| Zakorzenienie 

| 

Dot.: Połączyła nas Biedronka! Przyjaźń w necie? To nie mrzonka! Wątek offtopowy częś

no wiec wlasnie, duza rodzina to jeszcze, a tak psy do lizania i juzCytat: 

| 
					Napisane przez alamirka  Ja też tego nie rozumiem. Owszem to jest dobry wynalazek jak sie ma liczną rodzine i duzo naczyń, jak Boscy np   
Ale jak widzę czasem u swojej druhenki, oni tlyko we dwoje, pięć nacyzn na krzyż w ogóle mają, ta nastawi te zmywanie, wyje na całą chałupę (jakąś głośną mają, mimo że nowiutka i najtańsza nie była) i ja wpadam na kawę, a ta mi mówi że nie ma w czym bo właśnie nastawiła zmywarkę    
znam tez rodzine gdzie zmywarka sie nada, a owszem. Bo dzieci mają. Ale jak patrzę jak babka przygotowuje te talerze    Trzeba po dzieciach resztki żarcia spłukać bo zostawiają i ona to w ogóle spłukuje te talerze najpiew. To ja jejw ziełam i to sama pozmywałam w 10 minut i już    Może niektórzy źle stosują ten wynalazek. 
Ja tam zmywac lubię    Wszystko lubię, tylko nie prasować   |   

to ona jest dziwnaCytat: 

| 
					Napisane przez kasztanka3  Ta koleżanka zawsze jak słyszy u mnie to słowo oznaczające "wieje" wmawia mi, że dziwna jestem, więc to trochę ulga, że nie jestem sama   |   

to ile by mi w tym zlewie musialo lezec bym nazbierała, jak mam 5 talerzy, to musze myc na biezacoCytat: 

| 
					Napisane przez PaulinciaKWC    jak się nie ma dużo rzeczy do mycia to trzeba kupować takie małe zmywarki, a resztki z talerza po prostu zsunąć do kosza i wstawic naczyna np. do zlewu zeby nie zasychały bo jak sie myje rece czy cos to ta woda zawsze gdzies tam poleci. Mi się zdarza myc nieco przyschnięte talerze, bo jak sie uczę to czesto odkładam talerz na biurko a potem hurtem sprzątam wszystkie niepotrzebne rzeczy z pokoju. Ale domywa się wszystko elegancko. 

jestem tak przyzwyczajona do zmywarki, ze jak mialabym walczyc z tłustymi naczyniami to chyba by mnie krew zalała   |   
 ale psy pomoga

co Ty z tymi ogorkami, myslalam, ze masz traume po wczorajCytat: 

| 
					Napisane przez Ramona_85  pyszotka    
ja dziś na obiad ogórki w zupie   |   

o wlasnieCytat: 

| 
					Napisane przez PaulinciaKWC  dla mnie tez wieje    poza tym chyba wszyscy znają "Piździ jak w kieleckiem"   |   

dziwne nie, wiem, ze sie tak je, ale mnie po prostu obrzydza troszke, bo rozowe sie wszytsko robiCytat: 

| 
					Napisane przez alamirka  U mnie też się je barszczyk jak u Ramony    Jakoś nie pomyslałam nigdy że to jakies dziwne   |   i w zupie to lubie duze kawalki, a nie puree np., fuj 

fuj, a teraz mi obrzydzilas na maksa zmywarkeCytat: 

| 
					Napisane przez Ramona_85  moja ciotka ma też zmywarę, a sa we dwoje i żeby załadować cały wsad to z tydzień musiałaby zbierać naczynia, a po tym czasie to tak strasznie musi śmierdzieć w tej zmywarce   
my nie mamy ze względów ekonomicznych (nie mam tylu naczyń   ), zmywam na bieżąco, po za tym jak się nasłuchałam o tych grzybach i pleśniach w tych gumowych częściach i uszczelkach, to mi się odechciało   |   
 ---------- Dopisano o 12:02 ---------- Poprzedni post napisano o 12:01 ----------

taka, ale jak osobno leza na talerzyku i tak sobie własnie jem i najbardziej lubie smazone, najpierw w mundurkach, a potem przysmazone z czosnkiem jeszczeCytat: 

| 
					Napisane przez Ramona_85  ależ barszczyk z pyruszkami to cud miód maliny w gębie    
nie lubię makaronu w zupie za to   |   
 ---------- Dopisano o 12:03 ---------- Poprzedni post napisano o 12:02 ----------

o ja tez , ale z ryzem tez bardzoCytat: 

| 
					Napisane przez lasoa  Ja lubię pomodorową z makaronem   |  
 makaron w zupie lubie

---------- Dopisano o 12:04 ---------- Poprzedni post napisano o 12:03 ----------

ociepla sie w upaly dopiero, ale wtedy jak sie wchodzi z upalu, to najlepiej isc do piwnicy, klima jak nie wiemCytat: 

| 
					Napisane przez lasoa  aha    
o matko jak zimno   |    
Najgorsze w słabych ludziach jest to, że muszą upokarzać innych, by poczuć się silniejszymi |