Zakorzenienie
|
Dot.: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz.15!
Cytat:
Napisane przez lachryma
hejka,
witam sie z moim skarbem w 35 tc 
nawet slonce dla mnie dzis swieci 
|

Cytat:
Napisane przez malaczarnakejt
Dzień dobry!  witam się w 33 tygodniu! Ja też obudzilam się z myślą o Malince 
|

Cytat:
Napisane przez karolajn1987
O matko jak mnie Pieńkowska wnerwia :banghead: nie lubię jak ona prowadzi Ddtvn.
|
ja też jej nie lubie, jak ona prowadzi to nie oglądam bo nie mogę na nią patrzeć
Cytat:
Napisane przez idzia111
Wiadomość od księgowej na przykładzie: rodzisz dziecko 10 lipca, umowę masz do 31 grudnia, wiec w trakcie macierzńskiego konczy Ci się umowa. Pracodawca nie ma obowiązku jej przedłużania, aczkolwiek może to zrobić. Jednak jako kobieta na macierzynskim masz prawo do dalszego świadczenia. Czyli jesteś na macierzyńskim do 9 lipca przyszłego roku, a potem idziesz na bezrobocie. Przysługuje wtedy zasiłek dla bezrobotnych przez 6 lub 12 miesięcy. Zależy od danego regionu. Najlepiej jednak złozyc od razu wniosek u pracodawcy o roczny urlop macierzyński. Pracodawca musi go przyjąć. Teoretycznie można najpierw na pół, a potem kolejny, ale ze względu na nowe przepisy lepiej od razu na rok.
Sama księgowa mówi, że te nowe wytyczne są troche inne i w sumie będzie konkretnie wiadomo co i jak jak wejdą w życie, czyli od 17 czerwca.
Nasza Malinka, jeśli teraz urodziła lub rodzi będzie musiała iść na 6 miesiecy 100%, a potem ewentualnie na kolejne 6 na 60%. Wszystkie, które urodzą po 17 czerwca mogą wybierać. Ale uwaga, jeśli np. mamy l4 do 15 czerwca, urodzimy 20 czerwca to jesteśmy na starych przepisach, bo macierzyński policzą jako od 16 czerwca.
|
dziękuje przyda się na pewno ta informacja
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;41200818]Jadę do domu po rzeczy i zostaje w szpitalu, dzidzius jest za mały. Będę prawdopodobnie leżeć do końca.
[/QUOTE] będzie dobrze przy fachowej opiece
Cytat:
Napisane przez idzia111
Słuchajcie, właśnie się dowiedziałam, że przyszła chrzestna mojego Michasia jest w ciąży  Nie wiem co i jak jeszcze, wiem, że ma termin na styczeń. A no i teraz mam taką akcję. Czy kobieta w ciąży może trzymać do chrztu dziecko? Kiedyś coś gadali, że nie, ale to przecież zabobon jest.
|
jest coś takiego, że się ciężarnej nie prosi, ale nie wiem czemu u mnie praktykuje się to bez wg na wyznanie
Cytat:
Napisane przez ona8686
to tak samo jak Tż jezdził ze mna wybierac suknie slubna i widział mnie przed slubem  a wszyscy ktorzy to słyszeli od razu dodawali swoje przesady, itp.
|
mój zamawiał moją przez allegro suknie 
Cytat:
Napisane przez czarownica1
potrąciłabym dzis rowerzyste, dziad mi wyjechał z bocznej, ot tak sobie, nawet się nie spojrzał czy nie jedzie samochód. strabilam go na maksa, przy hamowaniu nic mi nie się nie stało, ale jakbym gdzies uderzyła choćby paznokciem to bym dziadowi jaja zywcem wyrwala. i powiem Wam, że przed ciążą bym się cala trzęsła po tym hamowaniu a tu ruszyłam, nawet czerwona ze złości na buzi się nie zrobiłam... to chyba ciaza tak dziala na mnie...
|
zależy jak Ci wyjechał bo mógł mieć pierwszeństwo, przepisy się trochę pozmieniały
Cytat:
Napisane przez Anulka_p
Dzień dobry  Witam się w 37 tc. 
|
Cytat:
Napisane przez idzia111
dziewczyny siedze i wyje,
Ona chodziła do takiej beznadziejnej pani doktor, ktora zlekcewazyla jej zle samopoczucie, miała bardzo silne zatrucie ciążowe. Na dodatek odesłali ją z IP do domu, bo nic nie stwierdzili, a jak już znowu trafiła to nie było kogo ratować. Do Lublina karetka ale i tak zmarła. Normalnie zaciukałabym takich lekarzy.
|
smutna historia, taką lekarkę powinni wywalić
|