie nie spowodowałoby u mnie dodatkowego wariactwa, nakręcania a potem jeszcze większej frustracji W każdym razie, doczytałam tam, że nastawienie jest bardzo ważne, trzeba być pozytywnie nastawionym do ciąży, nie można sobie wmawiać, że coś jest nie tak, że są problemy czy też jakieś choroby, bo wszytsko to się sprawdzi. To tyle jeżeli chodzi o teorię... chyba muszę zacząć pracować nad praktyką....

Cytat:
Napisane przez gawa Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny, zaczynam mieć mętlik w głowie, zaczynam chyba wariować. W tym miesiącu odpuściliśmy wyliczenia i kochaliśmy się przypadkowo jak nas naszła ochota, ale juz kilka dni po jednym z razów (12kwietnia) zaczely mnie bolec jajniki czytez brzuch tak jak na okres mnie zawsze boli, identycznie. I tak mnie boli codziennie i rano i wieczorem tez zaboli, do tego od 3 dni mam napuchniete i bolace piersi tak jak na okres tyle ze ten powinien byc pierwszego maja, . I teraz pytanie czy ja swiruje czy jakis cud sie stal, bo ten 12 kwietnia jakos nie specjalnie wypadal na owulacje tylko na kilka dni przed nia.
Kochana, na razie nie wariuj i na nic się nie nastawiaj. Tak mi się przynajmniej wydaje.... Nasze organizmy są tak różne i przedziwnie na wszystko reagują, że chyba nie warto to analizować i porównywać z objawami innych dziewczyn. Pozytywnie bądź nastawiona, ale nie myśl. Szybko czas minie i będziesz wiedzieć. Wielkie kciuki, żeby jednak @ nie przylazła.
Stary 2013-04-24, 09:06   #2597
Gegee
Rozeznanie

Thumbs down Dot.: Starania o pierwsze dziecko czas zacząć! Grudzień 2012

Cytat:
Napisane przez koziemleko Pokaż wiadomość
Wróciłam od nowego gina
Niepotrzebnie się bałam Ten jest o niebo lepszy. Porównując:
  • u nowego jest to oddzielny, indywidualny gabinet z własną poczekalnią, stary miał gabinet w przychodni gdzie trzeba było czekać w kolejce obok pacjentów czekających do lekarzy innych specjalności, a więc u nowego jest więcej intymności
  • niby czysto było u jednego i drugiego ale u tego nowego jest przestronnie biało i elegancko
  • nowy zrobił mi cytologię gdzie ten stary nawet jej nigdy nie zaproponował. Dodatkowo przepisał mi coś na odbudowanie flory po infekcji i witaminy dla starających się + plus dla niego
  • lekarz miły i interesuje się mną jako pacjentką. Zapytał czy w rodzinie były problemy z zajściem w ciążę itp.
Powiedział też, że jakieś badania to on zleca po półtora roku starań się i zaczyna od mężczyzny. U mnie tam niby wszystko w porządku, owulacja prawdopodobnie była, a infekcja jest już zwalczona. Mamy się starać ale nie nakręcać

Prawdopodobnie to stres, który jest związany z obroną utrudnia nam zajście.

Także dziewczęta, jak nie jesteście zadowolone ze swojego ginekologa poślijcie go w diabły i szukajcie porządnego (ja jeszcze nie wiem czy ten jest porządny ale po pierwszej wizycie jestem zadowolona)
Ale wywód ginekologiczny

---------- Dopisano o 12:58 ---------- Poprzedni post napisano o 12:27 ----------

Chcę jeszcze coś dodać. Miałam pierwszy raz robioną cytologię i nie znam się na tym Doczytałam teraz, że przed badaniem nie można współżyć przez 3 dni i nie można jej robić 5 dni przed miesiączką i później. No więc jeśli przytulanko było wczoraj a miesiączkę mam mieć już w piątek to mogą mi wyjść jakieś złe wyniki?
Bo się teraz martwię

Coś mi się pomyliło i sama się cytuję ;/
Super, że podobało Ci się na wizycie trochę tylko dziwne, że ten gin zleca badania dopiero po 1,5 roku starań.... nieco trzeba się naczekać, ale może w trakcie podchodzi do tego inaczej i jak nie wychodzi to jednak robi badania.

Co do tej cytologii to o stosunku nie słyszałam, chociaż może i to logiczne... płyny ustrojowe mogą być inne jeżeli zaś chodzi o @ - rzeczywiście nie zaleca się robić przed, bo to podobnie jak z badaniem piersi, lepsze warunki do badań są w I fazie cyklu. Zasadnicoz jednak, jeżeli wsyztko jest ok to nie ma to aż tak wielkiego znaczenia. Jeżeli cośbyłoby nie tak to wyjdzie to w każdym czasie. To są tylko zalecenia, więc głowa do góry

Cytat:
Napisane przez AngelicWhispers Pokaż wiadomość
Witajcie dziewczyny
Oj długo mi zajęło przeczytanie wątku od początku zanim postanowiłam napisać i przyłączyć się do was Oboje z Tż mamy po prawie 29 lat , i chcielibyśmy już dzidzię. Od czerwca 2012 nie zabezpieczamy się w żaden sposób , ale do tej pory też specjalnie nie celowaliśmy w te dni
Nie jestem w stanie stwierdzić ile razy udało się trafić na owulację, chociaż co miesiąc ją czuję. Postanowiłam ,że uznam ten cykl za 1-wszy ostatnia @ miałam na Wielkanoc , natomiast przewidywana owulację, tydzień temu w sobotę, oczywiście przed tym dniem regularnie co dzień lub dwa było przytulanko , cykle mam około 30-31 dniowe, więc kolejna @ powinna pojawić się za tydzień , zresztą jak w zegarku mam zawsze 2 tyg. po owulacji...
Witaj u nas

żeby jednak za tydzień @ nie przyszła.

---------- Dopisano o 10:06 ---------- Poprzedni post napisano o 10:02 ----------

Pieski macie słodziuchne

Ja też uwielbiam psy, ale niestety przy naszym stylu życia nie możemy sobie pozwolić na żadne zwierzątko. Całe dnie jesteśmy poza domem, często też wyjeżdżamy, więc to by była tylko męczarnia dla pieska kiedyś miałam psiaka, był kochany, pomimo tego, że miał na prawdę złośliwy charakterek... niestety jak zaczęłam pracować to cały dzień siedział sam w domu i strasznie płakał. Dlatego też zdecydowałam się go oddać. Wiem, że trafił w dobre ręce, gdzie cały czas ma towarzystwo i wielki ogród do zabawy. Smutno mi było bardzo, no ale to dla jego dobra
Stary 2013-04-24, 09:22   #2598
wadera4
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Gegee Pokaż wiadomość
Jak wizyta u gin? Mam nadzieję, że wsyztko w porządku
Wszystko jest już dobrze, wróciło do normy. Zrobił dokładne usg, macicę i jajniki mam w porządeczku
Ale mówił, żeby jeszcze miesiąc, dwa się wstrzymać. To tak myślę, że chyba po następnym okresie możemy, co?..

Są groby uwiecznione tylko wspomnieniem, na których wciąż tli się płomień rozpaczy.
wadera4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-24, 09:26   #2599
Gegee
Rozeznanie

Dziewczyny - listę uzupełniam na bieżąco, ale jeśli o kimś zapomniałam to przepraszam - dajcie mi znać jeszcze raz

Magduś2 - jeśli chcesz żeby Cię dopisać to podaj namiary pozostałe dziewczyny, które ominęłam, oczywiście także są mile widziane

No to się napisałam... czekam teraz na Was miłego dnia

---------- Dopisano o 10:26 ---------- Poprzedni post napisano o 10:23 ----------

Cytat:
Wszystko jest już dobrze, wróciło do normy. Zrobił dokładne usg, macicę i jajniki mam w porządeczku
Ale mówił, żeby jeszcze miesiąc, dwa się wstrzymać. To tak myślę, że chyba po następnym okresie możemy, co?..
Kochana, najważniejsze, że wszystko już ok Może dla własnego komfortu psychicznego poczekajcie ten jeden cykl, a potem sama zobaczysz jak się czujesz... fizycznie i psychicznie.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-04-24, 11:51   #2600
Pradip
Zakorzenienie

Dzień dobry
Pochmurno dziś mu mnie ale wieczorem wraca moja mama z sanatorium i jakoś podświadomie mam dobry humor

Cytat:
Napisane przez magduś2 Pokaż wiadomość
U mnie tez 27...

Cytat:
Napisane przez sylwusia0411 Pokaż wiadomość
Ostatni maż mówił ze w radiu słyszał jak jakaś seksuolog zachecała do "uprawiania miłosci na łonie natury bo to ożywi związek po długiej zimie" tak wiec słuchaj się i działajcie :P
Cytat:
Spokojnie kochana, nie przyspieszysz tego trzyma kciukim żeby się udało a Ty bierz się za czytanie książki albo układanie puzzli żeby nie myśleć
Cytat:
Dzisiaj mam nadzieję, że będę miała w miarę spokojny dzień. Już nie mogę się doczekać końca kwietnia. Jeszcze tylko dzisiaj i jutro siedzę w biurze, w piątek lecę do Gdańska no i we wtorek ostatni dzień i wolność zabieram się za inne rzeczy, więc trzymajcie kciuki, żeby wszystko wypaliło

Tak, projekt już mamy, w poniedziałek bylismy u architekt i niebawem będziemy występować o pozwolenie na budowę. Byliśmy przy okazji także na naszej działeczce i powiem szczerze, że nie mogę się już doczekać, aż tam zamieszkamy..pewnie mi się to szybko znudzi, ale teraz wprost marzy mi się, żeby pogrzebać coś w ogródku

Dzięki za namiar, zaraz poszperam w necie na temat tej miejscowości

Odnośnie szyjki - ja nie badam jakoś regularnie, ale czasami coś tam próbuję wyczuć i ostatnio nawet chyba rozpoznaję czy jest wysoko czy nisko, czy jest otwarta czy zamknięta.... ale pewności nie mam ponoć, jak robi się to regularnie i o stałej porze to nabywa się wprawy

Kochana, u mnie zapały do biegania i innych form aktywności też często kończy się podobnie. Może powinnyśmy razem siąść przy winku? oczywiście, tak tylko w ramach usportowiania się

Masz rację co do mojego terminu... niestety bociek u nas nie zawitał, zgodnie z oczekiwaniami, jak w zegarku dzisiaj zawitała u mnie paskudna i wredna @ tak więc zaczynam 5 cs masakra
Szkoda że jednak przylazła
Ale Ci juz niewiele w pracy zostało myślę że ta perspektywa skutecznie Cię zrelaksuje i w majówkę będzie się działo tylko odpędź te czarne chmury przysłaniające nadzieje sama pisałaś że pozytywne myślenie jest bardzo ważne
Wcale Ci się nie dziwę ze Ci do własnego domku śpieszno jak chcesz to Ci mogę podesłać namiary na znajomego który w Pruszkowie ma firmę budowlaną może akurat będzie miał termin a wcześniej zapraszam do siebie na ogródek żeby Twoja chęć pogrzebania w ogródku sie nie zmarnowała No i będziemy mogły poćwiczyć wspólnie jak proponowałaś tylko ze ja wolę likiery od wina
Cytat:

Ja też uwielbiam psy, ale niestety przy naszym stylu życia nie możemy sobie pozwolić na żadne zwierzątko. Całe dnie jesteśmy poza domem, często też wyjeżdżamy, więc to by była tylko męczarnia dla pieska kiedyś miałam psiaka, był kochany, pomimo tego, że miał na prawdę złośliwy charakterek... niestety jak zaczęłam pracować to cały dzień siedział sam w domu i strasznie płakał. Dlatego też zdecydowałam się go oddać. Wiem, że trafił w dobre ręce, gdzie cały czas ma towarzystwo i wielki ogród do zabawy. Smutno mi było bardzo, no ale to dla jego dobra
Wiem co czułaś Jak miałam może z 6 lat tata przyniósł mi dobermankę. Mądra sunia była ale niestety tata zachorował, ja nie miałam siły z nią wychodzić do tego mieszkaliśmy na 17 pietrze i wiem ze męczyła się bez długich spacerów no i w końcu oddaliśmy ją do znajomych pod warszawą. Wiedziałam że tam ma inne psy no i wielki ogród ale wyłam strasznie
Cytat:
Bardzo dobrze że wszystko ok a co do czekania to myślę ze najbardziej zależy ono od tego jak się czujesz

Właśnie Wam pisałam ze pranie juz schnie na wietrze, zupa ugotowana drugie się robi i uświadomiłam sobie że od 40 minut gotowałam makaron... Makaron tylko na dnie przywarł ale garnek nie wiem czy odratuje ja to zawsze coś zrobię ehh idę poćwiczyć choć kręgosłup mocno daje mi o sobie znać
Stary 2013-04-24, 13:42   #2601
ag9
Zadomowienie

Hej hej! Wróciłam
Biorę się za czytanie, wynudziłam się za wszystkie czasy. Potem napiszę jak było i wstawię wyniki.
ag9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-24, 13:48   #2602
magduś2
Wtajemniczenie

GG do magduś2

U mnie nic sie nie wydarzy bo zrobiłam betę...wynik 0 więc trudno, czekam na @ :/

21.04.2012

18.03.2014 Agatka
Stary 2013-04-24, 13:55   #2603
shamanka7
Raczkowanie

Cytat:
Czyżbyś studiowała ten sam kierunek co ja skończyłam? i nawet chyba mogę zgadywać, ze II rok? Chyba, że u Wass inny tok nauczania

Tak Kochana, prawo Już jeden kierunek skończyłam- filologię germańską i na starość mi się zachciało czegoś innego Teraz męczę prawo rzeczowe..

Cytat:
U mnie nic sie nie wydarzy bo zrobiłam betę...wynik 0 więc trudno, czekam na @ :/

A który to dc? Może jednak za szybko?

Cytat:
Jak możesz, to rób test Przydałyby się II kreseczki na majówkę 3mam kciuki.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-04-24, 14:04   #2604
magduś2
Wtajemniczenie

GG do magduś2

28 dc, od paru miesięcy cykle mam 28-31dni, tak czy siak nie ludze się

21.04.2012

18.03.2014 Agatka
Stary 2013-04-24, 14:07   #2605
gawa
Rozeznanie

Dot.: Odp: Starania o pierwsze dziecko czas zacząć! Grudzień 2012

Pierwszy raz mam czucie że coś się tam dzieje w środku. Może to jest intuicja albo wkręcam sobie. Zrobię rano test .
gawa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-24, 14:14   #2606
ag9
Zadomowienie

Cytat:
Trzymaj się w tym szpitalu nie będzie źle, zrobią Ci wszystkie badania i zanim się spostrzeżesz będziesz już w domku. Wielkie za wyniki.
Dzięki - przeżyłam

Cytat:
Napisane przez AngelicWhispers Pokaż wiadomość
Witajcie dziewczyny
Oj długo mi zajęło przeczytanie wątku od początku zanim postanowiłam napisać i przyłączyć się do was Oboje z Tż mamy po prawie 29 lat , i chcielibyśmy już dzidzię. Od czerwca 2012 nie zabezpieczamy się w żaden sposób , ale do tej pory też specjalnie nie celowaliśmy w te dni
Nie jestem w stanie stwierdzić ile razy udało się trafić na owulację, chociaż co miesiąc ją czuję. Postanowiłam ,że uznam ten cykl za 1-wszy ostatnia @ miałam na Wielkanoc , natomiast przewidywana owulację, tydzień temu w sobotę, oczywiście przed tym dniem regularnie co dzień lub dwa było przytulanko , cykle mam około 30-31 dniowe, więc kolejna @ powinna pojawić się za tydzień , zresztą jak w zegarku mam zawsze 2 tyg. po owulacji...
Witam

Cytat:
Myślami będziemy z Tobą. Niech Cie tam przebadają, wyleczą i naładują nowymi siłami
Przebadali, okazało się że wszystko ok (chyba?), zrobili profil hormonalny i usg. Kciuki się przydały.

