|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2581 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Starania o pierwsze dziecko czas zacząć! Grudzień 2012
Cytat:
![]() A jakiego masz psiaka? Poproszę o zdjęcie ![]() To u Was w domu będą dwa maluchy na raz ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2582 |
Rozeznanie
|
podsylam zdjecia swojego psa,moze takim malym szczeniaczkiem nie jest,bo ma juz 8msc.,podlotek taki
![]() generalnie ja zawsze mialam w domu psy,wychowywalam sie z psami,wiec z nie wyobrazalismy sobie domu bez psa....niestety juz nie raz slyszalam pytanie "co zrobicie z psem jak dziecko przyjdzie na swiat"...nosz kurcze???!!! dla mnie nie wyklucza jedno drugiego.przeciez jezeli juz to ja mam dodatkowy obowiazek,ja mam wychodzenie na spacery,sprzatanie-zreszta i tak dzieci strerylne wychowane to tez jakos mi chyba nie pasuje. |
![]() ![]() |
![]() |
#2583 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() W piątek jadę oddać pracę promotorowi i wszystkiego się dowiem, aż mi się słabo zrobiło, już mnie przeczyściło i znów stresówka ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2584 | |
Rozeznanie
|
cos nie chca sie zaladowac foty :/podesle najwyzej pozniej
---------- Dopisano o 19:17 ---------- Poprzedni post napisano o 19:13 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2585 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czekamy na zdjęcia Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2586 |
Raczkowanie
|
hej hej! to ja grudniowa przyszła mamuśka! Chciałam wam napisać , że w czwartek mam pierwszą wizytę także już nie mogę się doczekać !!! Napiszę Wam wszytko po pierwszej wizycie - mam nadzieje że będzie wszystko dobrze,
PS. Dziewczyny jakby mnie tak piersi nie bolały jak bolą to bym nie wiedziała, ze jestem w ciąży ![]() ![]() ![]() ![]()
#2587 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() To ja się też pochwalę moją Jagą ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2588 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2589 |
Rozeznanie
|
udalo sie,trzeba bylo pozmiejszac zdjecia zwyczajnie,bo rozdzielczosci mialy wielkie
![]() shamanka7 piekna ta Twoja Jaga...az sie chce wyglaskac takiego futrzaka zreszta wszystkie psy sa super jak sie poswieci im jednak troche czasu i wysilku na wychowanie i zabawe. dzoker007jak narazie brak objawow to wsumie sie ciesz ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2590 | |
Zakorzenienie
|
Śliczne te Wasze czworonogi
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:31 ---------- Poprzedni post napisano o 21:30 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2591 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2592 |
Rozeznanie
|
Jestem i ja
![]() Przez cały dzień nie miałam na nic czasu, a poza tym w pracy siedzę teraz w innym pokoju, razem z szefostwem i nie bardzo jak mam na wizażu siedzieć ![]() ![]() Jutro wpadne i pocytuje, bo teraz z telefonu trochę ciężko. W każdym razie u mnie dzisiaj 27dc, wiec jutro powinna przyjść @. Na razie strasznie mnie kłuje w lewym jajniku, takie nagle bardzo intensywne ukłucia czuje. Może na majówkę uda nam się cos z majstrować...
![]() Edytowane przez Gegee Czas edycji: 2013-04-23 o 20:50 |
![]() ![]() |
![]() |
#2593 |
Wtajemniczenie
|
Odp: Starania o pierwsze dziecko czas zacząć! Grudzień 2012
U mnie tez 27...
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#2594 |
Raczkowanie
|
AngelicWhispers Witaj
![]() peppermint patty kochana na pewno wszystko bedzie dobrze i usg tez wyjdzie dobrze ![]() U mnie 5dc wiec może w majówke coś zmajstrujemy taka mam malusienka nadzieje. A ja majowke pewnie spedze na powietrzu rower moze rolki a i moja siostra przyjezdza z ktora sie nie widzialam od grudnia ![]() ![]() ps. śliczne macie pieski |
![]() ![]() |
![]() |
#2595 |
Rozeznanie
|
Hej dziewczyny, zaczynam mieć mętlik w głowie, zaczynam chyba wariować. W tym miesiącu odpuściliśmy wyliczenia i kochaliśmy się przypadkowo jak nas naszła ochota, ale juz kilka dni po jednym z razów (12kwietnia) zaczely mnie bolec jajniki czytez brzuch tak jak na okres mnie zawsze boli, identycznie. I tak mnie boli codziennie i rano i wieczorem tez zaboli, do tego od 3 dni mam napuchniete i bolace piersi tak jak na okres tyle ze ten powinien byc pierwszego maja, . I teraz pytanie czy ja swiruje czy jakis cud sie stal, bo ten 12 kwietnia jakos nie specjalnie wypadal na owulacje tylko na kilka dni przed nia.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2596 | |||||||||
Rozeznanie
|
Witam się z rana
![]() Dzisiaj mam nadzieję, że będę miała w miarę spokojny dzień. Już nie mogę się doczekać końca kwietnia. Jeszcze tylko dzisiaj i jutro siedzę w biurze, w piątek lecę do Gdańska no i we wtorek ostatni dzień i wolność ![]() Cytat:
![]() Dzięki za namiar, zaraz poszperam w necie na temat tej miejscowości ![]() Odnośnie szyjki - ja nie badam jakoś regularnie, ale czasami coś tam próbuję wyczuć i ostatnio nawet chyba rozpoznaję czy jest wysoko czy nisko, czy jest otwarta czy zamknięta.... ale pewności nie mam ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Kochana, u mnie zapały do biegania i innych form aktywności też często kończy się podobnie. Może powinnyśmy razem siąść przy winku? ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Masz rację co do mojego terminu... niestety bociek u nas nie zawitał, zgodnie z oczekiwaniami, jak w zegarku dzisiaj zawitała u mnie paskudna i wredna @ ![]() ![]() Cytat:
Kochana, obrona nie taka straszna jak ją malują, dasz radę. I powiem Ci tak, nigdzie tak się super nie przygotujesz jak nad morzem ![]() ![]() Cytat:
![]() Przedwczoraj byłam w empiku i przejrzałam taką książkę starankową "W oczekiwaniu na ciążę". Całkiem fajna, ale nie wiem czy jej kupowanie nie spowodowałoby u mnie dodatkowego wariactwa, nakręcania a potem jeszcze większej frustracji ![]() Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#2597 | ||
Rozeznanie
|
![]() Cytat:
![]() Co do tej cytologii to o stosunku nie słyszałam, chociaż może i to logiczne... płyny ustrojowe mogą być inne ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:06 ---------- Poprzedni post napisano o 10:02 ---------- Pieski macie słodziuchne ![]() Ja też uwielbiam psy, ale niestety przy naszym stylu życia nie możemy sobie pozwolić na żadne zwierzątko. Całe dnie jesteśmy poza domem, często też wyjeżdżamy, więc to by była tylko męczarnia dla pieska ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2598 |
Wtajemniczenie
|
Wszystko jest już dobrze, wróciło do normy. Zrobił dokładne usg, macicę i jajniki mam w porządeczku
![]() Ale mówił, żeby jeszcze miesiąc, dwa się wstrzymać. To tak myślę, że chyba po następnym okresie możemy, co?.. ![]()
#2599 | |
Rozeznanie
|
Dziewczyny - listę uzupełniam na bieżąco, ale jeśli o kimś zapomniałam to przepraszam - dajcie mi znać jeszcze raz
![]() Magduś2 - jeśli chcesz żeby Cię dopisać to podaj namiary ![]() ![]() No to się napisałam... ![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:26 ---------- Poprzedni post napisano o 10:23 ---------- Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2600 | |||||
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Pochmurno dziś mu mnie ale wieczorem wraca moja mama z sanatorium i jakoś podświadomie mam dobry humor ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Ale Ci juz niewiele w pracy zostało ![]() ![]() ![]() Wcale Ci się nie dziwę ze Ci do własnego domku śpieszno jak chcesz to Ci mogę podesłać namiary na znajomego który w Pruszkowie ma firmę budowlaną może akurat będzie miał termin a wcześniej zapraszam do siebie na ogródek żeby Twoja chęć pogrzebania w ogródku sie nie zmarnowała ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Właśnie Wam pisałam ze pranie juz schnie na wietrze, zupa ugotowana drugie się robi i uświadomiłam sobie że od 40 minut gotowałam makaron... Makaron tylko na dnie przywarł ale garnek nie wiem czy odratuje ![]() ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#2601 |
Zadomowienie
|
Hej hej! Wróciłam
![]() Biorę się za czytanie, wynudziłam się za wszystkie czasy. Potem napiszę jak było i wstawię wyniki. |
![]() ![]() |
![]() |
#2602 |
Wtajemniczenie
|
U mnie nic sie nie wydarzy bo zrobiłam betę...wynik 0 więc trudno, czekam na @ :/
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#2603 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2604 |
Wtajemniczenie
|
28 dc, od paru miesięcy cykle mam 28-31dni, tak czy siak nie ludze się
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#2605 |
Rozeznanie
|
Dot.: Odp: Starania o pierwsze dziecko czas zacząć! Grudzień 2012
Pierwszy raz mam czucie że coś się tam dzieje w środku. Może to jest intuicja albo wkręcam sobie. Zrobię rano test .
|
![]() ![]() |
![]() |
#2606 | |||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Powiem Wam, że po tym szpitalu mam pozytywne myśli i nadzieje (jak co miesiąc.. heh). Wszyscy lekarzy zgodnie twierdzą, że leczenie/diagnostykę rozpoczyna się po roku starań. Dowiedziałam się tez, że wg nich starania o dziecko powinny wyglądać tak, że współżyjemy regularnie min. co 2-3 dzień, bez obliczania dni płodnych, przez cały cykl. I dopiero po roku takich starań powinno się wg lekarzy rozpocząć leczenie. Mój mąż się śmieje, że jak zwykle panikuję. Ale co tam, chociaż wiem na czym stoję. Tak więc zrobili mi usg. W 12dc miałam pęcherzyk w prawym jajniku o wielkości 19 mm - co podobno jest odpowiednim wzrostem - także intensywnie rozpoczynamy starania , bo pewnie może pęknąć lada dzień ![]() Mam jakąś torbiel 18 mm na lewym jajniku, ale póki co nie trzeba nic z tym robić. Hormony: TSH 1,84 FSH 4,07 FT3 3,13 FT4 1,23 Estradiol 177,90 Testosteron 0,27 S-DHEA 358,10 (to jest podwyższone, bo norma wynosi 340 ale nie wiem co to oznacza...) Nie rozumiem jak odczytywać ten profil prolaktyny (?) godz. 11 - 11,97 godz. 2 - 27,26 godz. 5 - 34,20 godz. 8 - 30,26 Poza tym, jestem pozytywnie nastawiona w tym cyklu. Owulacja chyba będzie. Jak się przez kolejne 3 m-ce nie uda to mam się pokazać znów. Aha, tylko endometrium mam 6 mm (12 dc) - to nie wiem czy nie za mało... chociaż lekarka nic nie wspominała, ale internet wie swoje ![]() Edytowane przez ag9 Czas edycji: 2013-04-24 o 14:36 |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2607 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2608 |
Rozeznanie
|
dziewczynki...podlamalam sie,wlasnie malzonek zadzwonil,ze wraca do domu (a ma pol Polski do przejechania),wiec szans nie ma,zeby ze mna poszedl na wizyte...mam na 18:45.wiem wiem...nic takiego,ale beczec mi sie chce
![]() no nic.nastepnym razem :/ ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2609 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Wiem że ze szczeniakiem bywa ciężko i niestety najprawdopodobniej uznam że jednak potrzebujemy pieniędzy na fasolkę ale bardzo bardzo bym chciała no i maż tez bo on całe życie w domu z psami a u siebie już nam 4 rok leci i żadnego czworonoga nie ma ![]() Cytat:
![]() A i proszę mi się tu nie śmiać z moich kulinarnych zdolności bo się zamknę w sobie przestane gotować i maż do Ciebie będzie chodził się stołować (właściwie to dziwie się że jeszcze nie uciekł wczoraj z kolei przesoliłam ziemniaki ![]() Cytat:
![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#2610 |
Zakorzenienie
|
Wybaczcie kobietki, ale coś ostatnio nie mam za bardzo chęci na wizaż i dlatego jakoś mnie tutaj mniej ostatnio ...
Gegee - nic się nie martw, ja uwielbiam takie pytania. Powiedz mi jaki macie środek transportu? Włochy są super. Polecałabym jakieś miejsce bliżej Rzymu, a to dlatego, że koniecznie trzeba odwiedzić to miasto jeśli jeszcze nie byliście. Jak chcesz to mogę dowiedzieć się o tanie domki w takim bardzo spokojniutkim miejscu we Włoszech, ale tam dobrze mieć auto (to jest dość niedaleko Wenecji, którą też warto z pewnością zobaczyć). Ja byłam w okolicach Savony i Genui, oraz w Porto Sant Elpidio (w pobliżu Ancony). Z Porto pojechaliśmy autokarem zwiedzać Rzym i w sumie najważniejsze zabytki spokojnie można piechotą zobaczyć w jeden dzień. Ja myślę, że gdzie byś nie pojechała tam będzie pięknie. Znajoma mieszkająca we Włoszech ostrzegała jedynie przed Sycylią, dość niebezpiecznie dla turystów, ale z drugiej strony z pewnością wiele osób tam jeździ. A może na jakąś wyspę? typu Capri (które będzie raczej drogie, ale widoki nieziemskie), albo Sardynia? z pewnością tańsza... lub może Elba? Masz jakieś szczególne preferencje co do wyjazdu? Pradip - ja w tym miesiącu czekałam na @ i się doczekałam ![]() Shamanka - taki urlop do domku to nie wiem czy mogę urlopem nazwać. Ani nie odpoczniesz, ani nic, a kasy idzie dwa razy więcej niż na jakichkolwiek wakacjach ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:29.