|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 2 wątku na odchowalni ? ![]() |
|||
Śmiejemy się i gugamy, pierwsze miesiące już za nami. Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
3 | 9,09% |
Przemuś ma już ząbki, innym ciężko idą bąki. Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
0 | 0% |
Problemy brzuszkowe czasem mamy, ale uśmiechem to nadrabiamy. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
0 | 0% |
W roli mamy się sprawdzamy i w problemach się wspieramy. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
4 | 12,12% |
W maluszkach zakochane, zabiegane, zakrzątane - Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
1 | 3,03% |
Szczepienia i kolki za nami, niedługo pochwalimy się pierwszymi ząbkami. V-VI 2013 |
2 | 6,06% |
Na naszym wątku już same niemowlaki i stają się za małe wszystkie bodziaki. V-VI 2013 |
0 | 0% |
Dziwne dźwięki wydajemy gdy rozbawić dzieci chcemy. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
2 | 6,06% |
Pierwsze skoki już za nami, cieszymy się nowymi umiejętnościami. Mamy V-VI 2013, cz.2 |
0 | 0% |
Bawimy się w pierdziochy i mamy mnóstwo radochy. Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
4 | 12,12% |
Śmieszne zabawy wymyślamy, by maluchy dobrze się rozwijały. Mamusie V-VI 2013, cz.2 |
0 | 0% |
Mata, gryzak czy też smok daj mi mamo wszystko to. Mamusie V-VI 2013, cz.2 |
1 | 3,03% |
Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
14 | 42,42% |
Jedno cyckę wcina drugie butlą zapija inne papką pluje a co ja dziś ugotuję. |
2 | 6,06% |
Głosujący: 33. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#811 |
Zakorzenienie
|
Odp: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.1
Zadzwonil po moja mame.. Co za ku rwa debil. Bo on nie wie o co chodzi..
Wysyłane z mojego HTC Desire Z za pomocą Tapatalk 2 |
![]() ![]() |
![]() |
#812 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.
axella-
tak jak dziewczyny radza zastanów sie spokojnie co jest dla Ciebie i Zu najlepsze zycie z kims tylko dlatego,ze boisz sie samotności i dlatego , ze to ojciec dziecka chyba nie ma sensu na dłuższa mete... bo to zawsze kończy sie tak samo |
![]() ![]() |
![]() |
#813 |
Zakorzenienie
|
Odp: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.1
Dzis sie uda. To ze w nasze sprawy wplatal mooich rodzicow przesadzilo wszystko.
![]() ![]() |
![]() |
#814 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.
Cytat:
Jak tak to niech mu sami powiedzą "papa"
![]() |
#815 |
Zakorzenienie
|
Mahiusa jasne ze po mojej ale co im do tego. Ja jego mamy nie wzywalam jak sie klocilismy..
Wysyłane z mojego HTC Desire Z za pomocą Tapatalk 2 ---------- Dopisano o 15:19 ---------- Poprzedni post napisano o 15:12 ---------- Ok.. Jedzie. Zdam relacje po wszystkim.. ![]() Wysyłane z mojego HTC Desire Z za pomocą Tapatalk 2 |
![]() ![]() |
![]() |
#816 |
Zakorzenienie
|
Zgadzam się całkowicie ale może będzie miał nauczkę by nast. razem nie dzwonić do nich jak mu powiedza cos do słuchu.
#817 | ||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Położna mówiła, że ciemieniucha to by była taka twarda skóra, taka skorupa na głowie, trochę łuski przypominajace... Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() a tam resztą się nie przejmuj.. u mnie akurat się zapowiadała, ale zawsze jak liczniki spisuja to taki syf z rana zastana ze mi zawsze głupio.. ale wierze ze nie jedyna mam bałagan z rana.. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Kurcze mój Wojtuś non stop miele cmoka i chyba zaczyna ma coraz większy problem z cycem.. łapie go i puszcza i się denerwuje.. zawsze tak pięknie ssał a tu taki zonk.. I w ogole strasznie się zmienia.. z każdym dniem robi mi się bardziej cwany... jak jest głodny to już go tak łatwo smoczkiem nie zatkam... coraz głośniej płacze jak mu coś nie odpowiada... co prawda jest to taki pojedynczy głośny skrzek, ale jest ![]() A i przywiozłam z domu fotelik bujaczek.. boszzz jakie to super urządzenie jest... ciągle go w niego wkladam i tylko przenosze z pokoju do pokoju, a to ciuchy poskładam, a to obiad zrobię... No właśnie dzisiaj pierwszy raz po porodzie zrobiłam obiad.. tzn jestem jeszcze w trakcie ale już na dobrej drodze- będzie spaghetti ![]() A i propo chrztu - my chcemy we wrześniu.. u nas będzie pewnie jak u Kingi 40 osób.. nie ma opcji zeby kogoś ściac- mąż ma 4 rodzenstwa praktycznie wszyscy po ślubie i mają dzieci, ja mam 2 rodzenstwa też męzate z dziecmi.. mam do tego 2 babcie, 2 dziadków i 1 prababcie i musze siostre mamy i brata taty zaprosic z dziecmi bo to moi chrześni są i już się dopytywali kiedy robie chrzciny.. zreszta brat taty mieszka z moimi dziadkami wiec głupio zaprosić dziadków a ich nie zaprosic.. obrazili by się na śmierc.. teraz jak bylam to się o mało nie obrazili ze nie przyjechałam od razu do nich dziecko pokazać... jakby to oni byli pierwsi na liscie do oglądania ![]() ![]() ![]() A i pytanko..Dużo wcześniej te chrzciny trzeba załatwiać?? Bardzo księża robią problem zeby zrobić w innej parafi?? chcemy zrobic w naszym rodzinnym miescie a nie w warszawie, bo cała rodzina tam i łatwiej nam przyjechać tam niż ich wszystkich tu ściągać... A i oczywiście jak bylam w domu to wszyscy pytali kiedy chrzciny.. no nie ma spokoju,... najpierw kiedy Ty chlopaka będziesz miała - to nic ze ja zawsze miałam jakiegoś chlopaka tylko nie specjalnie się przed kimś chwaliłam.. potem kiedy slub kiedy slub, kiedy dziecko ilez można czekać.. teraz kiedy chrzest.. potem kiedy komunia kiedy bierzmowanie kiedy slub dziecka kiedy zrobią wnuki...konca nie widać ![]() ![]() ![]() |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#818 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Odp: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 201
Cytat:
badz silna i pewna siebie |
|
![]() ![]() |
![]() |
#819 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Odp: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 201
Cytat:
![]() Elusiek bardzo Ci współczuje i podziwiam ja nie wiem jak bym przeżyła cierpienie mojego dziecka nie móc mu pomóc.Najważniejsze ze Synus bedzie zdrowy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#820 | |||||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Marchewka, ale Ty masz "obszerną" rodzinę ![]()
![]() |
#821 |
Wtajemniczenie
|
Axella ja też trzymam kciuki, postaw sprawę jasno raz, a porządnie.
Podmienili mi dziecko, godz 15 zjadł, pogadał i zasnął, bez prężenia i płaczu, a kupiłam już ten delicol ale nie miałam okazji go jeszcze zapodać. Jak wstanie to pójdziemy na spacer ![]() zauwazyłam że nie mam talii, wyglądam jak klocek prostokątny ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#822 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#823 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale wystarczy,ze zrobisz to 1mc wczesniej jesli chcesz chrzcic w innej parafii to potrzebujesz zaswiadczenie, tzn takie pozwolenie od swojego ksiedza |
|
![]() ![]() |
![]() |
#824 |
Zakorzenienie
|
kurna chata! dziecko mi ladnie spalo i chcialam pompowac, to na oddziale akurat jakis chor sie przypaletal i spiewa dzieciakom
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#825 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#826 | |||||
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-
dobry tekst, zapamiętam!!
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() A ja dzisiaj byłam u gina ![]() ![]() ![]() ![]() A jutro idę na gimnastykę dla mam z niemowlakami ![]() ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#827 | |||||
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
Cytat:
![]() na spacerze 3 godziny i niedawno w lozeczku sam zasnal hmmm Cytat:
Cytat:
Cytat:
wlasnie misie delicol skonczy;l i nie wiem czy kupic nowa butle czy sprobowac infacolu achhh a bioderka super za 2 mc kontrola... Michas ma na stopie taka gulke i pokazal go doktorowi zbadal mowi ze raczej tluszczak ale sprawdzimy za 2 mc na kontroli jeszcze , nawet usg tej stopie zrobil ale mial za duza glowice i mowi ze nie za bardzo widzi ,... jutro usg serduszka rano takrze tez trzymac kciuki ....
![]() |
#828 |
Zakorzenienie
|
masakra... miałam Was ponadrabiać ale nie mam jak..
Mały daje popisy, aż go nie poznaje... ![]() Może ma ten skok rozwojowy ![]() ciągle by na mnie wisiał.. od cycka już go na siłę odciągam bo co zje to wszystko uleje.. i spać chce tylko u mnie na brzuszku... Byliśmy na spacerku, weszłam do sklepu a on w ryk.. wyszliśmy i cisza.. weszłam do drugiego sklepu znowu ryk ![]() zrobiłam ostatnie podejście, ale jak się rozryczał w trzecim sklepie to już szybko wyszłam i nie ryzykowałam... A jak go przebierałam.. widziałam, że mu kupka idzie więc potrzymałam go na przewijaku bez pampersa.. złapałam ładnie jedną kupkę, za chwilkę drugą taką małą.. a za jakiś czas jak pod ciśnieniem trzecia wyskoczyła to wszystko było żółte.. (ja, przewijak.. i nawet do naszego łóżka doleciało) pościel do wymiany, a wczoraj zmienialiśmy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#829 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() a co do pytań to jeszcze w międzyczasie padnie pytanie o rodzeństwo dla małego ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#830 |
Zakorzenienie
|
Przezylam koszmar. Totalny. Nigdy więcej nie chce go widziec. Nigdy
![]() ![]() |
![]() |
#831 | |||
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-V
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Sama dobrze wiesz,że minie parę dni,poczujesz się samotna i pozwolisz mu wrócić po raz już setny:-/ i tak do kolejnego: nigdy więcej. Niewiem... Może jest jakaś terapia,jakiś psycholog ale tylko dla Ciebie?? Ktoś kto pomoże Ci wyjść z tego chorego związku i przetłumaczy Ci że można żyć inaczej?? Bo jaki jest sens być z kimś kto ma Cię za nic ? Dla chwili przytulenia? Znajdziesz kogoś kto pokocha Ciebie i Zu!!!:-* Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#832 |
Raczkowanie
|
Witajcie, Mamusie
![]() ![]() Mam pytanko - pisałyście kiedyś, jakie witaminy dla kobiet karmiących są najlepsze (najkorzystniejsza cena w stosunku do składu, tzn. mają wszystkie potrzebne składniki i nic więcej nie trzeba brać) - nie mogę teraz znaleźć tych postów -podpowiecie o jakie witaminy chodziło? Przez miesiąc brałam Pharmaton Matruelle, ale do najtańszych nie należy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#833 |
Zakorzenienie
|
tylko że on wciąż pozostaje ojcem Zu więc co jakiś czas go zobaczysz
![]() |
#834 | |||||||
Zakorzenienie
|
Mysia - jedno zdjecie z sesji ale jakie fajne...a jak działa ten podkład to lezy na podlodze?? jakos nie moge zaczaic perspektywy..
Cytat:
![]() tez nie mam... Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
co się stało??? |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#835 |
Zakorzenienie
|
M sie pakuje. Ja z Z wyszlam. Nigdy nikt mnie nie zranil. Uderzylam go. Poniosło mnie strasznie. Powiedzial ze zglosi do zis lewa firme bym nie miala kasy, wtedy wygra dziecko. Ze powie ze ja bije. Ze wymysli wszystko by kazdy sie ode mnie odwrocil. Czuje sie martea. Zagrozona. Bezsilna. Nie tak mialo smakowac zwyciestwo. Ale nie chce znac kohos kto mi grozil, szantazowal, obrazal. Kogos kto cjce zniszczyc mi zycie
![]() ![]() |
![]() |
#836 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Zapisałam w swoich notatkach - jajeczka zostawiamy wolno ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Koniecznie!! Wszystkie rady sobie zanotowałam! ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#837 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny dzięki za rady z kapustą. Nie wiedziałam o nich. Na razie się doje i masuje cycki... Boli jak ... Kupie jutro kapustę, bo akurat jadę do laryngologa (innego-może coś zaradzi na to ucho). I przeżywam, że muszę zostawić małą. Będzie z tatą, ale najchętniej to bym była przy niej non stop.
Ogółem nie wiem, co się dzieje... dziś nic ją nie boli a ona najchętniej na rękach... Już usłyszałam, że ją przyzwyczajam, ale jak płacze, to co mam przeczekać?? Jak wy robicie?? ![]() Marchewka rady rodzinki ![]() ![]() Elusiek Adi dostał ciuchy chyba na 2 latka ![]() Axel przykro mi, że tak się u Ciebie układa ![]()
#838 | |
Zakorzenienie
|
Re: Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#839 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam nadzieję, że to tylko słowa... I że nie będzie do tego stopnia perfidny... A ty w końcu przejrzysz, że nie jest ciebie wart.
![]() |
#840 | ||||
Zakorzenienie
|
Gratulacje
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:28.