Cytat:

Kochana nie doczytałam, albo nie mogę znaleźć, dlaczego do szpitala?
Hej, w szpitalu byłam po wizycie u ginki nowej, która skierowała mnie tam żeby nie płacić za badania prywatnie. Do niej chodzę prywatnie, ale pracuje w szpitalu i tak mi się udało

Cytat:
My marzymy o labradorze tzn ja marze o biszkopcie a maż o hasku ale oboje uwielbiamy psy i juz jakis czas temu chcielismy sobie sprawic niestety finanse nam się znów posypały i odłożyliśmy to w czasie. Bardzo bym chciała wziąć szczeniaka jak zajdę w ciążę właśnie żeby od małego były razem.
Z doświadczenia powiem, że małe dziecko i szczeniak to najgorsze z możliwych połączeń. Pies sika i sra w domu (no wiadomo, jak to szczeniak), dziecko zaczyna chodzić, raczkować po podłodze. Poza tym szczeniak, tak jak i dziecko, sam się nie wychowa i naprawdę trzeba poświęcić trochę czasu, żeby szczeniaka wychować. Niekoniecznie przy małym dziecku ten czas się ma. W ciąży też nigdy nic nie wiadomo. Oczywiście dobrze by było, żeby wszystkie przebiegały prawidłowo, ale wszystkie wiemy jak to jest.

Cytat:

Piękna Jaga. I zapraszam na nasz profil adopcyjny na fb - klik

Cytat:
Jutro wpadne i pocytuje, bo teraz z telefonu trochę ciężko. W każdym razie u mnie dzisiaj 27dc, wiec jutro powinna przyjść @. Na razie strasznie mnie kłuje w lewym jajniku, takie nagle bardzo intensywne ukłucia czuje. Może na majówkę uda nam się cos z majstrować...
Trzymam kciuki, żeby nie przyszła. Też liczę że w majówkę uda nam się coś zmajstrować

Powiem Wam, że po tym szpitalu mam pozytywne myśli i nadzieje (jak co miesiąc.. heh).
Wszyscy lekarzy zgodnie twierdzą, że leczenie/diagnostykę rozpoczyna się po roku starań. Dowiedziałam się tez, że wg nich starania o dziecko powinny wyglądać tak, że współżyjemy regularnie min. co 2-3 dzień, bez obliczania dni płodnych, przez cały cykl. I dopiero po roku takich starań powinno się wg lekarzy rozpocząć leczenie.

Mój mąż się śmieje, że jak zwykle panikuję. Ale co tam, chociaż wiem na czym stoję.

Tak więc zrobili mi usg. W 12dc miałam pęcherzyk w prawym jajniku o wielkości 19 mm - co podobno jest odpowiednim wzrostem - także intensywnie rozpoczynamy starania , bo pewnie może pęknąć lada dzień
Mam jakąś torbiel 18 mm na lewym jajniku, ale póki co nie trzeba nic z tym robić.

Hormony:
TSH 1,84
FSH 4,07
FT3 3,13
FT4 1,23
Estradiol 177,90
Testosteron 0,27
S-DHEA 358,10 (to jest podwyższone, bo norma wynosi 340 ale nie wiem co to oznacza...)

Nie rozumiem jak odczytywać ten profil prolaktyny (?)
godz. 11 - 11,97
godz. 2 - 27,26
godz. 5 - 34,20
godz. 8 - 30,26

Poza tym, jestem pozytywnie nastawiona w tym cyklu. Owulacja chyba będzie. Jak się przez kolejne 3 m-ce nie uda to mam się pokazać znów.

Aha, tylko endometrium mam 6 mm (12 dc) - to nie wiem czy nie za mało... chociaż lekarka nic nie wspominała, ale internet wie swoje

Edytowane przez ag9
Czas edycji: 2013-04-24 o 14:36
ag9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-24, 14:23   #2607
wadera4
Wtajemniczenie

Cytat:
Kochana, najważniejsze, że wszystko już ok Może dla własnego komfortu psychicznego poczekajcie ten jeden cykl, a potem sama zobaczysz jak się czujesz... fizycznie i psychicznie.
Cytat:
Bardzo dobrze że wszystko ok a co do czekania to myślę ze najbardziej zależy ono od tego jak się czujesz
Fizycznie czuję się dobrze, psychicznie też super, rozpiera mnie energia i chęć działania (w wielu dziedzinach), tylko morfologicznie jeszcze nie bardzo

Cytat:
Ostatni maż mówił ze w radiu słyszał jak jakaś seksuolog zachecała do "uprawiania miłosci na łonie natury bo to ożywi związek po długiej zimie" tak wiec słuchaj się i działajcie :P
Tak, żeby mi mrówki w tyłek nawłaziły....

Cytat:
Właśnie Wam pisałam ze pranie juz schnie na wietrze, zupa ugotowana drugie się robi i uświadomiłam sobie że od 40 minut gotowałam makaron... Makaron tylko na dnie przywarł ale garnek nie wiem czy odratuje

Są groby uwiecznione tylko wspomnieniem, na których wciąż tli się płomień rozpaczy.
wadera4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-24, 15:17   #2608
peppermint patty
Rozeznanie

dziewczynki...podlamalam sie,wlasnie malzonek zadzwonil,ze wraca do domu (a ma pol Polski do przejechania),wiec szans nie ma,zeby ze mna poszedl na wizyte...mam na 18:45.wiem wiem...nic takiego,ale beczec mi sie chcemoze to hormony wplywaja na moj humor,a moze wielka chec na to by on tez "poczul" bardziej ta ciaze i zobaczyl dzidziusia,bo opisac komus z boku tego sie nie da...

no nic.nastepnym razem :/

Stary 2013-04-24, 16:23   #2609
Pradip
Zakorzenienie

Cytat:

Cytat:
Pierwszy raz mam czucie że coś się tam dzieje w środku. Może to jest intuicja albo wkręcam sobie. Zrobię rano test .
Ale nadziei narobiłaś trzymam z całych sił
Cytat:
Napisane przez ag9 Pokaż wiadomość
Przebadali, okazało się że wszystko ok (chyba?), zrobili profil hormonalny i usg. Kciuki się przydały.

Z doświadczenia powiem, że małe dziecko i szczeniak to najgorsze z możliwych połączeń. Pies sika i sra w domu (no wiadomo, jak to szczeniak), dziecko zaczyna chodzić, raczkować po podłodze. Poza tym szczeniak, tak jak i dziecko, sam się nie wychowa i naprawdę trzeba poświęcić trochę czasu, żeby szczeniaka wychować. Niekoniecznie przy małym dziecku ten czas się ma. W ciąży też nigdy nic nie wiadomo. Oczywiście dobrze by było, żeby wszystkie przebiegały prawidłowo, ale wszystkie wiemy jak to jest.

Wszyscy lekarzy zgodnie twierdzą, że leczenie/diagnostykę rozpoczyna się po roku starań. Dowiedziałam się tez, że wg nich starania o dziecko powinny wyglądać tak, że współżyjemy regularnie min. co 2-3 dzień, bez obliczania dni płodnych, przez cały cykl. I dopiero po roku takich starań powinno się wg lekarzy rozpocząć leczenie.

Tak więc zrobili mi usg. W 12dc miałam pęcherzyk w prawym jajniku o wielkości 19 mm - co podobno jest odpowiednim wzrostem - także intensywnie rozpoczynamy starania , bo pewnie może pęknąć lada dzień
Mam jakąś torbiel 18 mm na lewym jajniku, ale póki co nie trzeba nic z tym robić.

