Zakorzenienie
|
Dot.: Jak określić porowatość włosów?
Cytat:
Napisane przez MADhouse
1. Jak długo schną Twoje włosy? raczej krótko, pół godziny aby włosy na długości robiły się suche, około godziny aby były suche przy skórze głowy
2. Czy trudno je zmoczyć? nie
3. Czy jeżeli przerzucisz sobie jedno pasemko włosów przez głowę to zostanie, powoli wróci na swoją stronę czy spłynie mega szybko na swoją stronę? czasami zostaje, czasami powoli wraca na swoją strone, to zależy chyba od tego jakie pasemka biore
4. Twoje włosy wyglądają najlepiej od razu po umyciu, kilka godzin po umyciu czy od razu przed następnym myciem? od razu po umyciu i kilka godzin po umyciu.
5. Czy błyszczą się w słabo oświetlonym pomieszczeniu? tak
6. Czy są podatne? Np. czy po rozpleceniu warkocza masz falki? w warkoczu tak, ale gdy robie loki bez użycia ciepłej temperatury (wałki, papiloty, koczek,...) loki owszem robią się, ale bardzo szybko włosy znowu się prostują
7. Po rozczesaniu włosów w dzień - nabierają objętości czy ją tracą? raczej są takie same jakie były przed rozczesaniem
8.Czy rozpuszczając włosy po całym dniu chodzenia w spiętych czujesz ulgę czy nie lubisz ich rozpuszczonych? raczej chodzę w rozpuszczonych włosach, ale gdy zdarzy mi się mieć koczka cały dzień, to tak po rozpuszczeniu czuję ulgę
9. Czy przeglądając się w lustrze w łazience widzisz, że się błyszczą? tak
10. Dotknij swoich końcówek i powiedz z czym Ci się kojarzą w dotyku. są miłe, gładkie ale sztywne
11. Farbujesz, prostujesz, suszysz włosy? nie farbuje, prostuje od wielkiego dzwonu i rzadko kiedy suszę
12. Czy masz problemy z domyciem włosów? Jeżeli tak to jakimi konkretnie specyfikami? nie, nie mam
13. Jakie kosmetyki nie sprawdziły się w Twojej pielęgnacji? (spuszyły, obciążyły itp.) chyba nie było takiego kosmetyku, każdy, którego do tej pory używałam służył moim włosom
14. Od jak dawna intensywniej pielęgnujesz włosy? ok, 2 lat 
|
Średnia porowatość 
Cytat:
Napisane przez 19milka93
Witam
Mam nadzieję, że pomożecie mi określić porowatość moich włosów
1. Jak długo schną Twoje włosy?
1h
2. Czy trudno je zmoczyć?
nie
3. Czy jeżeli przerzucisz sobie jedno pasemko włosów przez głowę to zostanie, powoli wróci na swoją stronę czy spłynie mega szybko na swoją stronę?
zostanie
4. Twoje włosy wyglądają najlepiej od razu po umyciu, kilka godzin po umyciu czy od razu przed następnym myciem?
od razu po umyciu
5. Czy błyszczą się w słabo oświetlonym pomieszczeniu?
tak
6. Czy są podatne? Np. czy po rozpleceniu warkocza masz falki?
tak
7. Po rozczesaniu włosów w dzień - nabierają objętości czy ją tracą?
tracą
8. Czy rozpuszczając włosy po całym dniu chodzenia w spiętych czujesz ulgę czy nie lubisz ich rozpuszczonych?
raczek chodzę w rozpuszczonych, od czasu do czasu spinam w koczek wtedy czuję ulgę
9. Czy przeglądając się w lustrze w łazience widzisz, że się błyszczą?
tak
10. Dotknij swoich końcówek i powiedz z czym Ci się kojarzą w dotyku.
miękkie
11. Farbujesz, prostujesz, suszysz włosy?
od czasu do czasu suszę
12. Czy masz problemy z domyciem włosów? Jeżeli tak to jakimi konkretnie specyfikami?
nie
13. Jakie kosmetyki nie sprawdziły się w Twojej pielęgnacji? (spuszyły, obciążyły itp.).
laminowanie-zero efektów
14. Od jak dawna intensywniej pielęgnujesz włosy?
od pół roku
Pozdrawiam
|
Średnia porowatość 
Cytat:
Napisane przez kolorowa99
1. Jak długo schną Twoje włosy? 45 minut
2. Czy trudno je zmoczyć? raczej nie
3. Czy jeżeli przerzucisz sobie jedno pasemko włosów przez głowę to zostanie, powoli wróci na swoją stronę czy spłynie mega szybko na swoją stronę? zostanie
4. Twoje włosy wyglądają najlepiej od razu po umyciu, kilka godzin po umyciu czy od razu przed następnym myciem? zaraz po umyciu, na drugi dzień nie nadają się do pokazywania
5. Czy błyszczą się w słabo oświetlonym pomieszczeniu? raczej nie
6. Czy są podatne? Np. czy po rozpleceniu warkocza masz falki? dosyć podatne, zostają falki
7. Po rozczesaniu włosów w dzień - nabierają objętości czy ją tracą? tracą objętość
8. Czy rozpuszczając włosy po całym dniu chodzenia w spiętych czujesz ulgę czy nie lubisz ich rozpuszczonych? chodzę w rozpuszczoych, wiążę w domu, nie czuję ulgi
9. Czy przeglądając się w lustrze w łazience widzisz, że się błyszczą?nie
10. Dotknij swoich końcówek i powiedz z czym Ci się kojarzą w dotyku.są szorstkie
11. Farbujesz, prostujesz, suszysz włosy?suszę codziennie, farbuję co 2 m-ce
12. Czy masz problemy z domyciem włosów? Jeżeli tak to jakimi konkretnie specyfikami? nie
13. Jakie kosmetyki nie sprawdziły się w Twojej pielęgnacji? (spuszyły, obciążyły itp.). odżywki drogeryjne
14. Od jak dawna intensywniej pielęgnujesz włosy?niestety, nie pielęgnuję, chciałabym zacząć, bo strasznie wyglądają i wypadają
|
Wysoka porowatość 
Cytat:
Napisane przez Goszsza
Cześć, będę wdzięczna za pomoc przy określeniu porowatości moich włosów. Wstępnie określiłam na podstawie Waszych odpowiedzi, ale chętnie skonfrontuję z innymi opiniami
1. Jak długo schną Twoje włosy? około 1-1,5h (z wierzchu szybciej, te pod spodem potrzebują więcej czasu)
2. Czy trudno je zmoczyć? łatwo-średnio
3. Czy jeżeli przerzucisz sobie jedno pasemko włosów przez głowę to zostanie, powoli wróci na swoją stronę czy spłynie mega szybko na swoją stronę? będzie odstawać, ewentualnie wolno wróci na swoje miejsce
4. Twoje włosy wyglądają najlepiej od razu po umyciu, kilka godzin po umyciu czy od razu przed następnym myciem? kilka godzin po umyciu (zdecydowanie najgorzej tuż przed myciem, myję średnio co drugi dzień, czasami codziennie - prowadzę dość aktywny tryb życia)
5. Czy błyszczą się w słabo oświetlonym pomieszczeniu? średnio, te z wierzchu mniej, ale jak odgarnę to pod spodem bardziej)
6. Czy są podatne? Np. czy po rozpleceniu warkocza masz falki? średnio podatne, zostanie lekki ślad
7. Po rozczesaniu włosów w dzień - nabierają objętości czy ją tracą? bez większych zmian, ewentualnie trochę się puszą
8. Czy rozpuszczając włosy po całym dniu chodzenia w spiętych czujesz ulgę czy nie lubisz ich rozpuszczonych? z przyzwyczajenia i z wygody najczęściej są spięte w kucyk w zasadzie cały dzień. Ulgę czuję w przypadku rozpuszczenia mocnych koków np. po weselu.
