|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#361 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Na słoneczko wystaw brzuszek, niech ogrzeje się maluszek! Mamy VII-VIII 2013- c
Któraś z Was w poprzednim wątku pytała o moją opinię na temat Jedo Fyn po obejrzeniu obmacaniu.
No to tak. Ogólnie wizualnie mi się podoba, duża gondola, fajne kolory i dość gruby materiał. Co mi się nie podobało - jest ogromniasty, o ile w combi nam by to nie przeszkadzało, o tyle w mieszkaniu bardzo by zawalał miejsce, i moim zdaniem ma ogromne, masywne kółka - są tego plusy i minusy. No i gondolka nie jest wpinana na klik, tylko są zabezpieczenia, w sklepie były wyrobione, więc pewnie w codziennym użytku też może być problem z zapinaniem. I dla mnie niewygodna rączka. Ale ja to jestem maruda ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#362 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Na słoneczko wystaw brzuszek, niech ogrzeje się maluszek! Mamy VII-VIII 2013- c
Kładę się spać, bo oczy mi się kleją i gardełko co s pobolewa, ale na dobranoc pochwalę się, że wygrałam aukcję ubranek dla Michasia
![]() http://allegro.pl/47-ubranek-dla-chl...195641102.html |
![]() ![]() |
![]() |
#363 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#364 |
Zakorzenienie
|
Anulka fajny zestawik - oplacalo sie kupic
Co do aukcji tygryska - padlam ![]() TZ usypia Marysie, a ja mam chwile relaksu, choc spiaca jestem.
#365 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#366 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() A teraz uciekam, dobranoc ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#367 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Dziewczyny,czy wiecie może jak to jest z wizytami położnych po porodzie? W sensie jak będę rodzić w innym mieście niż mieszkam (takie mam przynajmniej plany), to czy szpital z innego miasta załatwia sprawę położnej z mojego rejonu,czy muszę sama gdzieś dzwonić/iść po porodzie i się umawiać? A może to trzeba już przed porodem ogarniać? Będe wdzięczna za pomoc,bo jestem zielona w tym temacie ![]() Z rzeczy do ogarnięcia po porodzie, ostatnio się dowiedziałam (piszę o tym,bo może którejś z was się to info przyda), że do USC jeśli rodzice dziecka nie mają ślubu- muszą iść oboje w terminie do 14 dni od urodzenia. http://www.usc.pl/porady;01011022013000
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#368 |
Zakorzenienie
|
A ja wyje.mój mąż to chyba mnie nie kocha...a wszystko oczywiście wina tesciowej
|
![]() ![]() |
![]() |
#369 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Jeżeli boisz się fug, to kup płytki o dużym rozmiarze i najlepiej takie, które mają kąt prosty na końcach, wtedy mogą Ci położyć płytki niemalże bezfugowe. A fugi mogą być ciemne, więc syfu nie będzie tak widać ![]() Jeżeli chodzi o linoleum - oglądałam w TV, że to najgroźniejsza opcja podłogowa. W te szczeliny na łączeniach dostaje się woda i to wszystko pleśnieje, więc nie jest to fajne, szczególnie przy dziecku. Później to wdychasz do kolejnego remontu. My aktualnie mamy w pokojach linoleum takie stare, obrzydliwe. No ale to jeszcze tydzień ![]() ![]() ![]() Perse przykro mi, że Ci odwołali wizytę, ale dobrze, że jutro udało się załatwić inną. trzymamy z Fi kciuki! ---------- Dopisano o 22:40 ---------- Poprzedni post napisano o 22:38 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#370 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#371 |
Zakorzenienie
|
Od dzis teść maluje.teściowa przyszła okna myć i zaczęła nam meble ustawiać.najpierw ja się zwróciłam uwagę potem mąż
---------- Dopisano o 22:51 ---------- Poprzedni post napisano o 22:48 ---------- Potem poszłam do kina i od tego czasu się nie odzywa.nie wyciągnął mojej poduszki i skopał moje kapcie przy rozkładaniu łóżka ---------- Dopisano o 22:54 ---------- Poprzedni post napisano o 22:51 ---------- Pisze z telefonu bo mam kompa rozłączonego więc trochę ciężko.już godzinę wyje.mam ochotę uciec stąd. ---------- Dopisano o 22:58 ---------- Poprzedni post napisano o 22:54 ---------- Dodam że to mieszkanie tesciowej.pragnę mieć swoje tylko nas nie stać jeszcze.czekamy aż mama sprzeda ziemię |
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#372 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#373 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#374 |
Wtajemniczenie
|
Nie mam siły Was nadrabiać. U mnie też mały remont, bo w końcu ruszył temat mebli ogrodowych. Tak w ogóle to zakochałam się w szlifierce- jak ona życie upraszcza
![]() Oli- trzymam kciuki żeby zastrzyki pomogły ![]() Fiazo- szkoda nerwów. Idź spać, a jutro pogadacie na spokojnie ![]()
#375 |
Zakorzenienie
|
Wolę się dziś nie odzywać bo wiem że zejdzie na temat tesciowej.on już spać dawno poszedł a ja w drugim pokoju.
---------- Dopisano o 23:16 ---------- Poprzedni post napisano o 23:13 ---------- Dobrze że mamy tu siebie.można się wzajemnie wspierać.o tej porze to nawet nie ma do kogo zadzwonić. |
![]() ![]() |
![]() |
#376 |
Zakorzenienie
|
Odp: Na słoneczko wystaw brzuszek, niech ogrzeje się maluszek! Mamy VII-VIII 2013- cz
Przykra sprawa...
Lecę spać. Wpadłam na to, żeby sobie ściągnąć aplikację do wirażu w telefonie, bo ciężko pisać jak się otwiera w przeglądarce i robię premiere ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#378 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry,
ja oczywiście na chwilę. Gratuluję udanych wizyt, rosnących Klocuszków w brzuszkach ![]() Skylie, wczoraj już nie wyrobiłam, żeby wejść tu, więc dziś leciutko spóźnione: sto lat samych przyjemności, szybkiego, krótkiego porodu i wszelakich dobroci ![]() ----- mam sajgon w chałupie, wczoraj doszła do tego nagła wycieczka do okulisty z Tż i do weta z moją sunią. U Tż trzeba było wyjąć zaschnięta farbę z oka, a u suni miała być kontrola gnatów a wyszło z tego dodatkowo pobieranie krwi i czekanie na wyniki, bo dostała takiej temp. że lekarz nie chciał nas wypuścić bo bał się, że to po kleszczu... wyszliśmy z kliniki o 23.00 ![]() U weta to myślałam, że mnie reanimować będą bo taka już zmęczona była, przyjechałam, padłam, ale dziś wstałam... tak na szybko: śmieci - my segregowane 18 zł (o ile dobrze pamiętam na tak wczesną porę), już od dawna segregujemy, więc to dla nas nic nowego. Po urodzeniu mamy zgłosić Synka, bo przecież ile to pampersów będzie (słowa Pani z urzędu, szkoda ze jej nie wypaliłam, że mój w tetrowe będzie robił ![]() podgrzewacz - nie kupuję, chyba, że w przyszłym roku coś mnie najdzie, na wyjazdy terenowe do podłączenia w samochodzie, ale pewnie daruję sobie bo przecież zawsze mamy turystyczną kuchenkę ![]() Czerwony Baloniku - podobno szpital wysyła papiery do wskazanej przez Ciebie przychodni, ale nie jestem na 100% pewna, to tylko zasłyszane a u nas do sprawdzenia. Wiecie coś o Magolinie? Bo przelatując wątek nie widziałam nic, ale ja ostatnio mocno latam po zaległościach z racji braku czasu... i mogło mi umknąć. Idę sobie, listę obecności podpisałam, zerknęłam z grubsza co się dzieje i uciekam. paaa ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#379 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Wczoraj byłam w szkole rodzenia i taka zmęczona, że zasypiałam patrząc i słuchając położnej. Nie mogłam się skupić na tym co mówi. A tak fajnie było, bo poza mną 2 dziewczyny tylko i mąż jednej.. wszystko tak bezpośrednio do nas kierowane i śmielej można było pytać o cokolwiek. Ale że ja taka śpiąca, to mi nic do głowy nie przychodziło ![]() Później pojechaliśmy do rodziców, zobaczyć się przed ich wyjazdem majówkowym. W domu już tylko myci i do łóżka. Lol mnie skopał porządnie wczoraj i w nocy. Miał ruchliwy dzień ![]() Idę nadrabiać ... |
![]() ![]() |
![]() |
#380 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry.źle się czuje z wiadomegm powodu.zaraz będę męczyć tż za wczoraj.jednak wyjął moja poduszkę.
