Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.16 - Rozpakowywanie trwa :)
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2013-05-23, 19:43   #3965
justyna_g4
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.16 - Rozpakowywanie trwa :)

Cytat:
Napisane przez gosiulka22 Pokaż wiadomość
może Mała Cię posłucha. ja bym chciała w terminie czyli 8 czerwca bo mąż ma wtedy urodziny a poza tym przyjeżdża do domu dopiero 7 więc jak Mała zechce wyjść wcześniej to będę sama
To trzymam żeby Ciebie też posłuchała. U mnie rozwarcia nie ma wiec na razie jestem spokojna.

Cytat:
Napisane przez anoxee Pokaż wiadomość
Ja słyszałam. Niestety słyszałam też o dziecku, które kobieta rodziła sn, a miało 5,5kg i udusiło się w kanale rodnym. W TVN24 dziennikarka rozmawiała z lekarzem (tym co występuje w programie Bosackiej) i dziwię się, że nie załadował z dyńki tej dziennikarce. On tłumaczy, że błąd został popełniony wcześniej, że nie została określona taka waga dziecka i na sali porodowej już nic nie można było zrobić. A ta usilnie próbowała oskarżyć lekarzy przy porodzie, że nie zrobili cc. Fragment rozmowy, mniej więcej:
Dziennikarka - CC uratowałoby życie temu dziecku.
Lekarz - A skąd to pani wie? Jest pani tego pewna?
D - Yyyy... tak uważają rodzice dziecka.
L - Tego nie wiedzą ani ginekolodzy, ani neonatolodzy. Powikłania po cc również są różne.
[...]
L (mocno poirytowany) - Ale niestety widzę, że o CC najwięcej wiedzą... fryzjerki, ...i dziennikarze TVN-u.

Padłam.

To wielka tragedia, ale nie umiem tych dziennikarzy czasem słuchać.
Tego nie slyszłam. Dziennikarze to czasem są na prawdę, ale lekarze nie lepsi. Jak można nie zauważyć, że dziecko ma 5,5kg?? Bo ja nie rozumiem. Owszem może być jakaś granica błędu, że ma np 3800 a okazę się ponad 4 ale bez przesady.

Laura

http://lb1f.lilypie.com/YodDp2.png
justyna_g4 jest offline Zgłoś do moderatora