Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Każda kapę już szykuje, bo się maluch wnet wykluje!-Mamusie VII-VIII 2013,cz.17!
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2013-06-25, 09:37   #2009
skylie
Wtajemniczenie

Dot.: Każda kapę już szykuje, bo się maluch wnet wykluje!-Mamusie VII-VIII 2013,cz.17

Perse- pewnie nawał pokarmu. Laktatorem tego nie ściągaj bo jeszcze bardziej pobudzisz laktację. Spróbuj obkładać piersi zimnymi i stłuczonymi liśćmi kapusty. Mnie to dawało ulgę. W aptece są do kupienia okłady chłodzące też (takie żelowe)

Cytat:
Napisane przez Oliath Pokaż wiadomość
Poza tym tez mi strasznie produkcja skoczyla - Lilo jest leniuszek slabioszek i nie ma sily wyssac tyle, ile powinna, wiec ja juz mam 3 rozmiary w gore, a ona tracila na wadze. W szpitalu odkad nas nie chcieli wypisac dokarmialam ja po piersi butelka, zeby tylko przybrala, no i fakt - przybrala 40 gramow w ciagu doby, a wciagala maksymalne ilosci i tylko po butelce spi spokojnie przez kilka godzin albo lezy sobie szczesliwa i sie rozglada - a tak to non stop na piersi, no nie wyrabiam (stad tez bede niewiele sie udzielac pewnie ). Plus mam tak wymietoszone sutki, ze pierwsze zassanie to lzy w oczach z bolu.
U nas też tak było, że Wojtek siedział mi na piersi regularnie co 30 min, a po butli jadł co 3h. Okazało się że miał za bardzo przyrośnięty język i nie umiał/ miał się jak przyssać do piersi Ja w ten sposób z laktatorem walczyłam 7 miesięcy

Cytat:
Napisane przez d0tkaaa Pokaż wiadomość
Hm..pisalyscie ze to podanie/wniosek o urlop roczny sklada sie do 14dni PO czy PzED urodzeniem dziecka?bo ja juz zwariowalam...?

chwale sie,mamy 5rocznice zwiazku!alez tem czas leci...ale kovham bardzo tego mojego Wariata)hihi
Po. Wczoraj wklejałam link do rządowej strony gdzie jest to ładnie opisane

Gratulacje za rocznicę Nie pozostaje Ci nic innego jak się spiąć i wycisnąc prezent dla tż

Cytat:
Napisane przez Agrafka86 Pokaż wiadomość
[/COLOR]Aha Brzusie. Wczoraj stanęłam na wadze i spadło mi 1,5 kg. O co chodzi? Mam się martwić
A to nie jest tak że waga spada przed porodem

Cytat:
Napisane przez aremalgos Pokaż wiadomość
aaaaa i witam się w 35 tyg
już sie nie moge doczekać ....
klask i:

U nas w nocy przeszła taka burza Myślałam że Wojciecha nie dowiozę do przedszkola. Rzeki powylewały i ludziom powchodziła woda na podwórka może i do domów. Ulice pozamykane. Strażacy umacniają workami z piaskiem brzegi W ogóle ilu ich tu jest

WOJTUŚ
skylie jest offline Zgłoś do moderatora