|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1981 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Każda kapę już szykuje, bo się maluch wnet wykluje!-Mamusie VII-VIII
Cytat:
Cytat:
hahaha mam nadzieję że cynamonek już na świecie. Cytat:
jak wejdę na kompa to obejrze Cytat:
już chciałam pogratulować efektów, ale sobie podaruję. Cytat:
super. Cytat:
zaciskam kciuki. [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;41478719]Dziewczyny a ją zaraz eksploduje. Nogi mam spuchniete tak, że chyba potroily swój obwód, cycki zaraz pekna, a położne mi dają Małego jak jest nierozbudzony, poza tym karmie go na twardym krześle i tylko sie umecze, chce już do domu z nim... Jest przecudowny, robi sie coraz bardziej taki no może kontaktowy to za duże słowo, ale powoli sie lapiemy, przewijały, przytulamy, on robi takie minki, że Tz wczoraj leciały łzy, jak musiał od niego wyjść. I nie działał mi wczoraj wizaz :/ Czekamy do 2 kg i jeśli nie będzie innych problemów typu żółtaczką czy antybiotyk, to droga wolna... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] to czekamy na 2 kg. Ale u mnie też paskudne pogoda. Całą noc lało i pada dalej:banghead: Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||||||
|
|
|
#1982 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Każda kapę już szykuje, bo się maluch wnet wykluje!-Mamusie VII-VIII 2013,cz.17
Hej z rana
![]() MADI, biedaczku, trzymaj sie tam i pisz koniecznie, co Ci powiedza na obchodzie! Gdzie lezysz? PERSE, ja tez nadal masakrycznie puchne od polowy lydek w dol Poza tym tez mi strasznie produkcja skoczyla - Lilo jest leniuszek slabioszek i nie ma sily wyssac tyle, ile powinna, wiec ja juz mam 3 rozmiary w gore, a ona tracila na wadze. W szpitalu odkad nas nie chcieli wypisac dokarmialam ja po piersi butelka, zeby tylko przybrala, no i fakt - przybrala 40 gramow w ciagu doby, a wciagala maksymalne ilosci i tylko po butelce spi spokojnie przez kilka godzin albo lezy sobie szczesliwa i sie rozglada ). Plus mam tak wymietoszone sutki, ze pierwsze zassanie to lzy w oczach z bolu.Chcialam Wam napisac o moim porodzie (BTW Margo, czytalam opis Twojego i jest BOSKI - i Malinki tez super optymistyczny Na dodatek Lala mi sie przeziebila, dzis od rana goraczka, boli glowka i gardlo, taka jestem zla na meza, ze wczoraj nie dosc, ze jej nie ubral odpowiednio, to jeszcze do przedszkola nie zawiozl autem jak zawsze, tylko poslal z Iza pieszo kuzwa jeszcze mi brakuje, zeby Lilo TFU NA PSA UROK cos zalapala, wczoraj cale popoludnie Lala ja koskala i calowala.......I bardzo dziekuje wszystkim za komplementy dla Lilo, calkowicie sie zgadzam, ze jest piekna jest idealnie proporcjonalna, ma drobniutka buzinke, oczka jak elf kiedy otworzy - teczowki na calosci, wyglada to demonicznie ![]() Aaaa, teraz wazy 2850
Iza Diablicja Lilo Kubulek Edytowane przez Oliath Czas edycji: 2013-06-25 o 08:44 |
|
|
|
#1983 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Każda kapę już szykuje, bo się maluch wnet wykluje!-Mamusie VII-VIII 2013,cz.17
Oli tom trzymamy kciuki za Dzieciaczki i mamy nadzieję, że chorowac nie będą
|
#1984 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za wizytęCytat:
Wasz wielki dzień ![]() Cytat:
Czekamy na wieści KochanaCytat:
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;41478719]Dziewczyny a ją zaraz eksploduje. Nogi mam spuchniete tak, że chyba potroily swój obwód, cycki zaraz pekna, a położne mi dają Małego jak jest nierozbudzony, poza tym karmie go na twardym krześle i tylko sie umecze, chce już do domu z nim... Jest przecudowny, robi sie coraz bardziej taki no może kontaktowy to za duże słowo, ale powoli sie lapiemy, przewijały, przytulamy, on robi takie minki, że Tz wczoraj leciały łzy, jak musiał od niego wyjść. I nie działał mi wczoraj wizaz :/ Czekamy do 2 kg i jeśli nie będzie innych problemów typu żółtaczką czy antybiotyk, to droga wolna... [/QUOTE] Nam położna mówiła, że po cc opuchlizna może się zwiększyć i to normalne.... ale trzymam kciuki, żeby szybko przeszło i żeby Arturek ładnie przybierał na wadze ![]() Cytat:
Nawet mam go przecierać chusteczką zamoczoną w zimnej wodzie, ale to tyle daje, że zanim się dossie to znów śpi![]() Cytat:
Na poporodowej to norma Przyzwyczajaj się
|
|
#1985 |
|
Zakorzenienie
|
Dziś w "Pytaniu na śniadanie" o przywilejach kobiet w ciąży. Eksperyment - czy ktoś ustąpi ciężarnej w kolejce w sklepie, w tramwaju itd. Tylko nie wiem czy to będzie zaraz po przerwie
|
|
|
|
#1986 |
|
Zakorzenienie
|
Oliath
Za zdrówko Lali i żeby Lilo nie zaraziła Ale z niej kruszynkaEn fajne łóżeczko
|
|
|
|
#1987 | ||
|
Zakorzenienie
|
Hej!
Co za piękny ranek Deszczu brak, słońca brak i 10C - może moje nogi dojdą do normy choć na chwilkę Perse - dostałaś PW??? Daj znać co i jak... Mam 6 body KR, 8 body DR i 7 pajaców (wszystko na 52) Cytat:
Czekamy na Antonia (jakoś nieodmiennie od razu kojarzy mi się Banderas Cytat:
Ciekawa jestem jak tym razem będzie z wkłóciem się ze znieczuleniem, przy Norbertem udało się za 5 lub 6 podejściem...[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;41478719]Dziewczyny a ją zaraz eksploduje. Nogi mam spuchniete tak, że chyba potroily swój obwód, cycki zaraz pekna, a położne mi dają Małego jak jest nierozbudzony, poza tym karmie go na twardym krześle i tylko sie umecze, chce już do domu z nim... Jest przecudowny, robi sie coraz bardziej taki no może kontaktowy to za duże słowo, ale powoli sie lapiemy, przewijały, przytulamy, on robi takie minki, że Tz wczoraj leciały łzy, jak musiał od niego wyjść. I nie działał mi wczoraj wizaz :/ Czekamy do 2 kg i jeśli nie będzie innych problemów typu żółtaczką czy antybiotyk, to droga wolna...[/QUOTE] trzymam za Was mocno kciukasy! |
||
|
|
|
#1988 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za paciora i kciuki za resztę![]() Cytat:
A Lali niech szybciorem przechodzi ![]() My idziemy się dzisiaj zważyć, ale też mam obawy przy Jego spaniu, że może być kiepsko z przybieraniem... Zobaczymy
|
|
#1989 |
|
Zakorzenienie
|
Hm..pisalyscie ze to podanie/wniosek o urlop roczny sklada sie do 14dni PO czy PzED urodzeniem dziecka?bo ja juz zwariowalam...?
chwale sie,mamy 5rocznice zwiazku!alez tem czas leci...ale kovham bardzo tego mojego Wariata )hihi
|
|
|
|
#1990 |
|
Wtajemniczenie
|
Margoś to mnie pocieszyłaś... Muszę z Tżtem zamienić się miejscami w łóżku, bo jak chodzę to go budzę i szkoda mi Go, bo rano wstaje do pracy.
Anulka idę włączyć TV, zobaczę jakie niby przywileje mamy
|
#1991 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gratulacje rocznicy
|
|
|
|
|
#1992 |
|
Zadomowienie
|
Witam z rana. U mnie całą noc lało i teraz tez,a mąż z synem jeszcze spia:-o
Pisze z tej.i za nim poczytam to trochę minie. Odczytałam ostatnia stronę czyzby u cynamonki cos sie zaczynało? Ghia jeszcze troszkę i kruszynka będzie obok ciebie.
|
#1993 |
|
Zakorzenienie
|
Dzisiaj muzę wyskoczyć na miasto, a nawet nie mam żadnej kurtki, w którą się zmieszczę
Ale na szczęśćie nie mam problemu z butami, jak co niektóre Panie
|
|
|
|
#1994 |
|
Wtajemniczenie
|
Oglądałam tą prowokację w PNŚ i żeby miejsca ustąpiła kobieta po ciężkiej operacji serca, a młody siedzi z nogą na fotelu i gra na telefonie to jakaś masakra
---------- Dopisano o 09:07 ---------- Poprzedni post napisano o 09:06 ---------- Dotka wszystkiego naj z okazji rocznicy I jeszcze więcej wspólnych lat razem![]() ---------- Dopisano o 09:08 ---------- Poprzedni post napisano o 09:07 ---------- Aha Brzusie. Wczoraj stanęłam na wadze i spadło mi 1,5 kg. O co chodzi? Mam się martwić
|
#1995 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zaciskam za dzisiejsze wizyty |
|
|
|
|
#1996 |
|
Wtajemniczenie
|
Surka zawsze rano po kupce
|
#1997 |
|
Zakorzenienie
|
To nie wiem, może podczas upałów po prostu mniej jadłąś, albo traciłaś więcej wody
|
|
|
|
#1998 |
|
Zakorzenienie
|
fajne oberwanie chmury u mnie przed chwilą było
wogóle to czy Wy też tak macie, że normalnie rozpływacie się nawet w taką deszczową pogodę? Ja wieczny zmarźluch teraz jestem tak gorąca, że marzę o moich lodowatych stopach Generalnie przez to wewnętrzne gorąco to czuję się jakbym cała napuchła... poza tym wysiadają mi już jelita z tego ucisku, nacisku. Codziennie czuję jakby biedne wołały o miejsce w brzuchu, codziennie mam s.raczke (wiem mam się cieszyć ze nie korek) ale teraz dochodzi jeszcze ból. Dziś Tż kazał mi spakować torbę, bo miałam to w weekend zrobić ale oczywiście ja te czynność odkładam licząc na to, że nie będę musiała rodzić
|
|
|
|
#1999 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
chociaż i tak staram sie jeździć autemzadzwoń do pracy do księgowej/kadrowej i sie dowiedz. To sa nowe przepisy i pewnie nie każdy jeszcze wie jak sie do tego zabrać |
|
|
|
|
#2000 |
|
Zakorzenienie
|
witam i ja z rana!!
Oliath fajnie, ze juz coraz lepiej i mam nadzieje ze sytuacja sutkowo mleczka sie wyjasni, przestanie bolec i zacznie leciec co ma leciec i ze mały elfik zacznie jeść jak należy )surka hahhaa ) kocem się nakryj, albo jakiś większy sweter? polar? jak nie to zostaje gadreroba brzydszej połowy!Anulka no i chyba nie dam rady tego tvn ogladac. |
|
|
|
#2002 | |
|
Zakorzenienie
|
czarownica1
Ja też jestem zmarzluch, ale w ciąży mi się to nie zmieniło ![]() ---------- Dopisano o 09:21 ---------- Poprzedni post napisano o 09:20 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#2003 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
co jest okropne, wczoraj 5 razy brałam prysznic, bo było mi gorąco i chłodny prysznic to chwilowe ukojenie, a siedzę cały czas pod wiatrakiem
|
|
|
|
|
#2004 | ||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Dobry
W nocy u nas była burza, wkurzałam się bo co przeszła to wracała albo przychodziła następna, ale jakos udało mi sie usnąć, gorzej z Tż bo on musiał wstać po 5 i dętka jest dzisiaj w pracy bo kompletnie się nie wyspał ![]() Trzymam kciuki za wszystkie wizyty ( w tym za swoją ) za badania, i co kto sobie zyczyCytat:
Cytat:
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;41478719]Dziewczyny a ją zaraz eksploduje. Nogi mam spuchniete tak, że chyba potroily swój obwód, cycki zaraz pekna, a położne mi dają Małego jak jest nierozbudzony, poza tym karmie go na twardym krześle i tylko sie umecze, chce już do domu z nim... Jest przecudowny, robi sie coraz bardziej taki no może kontaktowy to za duże słowo, ale powoli sie lapiemy, przewijały, przytulamy, on robi takie minki, że Tz wczoraj leciały łzy, jak musiał od niego wyjść. I nie działał mi wczoraj wizaz :/ Czekamy do 2 kg i jeśli nie będzie innych problemów typu żółtaczką czy antybiotyk, to droga wolna... [/QUOTE] Ojj niedobrze z ta opuchlizną ![]() Trzymam w takim razie kciuki za 2 kg szczęśliwego Arturka, brak żółtaczki żebyście mogli wyjśc niebawem do domku Cytat:
Cytat:
za brak paciora.Eve śnilo mi się dzisiaj że urodziłaś (miałaś cc) i napisałas nam na wątku, że zmieniasz imię synka z Aleks na Jerzy bo bardziej do synka to drugie pasuje Cytat:
Zdrówka dla Lali To zrozumiałe, że będzie rzadziej zaglądać w końcu masz 3 dzieci w tym jedną malutką księżniczkę, ale w miarę możliwości nas odwiedzaj Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
||||||||
|
|
|
#2005 |
|
Wtajemniczenie
|
Dobra jadę spotkać się z przyjaciółką.
