2013-05-31, 19:01
|
|
Zadomowienie
|
Dot.: UW, Finanse, inwestycje i rachunkowość
Cytat:
Napisane przez krzychu26
Kierunek jest bezpłatny, certyfikatów też nie trzeba mieć. Osoba po maturze rozszerzonej z angielskiego spokojnie sobie poradzi. Jest tylko w czerwcu taka krótka rozmowa kwalifikacyjna, która jest jedynie formalnością.
|
Szczerze mówiąc to wątpię.
Sam napisałem angielski roz. bardzo ok, w dodatku zdarza mi się oglądać produkcje w oryginale czy amatorsko coś tłumaczyć, ale nie sądzę abym był w stanie płynnie się uczyć w tym języku.
Wydaje mi się, że B2 to jednak za mało ( na takim poziomie jest angielski r. ).
Fajnie, że bezpłatnie, ale progi to tam pewnie są wyśrubowane?
Generalnie na katowickiej UE, też jest anglojęzyczny FiR, ale tylko na II stopniu ( podobno władze uczelni uznały, że zbyt dużo ludzi traktuje studia niefrasobliwie na I stopniu i angielska wersja jest dopiero na II - za to, aż w 2 wersjach, do wyboru - do koloru ), na I jest jakiś "International Business" ( płatny ), ale nie interesowałem się, co on dokładnie oferuje ( ale podobno przesiewy tam są jak stąd do Afryki ).
Cytat:
Matura rozszerzona, choćby była zdana na 100% nie odzwierciedla i tak umiejętności z języka angielskiego.
|
To działa tak samo jak CAE - odzwierciedla jak dobrze się wkuło klucz rozwiązywania zadań. 
Ogółem - FiR na ZiF to dość pragmatyczny wybór.
Cytat:
Generalnie najważniejsze i tak jest doświadczenie (czyli jak najwcześniej szukać praktyk) do tego działalność właśnie w kołach naukowych i konkursy organizowane przez duże firmy. ]
|
Dodam, że takowe często są ogłaszane na stronach uczelni ( przynajmniej katowickiej UE, ale na innych też powinny być ), zalecam często przeglądać dział z ogłoszeniami.
|