|
Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.
Cytat:
Napisane przez axella
 prosze o kciuki... Eh..
Wysyłane z mojego HTC Desire Z za pomocą Tapatalk 2
|

Cytat:
Napisane przez maarchewka
A i pytanko..Dużo wcześniej te chrzciny trzeba załatwiać?? Bardzo księża robią problem zeby zrobić w innej parafi?? chcemy zrobic w naszym rodzinnym miescie a nie w warszawie, bo cała rodzina tam i łatwiej nam przyjechać tam niż ich wszystkich tu ściągać...
A i oczywiście jak bylam w domu to wszyscy pytali kiedy chrzciny.. no nie ma spokoju,... najpierw kiedy Ty chlopaka będziesz miała - to nic ze ja zawsze miałam jakiegoś chlopaka tylko nie specjalnie się przed kimś chwaliłam.. potem kiedy slub kiedy slub, kiedy dziecko ilez można czekać.. teraz kiedy chrzest.. potem kiedy komunia kiedy bierzmowanie kiedy slub dziecka kiedy zrobią wnuki...konca nie widać   
|
co do chrzcin: pewnie zależy od parafii, ale u mnie wystarczy przyjść tydzień przed niedzielą w którą chce się ochrzcić dziecko ze wszystkimi dokumentami i nie ma problemu z terminem. przy chrzcie w innej parafii trzeba mieć zgodę ze swojej parafii od proboszcza. raczej nie ma z tym problemu jak jest rozsądny proboszcz i argumenty przemawiające za inną parafią. tylko jak Wojtek będzie potrzebował jakiekolwiek zaświadczenia o chrzcie do komunii czy ślubu to będzie musiał jechać do parafii gdzie był chrzczony. tyle przynajmniej się dowiedziałam na ostatniej wizycie w kancelarii ![:]](//static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
a co do pytań to jeszcze w międzyczasie padnie pytanie o rodzeństwo dla małego
|