2013-04-26, 19:24
|
|
|
BAN stały
|
Dot.: mój ojciec zdradził matkę - PROSZĘ O POMOC
Cytat:
Napisane przez Nowhere
i co, zostawić tak mamę zupełnie samotną, uciec od niej...?
Rozważałam wyjazd na studia już wcześniej, ale teraz będzie mi bardzo ciężko tak po prostu wyjechać...
Żeby było ciekawiej, rodzice teraz(jutro) wyjeżdżają na cały tydzień majowy razem, we dwójkę, jak co roku.... Moja mama chce jechać, odprężyć się, przemyśleć tę sytuację bo tamto miejsce bardzo dobrze na nią wpływa, martwię się tylko czy chore manipulacje ojca nie zniszczą jej radości z pobytu tam. Póki co zabroniła mu stanowczo kontaktowania się z tamtą kobietą podczas wyjazdu, na co zareagował miną pobitego pieska i spytał żałośnie: "aa będe mógł jej chociaż smsa wysłać, że dojechałem bezpiecznie? bo to tak daleko..."
Mama oczywiście zaprzeczyła. Ciekawe, jak ten obrót sprawy wpłynie na tę sytuację...
|
Powtórzę. Twoja matka powinna wziąć sprawy w swoje ręce i:
1.Powiedzieć, że jeszcze jeden kontakt z nią i ona składa wniosek o rozwód.
2. Napisać to tej kobiety, że jeśli nie przestanie się kontaktować się z jej mężem, to ona męża tamtej o tym zawiadomi. Bez skamlania i proszenia, proste stwierdzenie. Najprawdopodobniej ona leci radośnie na dwa fronty, ale nie przewiduje rozstania z mężem. \
Jeśli nie przestanie - znaleźć kontakt do męża, ale dopiero wtedy. Wcześniej może to raczej zaszkodzić, niż pomóc.
3. Nigdzie nie wyjeżdźać, zeby małżonek nie poczuł, że moze być wedle jego wyobrażenia.
Mężowi zagrozić - nie godzi się na taki układ, jakiego on by chciał, żona chce rozwodu , składa wniosek za dwa tygodnie (to do namysłu).
W takiej sytuacji niech mąż decyduje.
|
|
|