|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów i fryzury Podyskutuj o pielęgnacji włosów kręconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawdź modne fryzury: cięcia, koloryzacje, fryzury na ślub, wesele, Komunię, Sylwestra. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#151 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Włosy na blond farbujemy i o życiu dyskutujemy - część XXIV
Ale i tak już sobie obmyśliłam plan
Kiedyś u tż leżał pierścionek jego siostry i przymierzyłam go specjalnie na swoją rękę niby dla żartu, i się spytałam tż czy ładnie Potem zostawiłam ten pierścionek u niego w pokoju, powiedziałam żeby "oddał siostrze bo ja zapomniałam w końcu a ona go szukać będzie" i wiem że nie oddał, trzyma go na szafce bo ostatnio widziałam Trochę mu pomogłam jeśli kiedyś będzie chciał mi zrobić suprajsa Cytat:
Bo wax był dla moich włosów wybawieniem.---------- Dopisano o 23:38 ---------- Poprzedni post napisano o 23:36 ---------- Cytat:
Ja chyba jak w końcu dojdę do ładnego, jasnego brązu rozjaśnię sobie delikatnie końcówki na lato Żeby były leciutko muśnięte, będzie naturalniej wyglądać Edytowane przez exclusivee Czas edycji: 2013-05-07 o 23:40 |
||
|
|
|
#152 |
|
Wtajemniczenie
|
Asia to co ona robi? czym się bawi?
|
#153 |
|
Zakorzenienie
|
w domu śpi , albo nieraz z dzieciakami piłeczką się bawi ,a na działce lata z dziećmi , albo Tż jej rzuca piłkę tenisową , a ona biega za nią
po całym dniu w ruchu to już jej się niechce nawet w domu bawić tylko zje coś i śpi
blonding zapuszczanie i regeneracja włosków ![]() było - 1 czerwiec 2013 -36 cm jest- 1 marzec 2014 - 48,5 cm po podcięciu 5 marzec - 47 cm CEL 60 cm aerobik 2x w tygodniu + Mel B totally fit ! 20 min trening całego ciała |
|
|
|
#154 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
Rozpisałyście się, że hoho ![]() Kitka przegapiłam urodziny? Wszystkiego najlepszego Ex powodzenia na egzaminach i nie sprawdzaj co chwilę w necie Zrobiłaś kolor to zaczęłaś fryzury szukać Ty po prostu nie możesz przestać kombinować Asiu kolor fajny Agata Cześć Też macałam ten peach - ładnie wygląda na twarzy buhahot fajna ta kiecka Mam problem z dobraniem tuszu na lato. Każdy mi się rozmazuje, wpada do oka i łzawię A może na lato powinno się wybierać inne tusze? Bunny co myślisz o preparatach do keratynowego prostowania z Alfaparf? Można kupić zestawy "na raz" na allegro. Czy mogę zastosować takie coś na rozjaśnione włosy? http://polska.alfaparf.com/section/p...eratin-therapy <----- tutaj link do produktu.Zapowiada się kolejny piękny dzień
|
#155 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie tyle co kombinować, ale muszę ściąć w maju poniszczone włosy i wybrać dla siebie najlepszą opcję Przypomniałam sobie jak układały mi się włosy jak kiedyś ścięłam końce na równo, i od razu zrezygnowałam z takiego cięcia Włosy wtedy wywijały mi się na wszystkie strony, i nawet prostownica nie dawała rady ![]() Zresztą wiesz, ja się szybko nudzę jeśli chodzi o włosy i potrzebuję zmian, ale z fryzurą raczej nie lubię szaleć Jak szaleć to z kolorami ![]() Fajny ten zestaw z alaparfu U mnie dziś od rana słoneczkooo Edytowane przez exclusivee Czas edycji: 2013-05-08 o 07:09 |
|
|
|
|
#156 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja mam 5 cm do obcięcia- pozostałość po rozjaśniaczu. Może do przyszłej wiosny się ich pozbędę Moje też się wykręcają, a na filmikach widziałam, że po tym prostowaniu wystarczyło wysuszyć i były gładkie Jak ja bym takie chciała mieć
|
|
#157 | |
|
Zakorzenienie
|
Wiecie co? Umyłam dziś włosy różowym natei + odżywką kauflandowską repair&care, i już przy zmywaniu ich włosy były śliskie
![]() ![]() ---------- Dopisano o 07:21 ---------- Poprzedni post napisano o 07:14 ---------- Cytat:
Ja trochę się boję tego, bo czytałam gdzieś że potem struktura włosa nie wraca nigdy do pierwotnego staniu, i jak ktoś miał fajne loki przed to potem ciężko je reanimować, żeby były takie same ![]() Melduję zadowolona że dzisiaj znowu leciała brudna woda podczas mycia włosów- tzn. casting mi się spłukał, jest trochę jaśniej |
|
|
|
|
#158 |
|
Zakorzenienie
|
hej
![]() Boże, ile ja jestem w plecy.. i postaram sie zadziałac ![]() ex- jakie to odzywki kauflandzkie?
