|
Rozeznanie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014
Cytat:
Napisane przez zodiakalnapanna
Hmmm...Kupa świeżo upieczonych mamusiek i ich maluchy to całkiem fajna perspektywa, tym bardziej, że u mnie zawsze sami faceci :P
|
To jesteśmy wstępnie umówone Przypomnę się z pomysłem za jakieś półtora roku 
Cytat:
Napisane przez zodiakalnapanna
Ja bardzo lubię herbatę i zieloną i czarną i w ogóle wszystkie smaki i rodzaje  I ciężko mi sobie wyobrazić odstawianie jej tym bardziej, że dobrze się po niej czuję.
Dziewczyny a co sądzicie o herbatach ziołowych, typu melisa, rumianek itp? Ja melisę piję dość często i w sumie myślę, że chyba nie ma co do tego przeciwwskazań, ale dobrze byłoby usłyszeć opinię od innych.
|
Ze mnie też straszan herbaciara, TZ wie, ze jak wsiągne w dziale z herbatami to spokojnie zdąży dokończyć resztę zakupów 
co do rumianku - jest OK, mi pomaga np. na bóle brzucha.
Melisa ponoć nie jest wskazana, dlaczego? Tego nie wiem, ale taki przekleję cytat z artykułu, który niedawno czytałam. Mięta w nim też nie jest zalecana, ale też ją popijam, z 1 - 2 razy w tygodniu, z uwagi na kłopoty z brzuchem i zaparciami.
"Złe ziółka... Istnieją zioła, których stosowanie podczas ciąży może spowodować skurcze i przekrwienie macicy oraz przedwczesny poród, krwotok po porodzie, wady płodu, odwodnienie – a nawet poronienie. Kobieta w ciąży powinna zdecydowanie unikać szałwii, jemioły, piołunu, krwawnika, jałowca, melisy, bylicy zwyczajnej, przestępu, wrotycza, bagna zwyczajnego, sasanki, marzanny, przylaszczki, muszkatołowca, ruty, angeliki, aloesu, mięty polnej, senesu, kruszyny i wielu innych."
źródło: http://www.ciazowy.pl/artykul,stosow...zy,1179,1.html
Cytat:
Napisane przez Hosenka*
No właśnie nic sie nie działo ....
|
Musi być dobrze 
Nic dwa razy się nie zdarza i nie zdarzy, tak twierdziła Szymborska.
Jesteś silną kobietą Wszystkie musimy myśleć pozytywnie, to naprawdę działa.
Cytat:
Napisane przez maruda80
Ja dalej w szpitalu.
Dzisiaj mnie bardzo postraszyli, wczoraj mowili ze wyniki ok (te same wyniki a skrajne opinie)
|
Powiedz fasolce, że "ciocie" z wizazu ją bardzo ładnie proszą, żeby się nie leniła, tylko ładnie rosła jak przystało na silną fasolkę. Dobrze, że opinie są skrajne. Ci co mówią, że jest dobrze - dają nadzieję, a Ci co mówią, że mogłoby być lepiej - popracują nad tym, żeby było. I będzie.
Edytowane przez PawMaj13
Czas edycji: 2013-05-24 o 14:43
Powód: Błąd w cytowaniu
|