2013-06-25, 09:37
|
|
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Każda kapę już szykuje, bo się maluch wnet wykluje!-Mamusie VII-VIII 2013,cz.17
Perse- pewnie nawał pokarmu. Laktatorem tego nie ściągaj bo jeszcze bardziej pobudzisz laktację. Spróbuj obkładać piersi zimnymi i stłuczonymi liśćmi kapusty. Mnie to dawało ulgę. W aptece są do kupienia okłady chłodzące też (takie żelowe)
Cytat:
Napisane przez Oliath
Poza tym tez mi strasznie produkcja skoczyla - Lilo jest leniuszek slabioszek i nie ma sily wyssac tyle, ile powinna, wiec ja juz mam 3 rozmiary w gore, a ona tracila na wadze. W szpitalu odkad nas nie chcieli wypisac dokarmialam ja po piersi butelka, zeby tylko przybrala, no i fakt - przybrala 40 gramow w ciagu doby, a wciagala maksymalne ilosci  i tylko po butelce spi spokojnie przez kilka godzin albo lezy sobie szczesliwa i sie rozglada  - a tak to non stop na piersi, no nie wyrabiam (stad tez bede niewiele sie udzielac pewnie  ). Plus mam tak wymietoszone sutki, ze pierwsze zassanie to lzy w oczach z bolu.
|
U nas też tak było, że Wojtek siedział mi na piersi regularnie co 30 min, a po butli jadł co 3h. Okazało się że miał za bardzo przyrośnięty język i nie umiał/ miał się jak przyssać do piersi Ja w ten sposób z laktatorem walczyłam 7 miesięcy 
Cytat:
Napisane przez d0tkaaa
Hm..pisalyscie ze to podanie/wniosek o urlop roczny sklada sie do 14dni PO czy PzED urodzeniem dziecka?bo ja juz zwariowalam...?
chwale sie,mamy 5rocznice zwiazku!alez tem czas leci...ale kovham bardzo tego mojego Wariata  )hihi
|
Po. Wczoraj wklejałam link do rządowej strony gdzie jest to ładnie opisane 
Gratulacje za rocznicę Nie pozostaje Ci nic innego jak się spiąć i wycisnąc prezent dla tż 
Cytat:
Napisane przez Agrafka86
[/COLOR]Aha Brzusie. Wczoraj stanęłam na wadze i spadło mi 1,5 kg. O co chodzi? Mam się martwić 
|
A to nie jest tak że waga spada przed porodem 
Cytat:
Napisane przez aremalgos
aaaaa i witam się w 35 tyg 
już sie nie moge doczekać ....
|
  klask i:
U nas w nocy przeszła taka burza Myślałam że Wojciecha nie dowiozę do przedszkola. Rzeki powylewały i ludziom powchodziła woda na podwórka może i do domów. Ulice pozamykane. Strażacy umacniają workami z piaskiem brzegi W ogóle ilu ich tu jest
|
|