|
#159 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Stoją na dziale z odżywkami, są 3 rodzaje: do włosów zniszczonych i suchych, farbowanych i na objętość 300ml za jedyne 2,59zł ![]() ---------- Dopisano o 07:37 ---------- Poprzedni post napisano o 07:36 ---------- Lecę się ogarnąć i do szkoły, buziaki
|
|
|
|
|
#160 |
|
Magda ;)
|
Ex powodzenia na matmie
|
|
|
|
#161 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Ale Wy jedziecie z tym postmi
![]() a robic nie ma komu ![]() Cytat:
pokaz jak ten sayoss wyszedl ![]() Czeko o nim pisala i sie nad nim zastanawiala,potem ja nad nim po cichu myslalałam... Ale jak pokochałam teraz perły w farbach wiec... Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:20 ---------- Poprzedni post napisano o 09:17 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
|
|||||
|
|
|
#162 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
(czasem muszę z racji moderowania ) Jeżeli chcecie trwałego efektu gładkich i prostych włosów (albo chociaż takich naturalnie prostych) to tylko i wyłącznie Encanto. Te wszystkie inne zabiegi, które oferują salony to efekt do pierwszego umycia, ew kilku. Obiecują dużo i kasują dużo, a dziewczyny robiły w profesjonalnych salonach, zachwycone do 1 mycia.Po umyciu często widać, że włosy podniszczone przez prostowanie. Przy Encanto preparat (o ile się go nie skąpiło) całkowicie chroni przed temperaturą. Ma niestety ogromną wadę- zabieg jest nieprzyjemny przez zawartość formaldehydu, trzeba robić przy otwartym oknie i trwa kilka h.Trzeba zrobić go w domu raczej, bo salonów robiących Encanto jest garstka. Inne keratynowe zabiegi też zwykle mają jakiś aldehyd jako utrwalacz, ale co z tego jeśli on nie utrwala? Szkoda kasy i włosów, czytałam historię dziewczyn i widziałam fotki, nawet "regeneracja" się zmywa ![]() Jeszcze Coco Choco (jest na All) ma jakąś tam ilość formaldehydu i efekt jest trwały nawet przez miesiac (Encanto dobrze zrobione trzyma się pół roku, a czasem włosy zostają gładkie na stałe, tylko oczywiście odrost jest inny )EDIT: przypomniałam sobie, że po zabiegach innych niż Encanto włosy można umyć dopiero po 3 dniach, do tego czasu nie wolno ich upinać, nawet zakładać za ucho, bo się zrobią odgnioty, dla mnie masakra
Edytowane przez truskawkowawiosna Czas edycji: 2013-05-08 o 10:01 |
||
|
|
|
#163 | |
|
Zakorzenienie
|
hej!
Cytat:
![]() u mnie też pięknie narazie ![]() trzymam kciukasy
blonding zapuszczanie i regeneracja włosków ![]() było - 1 czerwiec 2013 -36 cm jest- 1 marzec 2014 - 48,5 cm po podcięciu 5 marzec - 47 cm CEL 60 cm aerobik 2x w tygodniu + Mel B totally fit ! 20 min trening całego ciała |
|
|
|
|
#164 |
|
Zakorzenienie
|
hejo
![]() u mnie w nocy lało, ale dzisiaj już się przejaśnia i jest już gorąco - 21 stopni w cieniu ![]() Ex powodzenia na matmie ja myślałam, że to jutro
|
|
|
|
#165 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, ale to nie sprawdzona informacja
|
|
#166 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zerknij sobie do wątku https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=682668 |
|
|
|
|
#167 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję
To sobie zamówię to Encato i pojadę do fryzjerki żeby mi zrobiła
|
#168 |
|
Raczkowanie
|
cześć wczroja pisałam posta dziś patrze i go nie ma. Dziewczyny! powiedzice mi czy jak pofarbowałam wczoraj ciemne włosy 2 farbami (jasny blond i platynowy blond)zmieszanymi z aktywatorem 12% i wyszły mi żółto pomaranczowo złote , to mogę je jutro farbować znowu ? chodzi o to żeby dojść w miarę szybko do jasnego ładniutkiego blondu
|
|
|
|
#169 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#170 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Poczytaj jednak wątek zanim się zdecydujesz, dziewczyny piszą głównie o Encanto. Opary mogą nieźle dawać w kość, dobrze jeśli Twoja fryzjerka będzie miała pojęcie o Encanto.Wizażanka, która założyła tamten wątek, robi Encanto sama, ma kręcone włosy, nakręciła nawet filmik http://www.youtube.com/watch?v=eX02ozkz4VU . Z tego co wiem, metoda mieszana jest tak samo skuteczna, a zmniejsza trwanie zabiegu o połowę. Jak się zdecydujesz, to koniecznie się pochwal efektami, jestem ciekawa
|
|
|
|
|
#171 |
|
Zakorzenienie
|
zamiast maski kupili mi szampon
http://www.zakatekzdrowia.com.pl/lbi...l-p-19596.html Zerknij ktoras na sklad, bo mi konczyny wlasnie opadly i nie moge sie skupic
|
|
|
|
#172 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, ale może fryzjerka okno otworzy
|
|
#173 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No nic, skład to skład, tylko sugeruje, ale bez wyroku, może się jednak sprawdzi
|
|
|
|
|
#174 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() czyli na pewno nie bedzie do czestego stosowania ![]() choc tak jak juz pisalam, moje wlosy nie znaja slowa przyklap czy przeciazenie
|
|
|
|
|
#175 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej Wam!
Orientujecie sie, gdzie, poza Allegro, mozna kupic Encanto? Jakis sklep online, zaufany, gdzie placi sie karta. Na ebay byla raz oferta szampon, terapia, odzywka po 240 ml. Obecnie sa, ale tylko z USA, a ja boje sie cla/podatku, ktore podrozyloby zestaw o jakies 100 zl na tym pakiecie. Sama cena zestawu to jakies 250-300, ale wystarcza na 5 zabiegow.
|
|
|
|
#176 |
|
Zakorzenienie
|
Laski co za dzień...
