|
|
#661 | ||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014
Cytat:
to by było coś! ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#662 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
BRAWO!!!!!!!!!!! gratulacje ![]()
|
|
|
#663 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#664 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
oj biedna jesteś współczuję mdłości.Ja na razie nie mam (i oby mnie to ominęło) ale dziś jak jechałam w autobusie to strasznie mi śmierdziało. Ja ogólnie jestem wyczulona na zapachy ale mam wrażeniu , że mi się węch trochę wyostrzył- albo tylko mi się wydaje
|
|
|
#665 | |||||
|
Zadomowienie
|
Witajcie!
Ja dziś miałam kiepską noc, a od rana męczą mnie mdłości. Cytat:
chociaż o etyczności koncernów farmaceutycznych to wolę się nie wypowiadać![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ale najbardziej mi trudno z tym, że praktycznie cały czas muszę leżeć, szpital też mam za sobą, a zawsze mnie wszędzie było pełno i trudno mi było usiedzieć na miejscu. Cytat:
więc rozumiem dlaczego nie chcesz gila
|
|||||
|
|
|
#666 |
|
BAN stały
|
Witam Mamuśki
Ja miałam dziś paskudną noc... zasnąć nie mogłam, a jak już zasnęłam to musiałam do toalety i tak w kółko - 4 razy do tego całą noc było mi niedobrze. Nie wiem tylko czy to te słynne "mdłości", czy po prostu truskawki wieczorem to nie był dobry pomysł do tego TŻ obudził się churchlający, smarkający, a ja z masakrycznym bólem głowy odespałam 2 godzinki i jest ok, ale jak mnie zarazi to go uduszę !! Dziś o 16:40 pierwsze USG - trzymajcie kciuki proszę za nasze Maleństwo !!! ![]() ![]() ZodiakalnaPanna to może i u mnie na monitorze dziś coś zapika ![]() ![]() Miłego dnia |
|
|
|
#667 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kówisz i masz
|
|
|
#668 | |||
|
Gang Iren
|
Cytat:
Dawaj. Czemu mamy się przerazić? ![]() Cytat:
Cytat:
![]()
|
|
#669 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
za wszystkie wizyty ![]() Gosiu bo ja albo pamiętniki z Oświęcimia i ogólnie literaturę obozową czytam, albo thrillery medyczne Cooka
Edytowane przez Azealia Czas edycji: 2013-05-24 o 10:41 |
||
|
|
|
#670 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#671 |
|
BAN stały
|
Dziękuję Kochane !!! Musi być dobrze
Jutro mam gości powinnam skupić się na sprzątaniu i na menu, a ja w maluszkowym świecie No nic, lecę do roboty !! |
|
|
|
#672 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
Nie przeraża mnie to ![]() Też lubię. Cooka chyba wszystkie przeczytałam. A na literaturę obozową kiedyś miałam fazę i cały czas czytałam,ale to było lata temu.
|
|
#673 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() A w mojej biblioteczce jest już ponad 100 pozycji z literatury obozowej. Niestety nie podzielam ebookowego zachwytu- posiadam ale bez entuzjazmu, książkę trzeba w ręce potrzymać i czuć jej zapach
|
|
#674 |
|
Raczkowanie
|
He Mamuśki!
Tyle piszecie że naprawdę ciężko Was nadrobic ![]() Justiii gratulacje! zostałaś mgr inż w dwupaku caffeelattee Bardzo współczuje Ci tych mdłości, wymiotów mam nadzieje, że niedługo przejdą te męczące objawy. Mnie też coraz bardziej zaczynają męczyć mdłości. w 5-6 tc czułam się naprawdę dobrze ale teraz widzę, że jest coraz gorzej o ciężkich smażonych daniach mogę zapomnieć nawet barszcz ukraiński wczoraj mi nie podszedł niestety.... a tak bardzo go lubię... także dziewczyny, które czują się dobrze powinny się cieszyć i nie wywoływać wilka z lasu Co do witamin to wydaje mi się, że jeśli nie ma takiej potrzeby to lepiej w pierwszym trymestrze jeść dużooo warzyw i owoców a nie faszerować się tabletkami. Zbliża się taki czas że zieleniny i owoców będzie coraz więcej i ja osobiście wybieram taką wersje witaminek Już teraz masowo wcinam sałatę, rzodkiewke, szczypiorek. W pierwszej ciąży brałam przez chwile matruelle ale strasznie mnie po niej mdliło i oddałam tabletki koleżance , która była w 6 miesiącu.Wczoraj przed snem ogladaliśmy z Tż film z Anne Hathaway One day (ogólnie jesli ktos nie oglądał to polecam) niestety zakończenie strasznie weszlo mężusiowi w głowę i nie mógł biedny spać miał koszmary... troche się przez to nie wyspałam i musiałam rano wypić słabą kawkę ...
|
|
|
|
#675 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie dzień zaczyna się fatalnie: rano jeszcze przed śniadaniem tuliłam się do klozetu, a potem podczas spotkania w pracy tak zaczęło mi się kręcić w głowie, że musiałam wyjść, żeby nie zemdleć
|
#676 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no właśnie ja też mam takie objawy... plamienia, bóle brzucha, lekkie skurcze. Na razie biorę tabsy i czekam na USG....
|
|
|
#677 |
|
Rozeznanie
|
gosia261282
Trochę przeraził mnie ten artykuł o zielonej herbacie. Tak się czasem zastanawiam jak tu nie zwariować w ciąży. Chciałoby się przestrzegać wszystkich zaleceń i na wszystko uważać, żeby nie skrzywdzić maluszka, ale to chyba niemożliwe. Czasem jak czytam niektóre poradniki lub artykuły, albo słucham porad "życzliwych" to mam wrażenie, że najlepiej położyć się na 9 miesięcy do trumny. Tego nie, tamtego nie, z tym uważać. Dobrze, że chociaż oddychać można
|
|
|
|
#678 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#679 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a ja tam lubię tematykę zwłok tez lubię trillery medyczne, kryminalne. Bardzo lubię oglądać w TV Dr. G a jak byłam mała to chciałam być patologiem ![]()
|
|
|
#680 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#681 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#682 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#683 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() możesz jakiś tytuł polecić na początek ? ![]() ---------- Dopisano o 11:30 ---------- Poprzedni post napisano o 11:21 ---------- a co do witaminek to już prowadziłam nie raz intensywne rozmowy z członkami mojej rodziny, którzy są lekarzami.... co do warzyw i owoców to dziewczyny starajcie się kupować np. na targach albo jak macie możliwość to u jakiś babeczek na wiosce, które mają własne hodowle bo sklepowe z supermarketów to dużym procencie nie ma sensu, mam na myśli co do witamin zawartych np. w warzywach moja koleżanka pracuje w zakładzie w którym sprzedaje chemie do sklepów spożywczych i wytłumaczyła mi to na przykładzie KALAFIORA powiedziała nie kupuj nigdy białych kalafiorów bo ja sprzedaje chlor do nich, żeby były białe..... wcześniej nie zwracałam na to uwagi ale faktycznie, ide do supermarketu kalafiorki są białe, ide na targ są zółte takie jak powinny być, chlorowany kalafior niestety żadnych wartości odżywczych nie ma co do witamin w aptece to w większości wypadków nie maja sensu, ja kupuje witaminy osobno i zwracam uwagę na tak zwaną "przyswajalność" do organizmu, oraz na łączenie witamin zresztą jak kogos to interesuje to można