Gratuluję wszystkim tygodni ![]() Trzymam kciuki za wizyty, badania i za to co kto potrzebuje ![]() Nie szalejcie strasznie z pisaniem żebym później nie musiała nadrabiać 20 stron jak wrócę
|
#2006 |
|
Rozeznanie
|
witajcie
ale miałam ciężką noc od 2 do 7 nie spałam.... czekałam aż oczy mi się zamkną i nic dopiero po 7 udało mi się usnąć ale właśnie się obudziłam cała mokra... musiałam wziąć prysznic i zmienić piżamę... żeby nie było obiecałam fotki ale ja mam żółwie tempo więc wstawiam dopiero dziś.....
|
#2007 |
|
Zakorzenienie
|
Niunia bardzo fajnie się kącik prezentuje, wszystko takie sterylne, nowe, czyste, jeszcze zapakowane.
|
|
|
|
#2008 |
|
Zakorzenienie
|
dobra, ogarnęłam się z wątkiem, lece zając się pracą i domem
|
|
|
|
#2009 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Perse- pewnie nawał pokarmu. Laktatorem tego nie ściągaj bo jeszcze bardziej pobudzisz laktację. Spróbuj obkładać piersi zimnymi i stłuczonymi liśćmi kapusty. Mnie to dawało ulgę. W aptece są do kupienia okłady chłodzące też (takie żelowe)
Cytat:
![]() Cytat:
Gratulacje za rocznicę Nie pozostaje Ci nic innego jak się spiąć i wycisnąc prezent dla tż Cytat:
![]() ![]() ![]() klask i:U nas w nocy przeszła taka burza Myślałam że Wojciecha nie dowiozę do przedszkola. Rzeki powylewały i ludziom powchodziła woda na podwórka może i do domów. Ulice pozamykane. Strażacy umacniają workami z piaskiem brzegi
|
|
#2010 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, problem z kulturą. Niestety gorzej jest chyba z młodymi ludźmi pod tym względem. Mnie w niedzielę spotkała sytuacja takiego chamskiego zachowania. Już nie chodzi o fakt, że jestem w ciąży, ale w ogóle brak kultury ze strony innych ludzi. Byliśmy z mężem na lodach. Siedzieliśmy w ogródku, na dworze przy restauracji. Zachciało mi się siusiu, więc wchodzę do środka, do restauracji. Kibelek zajęty, więc grzecznie czekam pod drzwiami. Nagle wchodzi mama z dwiema córkami. Jedna miała ok 3 lata druga 5-6 lat. Obie wpadły z krzykiem i piskiem. Goście byli wyraźnie zniesmaczeni, przyglądali się im. Wyraźnie im to przeszkadzało, bo małe były bardzo głośne. Ja tam zawsze usprawiedliwiam wiele zachowań dzieci, więc się tylko uśmiechnęłam. Mama nie zareagowała, nie uspokoiła dziewczynek, tylko stanęła za mną w kolejce. Dziewczynki natomiast napadły na drzwi toalety. Zaczęły krzyczeć jeszcze głośniej i szarpać za klamkę. No, teraz byłam pewna, że mama zareaguje, ale tylko się przyglądała. Dziewczyny waliły pięściami w drzwi, szarpały klamkę, a mama stała i się przyglądała. Byłam w szoku, ale się nie odezwałam. Po pewnym czasie kobieta korzystająca z toalety wyszła i jedna z dziewczynek wskoczyła szybko na jej miejsce. Pomyślałam, że to dziecko. Ja mimo, że w ciąży, pęcherz boli, jest mi gorąco, to jednak jestem dorosłym człowiekiem i wytrzymam, a dziecko niech się nie męczy. Nie zareagowałam, ale miałam jednocześnie nadzieję, że mama przeprosi, wytłumaczy czy coś, ale stała, patrzyła i nie zareagowała. Kiedy dziewczynka wyszła z toalety na jej miejsce wskoczyła druga, młodsza. Nagle zaczęła ze środka krzyczeć, więc mama rzuciła się jej "na pomoc". Pomyślałam, że dziecko potrzebuje pomocy...No jak to dziecko, więc cierpliwie czekałam. Nagle mała wyszła, trzasnęła drzwiami, popiszczała troszkę i poszła sobie, a mamusia została w kabinie. Po jakiś dwóch minutach wyszła opróżniona i szczęśliwa. Zaczęłam zmierzać do drzwi, a ona do mnie- Pani tu czekała przede mną?! Odpowiedziałam, że tak. A ona do mnie z fochem dosłownie- To czemu mnie pani nie zatrzymała?!!!!! Dosłownie mnie zbeształa. Wyszło na to, że to moja wina, że nastałam się w kolejce, bo to nic, że stałam w niej pierwsza. Nie krzyknęłam na babkę i jej córki, więc sama jestem sobie winna, że one nie mają kultury.
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:44.

"
(nie pytajcie... szkoda nerwów).

). Plus mam tak wymietoszone sutki, ze pierwsze zassanie to lzy w oczach z bolu.
- i Malinki tez super optymistyczny
kuzwa jeszcze mi brakuje, zeby Lilo TFU NA PSA UROK cos zalapala, wczoraj cale popoludnie Lala ja koskala i calowala.......
za wizytę

klask i:
Myślałam że Wojciecha nie dowiozę do przedszkola. Rzeki powylewały i ludziom powchodziła woda na podwórka może i do domów. Ulice pozamykane. Strażacy umacniają workami z piaskiem brzegi