|
![]() ![]() |
![]() |
#381 |
Zakorzenienie
|
Moje Kochane,
Nie mam sily siedziec przy kompie, wiec tylko sie odmeldowuje. Wczoraj juz w nocy maz dzwonil po pogotowie, normalnie zjechalam w lazience przy kolejnych (dziesiatych? pietnastych?) rzygach z pustego zoladka. Nic we mnie nie chcialo zostac, nawet lyczek wody czy herbaty. Mialam takie skurcze zoladka, ze stawial sie caly brzuch, pecherza nie moglam kontrolowac, mialam dreszcze takie, ze mowic sie nie dalo. Chcieli mnie brac do szpitala na kroplowke, ale skonczylo sie na jakichs dozylnych lekach i duzej ilosci pogniecionego na proszek wegla doustnie, maz mnie karmil jak dziecko lyzeczka. Pic zaczelam dopiero nad ranem. Wygladam jak trup. Ide lezec, glowa boli, przepona boli, normalnie sie slaniam. Acha, zastrzyk sobie zrobilam wczoraj bohatersko sama, JAK TO PIEKLO ała. No i bardziej sie teraz boje drugiego zastrzyku niz wczoraj pierwszego. Szczegolnie, ze mi rece lataja okropnie. Masc i zastrzyki chyba troszeczke, troszenke dzialaja, ale nie chce zapeszac jeszcze.
#382 | |
Wtajemniczenie
|
Witam się i ja z rana
![]() Cytat:
Szpital wysyła papiery do Urzędu Miasta w celu rejestracji potomka. Do przychodni trzeba zapisać się samemu ![]() Oli- trzymaj się biedulko. A po czym tak wymiotujesz? Po jakiś lekach? Bo do tej pory nie miałaś chyba takich objawów?
OLCIA ![]() WOJTUŚ ![]() Edytowane przez skylie Czas edycji: 2013-04-30 o 06:54 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#383 |
Zakorzenienie
|
Obudzilam mego niewdzięcznika i nic się nie dowiedziałam.tylko się śmiał i mówił zachowuj się.teść przyszedl i juz nic sie nie dowiem
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#384 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 07:59 ---------- Poprzedni post napisano o 07:57 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#386 | |
Konto usunięte
|
Hej. Ale się porobiło
![]() Oliath - biedna, ile Ty się nacierpisz... Oby Ci przeszło szybko ![]() Magolina się nie odzywała ![]() Ja dziś idę na tego dopplera, boję się tylko znowu telefonu, że odwołane :/ Zobaczymy... Cytat:
Nie przejmuj się, skoro gin tak mówi! Mała już nie taka mała ![]() A tak w ogóle to - no cóż, już powoli zaczynamy się przygotowywać do porodu, teraz mogą być częstsze skurcze, szyjka powoli się skraca... O ile nie dzieje się to za szybko, to to chyba naturalne. W końcu już tylko 2 miesiące. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#387 |
Zakorzenienie
|
arrabbiata- przypomniało mi się, ze moja babcia, a mojego ojca matka sprzątała kiedyś u nas w mieszkaniu..znaczy u rodziców..jak byłam jeszcze dzieckiem i zawsze gdy gdzieś wyjeżdżaliśmy np. wakacje, to przychodziła babia i dziadek niby tlyko kwaitki podlać, a babcia wyciągała wszystko z szafek i prasowała
![]() ![]() ![]() ![]() mela- smakowite te Twoje bułeczki drożdżowe ![]() ![]() ita- pracodawcom się w głowach poprzewracało..nie daj sobie w kaszę dmuchać..masz rację! krysiaa- nie dziwię się, że byłaś rozczarowana wizytą ![]() ![]() Neni- ja też do wyszczekanych nie należę (chyba ze względem bliższych mi osób niestety)..a przydałoby się nie raz przynajmniej w pracy umieć odszczeknąć i zaznaczyć jakieś granice ![]() A..i umiesz przewijać lalkę- nie dziecko ![]() karolajn- trzymaj się Kochana ![]() ![]() Guuusia- śliczny inkubatorek ![]() Ghia- ![]() ![]() lachrymia- gratki za wizytę ![]() malaczarnakejt- brawa za glukozę ![]() fiazo- ![]() Poza tym gratuluję zakupu wózeczków, wanienek, ciuszków ![]() ---------- Dopisano o 08:27 ---------- Poprzedni post napisano o 08:23 ---------- Perse trzymam kciuki za dopplera ![]() Oliath Kochana ile Ty się nacierpisz ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#388 |
Raczkowanie
|
pożalę się, bo nawet nie mam komu, a od wczoraj mnie dusi...
Pisałam Wam, że idę oglądać "lekarzy" i doopa blada z tego wyszła - pokłóciłam się z TŻ, wyłam do poduszki, ale nawet słowem się nie odezwałam. Generalnie zaczęło się od telefonu po 22 od jego brata, a sytuacja z tym bratem do ciekawych nie wygląda: ogólnie od początku mojego związku z TŻ, jego brat pokazywał mi przy każdej możliwej okazji, że nie jestem mile widziana w tej rodzinie, przez te kilka lat usłyszałam już, że jestem gówniarą (bo on ma 36 lat, a ja 23) i mam do niego na "pan" mówić, że jestem szmatą, że "znalazłam sobie frajera z mieszkaniem" itd itp Tyle ile wypłakałam przez niego przez te kilka lat to chyba przez nikogo jeszcze. No, ale generalnie jeszcze bardziej pogorszyło się od kiedy jestem w ciąży - omijam, że nie pogratulował swojemu bratu... W 12 tygodniu trafiłam z mega krwawieniami do szpitala, przeleżałam tam parę dni i wypuścili mnie do domu, ale musiałam leżeć, wstawać mogłam tylko do łazienki - mieszkaliśmy wtedy jeszcze z moją teściową. No i moja teściowa zaproponowała, że skoro mam leżeć to ona z psem w ciągu dnia będzie schodzić na spacer, a za plecami, swojemu drugiemu synkowi żaliła się, że jest zmuszona do wychodzenia z psem i jeszcze obiadki musi gotować "bo ja do niczego się nie nadaje teraz" ![]() Mam go dość i dość też mam jego rodziny! Na chwile obecną nie wiem kogo bardziej ![]() Mam nadzieję, ze w miare logicznie to napisałam, jesli nie to przepraszam, ale jestem cała nerwowa
#389 |
Zadomowienie
|
fiazo
![]() Oliath, uf współczuję, trzymam kciuki żeby się nie powtórzyło i żeby leki pomogły ![]() My zaczynamy 29 tydz Anulka, super aukcja ![]()
#390 | ||
Zakorzenienie
|
![]() ![]() ![]() ![]() kurde co za poranek... witam Was - samopoczucie do d.upy, macica się stawia dalej, łyknęłam nospę 80 i czekam Cytat:
Cytat:
co do położnej, to słyszałam, że różne szpitale mają swoje praktyki - my sami zgłaszaliśmy telefonicznie fakt narodzin dziecka, w przychodni, gdzie miałam wybraną połóżną, wiem jednak, że są szpitale, które o adres i telefon położnej pytają przed porodem i sami dzwonią w momencie wypisu ze szpitala ![]() Edytowane przez roxi1980 Czas edycji: 2013-04-30 o 07:46 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:20.