9. Czy przeglądając się w lustrze w łazience widzisz, że się błyszczą? trochę tak
10. Dotknij swoich końcówek i powiedz z czym Ci się kojarzą w dotyku. włosie pędzelka
11. Farbujesz, prostujesz, suszysz włosy? Nigdy nie farbowałam. Suszarkę używam sporadycznie, prostownicę bardzo rzadko.
12. Czy masz problemy z domyciem włosów? Jeżeli tak to jakimi konkretnie specyfikami? Nie mam problemów
13. Jakie kosmetyki nie sprawdziły się w Twojej pielęgnacji? (spuszyły, obciążyły itp.). Trudno powiedzieć. Do tej pory stosowałam tylko pospolite szampony dostępne w sklepach kosmetycznych... i nic poz tym.
14. Od jak dawna intensywniej pielęgnujesz włosy? Dopiero zaczynam.
Do kompletu informacji dodam, że do tej pory nie interesowałam się szczególnie pielęgnacją włosów:/ Nie stosowałam masek czy olejów. Odżywki ostatni raz jakieś kilka lat temu. Szampony niestety dość pospolite czyli wszystkie zawierające silne detergenty. Czasami jak mi się przypomniało to używałam jedwabiu do włosów. Przy mniejszej ilości poprawiało wygląd, ale zbyt duża ilość dawała wrażenie tłustych włosów.
Jestem pod wrażeniem tylu informacji na forum dotyczących pielęgnacji włosów. Nie sądziłam, że tak bardzo je zaniedbywałam, a i tak odwdzięczają mi się względnie nienajgorszym wyglądem Na szczęście oszczędziłam im farbowania czy intensywnego suszenia. Mam nadzieję, że z Waszą pomocą i wszystkimi informacjami umieszczonymi na forum będę mogła poprawić kondycję swoich długich włosów i cieszyć się wyglądem rozpuszczonych 
|
Średnia porowatość 
Cytat:
Napisane przez wolny_nick
1. Jak długo schną Twoje włosy?
około 1,5 h
2. Czy trudno je zmoczyć?
nie
3. Czy jeżeli przerzucisz sobie jedno pasemko włosów przez głowę to zostanie, powoli wróci na swoją stronę czy spłynie mega szybko na swoją stronę?
zostanie
4. Twoje włosy wyglądają najlepiej od razu po umyciu, kilka godzin po umyciu czy od razu przed następnym myciem?
kilka godzin po myciu
5. Czy błyszczą się w słabo oświetlonym pomieszczeniu?
nie
6. Czy są podatne? Np. czy po rozpleceniu warkocza masz falki?
tak
7. Po rozczesaniu włosów w dzień - nabierają objętości czy ją tracą?
raczej bez zmian, trochę się spuszą na chwilę
8. Czy rozpuszczając włosy po całym dniu chodzenia w spiętych czujesz ulgę czy nie lubisz ich rozpuszczonych?
tak, czuję ulgę
9. Czy przeglądając się w lustrze w łazience widzisz, że się błyszczą?
raczej nie
10. Dotknij swoich końcówek i powiedz z czym Ci się kojarzą w dotyku.
są trochę chropowate (ale też do podcięcia)
11. Farbujesz, prostujesz, suszysz włosy?
farbuję z brązu na jasny blond od kilku lat
12. Czy masz problemy z domyciem włosów? Jeżeli tak to jakimi konkretnie specyfikami?
nie
13. Jakie kosmetyki nie sprawdziły się w Twojej pielęgnacji? (spuszyły, obciążyły itp.).
ziołowe balsamy green pharmacy - puszenie włosów, laminowanie - sztywne i suche włosy
14. Od jak dawna intensywniej pielęgnujesz włosy?
od pół roku
|
Pogranicze wysokiej i średniej
|