2013-05-13, 12:35
|
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosna przyszła, chrabąszcze latają, a PMki już suknie przymierzają! PM 2014 cz
Cytat:
Napisane przez justynkie
Często wypijam szklankę mleka przed snem lub ciepłe kakao. Z jedzeniem akurat mam problem bo po wysiłku nie mam kompletnie apetytu a często nawet mnie mdli. Nic nie przełknę niestety. W weekendy ćwiczę wcześniej to wtedy jem normalnie kolację ale w tygodniu niestety jest to problem.... Ale może chociaż to mleko coś da?
Co do napojów to piję bardzo dużo, przez cały trening wypijam 0,75 l wody z jakąś tabletką: magnez, multiwitamina, potas i po treningu uzupełniam wodę jak dalej chce mi się pić. W ciągu dnia też piję magnez i potas z racji spożywania kawy i częstych skurczy.
|
Cytat:
Napisane przez justynkie
Myślałam o tym ale to nie przejdzie... Po powrocie do domu jestem głodna, mam ochotę na obiad i chcę go szybko zrobić. Na dodatek TŻ wraca głodny z pracy.
Ja dojeżdżam codziennie 70 km, jak jadę autobusem to wychodzi ponad 2 godz powrotu, ostatni posiłek w pracy jem o 12 i przeważnie jest to jakiś jogurt lub kefir. Mam siedzącą pracę, nie mogę jeść zbyt ciężkich rzeczy bo wtedy źle się czuję i mam wzdęcia. Rano zjadam jakąś sałatkę mięsno-warzywną. O 17 czuję więc głoda i nie da rady ćwiczyć... 
|
Cytat:
Napisane przez justynkie
Dotka90 musiałabym brać do pracy 3 posiłki 
Pierwszy jem rano, do godz 8. I nie da rady wcześniej bo o 5.20 wychodzę z domu i w domu nie jem. Więc siłą rzeczy o 12-13 jestem głodna i muszę znowu coś zjeść. Do 14 nie wytrzymam.
Mój tryb pracy jest nieco inny niż u Was bo ja nie jem śniadań w domu (musiałabym jeszcze wcześniej wstawać), a z pracy wracam często ponad 2 godz i musiałabym chyba jeść w autobusie.
Postaram się zjadać coś po ćwiczeniach, jakąś wędlinkę albo jajko, może rzeczywiście to mleko to za mało... Z racji tego że nie umiem wymiotować to ryzyko zwrócenia pokarmu jak mnie mdli jest minimalne 
---------- Dopisano o 13:14 ---------- Poprzedni post napisano o 13:13 ----------
|
Jak wracasz z pracy to może powinnaś mieć tego banana czy jabłko w torebce ? Bo masz strasznie długą przerwę między posiłkami albo jakieś owsiane ciasteczko ? To zawsze Cię nasyci na czas powrotu i nie będziesz aż tak głodna 
Mnie też kiedyś mdliło po wysiłku...może masz za krótki odstęp między posiłkiem a wysiłkiem ? Wtedy żołądek jest bardzo wrażliwy, ponoć bardziej ukrwiony ?
|
|
|