|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 2 wątku na odchowalni ? ![]() |
|||
Śmiejemy się i gugamy, pierwsze miesiące już za nami. Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
3 | 9,09% |
Przemuś ma już ząbki, innym ciężko idą bąki. Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
0 | 0% |
Problemy brzuszkowe czasem mamy, ale uśmiechem to nadrabiamy. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
0 | 0% |
W roli mamy się sprawdzamy i w problemach się wspieramy. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
4 | 12,12% |
W maluszkach zakochane, zabiegane, zakrzątane - Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
1 | 3,03% |
Szczepienia i kolki za nami, niedługo pochwalimy się pierwszymi ząbkami. V-VI 2013 |
2 | 6,06% |
Na naszym wątku już same niemowlaki i stają się za małe wszystkie bodziaki. V-VI 2013 |
0 | 0% |
Dziwne dźwięki wydajemy gdy rozbawić dzieci chcemy. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
2 | 6,06% |
Pierwsze skoki już za nami, cieszymy się nowymi umiejętnościami. Mamy V-VI 2013, cz.2 |
0 | 0% |
Bawimy się w pierdziochy i mamy mnóstwo radochy. Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
4 | 12,12% |
Śmieszne zabawy wymyślamy, by maluchy dobrze się rozwijały. Mamusie V-VI 2013, cz.2 |
0 | 0% |
Mata, gryzak czy też smok daj mi mamo wszystko to. Mamusie V-VI 2013, cz.2 |
1 | 3,03% |
Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
14 | 42,42% |
Jedno cyckę wcina drugie butlą zapija inne papką pluje a co ja dziś ugotuję. |
2 | 6,06% |
Głosujący: 33. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#331 | |||||
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Zaliczyłam z młodą -ślub koleżanki -zepsułyśmy drugie auto, więc zostaliśmy bez ![]() ![]() ![]() -i atak szału 2 godzinny...nie wiem co to było, ale to była chyba ta sławetna kolka (bo przed tym atakiem załatwiła się ładnie, sama bez żadnych masaży, a potem zaczęła się drzeć) Musiałam ją związać ![]() ![]() ![]()
![]() |
#332 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.
Cytat:
![]() a co do pogrubionego to wybacz ale uśmiałam się ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#333 |
Zakorzenienie
|
joasia, Justi dzięki wam
![]() ![]() ![]()
#334 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie no co Ty ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:31 ---------- Poprzedni post napisano o 21:28 ---------- Aaaa w piotrze i pawle do jutra promocja na pampersy. 108 szt za 48 zł. Wychodzi 0.44 gr za dwójki.
![]() |
#335 | ||
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 201
Cytat:
![]() Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. niezle hee fajnie to zabrzmialo hee u mnie youtube chodzi ![]()
![]() |
#336 |
Zakorzenienie
|
Nuna- absolutnie nie ściągaj zbyt dużo, tylko do poczucia ulgi. Im wiecej sciagasz tym wiecej produkujesz.. I kup woreczki do mrozenia
![]() Julce mleczka nie zabraknie.. A jak sie boisz to nie wylewaj, trochę może stać w temp pokojowej, a w lodówce nawet 3dni ![]() ---------- Dopisano o 21:54 ---------- Poprzedni post napisano o 21:51 ---------- Motylek niezła ta promo na pampersy ![]() ![]() Edytowane przez lonely_lady Czas edycji: 2013-06-29 o 20:52 |
![]() ![]() |
![]() |
#337 |
Zakorzenienie
|
Odp: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.1
Wrocilam tak wkuta ze szok! Normalnie wku***ilam sie na wkasne dziecko
![]() ![]() Droga do sklepu-spi, powrot-spi, a w trakcie odwalila taki cyrk ze sie poplakalam.. Wycie, ryk totalny wiec ja ja na was reke w druga wozek, na nim koszyk z zakupami ale gdzie tam! 3min na rekach i znow wycie! Niech zasnie, chce sie wyplakac. Mialam wrazenie ze wszyscy sie gapia ze wlasnego dziecka nie umiem uspokoić ![]() Wysyłane z mojego HTC Desire Z za pomocą Tapatalk 2 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#338 |
Zadomowienie
|
dziewczynki, do jakiej temperatury podgrzać to mleczko co rano ściągnęłam, jest w lodówce? zamierzam na gazie w kąpieli wodnej i mierzyć microlifem?
#339 | ||
Wtajemniczenie
|
Dot.: Odp: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 201
Cytat:
![]() chciała pokazać na co ją stać ![]() ---- xal- jak się zajmuję Młodym to on raczej nie płaczze. no chyba, że ma wzdęcia.. nasze "przetrzymywanie" wygląda tak: noszenie na rękach lub wkładanie smoczka do buzi, lub skakanie na piłce do ćwiczeń - od razu jest spokój ![]() ![]() === nuna- tak jak dziewczyny pisały , nie ściągaj mleczka do końca ![]() axella- ja dzisiaj na spacerze w chuście z Małym miałam swoją torebkę, a potem jeszcze 2 torby z zakupami ![]() zaopatrzyłam się dzisiaj w kosmetyki DOVE, bo w rossie jest promocja 3+1 gratis ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:21 ---------- Poprzedni post napisano o 22:18 ---------- Cytat:
![]() ja bym tak zrobiła ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#340 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 201
Cytat:
![]() a gaz wyłącz pod garnkiem ![]() Cytat:
![]() ![]() wczoraj byłam w ross i nie zauważyłam ![]() za to się wkurzyłam bo kupiłam sporo produktów na które należy się zniżka w ramach rossnę i dupa! zapomniałam karty z domu ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#341 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ehh też bym się wkurzyła jakbym nie wzięła karty. ![]() .. ja ją mam zawsze w portfelu... === lecę przebrać się w piżamkę i do spania ![]() dobranoc ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#342 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:42 ---------- Poprzedni post napisano o 22:39 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() u nas tez dzidziuś zamienia się we wrzaskuna po kapieli...prawie jak wilkołak ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#343 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja też zawsze miałam ![]() dobranoc ![]() -- Bartula się przebudził, zjadł i zasnął ale coś się wierci ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#344 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#345 |
Zakorzenienie
|
Odp: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.1
Kawalek ode mnie gra koncert Enej, nie muszę wychodzic a i tak slysze
![]() Wysyłane z mojego HTC Desire Z za pomocą Tapatalk 2 |
![]() ![]() |
![]() |
#346 |
Zakorzenienie
|
A ja czekam aż nasz sie obudzi.. Śpi juz ponad 3h
![]() Mam nadzieje, ze zaraz go przebiore, nakarmie i znowu zasnie takim kamiennym snem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#347 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ash - kciuki za pakowanie. przyjaciolki cos pomoga? niech się spisza w te ostatnie dni ![]() ---------- Dopisano o 23:00 ---------- Poprzedni post napisano o 22:57 ---------- Cytat:
![]() ![]() następnym razem wykorzystaj, a później caluj corcie po stopkach ![]() ---------- Dopisano o 23:00 ---------- Poprzedni post napisano o 23:00 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:05 ---------- Poprzedni post napisano o 23:00 ---------- Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#348 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() a powiedz, czy te Dada nie mają takiej siatki, bo jeszcze nigdy ich nie próbowałam ![]() My już od około 2 tyg. używamy rozmiaru 3 ![]() Cytat:
![]() [QUOTE=sharpnowaja;4153990 1] przyszłam się pożalić ![]() Myślałam że może się zatrułam czymś ale w końcu doszliśmy z TŻtem co mi dolega. To przez głupi STRES ![]() Juz Ci lepiej? ![]() ![]() ![]() ![]() słodzinka ![]() Anoxee Twój synuś też słodki ![]() jak nie kochać takich szkrabów?!!!!!!!! Witam się z Wami na odchowalni! ![]() Mój tż dzisiaj opija z kolegami zdrowie Dżuniora (po 8 tygodniach umawiania się ![]() ![]() ![]() No i dzisiaj Danielek kończy 8 tygodni ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#349 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() nie do mnie pytanie ale od wczoraj używamy Dady i nie mają siatki ![]() ![]() Nam Bartula prawie nie śpi już na spacerach a jak już to to są krótkie drzemki ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() === wykąpałam się, wybalsamowałam i idę spać! ![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#350 |
Zakorzenienie
|
Sharp - mialam wczesniej odpisac. Tak, przezrozysty smoczek mamy ze szpitala
![]() http://allegro.pl/tommee-tippee-smoc...339890282.html fajne sa, ale lekko zaokraglona obwodka w strone buzi dziecka i malej odbijala sie ramka a buzi ![]() Magiusa - doczytalam, ze pisalas o wazeniu. moja polozna tez przychodzila bez wagi, ale podczas wizyty wprzychodni zapytalam pediatre czy moge sobie przychodzic i wazyc mala. stwierdzil, ze co tydzien jest dzien dzieci zdrowych (szczepienia) i spokojnie mozna sobie przyjsc i poprosic polozna o zwazenie dziecka. takze co srode robimy sobie ze znajoma spacer i wazymy nasze baczki. Pawie - doczytalam o wypadku Nelci. biedna mamuska! musialo Cie to kosztowac sporo nerwow. dobrze, ze malutkiej nic sie nie stalo i ze pediatra rozwiala Twoje watpliwosci. aaa i to spanie w lozku z rodzicami mnie zaintrygowalo. Nelka spi z nami, ale ZAWSZE na srodku. nawet jak karmie ja "zewnetrznym" cycem to przesuwamy ja pozniej znow miedzy nas. jacys niekumaci rodzice klada dziecko z brzegu, ze im spada! Aaś - my mala owijalismy na poczatku rogalem, tym ciazowym do spania, bo troche balam sie, ze ja zgnieciemy ![]() ![]() Ash - doczytalam, ze planujesz odciagac poczatkowe mleko. a jak to ma sie do tych rodzajow jego konsystencji? bo podobno na poczatku mleko jest rzadkie i dziecko moze sie nim napoic. pozniej leci mleko tresciwe zapelniajace zoladek, a na koncu gesta pianka - deser ![]() masz urodzinki 1go? ![]() wdze, ze sporo mamusiek majowo-czerwcowych rodzilo sie w tych okolicach co dzieciaki :P Komiksowa - u nas tez byl problem pod haslem "nie przybiera, czyli cos jest nie tak". pediatra panikowal. ja sciagalam mleko i karmilam mala z butelki zeby widziec ile zjada. karmilam cycem, dokarmialam 50ml z butli (moje mleko). po tygodniu mala przybrala 0,5 kg ![]() ![]() Elusiek, informuj nas na biezaco co u Adiego. myslami jestesmy z Wami i z Florkiem tez! Lonely - sweterek Nelci w kolorowe paseczki to tak naprawde wypasiona tunika ![]() ![]() nadrobilam poczekalnie, odchowalnia na biezaco - czas isc spac. dobranoc! |
![]() ![]() |
![]() |
#351 | ||
BAN stały
|
Cytat:
też tak mieliśmy przez pierwsze 2 tygodnie, ale się skumaliśmy że on lubi cieplejszą wodę niż położna kazała kąpać ![]() ![]() Dziś Adi od 20 do 1.30 spał chyba przygotowuje się już na szpital. Tż miał dyżur do 4.30 to choć sama się trochę przespałam. Dziś o 16 mamy być już na ip, mają mu zrobić badania w tym morfologię, czyli darcie się na całego przy pobieraniu, a jutro z rana prawdopodobnie już będzie na bloku operacyjnym. Z tego co chirurg mówiła, skoro będzie najmłodszym pacjentem to o 9 powinien już być po operacji, ale jak to będzie zobaczymy, każdy lekarz co innego mówi. Ja poznać że mój tż miał dyżur przy małym? Torebki z pieluchami ustawione pod drzwiami wyjściowymi ![]() ![]() Cytat:
jeśli uda mi się jakikolwiek post napisać przez telefon to napewno dam znać, ale na porodówce nie mogłam się do forum podłączyć, więc pewnie odezwę się dopiero po powrocie Edytowane przez Elusiek Czas edycji: 2013-06-30 o 04:54 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#352 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() moje dziecko obudziło się koło 4:00 chyba i nadal nie śpi ![]() edit: aaa nie! chyba już przysnął ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#353 |
Zakorzenienie
|
Trochę podczytalam ale nie mam siły odpisać :-(
Ala wczoraj dała czadu. Byłyśmy same na dluuugim spacerze w lasku, wróciłyśmy o 15 i do 22 jak nie była na rękach to ryk ![]() Oczywiście smarki nadal do pasa i w trakcie noszenia było cały czas odciaganie fluchów ![]() A jakby któraś z was miała taki problem z katarem jak my to polecam 2 rzeczy. Marimer baby - ładnie oczyszcza nosek i ma małą końcówkę więc wygodnie się go używa. I odkrycie z wczoraj - olbas oil na bodziaka - parę kropelek i jest super inhalacja ![]() I słuchajcie jakim jestem geniuszem spacerowym. Poszłam do lasu więc zapobiegawczo wzięłam moskitiery dla dziewczyn. Założyłam i w połowie drogi się zorientowalam że o dzieci to zadbalam ale siebie nawet ociupinke niczym nie psiknelam ![]() No to się wyzalilam. Dziewczyny skończyły wczoraj 2 miesiące i aż trudno uwierzyć że jeszcze niedawno były takimi małymi alienami wychudzonymi a teraz są pięknymi bobasami;-) |
![]() ![]() |
![]() |
#354 | ||
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 201
Cytat:
![]() Moj to samo. Czekam na dzien gdy kapiel polubi. Jak pepek odpadl to Tz sie czai bybzaczac robic masaz shantala tylko nie wiem jak sie do tefo zabrac. Chyba na spiocha bo po nim kapiel i jedzenie i nie mozemy tego robic jak Mlody sie obudziel by jesc. Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#355 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry! Witam się wyspana
![]() ![]() W ogóle wczorajszy dzień nam minął bez płaczu, z regularnymi drzemkami więc jest git. Chyba jelitka mojej córki powoli wracają do normy ![]() Elusiek cały czas o Was myślę i ściskam ![]() ![]() Diabli nie ma to jak dwie imprezy ![]() ![]() Co do przyjaciół i pomocy to od wyjazdu Antona ciągle ktoś u mnie jest, a to przyjaciółki, a to kuzynki. Ustawiłam grafik łącznie z nockami, bo jakoś się ich bałam a ostatecznie musiałam delikatnie dać im do zrozumienia, że nocki jednak wolimy spędzić z Sofcią same ![]() ![]() Powiedzcie mi, czy Wasze dzieci jak śpią na brzuszkach to też zdają sie spać w nieskończoność? Moja Sofia może i się powierci troszkę w międzyczasie, ale rzadko zdarza jej się samej obudzić jak jest w tej pozycji. Zazwyczaj muszę jej pomóc, żeby nie przespała karmienia... za to jak śpi na plecach albo na boczku w ciągu dnia to mogę liczyć na max 40min-1h drzemki ![]() Jeszcze zauważyłam, że jeżeli ona nie śpi pomiędzy karmieniami to to drugie karmienie kończy się zaśnięciem po 3 minutach ssania ![]() ![]() Nie chciałam jej już brać do przychodni przed wyjazdem, ale tam nie wiem kiedy będę miała okazję ją zważyć więc chyba we wtorek się przejdziemy na kontrolne ważenie... Edytowane przez Ashyshqa Czas edycji: 2013-06-30 o 07:12 |
![]() ![]() |
![]() |
#356 |
Wtajemniczenie
|
ale dziwna noc ... Przemuś zasnął o 21, pojadł o 2, i spał do 7
![]() ![]() a dziś będzie moja mama więc trochę odetchniemy bo przejmie Przemka na pół dnia ![]() Aaś najważniejsze że o dziewczynki zadbałaś ![]() ile może trwać katar? biedna Ala ![]() ![]() Ash u nas na odwrót - jak chcę Przemka wybudzić jak bardzo długo śpi w dzień to daje go na brzuszek i po jakimś czasie jest awantura ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#357 |
Zakorzenienie
|
Aaaaaa ratunku !!!!!
Nie wiem czy nie zaczyna nam sie ciemieniucha miedzy brwiami... ![]() Color- Ty coś pisalas o oliwce, ale to chyba trochę kontrowersyjny sposób.. Justi Ty tez coś wspominalas o tym problemie, jak sobie poradziliscie ????? Uciekam do mojego Wrzaskuna, pozniej nadrobie |
![]() ![]() |
![]() |
#358 |
Wtajemniczenie
|
hej, hej chwilę mnie nie było a tu 12 stron do nadrobienia.
Mamy brzuszkowy problem, zawsze rano jest masakra płacz i stękanie przez dobre pół a nawet godzinię przy robieniu kupy, maly strasznie się męczy i bobotic nic nie pomógł, mały jak już zrobi kupę i się wypierdzi to odlatuje ze zmęczenie. Oczywiście wujek google już wynalazł przyczynę http://pl.wikipedia.org/wiki/Dyschezja_niemowl%C4%99ca i nie wiem do końca czy to to ![]() małego strasznie wysypało na buzi, cale policzki i broda w krostkach i niektóre z białym czubkiem, i nie wiem co z tym robić czy to tradzik niemowlęcy czy jakaś alergia, bo już się utrzymuje tydzień wczoraj mały dał wieczorem koncert życzeń, a wszystko przez to że byliśmy w gościach a on nigdzie indziej poza wózkiem i domem nie zaśnie, nie wiem dlaczego, a że nie wzieliśmy wózka wczoraj to się meczył dobre 4 godziny i nie mógł zasnąć tam, a w domu co zasypial to się budził co 5 min i taaaki ryk ze masakra, pierwszy raz, może od nadmiaru bodźców, bo co chwilę ktoś go nosil i tarmosił no i pewnie ze zmęcznia. |
![]() ![]() |
![]() |
#359 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a te krosteczki biale to nie prosaczki??? moj tez ma a i wyszla mu ciemieniucha , czyli co naoliwic przed kapiela, zczesac szczota i umyc ? tak a MICHAS dzisiaj konczył 2 mc ![]() nocka byla superr zasnal po 22 spal do 2,45 zjadl i spal do 5, 30 zjadl zrobil kupe i wstal o 8,40 :P
testowanie było 4x II słabe kreseczki ![]() ![]() ![]() ![]() http://suwaczki.maluchy.pl/li-64773.png http://suwaczki.maluchy.pl/li-64774.png Edytowane przez banka26 Czas edycji: 2013-06-30 o 08:53 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#360 |
Zakorzenienie
|
halo
![]() przyszłam pochwalić moje dziecko ![]() ![]() ![]() co do wrzaskunów to nasz wrzeszczy przy przewijaniu i kąpieli jak robimy to na głodnego, więc kąpie zawsze po jedzeniu wtedy kima przez połowę zabiegów ![]() ![]() wczoraj żeżarłam poziomki, maliny, tort i kiełbaske z grilla, a nawet grzanki z masełkiem czosnkowym i mały nie zareagował ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:46.