Naprawde juz mi rece opadają. O 3 w nocy pobudka bo TŻ złapały mega bóle żołądka wiec sie co chwila budziłam i sprawdzałam. W końcu pojechał do szpitala, oczywiscie taxówka i jeszcze musiał z kredytówki pieniadze wypłacać ![]() Do kompletu - zapukała dzisiaj do nas od tak gazownia i nam odłączyli gaz Żeby było jeszcze lepiej, udało mi sie w końcu dodzwonić do baby od stażu - nieaktualne.......... zrobiła mnie w bambuko jednym słowem ![]() Jeden pozytyw - odrost mi nie przeszkadza bo nawet nie mysle o kupowaniu farb i wydawaniu pieniedzy na takie pierdoły |
|
|
|
#177 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A zanim zaczęłaś przygodę z bardzo jasnym blondem też tak było? Tzn. włosy nienażarte, wchłaniające każdy nawilżacz i olej? U mnie tak było na przełomie 2012/2013, włosy lekkie nawet po ciężkich maskach. Później zaczęło się robić w drugą stronę, chyba pod wpływem olejowania i odżywek typu Garnier Karite. Najbardziej przy przetrzymywaniu maski Organique Anti Age. Ona jest świetna i efekty utrzymują się dłużej niż do 1 mycia, ale trochę przeciąża. Używam bardzo rzadko![]() Teraz staram się utrzymać równowagę między lekkością a przyklapem, niestety łatwe to nie jest ![]() Cytat:
Wydaje mi się, że może chodzić o przepisy, zakazy dotyczące tego formaldehydu w kosmetykach, żaden typowy sklep internetowy w Europie nie będzie bawił się w bycie dystrybutorem, jeżeli ktoś sprzedaje Encanto to raczej sobie sprowadza po trochu prywatnie z USA.A może zapytaj dziewczyn w wątku? Albo może ktoś zaufany kupi Ci w Polsce i prześle? |
||
|
|
|
#178 |
|
Zakorzenienie
|
Ja już pooo
), i z tego co liczyłam to mam te 15pkt napewno ![]()
|
|
|
|
#179 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Na pogotowiu ketonal w zastrzyku i złośliwy komentarzyk- standard Traktują człowieka jakby sobie wymyślał problemy a im zawracał tyłek Trzymam kciuki, żeby podejrzenia u TŻ były na wyrost!
|
|
|
|
|
#180 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kituś kochana dziękuje za dobre chęci ale znalazłam wczoraj prawie identyczną szmine z GR w kosmetyczce Cytat:
Cytat:
Ja mam póki co mniej więcej takie typy: (z tym, że ja na chwile obecna i tak cywilny skromny na 90%) http://twojasuknia.pl/suknia-slubna,...item,6079.html http://twojasuknia.pl/suknia-slubna,...item,6084.html http://twojasuknia.pl/suknia-slubna,...tem,10883.html http://twojasuknia.pl/suknia-slubna,...tem,16361.html ---------- Dopisano o 12:40 ---------- Poprzedni post napisano o 12:38 ---------- Cytat:
Tymbardziej, że wiem, że jeżeli mój TŻ już idzie w nocy do lekarza to już musi go boleć naprawde bardzo...Też mam nadzieje, że to na wyrost... i tak już ma ostatnio dość problemów i teraz jeszcze takie żołądkowe, masakra Dobrze, że przynajmniej ta babka w przychodni jakaś sensowna była... Teraz tylko trzeba po szpitalach podzwonić i sie na jakiś szybki termin dostać... |
||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów i fryzury
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:18.

Kiedyś u tż leżał pierścionek jego siostry i przymierzyłam go specjalnie na swoją rękę niby dla żartu, i się spytałam tż czy ładnie
Potem zostawiłam ten pierścionek u niego w pokoju, powiedziałam żeby "oddał siostrze bo ja zapomniałam w końcu a ona go szukać będzie" i wiem że nie oddał, trzyma go na szafce bo ostatnio widziałam 
Bo wax był dla moich włosów wybawieniem.
glona po tym nie będzie, no nie? 

A może na lato powinno się wybierać inne tusze?

Wydaje mi się, że może chodzić o przepisy, zakazy dotyczące tego formaldehydu w kosmetykach, żaden typowy sklep internetowy w Europie nie będzie bawił się w bycie dystrybutorem, jeżeli ktoś sprzedaje Encanto to raczej sobie sprowadza po trochu prywatnie z USA.