Poza tym, jestem pozytywnie nastawiona w tym cyklu. Owulacja chyba będzie. Jak się przez kolejne 3 m-ce nie uda to mam się pokazać znów.
Super że juz wróciłaś i to z dobrymi wiadomościami teraz nie ma co czeka na majówkę tylko już zacząć ostro działać no i tym dobrym nastawieniem podziel się z nami
Wiem że ze szczeniakiem bywa ciężko i niestety najprawdopodobniej uznam że jednak potrzebujemy pieniędzy na fasolkę ale bardzo bardzo bym chciała no i maż tez bo on całe życie w domu z psami a u siebie już nam 4 rok leci i żadnego czworonoga nie ma
Cytat:
Fizycznie czuję się dobrze, psychicznie też super, rozpiera mnie energia i chęć działania (w wielu dziedzinach), tylko morfologicznie jeszcze nie bardzo

Tak, żeby mi mrówki w tyłek nawłaziły....

Świetnie że takie dobre samopoczucie masz. Pogadaj sama ze sobą i decyduj a jakbyście się zdecydowali to Tż sadzaj na trawie żeby twój tyłek był bezpieczny
A i proszę mi się tu nie śmiać z moich kulinarnych zdolności bo się zamknę w sobie przestane gotować i maż do Ciebie będzie chodził się stołować (właściwie to dziwie się że jeszcze nie uciekł wczoraj z kolei przesoliłam ziemniaki )
Cytat:
dziewczynki...podlamalam sie,wlasnie malzonek zadzwonil,ze wraca do domu (a ma pol Polski do przejechania),wiec szans nie ma,zeby ze mna poszedl na wizyte...mam na 18:45.wiem wiem...nic takiego,ale beczec mi sie chcemoze to hormony wplywaja na moj humor,a moze wielka chec na to by on tez "poczul" bardziej ta ciaze i zobaczyl dzidziusia,bo opisac komus z boku tego sie nie da...

no nic.nastepnym razem :/

Kochany i maż i my jesteśmy myślami z Tobą
Stary 2013-04-24, 17:37   #2610
Malgos_12
Zakorzenienie

Wybaczcie kobietki, ale coś ostatnio nie mam za bardzo chęci na wizaż i dlatego jakoś mnie tutaj mniej ostatnio ...

Gegee - nic się nie martw, ja uwielbiam takie pytania. Powiedz mi jaki macie środek transportu? Włochy są super. Polecałabym jakieś miejsce bliżej Rzymu, a to dlatego, że koniecznie trzeba odwiedzić to miasto jeśli jeszcze nie byliście. Jak chcesz to mogę dowiedzieć się o tanie domki w takim bardzo spokojniutkim miejscu we Włoszech, ale tam dobrze mieć auto (to jest dość niedaleko Wenecji, którą też warto z pewnością zobaczyć).
Ja byłam w okolicach Savony i Genui, oraz w Porto Sant Elpidio (w pobliżu Ancony). Z Porto pojechaliśmy autokarem zwiedzać Rzym i w sumie najważniejsze zabytki spokojnie można piechotą zobaczyć w jeden dzień.
Ja myślę, że gdzie byś nie pojechała tam będzie pięknie. Znajoma mieszkająca we Włoszech ostrzegała jedynie przed Sycylią, dość niebezpiecznie dla turystów, ale z drugiej strony z pewnością wiele osób tam jeździ. A może na jakąś wyspę? typu Capri (które będzie raczej drogie, ale widoki nieziemskie), albo Sardynia? z pewnością tańsza... lub może Elba? Masz jakieś szczególne preferencje co do wyjazdu?

Pradip - ja w tym miesiącu czekałam na @ i się doczekałam

Shamanka - taki urlop do domku to nie wiem czy mogę urlopem nazwać. Ani nie odpoczniesz, ani nic, a kasy idzie dwa razy więcej niż na jakichkolwiek wakacjach teraz czekam na takie prawdziwe wakacje, tam gdzie będzie słoneczko i plaża
Malgos_12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości