2013-06-29, 22:35
|
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.
Cytat:
Napisane przez Magiusa
U nas codziennie kapiel miedzy 19, a 20 i Mlody codziennie wie ze po tej kapieli jest karmienie i sen. I to taki nocny sen gdy budzi sie tylko na karmienie i tak do 6 lub 10 rano, a dopiero pozniej zaczyna sie aktywnosc. Nie ma tak ze wstaje o 3ciej i chce cos robic..
|
mój ma tak samo ale zasypia tak konkretnie ok.22 i śpi do 5-6 rano, z pobudką na karmienie ale wtedy to possie może 15 minut i odlatuje. A naet jak się budzi w nocy na to kamienie to nie płaczem tylko stęka pod nosem i pakuje piąstki do buzi jakbym nie miała wyczulonego ucha to bym pewnie to stękanie przesypiała a tak to jednak nakarmię syna 
Cytat:
Napisane przez JennyAniolek
Pampersy: Używamy jeszcze new born (1). Jutro lub pojutrze kończymy paczkę i chyba już się przerzucimy na 2. A jedynek w sumie zużyliśmy 9 paczek, ok 300 szt. Najlepsze pieluchy wg mnie to biedronkowe Dada, potem pampersy zielone, a najgorsze to pampersy białe premium care. Dostaliśmy pakę premium care 78 szt., ale zużyłam tylko 8 szt., bo przyklejały się strasznie W. do pupki 
|
potwierdzam! jakiś koszmar, jak musiałam odrywać tą siatkę od skóry to mi serce pękało
a powiedz, czy te Dada nie mają takiej siatki, bo jeszcze nigdy ich nie próbowałam 
My już od około 2 tyg. używamy rozmiaru 3 
Cytat:
Napisane przez justyna_g4
Mam pytanie do dziewczyn które karmią...na początku czułam że mam pełne piersi ( nie twardniały ale były cieżkie), a teraz są miekkie i niby coś tam czuć że w nich jest ale nie tak jak wcześniej. Zastawiam się czy tracę pokarm czy laktacja sie unormowała ( ale na to chyba za wcześnie jeszcze ). Jak mała je ( tak z 15 minut ) to jak później ścisnę pierś to jeszcze mleko wypływa wiec chyba nie ma za mało.
Trochę sie boję bo mama mi wczoraj powiedziała ze mojego brata karmiła tylko 3 tygodnie bo nie miała pokarmu.
|
też tak miałam/mam. U mnie piersi są nabrzmiałe tylko jak nie karmię powyzej 4 h a tak to cały czas miekkie, a mały robi po 4-5 kup dziennie i moczy się około 8 razy, więc pokarm na pewno mam i Ty też to jest własnie najlepszy sposób- zapisuj sobie o której godzinie ,,co" zrobił, ja tak robię od narodzin i zapisuję dodatkowo o której go karmiłam
[QUOTE=sharpnowaja;4153990 1] przyszłam się pożalić 
Myślałam że może się zatrułam czymś ale w końcu doszliśmy z TŻtem co mi dolega.
To przez głupi STRES QUOTE]
Juz Ci lepiej? stres może pomgać albo paraliżować, zastanów się czy to że będziesz się stresować coś zmieni. Zaplanuj co mozesz a reszta sama wyjdzie teściowa odchowała tż więc nie zrobi krzywdy dziecku, tak sobie powtrzaj do mnie w lipcu przyjedzie teściowa i mam plan ze ona będzie zostawać z małym a ja będę chodzić na basen zobaczymy....
Cytat:
Napisane przez antoinettee
Przedstawiam Wam moją Julię 
|
słodzinka 
Anoxee Twój synuś też słodki 
jak nie kochać takich szkrabów?!!!!!!!!
Witam się z Wami na odchowalni! jak to fajnie brzmi.
Mój tż dzisiaj opija z kolegami zdrowie Dżuniora (po 8 tygodniach umawiania się ) a synek smacznie śpi, wiec mam czas na wizażowanie. Dzisiaj cały dzień oczy miał jak 5 złotych, chyba po raz drugi nie spał na spacerze! Wreszcie po długich ,,namowach" zasnął koło 19 a ja z nim przed chwilą na moment go rozbudziłam, nakarmiłam i znowu odpłynął
No i dzisiaj Danielek kończy 8 tygodni a 3 dni temu obdarzył mnie mega uśmiechem (przez około minutę!) no aż się wtedy wzruszyłam
|
|