Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Włosy na blond farbujemy i o życiu dyskutujemy - część XXIV
Podgląd pojedynczej wiadomości

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-05-08, 08:51   #162
truskawkowawiosna
Zakorzenienie

Dot.: Włosy na blond farbujemy i o życiu dyskutujemy - część XXIV

Cytat:
Napisane przez Ninedin Pokaż wiadomość
Bunny co myślisz o preparatach do keratynowego prostowania z Alfaparf? Można kupić zestawy "na raz" na allegro. Czy mogę zastosować takie coś na rozjaśnione włosy? http://polska.alfaparf.com/section/p...eratin-therapy <----- tutaj link do produktu.

Zapowiada się kolejny piękny dzień trochę mnie już słońce spiekło i muszę uważać - łapie mnie na czerwono
Cytat:
Napisane przez exclusivee Pokaż wiadomość
Fajny ten zestaw z alaparfu Może i ja sobie wyprostuję keratynowo? hehe

U mnie dziś od rana słoneczkooo
Wepchnę się, bo trochę liznęłam temat podczytując wątki (czasem muszę z racji moderowania ) Jeżeli chcecie trwałego efektu gładkich i prostych włosów (albo chociaż takich naturalnie prostych) to tylko i wyłącznie Encanto. Te wszystkie inne zabiegi, które oferują salony to efekt do pierwszego umycia, ew kilku. Obiecują dużo i kasują dużo, a dziewczyny robiły w profesjonalnych salonach, zachwycone do 1 mycia.

Po umyciu często widać, że włosy podniszczone przez prostowanie. Przy Encanto preparat (o ile się go nie skąpiło) całkowicie chroni przed temperaturą. Ma niestety ogromną wadę- zabieg jest nieprzyjemny przez zawartość formaldehydu, trzeba robić przy otwartym oknie i trwa kilka h.Trzeba zrobić go w domu raczej, bo salonów robiących Encanto jest garstka.

Inne keratynowe zabiegi też zwykle mają jakiś aldehyd jako utrwalacz, ale co z tego jeśli on nie utrwala? Szkoda kasy i włosów, czytałam historię dziewczyn i widziałam fotki, nawet "regeneracja" się zmywa

Jeszcze Coco Choco (jest na All) ma jakąś tam ilość formaldehydu i efekt jest trwały nawet przez miesiac (Encanto dobrze zrobione trzyma się pół roku, a czasem włosy zostają gładkie na stałe, tylko oczywiście odrost jest inny)

EDIT: przypomniałam sobie, że po zabiegach innych niż Encanto włosy można umyć dopiero po 3 dniach, do tego czasu nie wolno ich upinać, nawet zakładać za ucho, bo się zrobią odgnioty, dla mnie masakra

Edytowane przez truskawkowawiosna
Czas edycji: 2013-05-08 o 09:01
truskawkowawiosna jest offline Zgłoś do moderatora