Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Wiosna przyszła, chrabąszcze latają, a PMki już suknie przymierzają! PM 2014 cz. 12
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2013-05-19, 20:02   #3003
justynkie
Wtajemniczenie

Dot.: Wiosna przyszła, chrabąszcze latają, a PMki już suknie przymierzają! PM 2014 cz

Witam się po dość intensywnym weekendzie!
Od wczoraj od rana jestem ciągle na nogach, mamy w domu mega syf bo nawet nie zdążyliśmy posprzątać, była taka fajna pogoda że aż żal w domu siedzieć.
Dzisiaj w ogóle wymysliliśmy że pojedziemy do sklepu po kwiaty na balkon, pojechaliśmy na Szadółki (dziewczyny z Gd wiedzą o co chodzi), a że nie mamy auta to autobusem jest cala wyprawa, i okazało się że jest jakieś super ważne święto i wszystko pozamykane Tylko się przejechaliśmy, ale na miejscu okazało się że przecież nie mamy nic do jedzenia a sklepy zamknięte i pojechaliśmy na starówkę na obiad. Ale widzę że nie ja jedna taka katoliczka
A po powrocie do domu tylko małe siku i zabraliśmy wiatrówkę i poszliśmy na łąkę postrzelać. Ostatnio strzelamy prawie codziennie i powiem Wam że super zajawka Już nawet w 80% trafiam w tarczę Jestem krotkowidzem, noszę okulary. Ale w słoneczne dni nakładam przeciwsłoneczne i mam rozmazany obraz, strzelam też w przeciwsłonecznych więc trafianie w tarczę to sukces

Widziałam kilka tematów:

Save the date

Ja nie robię nic w tym stylu. Większość rodziny wie o ślubie. A poza tym uważam że to jakaś nowa moda, jak ktoś będzie chciał przyjść to i tak przyjdzie, to samo w drugą stronę. Ślub mamy w czerwcu czyli jeszcze przed sezonem urlopowym. Dla mnie to takie trochę obnoszenie się ze ślubem już na rok wstecz. Nasze rodziny są zwykłe, proste, nikt nigdy nie robił czegoś takiego i gdybyśmy my zrobili to zostałoby odebrane w stylu: "o jak się sra.ją ze ślubem a to jeszcze rok".

Noclegi dla przyjezdnych
Rodzina TŻ jedzie do mnie 140 km i my NIE OFERUJEMY noclegów. Wiem, że większość z Was zadbała o nocleg nawet jak goście mają 50 km. My nie robimy poprawin a każdy jak wstanie rano to by sobie jeszcze kielicha walnął... A druga sprawa koszty. Rano będzie podstawiony autokar który odwiezie gości i tyle. Noclegi będą tylko dla gości z daleka ale z poza miejscowości TŻ bo tamci będą odwiezieni. Ja byłam kiedyś na weselu gdzie jechaliśmy prawie 4 godz i nikt nie płakał że nie ma noclegu, w jedną stronę był wesoły autobus, śpiewy itd, a z powrotem wszyscy spali.

Tusz do rzęs
Ja od lat jestem wierna https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...h-mascara.html
Jest niedrogi, nie skleja rzęs. Często koleżanki pytają mnie jaki mam tusz i zawsze się dziwią jak im mowię że to ten i że w promocji często jest za 13 zł.

say-hello
Czy to zdjęcie z psem było robione gdzieś niedaleko Twojego mieszkania? Ja przez 3 lata mieszkałam w Nowym Porcie więc może byłyśmy sasiadkami? Często bywałam na tej plaży

powtórka komunii
U mnie była rocznica komunii, ale ja akurat nie byłam bo wyrosłam z sukienki, mama poszła do pracy bo pracowała na zmiany i kazała tacie ubrac mnie w coś galowego, a tata zapakował mnie na rower i pojechaliśmy na działkę
Nikt nie robił z tego żadnych ceregieli w zapraszanie rodziny. W ogóle dziwi mnie ta tradycja kupowania drogich prezentów na komunie. Sorry ale ja na wesela dawałam 300 zł a któraś tu napisała że tyle na rocznicę komunii...

Garnitur dla TŻ
My akurat szyjemy dla TŻ garnitur, od zawsze chciał garnitur z czerwona podszewką i taki będzie miał. Ma co prawda 3 garnitury ale szyte w czasach liceum więc dawno temu wyszły z mody. Ale gdyby miał garnitur kupiony rok-dwa lata temu to zastanawialibyśmy się nad kupnem. Garnitur używany wyczyszczony nie różni się niczym od nowego. Poza tym Wy też rozglądacie się za używanymi sukniami więc i TŻ może iść w garniturze z zeszłego roku. Nie ma sensu kupowania drugiego garnituru w tym samym kolorze.

justynkie jest offline Zgłoś do moderatora