2013-06-17, 16:33
|
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Cera mieszana. Jak ją traktować?
Cytat:
Napisane przez Anitaa22
Siemka. Mam do Was parę pytań na których odpowiedzi po prostu nie znam a chciałabym wiedzieć. Bardzo proszę o odpowiedzi 
1.Czy mogę stosować tą oliwkę na całą twarz czy omijając nos, który wiecznie mi się świeci? https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...nia-zycia.html
|
Na dzień czy na noc? Jeśli na noc, to bez problemu na całość. Na dzień - zależy od reakcji skóry. Jednym oleje regulują przetłuszczanie, innym nie. Przede wszystkim olej nakłada się na wilgotną skórę zaraz po myciu, wtedy lepiej się wchłania.
Cytat:
Napisane przez Anitaa22
2.Czy mogę stosować krem nawilżający lekki beztłuszczowy na dzień i na to nałożyć krem matujący np siarkową moc czy coś? 
|
Jeśli skóra Ci się bardziej od tego nie przetłuści, to możesz. Np u mnie by to nie zdało egzaminu, moja skóra nie toleruje kilku warstw kosmetyków.
Cytat:
Napisane przez Anitaa22
3.Czy na noc powinnam stosować kremy złuszczające czy raczej nawilżać skórę na partiach świecących się?
Z góry dzięki 
|
To zależy czego oczekujesz. Kremy złuszczające (rozumiem że masz na myśli kwasy) są polecane raczej na jesień - zimę. Poza tym często jest tak, że taki krem stosuje się co którąś noc, bo przy częstszym używaniu skóra źle na niego reaguje. Krem nawilżający niekoniecznie wyreguluje świecenie się. W wielu przypadkach to po prostu cecha skóry i żaden krem tego nie zmieni.
---------- Dopisano o 17:33 ---------- Poprzedni post napisano o 17:31 ----------
Cytat:
Napisane przez lanalee
rowniez jestem ciekawa odpowiedzi na powyzsze pytania. W dodatku mecze sie z tradzikiem i moje pytanie z kolei brzmi nastepujaco,czym powinnam myc twarz?poprosze o konkretne propozycje. Kolezanka poradzila mydlem bambino  :confuse d:
|
Na przykład:
-mydłem Aleppo
-żelem dla niemowląt typu Babydream
-żelem do skóry tłustej Fitomed
|
|
|