2013-04-30, 07:40
|
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Na słoneczko wystaw brzuszek, niech ogrzeje się maluszek! Mamy VII-VIII 2013- c

kurde co za poranek...
witam Was - samopoczucie do d.upy, macica się stawia dalej, łyknęłam nospę 80 i czekam
Cytat:
Napisane przez czerwony_balonik
Dziewczyny,czy wiecie może jak to jest z wizytami położnych po porodzie? W sensie jak będę rodzić w innym mieście niż mieszkam (takie mam przynajmniej plany), to czy szpital z innego miasta załatwia sprawę położnej z mojego rejonu,czy muszę sama gdzieś dzwonić/iść po porodzie i się umawiać? A może to trzeba już przed porodem ogarniać? Będe wdzięczna za pomoc,bo jestem zielona w tym temacie
Z rzeczy do ogarnięcia po porodzie, ostatnio się dowiedziałam (piszę o tym,bo może którejś z was się to info przyda), że do USC jeśli rodzice dziecka nie mają ślubu- muszą iść oboje w terminie do 14 dni od urodzenia. http://www.usc.pl/porady;01011022013000
|
Cytat:
Napisane przez skylie
Szpital wysyła papiery do Urzędu Miasta w celu rejestracji potomka. Do przychodni trzeba zapisać się samemu 
|
U nas papiery "urodzeniowe" dali do ręki i mąż poszedł do USC nadać imię i zarejestrować dziecko, od razu też nadali numer pesel.
co do położnej, to słyszałam, że różne szpitale mają swoje praktyki - my sami zgłaszaliśmy telefonicznie fakt narodzin dziecka, w przychodni, gdzie miałam wybraną połóżną, wiem jednak, że są szpitale, które o adres i telefon położnej pytają przed porodem i sami dzwonią w momencie wypisu ze szpitala
Edytowane przez roxi1980
Czas edycji: 2013-04-30 o 07:46
|
|
|