|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł powinna mieć II część naszego wątku? | |||
Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz.2 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
21 | 38,18% |
Przyszła wiosna będzie nasza, każda będzie miała swojego Bobasa - mamusie III/IV 2014 cz. 2 |
0 | 0% |
Choć jesień już zagęszcza ruchy, to my się nie smucimy - podziwiamy rosnące brzuchy |
0 | 0% |
Jesień blisko, brzuszki rosną - cuda dziać się będą wiosną - mamusie III/IV 2014 cz. 2 |
26 | 47,27% |
Połowa jeszcze rzyga, za niedługo im przejdzie chyba -mamusie III/IV 2014 cz. 2 |
8 | 14,55% |
Głosujący: 55. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#481 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014
Hej dziewczyny!
Około 11 mam spotkanie z połozną i mam nadzieję że odpowie na wszystkie moje pytania , a mam ich dużoo! Cytat:
Co do badań to ja w pierwszej ciąży nie robiłam na toxo i innych a teraz zrobiłam tylko toxo. Jeśli toxo miałas poprzednio ok tzn. jeśli już kiedyś chorowałas i masz przeciwciała to nie musisz już robić tego badania. Ja skończyłam 30 lat to mamy prawie tyle samo! ![]() Zmykam napisze po wizycie. Miłego dnia. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#482 |
Zadomowienie
|
Witajcie dziewczyny
![]() xhankax ja w grudniu mam 30stke,wiec nie jestes duzo starsza-jak rowiesniczki normalnie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#483 | ||
Zadomowienie
|
Cześć
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Powiedzieliśmy wczoraj rodzince męża - wydaje się, że wszyscy raczej pozytywnie zareagowali ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#484 | ||||
Zadomowienie
|
Hey. Byłam dziś odebrać powtórne badanie moczu i okazało się że zero bakterii. Najprawdopodobnie źle pobrałam mocz (jechałam od razu na betę więc byłam "lekko" zdenerwowana) mógłbyć tez wadliwy pojemnik. No nic poczekam na wynik posiewu który też zrobiłam od razu ale mam nadzieje że tam też nic nie wyjdzie. Także jestem o niebo spokojniejsza
![]() Dzwoniłam do gin, mam przyjść dwa tygodnie od OM czyli za tydzień w poniedziałek, "jakoś" ![]() I jeszcze pytanie? Czy wy też macie takkkki zapacho wstręt, ja normalnie wczoraj czułam jakim mydłem się tżt mył ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Żeby Cię jeszcze bardziej nie zaskoczyło jak dopiero przyjdą mdłości ![]() Cytat:
Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#485 | |
Moderator
|
Cytat:
![]() Głównie żywca. Skład: woda źródlana, cukier, kwas cytrynowy, benzoesan sodu, naturalny aromat pomarańczowy (teraz akurat taką mam w domu) Pewnie benzoesan sodu jest tu najgorszy. Ja to ze składów jestem zielona ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#486 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Kwas cytrynowy i benzoesan sodu to niezbyt dobre substancje, oczywiście nie mówimy że one zaszkodzą fasolce itp ale lepiej sobie odpuścić. Kiedyś była taka woda Veroni Mineral co ja reklamowała Ania Przybylska tam są same naturalne składniki tylko trzeba ją wypić do dwóch dni od otwarcia, najlepsze jest niegazowana i żeby była niskosodowa bo za dużo sodu też nie jest dobrze ![]() Edytowane przez katekatee Czas edycji: 2013-07-15 o 11:33 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#487 |
Raczkowanie
|
Już wróciłam ze spotkania z połozną.
