Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią. Część 9
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2013-04-25, 16:19   #558
BioIvO
Zakorzenienie

Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią. Część 9

Cytat:
Napisane przez invisible_01 Pokaż wiadomość
Pamiętam jedną wypowiedź, że nawet przy stawce 5 zł/h i 10 godzinach pracy 5 razy w tygodniu miesięcznie płaci się takiej opiekunce 1000 zł, a to przecież nie jest mało Pytanie, kto chciałby pracować 50 godzin w tygodniu za taką stawkę (i oczywiście bez ubezpieczenia).
Znam dziewczynę, która mieszka w małej wsi, zajmuje się własnym dzieckiem i po prostu lubi dzieci. I jest wdzięczna za każdą złotówkę, którą zarobi za niańczenie dodatkowego dziecka. Więc jak widać można znaleść opiekunkę, która swoją prace traktuje jak miłe hobby
Cytat:
Napisane przez newmoongirl Pokaż wiadomość
Straszne, że tak dbają, żeby żadne dziecko nie zostało rozjechane przez wózek widłowy, co za dyskryminacja matek, które na ogół w takich sklepach nie zwracają uwagi na to, co robią ich pociechy.
Taką sytuacje miałam w Ikei, gdy kupowałam duże, ciężkie meble. Ledwo pchałam wyładowany wózek w magazynie i dzieci pod kołami nawet nie zauważyłam. Na szczęście same odskoczyły. A rodzice zajęci zakupami.

Nikt nie śledzi tak bacznie postępowania innych jak ten, komu nic do tego. (V.Hugo)

Kobieta nigdy nie wie czego chce, ale nie spocznie, dopóki nie osiągnie celu.
BioIvO jest offline Zgłoś do moderatora