2013-04-25, 16:19
|
|
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią. Część 9
Cytat:
Napisane przez invisible_01
Pamiętam jedną wypowiedź, że nawet przy stawce 5 zł/h i 10 godzinach pracy 5 razy w tygodniu miesięcznie płaci się takiej opiekunce 1000 zł, a to przecież nie jest mało  Pytanie, kto chciałby pracować 50 godzin w tygodniu za taką stawkę (i oczywiście bez ubezpieczenia).
|
Znam dziewczynę, która mieszka w małej wsi, zajmuje się własnym dzieckiem i po prostu lubi dzieci. I jest wdzięczna za każdą złotówkę, którą zarobi za niańczenie dodatkowego dziecka. Więc jak widać można znaleść opiekunkę, która swoją prace traktuje jak miłe hobby 
Cytat:
Napisane przez newmoongirl
Straszne, że tak dbają, żeby żadne dziecko nie zostało rozjechane przez wózek widłowy, co za dyskryminacja matek, które na ogół w takich sklepach nie zwracają uwagi na to, co robią ich pociechy. 
|
Taką sytuacje miałam w Ikei, gdy kupowałam duże, ciężkie meble. Ledwo pchałam wyładowany wózek w magazynie i dzieci pod kołami nawet nie zauważyłam. Na szczęście same odskoczyły. A rodzice zajęci zakupami.
|
|