poczytać na necie a wiedza jest naprawdę ciekawa na przykładzie cynku, wkładają cynk do jednej tabletki z innymi witaminami a przecież wiadomo, ze cynk się gryźie z innymi witaminami czy minerałami i nie ma szans na przyswojenie do organizmu nawet z jedzeniem ja biore sam cynk przed snem, staram się żeby to było godzine po kolacji tak samo lączenie wit C i B razem bez sensu, C dobrze połączyć z Mg niektórzy narzekają, że biora magnez a mimo to maja dalej dokuczliwe skurcze a wystarczy polączyć Mg z dobra wit C i chromem i problem z glowy od pewnego czasu zaczęłam zgłębiam ta wiedzę i jestem zafascynowana, na necie jest sporo informacji o tym, sa nawet kwartalniki medyczne dostępne jakby kogos to interesowało bardziej ![]() ---------- Dopisano o 11:33 ---------- Poprzedni post napisano o 11:30 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#684 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A jak powiedziałam, że jestem mało sportowa, to kazała mi się zacząć ruszać
|
|
#685 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
FILM: widziałam go pierwszy raz jakoś w lutym, leciał na canal+.. O matko jak go przeżyłam! Jak się skończył to wyłam jak bóbr i byłam wściekła że go w ogóle oglądałam Ale piękny i na prawdę daje do myślenia ![]() Cytat:
Ja tydzień temu miałam incydent taki, że zrobiło mi się biało przed oczami, położyłam się i miałam mroczki straszne a potem ból głowy... Cytat:
uwielbiam oglądać operacje ![]() Cytat:
![]() Śpiączka (Coma) Rok interny Toksyna Mutant Epidemia Oślepienie Najlepsze książki miał te najwcześniejsze, im nowsze tym słabsze, ale te powyżej polecam ![]() Ja na razie przez okropne mdlości i co z tym związane samopoczucie na poziomie gruntu jedyny sport jaki uprawiam do chodzenie Ale jak tylko mi to minie to wracam na basen i dużo spacerów.
Edytowane przez Azealia Czas edycji: 2013-05-24 o 11:43 |
||||
|
|
|
#686 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jest tez film na podstawie tej ksiazki ale ksizaka lepsza podobno. Jeszcze nie ogladałam filmu bo mi czasu brakuje. Cytat:
Cytat:
Mój tata uwaza ze ciąza to nie choroba i pomimo ze mam L$ to mi zyc nie daje. Sił mi czasem brakuje snu tez ale on ma to w nosie. Jak powiedziałam mamie to taki ochrzan mu sie dostał ze od razu mu sie poprawiło. Mama ze mna cała ciążę lezała a z siostra było wszytko oki wiec uważa ze jak chodze to jest oki. Mam nadzieje ze teraz juz zrozumial i da mi troche życ. |
|||
|
|
|
#687 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#688 | ||
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Cytat:
Trzymam kciuki za USG ![]() Zobaczymy czy masz taki sam termin jak ja
|
||
|
|
|
#689 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale też nie owijał w bawełnę, że te skurcze normalne nie są więc muszę na nas uważać. Trzymam kciuki żeby Ciebie usg też uspokoiło Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#690 | ||||
|
Gang Iren
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ja staram się kupować w farm shopach a jeśli w markecie to wybieram organiczne owoce i warzywa. Cytat:
Te które ja będę używać od drugiego trymestru mają właśnie DHA: http://www.comparestoreprices.co.uk/...omega-3-28.jpg W poprzedniej ciąży też je używałam.
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:35.

W ogóle Maltę bardzo miło wspominam. A co do latania to na początku czerwca lecę do Portugalii, lekarz powiedział, że nie widzi żadnych przeciwwskazań, więc myślę, że śmiało możesz lecieć
. Na weekend mamy zaplanowane wyszukiwanie szpitali, bo do 10 tygodnia ciazy sie juz trzeba zapisac na porod (bylam w szoku, ze tak wczesnie, ale to samo mi mowi i ginekolog i kolezanka z pracy, ktora rodzila dwa miesiace temu). Wszystko to jakos szybko przebiega.
16.06.2012
( Nie mogę patrzeć jak on cierpi.
współczuję mdłości.
chociaż o etyczności koncernów farmaceutycznych to wolę się nie wypowiadać

uwielbiam oglądać operacje