Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.1. - Strona 21 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-05-24, 09:23   #601
nestelle
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.1.

Cytat:
Napisane przez oliwka__ Pokaż wiadomość
Dziewczyny widzę ze temat nie poruszony na forum słyszałyście o tym dzieciątku które udusiło sie przedwczoraj podczas porodu w kanale rodnym bo miało 5,5 kg ?? niby na usg 9 dni wcześniej miało 3,5 kg wg lekarza prowadzacego
wczoraj jakis lekarz w tv wypowiadał sie ze co 3 porod to cesarka i to na zyczenie i ze ludzie bzdury gadaja ze lekarze nie robia cesarek.
.
bo ludzie bzdury gadają - nie wiem czy co 3 poród ale bardzo często są robione cesarki - tylko własnie na zyczenie a nie wtedy kiedy jest potrzeba .... bo na zyczenie = kasa .
a historia straszna
Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość
uwielbiam krowy. tj. ikonograficzny motyw krowy bo takiej żywej się boję (a na wsi chowanam )

co do pielengnacji chanel to ja tez raczej nie.
za wizytę .
Cytat:
Napisane przez ObserwujeCie Pokaż wiadomość
ja też wyrodna w deszcz nie chodzę, pocieszam się że doktorek mi powiedział że w deszcz pyły nisko i nic z tego zdrowego
ja napisałam o sobie -"wygodna" no ale wyrodna tez moze byc
choc jestem usprawiedliwiona -jak piszesz ,ze pyły nisko to nie będe małego narazac
co do lakierów to ja tez nie maluje - choc sobie radze to jednak wole na zelki chodzic .... wygodnictwo ....
Stary 2013-05-24, 09:24   #602
Tajgusia
Raczkowanie

Dziewczyny dziękuję za porady! A ja tak lubię właśnie kwaśne rzeczy Dziewczyny a gdzie jest ten link do promocji pieluch w Biedronie bo nie mogę znaleźć. Ten wyrzut raczek to jest tzw.odruch moro i jest to całkowicie naturalne i fizjologiczne. Mój mały tez tak robi
Tajgusia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-24, 09:26   #603
Nyaa
Zakorzenienie

GG do Nyaa

Cytat:
Napisane przez nestelle Pokaż wiadomość
aaaaaaaaaaaa!!!!! dziewczyny co odkryłam !!!!!!!!!!
przed chwilką tel. ze mam włączyc tv bo na info cos waznego mówią .
to ja szybko Roszka do łózeczka-włączyłam mu karuzele misie-aby sie nie nudził i skaczę po kanałach szukając odpowiedniego .... i co ?????
Razem z przełączanymi kanałami tv -karuzela się wyłącza !!!ja "pyk" na kanał a karuzela zmienia melodie,ja znowu pyk na kanał a karuzela jedzie nastepną melodie ,ja pyk na kanał a karuzela sie wyłącza !!!!
Czyli misie reagują na pilota od cyfry!!!!
Tym sposobem i tak nic nie wiem z tego info .....
Nagrode poprosze za odkrycie .

Cytat:
Napisane przez Ptaszysko16 Pokaż wiadomość
wytrwalosci w karmieniu piersia a jak trzeba mm to trzeba i sie nie smutac
ja na początku miałam ogromne wyrzuty, że podaję mm. Ale z czasem to zaakceptowałam i przestałam się zadręczać. Przecież nie robię tego dla swojego widzimisię. A poza tym piersią też karmię, więc dziecko dostaje to, co dla niego dobre.

Przed chwilą weszła,m na konto, żeby popłacić rachunki, patrzę, a tu... KASA ZA MACIERZYŃSKI raj normalnie - wczoraj becikowe, dzisiaj macierzyński. Oj będzie zakupowe szaleństwo, będzie

a miałam się zapytać i zapomniałam wcześniej. Byłyście może w Lildu? Jak te biustonosze do karmienia? Jakieś możliwe? Ja prawie non stop w tych sportowych latam i jak założę zwykły, to jakoś tak dziwnie się czuję

http://www.suwaczki.com/tickers/qq87j44jq9d7lsxv.png
Nyaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-24, 09:26   #604
monicca1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez strippi Pokaż wiadomość
Hej
my po 13:00 jedziemy
Więc tak przed 15:00 będziemy na miejscu i wieczorem jadę w teren ale super!
Wracamy w niedzielę wieczorem
3majcie kciuki by Misio był grzeczny i by spał pięknie orzeźwiony górskim powietrzem
Udanego wyjazdu
monicca1989 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-24, 09:30   #605
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
używam tego samego podkładu co nestell i pani

Cytat:
łażę na pazury sama za bardzo się wkurzam, bo mam dwie lewe ręce.
a gdzie łazisz?
bo ja tylko do Galerii Krakowskiej a tam czasem są dłuższe terminy na pedi...

Cytat:
w deszcz pyły nisko i nic z tego zdrowego
to ja wyredna, bo dziecko wystawiam

Cytat:
A poza tym rozpoczęłam poszukiwania niani, oj jestem po dwóch spotkaniach, coś czuję że to będzie ciężka przeprawa...
szybkooo... jakieś kwiatki ze spotkań

Cytat:
kciuki za badania glowki (dragusia) my idziemy w pn mam schizy na maksa
a coś wcześniej wyszło? teraz tylko kontrola???

Cytat:
co do kosmetykow- ja sie nie maluje a jak sie pomalowalam na slub to uslyszalam ze mam sie zaczac malowac!!! hehe za leniwa jestem na to
hehe
wiesz to nagle przyszło. do 27 roku życia używałam tylko podkładu (ale to był nakaz dermatologa jako dodatkowa warstwa chroniąca zbyt słabe naczynka krwionośne), pudru w kamieniu i tuszu.
jak zaczęłam obecną pracę to musiałam poznać kolorówkę (straszne to było bo nie odróżniałam rozświetlacza od różu; nie wiedziałam totalnie NIC).

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-24, 09:31   #606
Ptaszysko16
Wtajemniczenie

Cytat:
A odnośnie odparzeń to zrezygnuj z chusteczek do mycia pupy - woda i bawełniane płatki. I sprawdź czy nie uczulają któreś z pieluch. Możliwe też że skoro nawracają to doszło do nadkażenia bakteryjnego wymaga to wizyty u lekarza i przeleczenia, wyszukaj sobie w googlach o nadkażeniach bakteryjnych

---------- Dopisano o 10:20 ---------- Poprzedni post napisano o 10:15 ----------

strippi Michałek na pewno będzie spał jak suseł. A Karpacz i okolica jest super !! Właśnie mnie natchnęłaś że może zabierzemy młodego, nosidło i pojedziemy w wakacje ! Wyodpoczywaj się za nas wszystkie

A czy ktoś jeszcze nie używa wkładek laktacyjnych ? ja szczerze mówiąc nawet na wyjścia nie używam... nigdy mi samej nic nie wyciekło z cycków... chyba że w nocy jak karmiłam jednym a z drugiego ciekło... A tak to nie przydatne to dla mnie wcale, a wcale ..
ja nie uwzywam.
15.10. 2011.
21.02.2013. Natalka 31 tc. 1190 g 40 cm

http://www.suwaczki.com/tickers/km5sdf9hhaev4h7a.png

http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cdf9h7pw9dmdz.png

http://s10.suwaczek.com/20111015650114.png
Ptaszysko16 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-24, 09:33   #607
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:
poza tym biegamy na kontrole ostatnio bylo badanie retinopatii ale sie moja uplakala i udarla ehh trzeba sie uodparniac bo badania musza robic ale ktos dobrze powiedzial dziecko zapomina a matka tydzien przezywa
, , biedactwa ale jak trzeba to trzeba ....
za poniedziałkowe badania !
Cytat:
Hej
3majcie kciuki by Misio był grzeczny i by spał pięknie orzeźwiony górskim powietrzem
yyyy umknął mi twój post przez te gadanie o kosmetykach ....
oczywiscie za wyjazd ,Michałek na pewno będzie grzeczny ,
no i zazdraszczam !

Cytat:
A czy ktoś jeszcze nie używa wkładek laktacyjnych ? ja szczerze mówiąc nawet na wyjścia nie używam... nigdy mi samej nic nie wyciekło z cycków... chyba że w nocy jak karmiłam jednym a z drugiego ciekło... A tak to nie przydatne to dla mnie wcale, a wcale ..
ja tez nie ,choc czasami mi jednak wycieka .....
Stary 2013-05-24, 09:33   #608
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Tajgusia Pokaż wiadomość
Mój mały tez tak robi
ba! problem by był jakby nie robił

Cytat:
Napisane przez Nyaa Pokaż wiadomość

Przed chwilą weszła,m na konto, żeby popłacić rachunki, patrzę, a tu... KASA ZA MACIERZYŃSKI raj normalnie - wczoraj becikowe, dzisiaj macierzyński. Oj będzie zakupowe szaleństwo, będzie

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-24, 09:34   #609
kasia86bgo
Zakorzenienie

GG do kasia86bgo Send a message via Skype™ to kasia86bgo

Cytat:
Napisane przez jolanT Pokaż wiadomość
mamy już przeszło miesiąc a pępek się nie domyka ;/
tzn. raczej nie jest to przepuklina (położna potwierdza) ale po prostu jest cały czas otwarty i wychodzi z niego czasami taka mała kuleczka..
kochana .... nie wiem czy moje foto ci w czyms pomorze - ale moj Emilian ma walsnie stwierdzona przepuklina-pepkowa - za zdjeciu zbytnio tego nie wiedac ale jest to dosc spore (duze - wystajace, na oko 1,5cm) - Lekarz tutaj mi powiedzial ze po prostu tak sie czasami dzieje i ze samo powinno zanikac do 3-4 roku zycia - pozniej sie operuje, ew jak jest bardzo duze (jeszcze sie nie kwalifikujemy) to od razu daja opercaje, albo wlasnie plastrowanie :/ wiem ze brzmi strasznie, sama nie lubie sciagac plastra a co dopiero na brzuszku takiego mlodego - ja ide 30maja do poloznej i wlasnie lekarz ma zerknac i zadecydowac o plastrowaniu.
wiec nie przejmuj sie - kladz jak najwiecej na brzuszku, na pewno bedzie dobrze

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość

Wychodzicie na spacery jak jest zimno? Pytam bo u nas wczoraj bylo ok 13 stopni ale nie padalo i po raz kokejny zauwazylam ze bardzo malo wozkow widac na osiedlu w taka pogode... tak jakby tylko na sloncu i przy 20 stopniach mozna bylo spacerowac(?)
ha oczywiscie ze wychodze BAAA nawet jak pada ... jakbym patrzala i byla zalezna od pogody jaka potrafi byc w Bergen - cale tygodnie bym siedziala w domu z dzieckiem a tak cieplej sie ubierze kocykiem cieplym przykryje tetra zasloni daszek by wiaterk nie wial - jak pada folie sie narzuca i sie chodzi

Cytat:
Napisane przez maria28 Pokaż wiadomość
Witam

Znów mam zaległości, ale przez ostatnie dni żyłam na walizkach, pudłach i reklamówkach. Po przeprowadzce pobojowisko zaczyna przypominać mieszkanie. Odnalazłam komputer nawet i wreszcie go skonfigurowałam z nową siecią.

W międzyczasie przeszliśmy dzielnie przez szczepienia. Róża waży 5800, a ja mam nadwerężoną rękę od jej podnoszenia.
za przeprowadzke i wage

Cytat:
Napisane przez Dragusia88 Pokaż wiadomość
a my dzis na usg glowki, prosimy o kciuki
a ja odrazu na krew.
sa ... a ze sie tak spyatm po czemu to usg ..

Cytat:
Napisane przez Malpka Pokaż wiadomość
u mnie teraz lotnisko więc szybciej chyba będzie samolotem niż smsem
no jakos nie widze dalej na stole tego CIASTA wiec co sie stalo ze Samolotem

witam sie w sloneczy piateczek, za oknem slicznie sloneczko na termometrze pokazuje 21stopni, no ale we sloncu na dworze jakies bankowo max 17-18 ..
Mlody spi po sniadanku, mamusia tyz zjadla owsianeczke - dzis ide zrobic Mlodemu zdjecie do paszportu - haha ciekawie jak wyjdzie ... aaa no i zapytac sie do komuny, o mieszkanie socjalne - bo jedna znajoma mi wlasnie powiedziala ze jej siostra tez samotna matka tyz z Polski i dostala 2 pokojowe 45m blisko centrum za uwaga az 2750nok czynszu - w tym prad net i tv wliczone - wiec ide ide zapytac sie nie zaszkodzi, a noz sie uda wiec prosze Was moje kochane - bo nie wiem czy dam rade do wrzesnia z tym debilem wytrzymac
ale wam powiem ze dzis mial spora niespodzianke, za dzwiami pod oknem stoja smieci z jego pokoju - postawil je jak jeszcze moja mama byla ( a nie ma jej juz 3 tyg) - nie wiem co tam mial ale juz zaczelo smierdziec i w koncu ptaki sie dzis za to zabraly i wszytsko lezalo na ganku - nie powiem smieszne to jest hahah.

aaa i mam pytanie - slyszycie u waszych szkrabow przelewanie w brzuszku ... u mojego to prawie co jedzenie slysze takie bulgotki ... ehh no i nie wiem, zaczynac sie martwic czy co
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg pepuszek.jpg (30,4 KB, 18 załadowań)

http://suwaczki.maluchy.pl/li-65599.png
kasia86bgo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-24, 09:36   #610
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:

a i OC - współczuje wybierania niani .... ja taka wredna i zaborcza ...
Stary 2013-05-24, 09:44   #611
anika_s
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kasia86bgo Pokaż wiadomość
aaa i mam pytanie - slyszycie u waszych szkrabow przelewanie w brzuszku ... u mojego to prawie co jedzenie slysze takie bulgotki ... ehh no i nie wiem, zaczynac sie martwic czy co
ja słyszę przy każdym karmieniu
anika_s jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-24, 09:53   #612
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:

- bo nie wiem czy dam rade do wrzesnia z tym debilem wytrzymac

co do przelewania- to ja czasami słyszałam ale to w sumie na początku ,teraz od dawna nie było tego.
Stary 2013-05-24, 09:56   #613
OtTakaJa
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.1.

Dzień dobry Nie piszę nic, bo na moim telefonie to trzeba mieć anielską cierpliwość, żeby coś naskrobać, a na kompa niestety nie mam czasu, a jak mam czas to wolę pospać, albo porobić coś innego Regularnie czytam Was na telefonie podczas karmienia

monika.g - wiesz co, mój mały robił tak samo jak Twój, zasypiał szybciutko przy piersi, a jak mu zabierałam to był wrzask. I wiesz co, nie wiem jak ale samo mu przeszło. Teraz za to je tak łapczywie, jakby nie jadł z dwa dni, słychać na pół domu, tak z 10-15 minut. Biorę do odbicia i albo dojada jeszcze z 5 minut, albo i nie. Napisałam Ci to, żeby Ci dać nadzieję, że wszystko mija. Teraz się pomęczycie, ale później będzie lepiej

Mój syn ma strasznie dziwne zachowania. Otóż (przeważnie jak śpi) przeciąga się, macha nogami, robi się czerwony i krzyczy jakby się złościł, ale wciąż śpi. Tak ma dużo razy w ciągu jednego spania 3-4 godzinnego. Myślałam, że może to coś z brzuszkiem, no ale kupy są ok, brzuszek miękki, aż się zaczynam martwić, że coś z nim nie tak

OtTakaJa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-24, 10:01   #614
Villga
Zadomowienie

Cytat:
n
ad 1 - daj znac :P
ad 2 - i kolejna co tarmosi zwierzatko !!
:
Pas sobie chyba za duży kupiłam bo coś za mało mnie ściska. Myślałam, żem grubsza...

Cytat:
Rewelacyjny! I ten wyrzut rączek po brawach heheh

Cytat:
Napisane przez LiwkaO Pokaż wiadomość
Monia ja tam spaceruje nawet jak jest chłodno u nas wczoraj było może koło 12 stopni i Miska spała na ogródku u mamy przeszlo 3godziny, wiec chyba taka pogoda jej odpowiadała jak widac. Przykryłam tylko kocykiem.
Moja Kinga im zimniej tym lepiej śpi...

Cytat:
po 6 tyg jak byłaś u gina i jest ok to można a wcześniej jakieś lekkie też już można
To może się wezmę za ćwiczenia. Tylko jak tu się zmobilizować...

Cytat:
Dziewczyny widzę ze temat nie poruszony na forum słyszałyście o tym dzieciątku które udusiło sie przedwczoraj podczas porodu w kanale rodnym bo miało 5,5 kg ?? niby na usg 9 dni wcześniej miało 3,5 kg wg lekarza prowadzacego
wczoraj jakis lekarz w tv wypowiadał sie ze co 3 porod to cesarka i to na zyczenie i ze ludzie bzdury gadaja ze lekarze nie robia cesarek.
.
Straszna tragedia

Cytat:
poza tym biegamy na kontrole ostatnio bylo badanie retinopatii ale sie moja uplakala i udarla ehh trzeba sie uodparniac bo badania musza robic ale ktos dobrze powiedzial dziecko zapomina a matka tydzien przezywa
Zgadzam się całkowicie!!

Cytat:
kochana .... nie wiem czy moje foto ci w czyms pomorze - ale moj Emilian ma walsnie stwierdzona przepuklina-pepkowa - za zdjeciu zbytnio tego nie wiedac ale jest to dosc spore (duze - wystajace, na oko 1,5cm) - Lekarz tutaj mi powiedzial ze po prostu tak sie czasami dzieje i ze samo powinno zanikac do 3-4 roku zycia - pozniej sie operuje, ew jak jest bardzo duze (jeszcze sie nie kwalifikujemy) to od razu daja opercaje, albo wlasnie plastrowanie :/ wiem ze brzmi strasznie, sama nie lubie sciagac plastra a co dopiero na brzuszku takiego mlodego - ja ide 30maja do poloznej i wlasnie lekarz ma zerknac i zadecydowac o plastrowaniu.

Mój siostrzeniec ma te plastry, już kończą leczenie. Biedny, taki malutki, a sie wycierpieć tyle musiał.
A co do przelewania to u Kingi czasem słychać, jakby w pustą studnię wodę lał

Aaa: i byłam wczoraj w Biedronce. Pieluszek Dada juz prawie nie było ale udało się nam upolować prawie ostatnie dwa opakowania rozmiaru 4- będzie na przyszłość. Trójek nie było... I kupiłam jeszce kosz na zabawki i 2 zestawy naklejek

Edytowane przez Villga
Czas edycji: 2013-05-24 o 10:03
Villga jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-24, 10:02   #615
Maluda2112
Raczkowanie

GG do Maluda2112

U mnie pieniążki za becikowe już wczoraj przyszły i pieniażki z pzu też

u mnie dziś słonecznie ale chłodno

Gratuluje tygodni
sesji , pieczenia ciast

klask i:
Mój mały na nic prawie mi nie pozwala cały czas by przy cycu siedział chwile possa i zasypia a jak chce wstać to odrazu oczy jak 5 zł

Ale za to zauważyłam że pepek nam powloli odchodzi więc moze wkoncu się odczepi

Synek Kacper
Maluda2112 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-24, 10:20   #616
misiulka06
Rozeznanie

Wstawiam zdjęcia próbne z sesji Michałkowej
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 922752_252173214907761_1664470700_n (2).jpg (79,1 KB, 53 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 935546_252175488240867_131008326_n.jpg (115,9 KB, 50 załadowań)

Edytowane przez misiulka06
Czas edycji: 2013-05-24 o 10:27
misiulka06 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-24, 10:32   #617
Malpka
Zakorzenienie

Cytat:
to ja szybko Roszka do łózeczka-włączyłam mu karuzele misie-aby sie nie nudził i skaczę po kanałach szukając odpowiedniego .... i co ?????
Razem z przełączanymi kanałami tv -karuzela się wyłącza !!!ja "pyk" na kanał a karuzela zmienia melodie,ja znowu pyk na kanał a karuzela jedzie nastepną melodie ,ja pyk na kanał a karuzela sie wyłącza !!!!

Cytat:

mała karmie wiec przepraszam za błędy.
o rany straszne nie słyszałam tego

Cytat:

ja uzywam bo mi przy każdym karmieniu z drugiego leci i wkurza mnie jak mam mokry biustonosz

Cytat:

no jakos nie widze dalej na stole tego CIASTA wiec co sie stalo ze Samolotem

samolot opanowali terroryści

u nas czasem jest przelewanie

Cytat:
Napisane przez Villga Pokaż wiadomość

To może się wezmę za ćwiczenia. Tylko jak tu się zmobilizować...
a no włąsnie z tym najgorzej
K http://www.suwaczek.pl/cache/f2a2119f90.png
W http://www.suwaczek.pl/cache/ef8b004f6a.png
Malpka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-24, 10:42   #618
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez misiulka06 Pokaż wiadomość
ohhhhhhh jakie cudo !!!!!!!
Stary 2013-05-24, 10:42   #619
kasia86bgo
Zakorzenienie

oki doki ja sie zbieram .. ew podczytam was na tele - jestem na 21 stronie :P

aa despa przy okazji ost pisalas ze Emi tez ma podobny pepuszek do mojego ..?? a czy ma taki duzy juz - zalaczam foty zrobione przy okazji ost zmianmy pampka wiec sa dzisiejsze ... - mam nadzieje ze ten glupi lekarz cos zaradzi - no ale podobno nie boli

tak poz atym co pamietam

sorce za przeprowadzke i remont

strippi - udanego wypoczynku

nestelle - czyli masz pilota do wszytskiego
to do pozniej Lasczeki
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1pp.jpg (20,5 KB, 27 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 2pp.jpg (12,9 KB, 25 załadowań)

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-05-24, 10:44   #620
Dragusia88
Zakorzenienie

widze ze mi chyba ucielo pare cytatow
Cytat:
a czemu to usg główki macie?
no wiec w szpitalu wyszlo jakies wylewy dokomorowe 1 stopnia i bylismy sprawdzic czy sie wchlonelo czy pogorszylo. ale poprawia sie na szczescie wiec dziekujemy wszystkim za kciuki.
krew oddalam ciekawe co mi tam wyjdzie heh.

Cytat:
Dziewczyny macie jakiś sposób na wieczne problemy z małą odparzoną dupkę. Mój synek ma wciąż nawroty odparzeń. Próbowaliśmy wszystkiego sudokremu, benapantenu, kąpieli w nadmanganianie, mąki ziemniaczanej a nawet jakieś maśtyki od pediatry. Ta maść pomaga szybko ale po kilku dniach pupka znowu czerwona a czasem nawet ma takie jakieś małe ranki Dzisiaj mamy dzień pełen wrażeń: przychodzi położna, potem ja do gina a mały po południu ma bioderka do sprawdzenia...
u nas bepanten pomogl. a smarujesz non stop czy jak przechodzi to przestajesz?moze nie mozesz przerwy robic?
za wizyty

Cytat:
Hej
udanego wyjazdu

Cytat:

Cytat:
o matko! co za tragedia ;( nie słyszałam.

Cytat:
A poza tym rozpoczęłam poszukiwania niani, oj jestem po dwóch spotkaniach, coś czuję że to będzie ciężka przeprawa...
cieżka przeprawa to bedzie dla tych kandydatek, juz to widze jak siedzisz i je przepytujesz ze wszystkiego i kazesz scenki odgrywac, a co jak to, a co jak tamto
Cytat:
kciuki za badania glowki (dragusia) my idziemy w pn mam schizy na maksa

dzieki i kciuki za was

Cytat:
Ten wyrzut raczek to jest tzw.odruch moro i jest to całkowicie naturalne i fizjologiczne. Mój mały tez tak robi
u nas to chyba nie ten moro. no nic zobaczymy w czerwcu po neurologu

Cytat:
sa ... a ze sie tak spyatm po czemu to usg ..

dzieki.
slychac przelewanie
Cytat:

Dragusia88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-24, 10:47   #621
Sorceresss
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość
Ci sami co na Kazimierzu?!
nie kojarzę na Kazimierzu... u tych "moich" zupa po 7

Cytat:
współczuje zmian pokar. , no i eliminacji jedzonka - ciekawe co zaszkodziło ????
mam nadzieję, że czekolada!

Cytat:

No to jest jakiś typ. No ale fakt faktem, że czekolada to jeden z silniejszych alergenów - wstrzemięźliwość zalecana - no a konkretnie to kakao.
No i orzechy. Może z orzechami jadłaś
?
do tej pory nic małemu się nie działo jakoś szczególnie więc sobie pofolgowałam A ilości zjadłam naprawdę spore (nawet jak na mnie) i bombonierki... więc combo jak się patrzy
Ja to dopiero wyrodna!

Cytat:
A odnośnie odparzeń to zrezygnuj z chusteczek do mycia pupy - woda i bawełniane płatki.
O tak! i dokładne osuszanie dupeczki!

Cytat:
czasami tak przeważnie jak go dłużej "przegłodzę"
Cytat:
supcio! i brawo za miesiąc maluszka!

Wlazłam do rossmanna i jak oszołom nie wiedziałam co kupować Ale jakieś pierdołki przyniosłam

Pochwalę Wam mojego Filipa - leży sobie w bujaczku i przyciąga łapką grzechotki na sznureczku i pakuje do pyszczka! Bardzo nieporadnie, ale... Teraz już i rączki i zabawki zaczyna mumlać! Jestem z niego dumna!

"Szanse jedne na milion spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć"
Terry Pratchett
Sorceresss jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-24, 10:48   #622
klementyna1
Zakorzenienie

Mówią, ze nieszczęscia chodza parami...U nas chodza stadami! KAcper chpry-najprowdopodobniej zatruł sie sałata, któa jadłam, a właściwie chemią, którą ta sałata pewnie była spryskana....Zaczeło sie od zielonej kupy ze sluzem, potem kilka wodnistych więc pędem do lekarza-niby nieodwodniony,ale skierowanie do szpitala w razie pogorszenia i dużo dopajać, w nocy w maire , kupy zielone ale geste dzis rano nie dosc, ze znow rzadka kupsko to zaropiałe całe oczy....nów dolekarza, dostał krople do oczu, antybiotyk do oczu i Floridral-przeciw odwosnieniu. MAMy obserwowac w razie wymiotów, braku apetytu lub znów biegunki jechac juz do szpitala...wiec podajemy leki i obserwujemy...;/
Ze spraw podatkowej Pani naczelnik 3ma sie swojej wersji, ale mowi, ze nas rozumie i skonsultuje to z Izba skarbową jeszcze przedtawi nasza wersje i jej i niech oni decydują, co smieszniejsze, dzwonilismy znow na infilinie podatkowo i Oni dalej twierdza, ze mamy racje, na stronie ministerstwa finansow tez są info ktore my interpretujemy jako korzystne dla naszej wersji...ehhh zopbaczymy

Z dobtych rzeczy to DRagusia gratuluje wagi Florka, ale chyba Cie przebije;p Kacper waży 7050g. Tyle, że urodził się 3300g;p Lekarka mowila, ze wazy tyle co powinien 4,5 miesieczny chlopiec, a nie 2,5 miesiaca
klementyna1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-24, 10:52   #623
Tasia34
Wtajemniczenie

Cześć i czołem!
Tak z marszu mam dwa pytania -
- jaki to jest bepanthen ZIELONY? To maść czy krem, jak wygląda opakowanie? Może jakiś link dacie?
- kiedy zacząć na bujaczek? Krzyś zaczął 2 mc, mogę już Go tam czasem posadzić?

I zastanawiamy się nad spacerem, pogoda okrutna, ale może na godzinkę polecimy. Tylko ja muszę polar wygrzebać z szafy, żebym nie zmarzla jak wczoraj...
Ania
http://suwaczki.maluchy.pl/li-73227.png
Tasia34 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-24, 11:00   #624
eluśka87
Zakorzenienie

GG do eluśka87

Cytat:
moni_ka.g to trzymam kciuki a najlepiej dokarmic na noc wtedy najedzony bedzie ladnie spał tak mysle. Trzymam kciuki za serduszko a na spacerki jak nie pada to idz ja wczoraj byłam przeszło godzine pod wieczór bo dopiero mała usneła.
Pisze jedna ręka nie z wiadomych wzgledów małej nie karmie laktator na cycu trzymam przez to ze mała w nocy raz wstała rano dostała cyca a drugi peka wiec ściągam a na 11 wizyta z bioderkami.
kciuki za wizyte

Cytat:
Napisane przez Sorceresss Pokaż wiadomość
Witajcie!

Mokka, Eluska - ślicznie chłopcy!!!

Zbieram dupusię do apteki po maść, potem Rossmann - narobiłyście bestie ochoity na kosmetyki (a na koncie mamy kasę zrzuconą z oszczędności na wykończenie mieszkania więc mąż nie zauważy jak poszaleję :P)... tylko ta psia pogoda! fu
mi rowniez narobilyscie smaku na zakupy kosmetyczne i nie tylko, wyobraznia dziala, ale musze przystopowac, bo ciagle myslec trzeba o wydatkach wazniejszych jednak
Cytat:
Napisane przez Sorceresss Pokaż wiadomość
dla mnie LINOMAG zielony

Nie wiem jaką miałaś maść robioną, ale kuzynka farmaceutka mi napisała przepis i w razie jakiegoś ataku odparzenia polecę do apteki. Choć lepiej najpierw do lekarza po receptę - wychodzi 4x taniej.

A oto skład (nie gwarantuję, że dobrze napisałam):
eurecuni 13,0
lanolini anhydrici 26,0
1% sol acidi borici 38,0
parffini liqidi 15,0
m.f.ung (wiem, że to znaczy zmieszać, żeby powstała maść :P)

Ja nie musiałam jeszcze próbować, ale mam w zanadrzu przepis
mam ta masc z przepisu i chyba wszystkie te skladniki zawiera, a lonomag zielony jest super.. my stosujemy ta robiona, pupcia od przecierania czesto chusteczkami robi sie czerwona u nas.. od pampkow raczej nie. Masc pomaga.

Cytat:
super odkrycie.. nawet nie wiedzialam, ze tak moze byc
Cytat:
Zmień koniecznie, skoro oni tam mają wy*****e na pacjenta, to nie ma się co zastanawiać.

Trzymam kciuki za Pawełka, żeby mocno nie płakał na szczepieniu.
Faktycznie wielkolud z tego Twojego synkaobejrzałam sobie przy okazji wszystkie fotki

A dzisiaj po południu jadę na zakupy - coś dla mamy i teściowej ( ) na dzień matki. No i tż powiedział, że sobie też mam coś ładnego kupić z okazji dnia matki. No to poszaleję troszku Już się nie mogę doczekać
he he, kiedyś się po prostu jechało na zakupy i po sprawie, a teraz jak mam jechać, to cały dzień się cieszę jak głupia i tylko czekam, aż tż wróci z pracy

Udanych zakupow, ja sie wybieram musze dokupic kosmetyki i buty jakies.. na wesele cos wyszukalam juz.Kupilam biala sukienke i cytrynowa marynarke na chrzest, bedzie pasowalo na slub?? hmmm no i nie wiem jakie buty, a i mam chrapke na torenke z etorebka

Widzialas zdjecia, wiec widac jak rosnie heh kruszyna
Ja swojego jak nosze to juz coraz nizej ciezko, a jeszcze w lokciu mnie tak czasem wezmie cos i padaja rece.

Cytat:

mała karmie wiec przepraszam za błędy.
o matko, nie wiedzialam tego ((( straszne...

Hej, ja dzis po pobraniu krwi, kupilam jeszcze jedna pake 3.. wiec mamy zapas.. do 9 kg sa te 3 wiec mysle ze spokojnie zuzyjemy hehe
W srode sie dowiem ile maly wazy no i mamy szczepienie, ciagle mysle co wybrac. Nie wiem jak finansowo to wygladac bedzie jeszcze.
Na spacer nie idziemy, pogoda brzydka i pada. Odpuszczamy.
Moj synek na dworze ladnie spi .. myslicie ze moze w domu mu za goraco/za cieplo i mala wilgotnosc, to moze miec znaczenie dla snu i samopoczucia malego???

Dzis odpukac jest lepiej.. wrocilam z badan, possal.. i teraz tez spunka, mam nadzieje, ze wroci do normy.. bo jak sie tak czesto budzi to tylko przy cycu albo przy lulaniu sie uspokaja, ze cycki mi nie nadazaja rosnac
Ostatnio moj syn sam soba sie zajal i zasnal

Dziewczyny nie widzialam czy pisalyscie o tych rozlozonych raczkach jak Dragusia pisala, na Jezusa??
Dragusia daj znac jak wizyta i co Pani dr powiedziala. Trzymam kciuki
eluśka87 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-24, 11:04   #625
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
A odnośnie odparzeń to zrezygnuj z chusteczek do mycia pupy - woda i bawełniane płatki. I sprawdź czy nie uczulają któreś z pieluch. Możliwe też że skoro nawracają to doszło do nadkażenia bakteryjnego wymaga to wizyty u lekarza i przeleczenia, wyszukaj sobie w googlach o nadkażeniach bakteryjnych

Ja uzywam tylko cieplej wody, duzych mieciutkich platkow kosmetycznych, czasami na koniec na zamoczony platek daje kilka kropel olejku i tym przecieram jeszcze dupcie.. Na samiutki koniec osuszam chusteczka
Wazne by szybko zmienic pieluszke z kupka, bo te sa wlasnie odpowiedzialne za odparzenia.

Edytowane przez Moderna
Czas edycji: 2013-05-24 o 11:05
Moderna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-24, 11:07   #626
eluśka87
Zakorzenienie

GG do eluśka87

Cytat:
Napisane przez Tasia34 Pokaż wiadomość
Cześć i czołem!
Tak z marszu mam dwa pytania -
- jaki to jest bepanthen ZIELONY? To maść czy krem, jak wygląda opakowanie? Może jakiś link dacie?
- kiedy zacząć na bujaczek? Krzyś zaczął 2 mc, mogę już Go tam czasem posadzić?

I zastanawiamy się nad spacerem, pogoda okrutna, ale może na godzinkę polecimy. Tylko ja muszę polar wygrzebać z szafy, żebym nie zmarzla jak wczoraj...
Tasia chyba linomag zielony chyba 8 zl kosztuje w aptece... a benpathen to taki chyba o nim dziewczyny pisza http://sklep.☠☠☠☠☠☠☠/produkty/p63527...ochronna_100_g
Cytat:
Napisane przez klementyna1 Pokaż wiadomość
Mówią, ze nieszczęscia chodza parami...U nas chodza stadami! KAcper chpry-najprowdopodobniej zatruł sie sałata, któa jadłam, a właściwie chemią, którą ta sałata pewnie była spryskana....Zaczeło sie od zielonej kupy ze sluzem, potem kilka wodnistych więc pędem do lekarza-niby nieodwodniony,ale skierowanie do szpitala w razie pogorszenia i dużo dopajać, w nocy w maire , kupy zielone ale geste dzis rano nie dosc, ze znow rzadka kupsko to zaropiałe całe oczy....nów dolekarza, dostał krople do oczu, antybiotyk do oczu i Floridral-przeciw odwosnieniu. MAMy obserwowac w razie wymiotów, braku apetytu lub znów biegunki jechac juz do szpitala...wiec podajemy leki i obserwujemy...;/
Ze spraw podatkowej Pani naczelnik 3ma sie swojej wersji, ale mowi, ze nas rozumie i skonsultuje to z Izba skarbową jeszcze przedtawi nasza wersje i jej i niech oni decydują, co smieszniejsze, dzwonilismy znow na infilinie podatkowo i Oni dalej twierdza, ze mamy racje, na stronie ministerstwa finansow tez są info ktore my interpretujemy jako korzystne dla naszej wersji...ehhh zopbaczymy

Z dobtych rzeczy to DRagusia gratuluje wagi Florka, ale chyba Cie przebije;p Kacper waży 7050g. Tyle, że urodził się 3300g;p Lekarka mowila, ze wazy tyle co powinien 4,5 miesieczny chlopiec, a nie 2,5 miesiaca
Ooo to wazy synus ladnie, ciekawe ile moj bedzie mial duze chlopaki. Wlasnie te nasze dzieci to pewnie dlugie ..moj dlugi raczej nie gruby

Wspolczuje zatrucia i trzymam kciuki za pomyslnosc sprawy z US
Stary 2013-05-24, 11:07   #627
Malpka
Zakorzenienie

zrobiłam 20 min turbo spalanie i umieram
K http://www.suwaczek.pl/cache/f2a2119f90.png
W http://www.suwaczek.pl/cache/ef8b004f6a.png
Malpka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-24, 11:12   #628
eluśka87
Zakorzenienie

GG do eluśka87

Cytat:
Napisane przez Moderna Pokaż wiadomość

Ja uzywam tylko cieplej wody, duzych mieciutkich platkow kosmetycznych, czasami na koniec na zamoczony platek daje kilka kropel olejku i tym przecieram jeszcze dupcie.. Na samiutki koniec osuszam chusteczka
Wazne by szybko zmienic pieluszke z kupka, bo te sa wlasnie odpowiedzialne za odparzenia.
Tez zaczelam tak robic, duzo lepiej pupcia wyglada i jakos te chusteczki to przestaja do mnie przemawiac

---------- Dopisano o 12:12 ---------- Poprzedni post napisano o 12:11 ----------

Cytat:
zrobiłam 20 min turbo spalanie i umieram
klask i:a ja zjadlam 3 ciastka maslane

p.s.: już więcej niż 3 ehh

poki co czekam na wene na cwiczenia choc jakos mi znowu ostatnio spadlo albo nie wiem, przechorowalam zatoki mam.

Edytowane przez eluśka87
Czas edycji: 2013-05-24 o 11:18
Stary 2013-05-24, 11:19   #629
kasia86bgo
Zakorzenienie

Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.1.

Och pochwale wam sie - wlasnie dostalam List od mamy a tam Kartka z Okazji Dnia Matki od Emilianka (pisana reka babci) az sie wzruszylam ;-)

klementynka
dla Kacperka

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Stary 2013-05-24, 11:21   #630
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez eluśka87 Pokaż wiadomość
Dziewczyny nie widzialam czy pisalyscie o tych rozlozonych raczkach jak Dragusia pisala, na Jezusa??
Dragusia daj znac jak wizyta i co Pani dr powiedziala. Trzymam kciuki
A to cos zlego?
moje dziecie tez spi czesto z podniesionymi raczkami do gory - podobno to oznaka, ze jest mu dobrze, jest zdrowy, nic go nie boli.

Chyba, ze mowicie o rozlozonych na boki?

Edytowane przez Moderna
Czas edycji: 2013-05-24 o 11:24
Moderna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości