Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Dyskusja i pytania do: analiz, składów kosmetyków oraz różnych składników
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2013-05-25, 10:56   #642
Eloe77
MatkaPrzełożonaCurlitanek

Dot.: Dyskusja i pytania do: analiz, składów kosmetyków oraz różnych składników

Cytat:
Napisane przez sylvia_doll Pokaż wiadomość
Który żel nie będzie wysuszał (mam buźkę ze skłonnościami do suchości) ale i ewentualnie mógłby pomagać zapobiegać wypryskom? Nie wiem który żel wybrać...

1. FITOMED, Mydlnica Lekarska, Łagodny żel ziołowy do mycia twarzy do cery tłustej
Skład: Aqua, Herbal Extract, Coco Glucoside, Cocamide DEA, Cocamidopropyl Betaine, Sodium Laureth Sulfate, Propylene Glycol, Lactic Acid, Fragrance, DMDM Hydantoin, Methylisothiazolinone, Methylchloroisothiazolino ne

2. FITOMED, Mydlnica Lekarska, Łagodny żel ziołowy do mycia twarzy do cery suchejSkład: Aqua, Herbal Extract, Coco Glucoside, Cocamide DEA, Cocamidopropyl Betaine, Sodium Laureth Sulfate, Propylene Glycol, Allantoin, D-Panthenol, Lactic Acid, Fragragrance, DMDM Hydantoin, Methylisothiazolinone, Methylchloroisothiazolino ne.

Będę bardzo wdzięczna za krótką analizę i poradę
Analizy nie będzie, bo to nie jest wątek od analiz.
Oba składy są niezwykle podobne, moga różnić je stężenia, a na pewno w jednym obecność łagodzących alantoiny, panthenolu i kwasu mlekowego (regulacja pH), w drugim jedynie kwas mlekowy.
Kluczowe są jednak nie te składniki na końcu, ale to, co jest w ekstrakcie ziołowym (zioła też potrafią wysuszać) i wspomniane już stężenia, które mimo podobieństw składowych będą różnicować działanie.
Ja wybrałabym ten do suchej z uwagi na alantoinę i pantenol, choć nie ma gwarancjo co do ich jako takiego wpływu - obecność ziół może skutecznie obniżać stężenia pozostałych składników.

Dziennik, FAQ, pigułka wiedzy i pielęgnacja - wszystko o kręconych naturalnie włosach!

MÓJ IDEAŁ

Eloe77 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując