2013-06-01, 18:23
|
|
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Każdego dnia będę piękniejsza - cz. IV
Cytat:
Napisane przez IzzieSt
Teraz to już zupełnie nie wiem  . Zastanawiam się czy nie kupić dwóch, jeden antybakteryjny, a drugi do skóry wrażliwej. Wieczorem spróbowałabym używać antybakteryjnego, a rano jakiegoś delikatnego i tutaj myślałam o tym: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...y-i-ciala.html lub o Cetaphilu, ale tu cena mnie trochę denerwuje
Ty postawiłaś na pielęgnację bez użycia wody, tak? 
|

Stosuję:
- krem nawilżający Iwostin spf20 (poza tym całą zimę tylko nawilżałam i natłuszczałam skórę, nic poza tym)
- tonik odświeżający Pharmaceris
- krem ślimakowy Mizon o właściwościach rozjaśniających, nawilżających, przyśpieszajacych procesy gojenia się skóry na brodę i czoło na noc
- co 3 dni Benzacne na noc na brodę (jedyny element typowo antybakteryjny)
- ZERO wody. W ogóle nie myję twarzy wodą i choć to wiele osób dziwi i brzmi niehigienicznie, to ja dzięki temu mam znacznie mniej zaskórników, a twarz nie jest wiecznie podrażniona. Jeśli już woda, to tylko termalna Iwostin po ćwiczeniach, bo twarz mam tak spoconą, że jednak jakoś ją umyć trzeba 
- od tygodnia krem wzmacniający naczynka Farmona na nos i policzki na noc
Jeszcze dodam, że rano tylko smaruję twarz kremem, a zabiegi oczyszczające (w moim wypadku tonik) jedynie na wieczór.
PS. Od trzech miesięcy nie miałam guli (nie licząc jednej niespodziewanej na czole, ale nawet się nie zaczerwieniła, a po trzech dniach się 'wchłonęła')
---------- Dopisano o 18:23 ---------- Poprzedni post napisano o 18:18 ----------
Chciałam jeszcze powiedzieć, że tak naprawdę dopiero w tym roku odkryłam swoją idealną pielęgnację twarzy, a wcześniej próbowałam, testowałam, kombinowałam z różnym skutkiem.
Edytowane przez Vinnga
Czas edycji: 2013-06-01 o 18:21
|
|
|