Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.1.
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2013-05-24, 15:36   #663
Tasia34
Wtajemniczenie

Dot.: Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.1.

Cytat:
Napisane przez kasia86bgo Pokaż wiadomość

aaa i mam pytanie - slyszycie u waszych szkrabow przelewanie w brzuszku ... u mojego to prawie co jedzenie slysze takie bulgotki ... ehh no i nie wiem, zaczynac sie martwic czy co
Mojemu w brzuszku często tak się przelewa, podobno to normalne

Cytat:
Napisane przez OtTakaJa Pokaż wiadomość

Mój syn ma strasznie dziwne zachowania. Otóż (przeważnie jak śpi) przeciąga się, macha nogami, robi się czerwony i krzyczy jakby się złościł, ale wciąż śpi. Tak ma dużo razy w ciągu jednego spania 3-4 godzinnego. Myślałam, że może to coś z brzuszkiem, no ale kupy są ok, brzuszek miękki, aż się zaczynam martwić, że coś z nim nie tak
Krzyś robi podobnie - czerwony na buźce, napręża się i stęka; czasem z tego wyjdzie bączek, a czasem nic nie słychać, ale to chyba podobno kupka idzie, pytałam położną - trawienie i tyle

Cytat:
Napisane przez misiulka06 Pokaż wiadomość
Wstawiam zdjęcia próbne z sesji Michałkowej
Ślicznie

Cytat:
Napisane przez klementyna1 Pokaż wiadomość
Mówią, ze nieszczęscia chodza parami...U nas chodza stadami! KAcper chpry-najprowdopodobniej zatruł sie sałata, któa jadłam, a właściwie chemią, którą ta sałata pewnie była spryskana....Zaczeło sie od zielonej kupy ze sluzem, potem kilka wodnistych więc pędem do lekarza-niby nieodwodniony,ale skierowanie do szpitala w razie pogorszenia i dużo dopajać, w nocy w maire , kupy zielone ale geste dzis rano nie dosc, ze znow rzadka kupsko to zaropiałe całe oczy....nów dolekarza, dostał krople do oczu, antybiotyk do oczu i Floridral-przeciw odwosnieniu. MAMy obserwowac w razie wymiotów, braku apetytu lub znów biegunki jechac juz do szpitala...wiec podajemy leki i obserwujemy...
Ze spraw podatkowej Pani naczelnik 3ma sie swojej wersji, ale mowi, ze nas rozumie i skonsultuje to z Izba skarbową jeszcze przedtawi nasza wersje i jej i niech oni decydują, co smieszniejsze, dzwonilismy znow na infilinie podatkowo i Oni dalej twierdza, ze mamy racje, na stronie ministerstwa finansow tez są info ktore my interpretujemy jako korzystne dla naszej wersji...ehhh zopbaczymy

Z dobtych rzeczy to DRagusia gratuluje wagi Florka, ale chyba Cie przebije;p Kacper waży 7050g. Tyle, że urodził się 3300g;p Lekarka mowila, ze wazy tyle co powinien 4,5 miesieczny chlopiec, a nie 2,5 miesiaca
O rany... Współczuję bardzo! Kurde, faktycznie te sałaty teraz pryskane; ale co innego jeść do śniadania, jak pomidora nie można, papryki też nie, cykorię troszkę... Jakie warzywa jecie na surowo?

I za wagę, nieźle!

Cytat:
Napisane przez eluśka87 Pokaż wiadomość
Tasia chyba linomag zielony chyba 8 zl kosztuje w aptece... a benpathen to taki chyba o nim dziewczyny pisza http://sklep.☠☠☠☠☠☠☠/produkty/p63527...ochronna_100_g
No faktycznie, bo naszukałam się tego "zielonego Bepanthenu" w internecie, moja Mama pytała w aptece, a mi taki polecali w szpitalu, na pewno - miałam zwykły Bepanthen i spytałam, czy może być do pupci, usłyszałam: "może być, ale lepiej zielony kupić"... To ja już nie wiem

Cytat:
Napisane przez eluśka87 Pokaż wiadomość
a ja zjadlam 3 ciastka maslane

p.s.: już więcej niż 3 ehh

poki co czekam na wene na cwiczenia choc jakos mi znowu ostatnio spadlo albo nie wiem, przechorowalam zatoki mam.

Cytat:
Napisane przez klementyna1 Pokaż wiadomość
Ja do bujaka wkladam od 6 tygodnia-uwielbia to.
Z tego ci jeszcze pamietam:
W deszcz nie wychodze
Wkadek lakta. musze uzywac, w nocy nie daja rady, ale super sprawdza sie pomysl ptaszyska z tetra zamiast stanika
nestelle gratuluje idkrycia z pilotem...my mimo prosby o pilitowa dostalismy nakrecana i mnie to kreenie doprowadza do szalu...
bulgotki w brzuszku slysze czestio
wiecej nie pamietam;/
No to chyba spróbuję, nam leci 5-ty tydzień, może nie za wcześnie

Cytat:
Napisane przez jolanT Pokaż wiadomość
hej mamusie!

moja dziecina w piątym tygodniu waży 4100
jest bardzo spokojna, śpi dobrze a nawet bardzo dobrze.. zdarzyło nam się parę razy, że przespała całą noc
mojej Mychy też nie ominął trądzik niemowlęcy ;/

co do wagi i ćwiczeń..
w całej ciąży przytyłam 19kg.. po przyjściu ze szpitala miałam dokładnie 10kg mniej.. po zapaleniu piersi straciłam kolejne 3, 4 i tak oto dziś zostaje mi plus/minus ok.5kg do stracenia..
w poniedziałek dostanę ćwiczenia do wykonywania w domu od położnej a powoli zastanawiam się nad zabraniem się za siebie, może wskoczę na rowerek, bo z brzucha zostało niewiele ale w nogach czuję przypływ fetu

piękne są te Wasze dzieciaczki:love :
to i ja pokaże Wam Ewę
A jak u Ciebie wygląda ten trądzik? Bo mi też coś Krzysia obsypało, nie wiem czy to trądzik, czy jakaś alergia, czy potówki... Położna we wtorek przychodzi, ale same wiecie, to czekanie...

za wagi - Twoją i Ewy Poproszę o info o tych ćwiczeniach!
Ewa Pięknotka

Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość
a ja sie chyba pochlastam. karmie Mlodego i jedziemy do szpitala... Mlody ma przepukline mosznowa.... aaa. musi go obejrzec chirurg.
na zabieg dlugo sie czeka ale moja lekarka chce by go jak najszybciej obejrzano....
Rety... mocne!

Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość
podobno bez zwiazku kurrddvvaaaaaaaaa!
moje pierwsze pytanie: "czy to ja go zepsulam"....
Spokojnie, będzie dobrze!
Ania
http://suwaczki.maluchy.pl/li-73227.png
Tasia34 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując