Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Mamusie Marzec/Kwiecień 2014
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2013-07-15, 22:30   #503
Edzia400
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014

Cytat:
Napisane przez xhankax Pokaż wiadomość
Dzien dobry dziewczyny!

Nie było mnie przez trzy dni.. nie mam w weekendy dostępu do komputera, więc pewnie popiszemy sobie tylko w ciągu tygodnia razem.

Patrzę na listę na pierwszej stronie i chyba jestem z was najstarsza

Czuję się super, oprócz ciągłego ziewania, ale to jest do przeżycia.
Przetrzymajcie te pierwsze tygodnie - II trymestr jest już super!

Mam pytanie do tych, które spodziewają się kolejnego dziecka - czy będziecie robić ponownie wszystkie badania np na toxo, hcv itd?
I drugie, czy macie poprzednią kartę ciąży w domu, czy zostaje ona w szpitalu?? Bo nie mogę jej znaleźć i nie wiem czy to efekt mojego bałaganu w papierach, czy szpital sobie kartę zatrzymuje?
powiem ci tak zobacze co powie gin dzis sie dowiedziałam ze jesli przy 1 ciazy robiło sie grupe krwi to ta kartke sie strzeze jak ognia ,bo wazna całe zycie , no chyba ze miałas zabiegi z krwia które mogły by ja zmienic ... a co karty ciazy ja 3 lata temu musiałam oddac ale moja bratowa rok temu rodziła i dostała spowrotem ..

ja nie napisałam ile mam Lat a mam duzooo pisaj bo moze sie okazac ze my rocznikowo tyle samo

---------- Dopisano o 22:11 ---------- Poprzedni post napisano o 22:09 ----------

Cytat:
Napisane przez trihomonas Pokaż wiadomość
Witajcie dziewczyny
xhankax ja w grudniu mam 30stke,wiec nie jestes duzo starsza-jak rowiesniczki normalnie tyle,ze to moja 1wsza ciaza i strasznie sie boje...Przyzwyczailam sie do latwego,nizobowiazujacego zycia...Teraz sie to wszystko zmieni i tego sie panicznie boje...No ale trzeba w koncu kiedys dorosnac

e to ja od was starsza

przyzwyczaisz sie o to nie masz sie co martwić , jak tylko zobaczysz kruszynke po urodzeniu nie ma bata ciagle bedziez myslała ze była obok ciebie całe zycie i juz nie wyobrazasz sobie zycia bez niej

---------- Dopisano o 22:17 ---------- Poprzedni post napisano o 22:11 ----------

Cytat:
Napisane przez teQiba Pokaż wiadomość
To super, że się wszystko udało

Głównie żywca.
Skład: woda źródlana, cukier, kwas cytrynowy, benzoesan sodu, naturalny aromat pomarańczowy (teraz akurat taką mam w domu)
Pewnie benzoesan sodu jest tu najgorszy.
Ja to ze składów jestem zielona
http://zdrowo.info.pl/wody.html tu sa wdoy i co zwieraja które maja najmniej syfu

woda zrodlana zas - lepsza dla dzieci i niemowląt , a woda mineralna dla dorosłych

---------- Dopisano o 22:22 ---------- Poprzedni post napisano o 22:17 ----------

Cytat:
Napisane przez Rossa1988 Pokaż wiadomość
Dziwne, bo jak ja swoją ginkę zapytałam o wyjazd nad polskie morze to zachęcała jaknajbardziej ze względu na powietrze itd. Mówiła, że dla mnie to tymbradziej wskazane ze względu na niedoczynność tarczycy.

Co do farbowania włosów to dzisiaj właśnie zamierzam to zrobić, tyle tylko, że farbą bez amoniaku, bo to najbardziej niebezpieczny składnik podczas ciąży jeśli chodzi o farbowanie.
ja tez wczoraj farbowałam bez amoniaku ... w 1 ciazy tez farbowałam i uwaga farbowała mi fryzjerka która dwa ms przedemna rodziła

---------- Dopisano o 22:24 ---------- Poprzedni post napisano o 22:22 ----------

Cytat:
Napisane przez katekatee Pokaż wiadomość
Kurcze ale super że masz te badania na NFZ ja się tak łatwo teraz nie dam zbyć, zwłaszcza że ja miesięcznie na ten NFZ sama opłacam składkę 270 zł prawie, do gina prywatnie, poród prywatnie więc niech też za coś zapłacą....
ja do gina bede chodzic prywatnie bo na kase czekać trzeba długoo i wogóle mam zaufanego . problem w tym ze on jest tylko w szpitalu i gabinecie prywatnym , dzis jak robiłam bete zabiła mnie kartka ... osoby kozystajace z prywatnych gabinetów majacych zlecenia do laboratrium beda realizowane tylko prywatnie ....... i gdzie tu sens przeciez jestem ubezpieczona

---------- Dopisano o 22:26 ---------- Poprzedni post napisano o 22:24 ----------

Cytat:
Napisane przez 111kicia111 Pokaż wiadomość
Mi połozna powiedziała ze zmiana powietrza dobrze mi zrobi ale chodzi o to ża mam az 700 km nad morze. I o tą podróż jej głównie chodziło.

O farbie tez jej wspomniała że bez amoniaku a ona powiedziała żeby sie lepiej wstrzymała do I trymestru tymbardziej że ja musiałabym farbowac odrost bardzo intensywnym kolorem blond.

Co lekarz i połozna to inna opinia.
kiciu to zalezy jak bedziesz sie czuła jadac na te wakacje ja jade 11 sierpnia nad morze i tez mam 700 km ale mam w samochodzie 3 latke wiec czesto bedziemy odpoczywac .. jako kierowca jestes bardziej narazona na stres ale jako pasazer zawsze mozesz dać na oko

---------- Dopisano o 22:30 ---------- Poprzedni post napisano o 22:26 ----------

Cytat:
Napisane przez Castia Pokaż wiadomość
hej dziewczyny, ja was podczytuję co nieco ale tak podle się czuję, że masakra.
początki z Malwinką w przyrównaniu do tego co przechodzę teraz to było niebo.
w pracy chyba już sami się kapną co się święci bo co rusz siedzę w wc
rano jak jadę minimum 3 przystanki bo mnie zbiera na wymioty. mdli mnie cały Boży dzień. tylko bym leżała i nic nie robiła. to jakaś masakra- w zyciu nie przypuszczałam że takie coś można w ciązy przechodzić
wykonczy mnie to dziecko

byłam u podglądywacza - serduszka jeszcze nie było, wszystko ok. ale pewnie już dziś jest bo tak nie daje mi spokoju to moje dziecię
startuje z 4kg więcej niż z Malwinką - z nią przytyłam 16kg to teraz przydałoby się z 12kg żeby się wyrównało, jasneee
dostałam skierowania na badania no i tyle. następna wizyta dopiero jakoś 12-13 tc. i wtedy będą pomiary.
o raju współczuje ja jak narazie czuje sie ok z amelka startowałam z 48 kg :d i skonczyłam przy 70 teraz waze koło 57 i mam nadzieje ze tak duzo mnie nie przybedzie

http://www.zapytajpolozna.pl/compone....php?sid=69629- JULECZKA 14 marzec 2014

Edytowane przez Edzia400
Czas edycji: 2013-07-15 o 22:19
Edzia400 jest offline Zgłoś do moderatora