Dostałam od połoznej skierowanie na wszystkie badania jakie mi ginka wypisała. Wszystkie są na NFZ. Dowiedziała się że za niektóre będe musiała płacić np. za przeciwciała. Przy pierwszej ciązy miałam robioną grupe krwi ale nie moge nigdzie w domu znależć tego wyniku z grupa krwi i będę musiała powtórzyć i to tez będzie na mój koszt. Musze zrobić wyniki w tym tygodniu i jak będę odbierała to spotkam sie znowu z połozną i mi powie czy wszystko wyszło ok. Do ginki tez musze pójśc z wynikami i na założenie karty ciązy, bo leci mi juz 8 tydzień ciazy. Mam sie spotykać z połozną raz w miesiącu i raz w miesiącu wizyta u ginki. Nastepnym razem mam dostać jakies broszurki gazetki o ciazy i dzieciaczkach. Pani połozna powiedziała mi jak powinno się pobierac mocz do badania. Oczywiscie musi być mocz poranny, najpierw trzeba się podmyć potem spuścić troszke do kibelka a potem do kubeczka. W kubeczku ma być połowa a resztę wysiusiac do kibelka. Jesli się ma jakąś infekcję, upławy to trzeba wacikiem przed oddaniem moczu do kubeczka zatkać sobie wejście do pochwy aby żadne bakterie sie nie dostały do moczu. Położna mówiła ze często kobietom w ciązy wychodzi że maja jakies bakterie w moczu sa leczone antybiotykami a niepotrzebnie bo moga to być bakterie z pochwy. Dużo kobiet ma ponoć infakcje pochwy w ciązy nawet nie wiedząc o tym, bo sa teraz bardziej narazone na rózne bakterie. Pytałam się połoznej o mój wyjazd do Włoch chociaz i tak już zrezygnowalismy ale chciałam poznać równiez jej zdanie. Odradzała mi bardzo. Jak zapytałam czy nad polskie morze też odradza do powiedziała że to moja decyzja. Ale jadąc powinnismy zatrzymywać się co godzinkę żebym mogła chwile się rozprostować, na plazy tez mam nie leżeć plackiem tylko też co jakis czas sie poruszać. Mam wziąc ze sobą kartę ciazy jesli juz ja będe miała lub wszystkie wyniki no i oczywscie nie siedziec cały czas na słońcu. Jesli chodzi o farbowanie włosów to powiedziała żeby jeszcze troszkę się wstrzymała. Dopiero po I trymestrze. To chyba wszystko. Jutro ide na wyniki a w przyszłym tygodniu zapisuje sie do ginki. |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#488 | |
Moderator
|
Cytat:
![]() A z drugiej strony masz rację - prawie we wszystkim teraz jakieś paskudztwo się znajdzie. Edytowane przez teQiba Czas edycji: 2013-07-15 o 12:13 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#489 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Dziwne, bo jak ja swoją ginkę zapytałam o wyjazd nad polskie morze to zachęcała jaknajbardziej ze względu na powietrze itd. Mówiła, że dla mnie to tymbradziej wskazane ze względu na niedoczynność tarczycy. Co do farbowania włosów to dzisiaj właśnie zamierzam to zrobić, tyle tylko, że farbą bez amoniaku, bo to najbardziej niebezpieczny składnik podczas ciąży jeśli chodzi o farbowanie.
![]() |
#490 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#491 |
Moderator
|
Będziesz rodziła prywatnie?
Oja, ale super ![]() Też bym strasznie chciała, ale dla nas to za droga przyjemność. Ile u Was kosztuje? Co do farbowania, ja czas macierzyństwa zamierzam poświęcić na powrót do naturalek ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#492 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
O farbie tez jej wspomniała że bez amoniaku a ona powiedziała żeby sie lepiej wstrzymała do I trymestru tymbardziej że ja musiałabym farbowac odrost bardzo intensywnym kolorem blond. Co lekarz i połozna to inna opinia. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#493 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Ja do wizyty jeszcze 8 dni ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#494 | |
Zadomowienie
|
Dzień dobry wszystkim
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Edytowane przez mona1 Czas edycji: 2013-07-15 o 13:43 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#495 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#496 |
BAN stały
|
Ja przeważnie pijam Veroni mineral z błonnikiem brzoskwiniowa lub Żywiec ananasowo - grejpfrutowa na przemian z 100%sokiem pomarańczowym a czasem i coca-colą nie pogardzę na mdłości i zgagę sprawdza się najlepiej kilka łyczków i po problemie
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#497 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Jesli chciałabym miec wszystkie badania na NFZ wykluczając toxo, hiv i jeszcze kilka to musiałabym sie zgłosic do poradni "K". U nas poradnia "K" jak się dzisiaj dowiedziałam ma tylko połowe kontraktu z NFZ i dlatego termin wizyty miałabym az na wrzesień dlatego daje sobie z nią spokój. Za kilka badań będe musiała zapłacić ale wiekszość będzie za darmo. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#498 | ||
Moderator
|
Doczekasz, doczekasz
![]() Na pocieszenie ja mam wizytę dopiero za 16 dni - dwa razy dłużej ![]() Cytat:
U mnie w mieście ceny - 3200 naturalny, 3900 CC. Słyszałam coś że NFZ teraz też finansuje, ale to trochę ruletka, bo podpisujesz umowę i jeżeli okaże się że NFZ wykorzystał już środki na wcześniejsze pacjentki to musisz zapłacić z własnej kieszeni. Cytat:
Moja mama w ciąży i piła wino czerwone od czasu do czasu i mirindy dużo bo to była jej zachciewajka i to wszystko z zalecenia lekarza (wino na krwinki, a mirinda bo zachcianki trzeba spełniać). Edytowane przez teQiba Czas edycji: 2013-07-15 o 15:36 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#499 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Kartę ciąży oddali mi w szpitalu przy wypisie, rodziłam w Poznaniu, ale wiem też, że w innych poznańskich szpitalach kartę zabierają więc fajnie ją sobie skserować (ja sobie zrobiłam ksero bo nie wiedziałam, że oddadzą). Czyli to wszystko kwestia szpitala ![]() Ja do wizyty mam jeszcze 10 dni, idę w urodziny męża i zastanawiam się czy go zabrać czy nie, powinno już być serduszko ![]() 111kicia111 a to skąd jesteś, że masz tyle km do morza? Może my sąsiadki? ![]()
Małżon 26.06.2010 Szymon 25.05.2011 styczeń 2013 - cp [mój Jaś] Elżbieta 25.03.2014 Edytowane przez BrykBryk Czas edycji: 2013-07-15 o 17:39 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#500 |
Wtajemniczenie
|
hej dziewczyny, ja was podczytuję co nieco ale tak podle się czuję, że masakra.
początki z Malwinką w przyrównaniu do tego co przechodzę teraz to było niebo. w pracy chyba już sami się kapną co się święci bo co rusz siedzę w wc ![]() rano jak jadę minimum 3 przystanki bo mnie zbiera na wymioty. mdli mnie cały Boży dzień. tylko bym leżała i nic nie robiła. to jakaś masakra- w zyciu nie przypuszczałam że takie coś można w ciązy przechodzić ![]() wykonczy mnie to dziecko ![]() byłam u podglądywacza - serduszka jeszcze nie było, wszystko ok. ale pewnie już dziś jest bo tak nie daje mi spokoju to moje dziecię ![]() startuje z 4kg więcej niż z Malwinką - z nią przytyłam 16kg to teraz przydałoby się z 12kg żeby się wyrównało, jasneee ![]() dostałam skierowania na badania no i tyle. następna wizyta dopiero jakoś 12-13 tc. i wtedy będą pomiary. |
![]() ![]() |
![]() |
#501 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Lubię to ![]() Pisalyście o farbach - ja mam spokój. po 1,5 roku walki z odrostami mam naturalne włosy ![]() ---------- Dopisano o 21:07 ---------- Poprzedni post napisano o 20:58 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#502 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() A ta wizyta koło 12-13 tc to się jakoś badanie genetyczne czasem nazywa? Czy to coś innego, specjalnego? |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#503 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja nie napisałam ile mam Lat ![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:11 ---------- Poprzedni post napisano o 22:09 ---------- Cytat:
e to ja od was starsza ![]() przyzwyczaisz sie o to nie masz sie co martwić , jak tylko zobaczysz kruszynke po urodzeniu nie ma bata ciagle bedziez myslała ze była obok ciebie całe zycie i juz nie wyobrazasz sobie zycia bez niej ![]() ---------- Dopisano o 22:17 ---------- Poprzedni post napisano o 22:11 ---------- Cytat:
![]() woda zrodlana zas - lepsza dla dzieci i niemowląt , a woda mineralna dla dorosłych ---------- Dopisano o 22:22 ---------- Poprzedni post napisano o 22:17 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:24 ---------- Poprzedni post napisano o 22:22 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:26 ---------- Poprzedni post napisano o 22:24 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:30 ---------- Poprzedni post napisano o 22:26 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]()
Amelcia ![]() http://www.zapytajpolozna.pl/compone....php?sid=69629- JULECZKA 14 marzec 2014 Edytowane przez Edzia400 Czas edycji: 2013-07-15 o 21:19 |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#504 | |
Zadomowienie
|
Mamusie Marzec/Kwiecień 2014
Cytat:
Ja tez sie czuje jak idz stad i nie wracaj. Spie popoludniami, mdli mnie przynajmniej do 16 i malo co moge tak nsprawde jesc. Na liczniku 1 kg mniej. Ja moje serduszkowstwo juz widzialam ![]() Ide spac, bo padam na pyszczek.
![]() |
#505 |
Zakorzenienie
|
Ja też spadam spać. Dobranoc
![]()
#506 |
Zakorzenienie
|
No to przeszukałam wszystko i znalazłam wszystkie wyniki badań, więc mam nadzieję, że choć kilka z nich mi odejdzie. Np grupa krwi.
A propo picia wody - bo chyba rozmawiałyście o tym jakieś kilka stron temu. Dziewczyny - pijcie, pijcie, pijcie!!! Ja to bardzo poprzedniej ciąży zaniedbałam, nie mogłam się zmusić, żeby wypić więcej niż dwie szklanki herbaty dziennie - a to dużo za mało! I cztery miesiące po porodzie wylądowałam w szpitalu z kamieniami na nerkach.. Do dzisiaj się męczę, kilka mam usuniętych, jeden jeszcze został, co jakiś czas atak kolki nerkowej (a to boli jak cholera). I lekarz mi potwierdził, że gdybym bardziej o to picie dbała, to prawdopodobnie nie doprowadziłabym się do takiego stanu! Więc naprawdę z tymi płynami nie ma żartów.
#507 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Mam nadzieje, ze przyjmiecie mnie i tu ![]() Edzia, ja sie chcialam dopytac, jesli mozna, ile masz lat, bo mam wrazenie, ze jestem najstarsza styczniowo-lutowa mama swiata, moze tez marcowo-kwietniowa ![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#508 | ||||
Moderator
|
Cytat:
![]() I zazdroszczę ![]() Cytat:
Ja też właśnie postanowiłam zmienić ginekologa i będę jeździć na prawdę kawał drogi, ale będzie to ten sam lekarz do którego umówiłam się w ramach NFZ. Także jak będę sobie przeplatać wizyty prywatne i państwowe to nie będzie żadnego problemu. Tylko zastanawiam się czy mówić mu że już byłam u innego ginekologa? W zasadzie tamten za wiele mi nie powiedział oprócz tego, że pęcherzyk jest w dobrym miejscu... Cytat:
![]() Ale chamska ta kartka, wszędzie tylko oszczędności! Oni chyba uważają, że wizyta prywatna to jakiś luksus, a przecież to konieczność, bo na NFZ w ogóle nie można liczyć. Cytat:
![]() Ale dzięki, że o tym piszesz - faktycznie trzeba się zmuszać dla zdrowia. |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#509 | |||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Przed zajsciem w ciaze uprawialam sport-silownia oraz biegalam ale teraz jestem tak padnieta,ze nic mi sie nie chce.. Cytat:
![]() W 1,5 roku odrosly Ci cale wloski??? Woow to moje powoli rosna..Teraz mam tak lekko za zapiecie stanika i jeszcze z jasnymi koncwkami.. Cytat:
![]() ![]() co do wody,to zawsze patrze na etykietke i wybieram sredniozmineralizowane a czasami wysokozmineralizowane (szczegolnie jak uprawialam sport) Cytat:
![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#510 |
Raczkowanie
|
Hejka!
Robiłam dzisiaj wyniki. Pobrali mi 3 strzykawki krwi ![]() Jutro odbieram wyniki i położna odrazu na nie spojrzy czy dobrze wyszły. Do gina pójdę dopiero jak wróce z wakacji a będzie to napewno powyżej 10 tc i wtedy założy mi kartę ciązy. Tak jak juz któras pisała że nie trzeba mieć załozonej karty do 10 tc wystarczy że lakarz wpisze na niej datę pierwszej wizyty, a u mnie była w 7tc. Miłego dnia. U nas dzisiaj upał. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:23.