Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Mamusie Marzec/Kwiecień 2014
Podgląd pojedynczej wiadomości

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-07-20, 07:30   #688
baja_86
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014

Cytat:
Napisane przez Enia_ Pokaż wiadomość
urodziłam 14 lutego a pracowałam do 14 grudnia o ile dobrze pamiętam ale wtedy nie miałam umowy na stałe wiec chcialam pokazac ze mi zalezy ;-) Dyrka sama mnie wysłała na zwolnienie bo ja jezdze do pracy 20 km a wtedy byly okropne sniegi,zaspy a ja biedna z tym brzucholkiem tak sie meczyłam
to rzeczywiście teraz masz prawo do wcześniejszczego zwolnienia U mnie w pracy była laska co rodzi teraz na dniach, a do konca czerwca pracowala- ale ona jest pracoholiczką, wszystkie się stukały po glowie, że ona już z takim brzuchem a jeszcze się męczy, nie wiadomo po co, a uwierz, że wyglądała na bardzo zmęczoną

Cytat:
Napisane przez katekatee Pokaż wiadomość
Ja też biorę leki na tarczyce, a dziewczyny bierzecie też jod? Ja biorę femibion natal i tam jest 150 jodu ale endo zanim poszedł na urlop cos przez telefon o dawce 200 przebąkiwał? Jestem ciekawa czy wy bierzecie, jak co to pójdę do mojego ogólnego to mi przepisze ten jod żebym więcej brała. Robiłam sobie teraz wyniki i mam ft3 trochę poniżej normy pozostałe sa ok, mój endo mi mówi że ft3 zawsze "skacze" i najważniejsze jest ft4 ale on taki mało wiarygodny jest...
Ja też biote tylko ten jod co w femibionie1. Ja badałam się na początku lipca wyniki były ok

Cytat:
Napisane przez Ela87 Pokaż wiadomość
5 tydzień 6 dzień, a ja zobaczyłam serduszko (109 na minutę). Fasola ma 3mm, ale doktor powiedział, że za dwa tyg. chce to zobaczyć i teraz w domu zastanawiam się dlaczego pewnie tylko profilaktycznie, a ja wymyślam, że coś nie tak jest
Niestety dzisiaj musiałam wyrwać zęba od dwóch dni tak mnie bolał (sam korzeń w sumie), a dziś zaczęła zbierać się ropa. Powiedziano mi w klinice, że zapalenie i bakterie w tym zębie są większym zagrożeniem dla płodu niż znieczulenie, ale serduszko bije, a ja czuję się lepiej. Nie płaczę już z bólu i może prześpię ten noc.
Powiedziałam tylko mojej mamie, ale jutro chyba powiemy rodzicom tż i może w weekend mojemu tacie (dziwny człowiek, więc nie wiem jak będzie ). Do pracy prawdopodobnie chodzę ostatni przyszły tydzień. Pracuję fizycznie, a gin powiedział, że z L4 nie ma problemu. Od 22.07 do 18.08 mam urlop, a po urlopie nie wracam, tylko nie wiem czy coś powiem, czy może od razu L4
Super, że jest serduszko
Wyrywanie zęba-ech,że też teraz się musiałaś nacierpieć. Ja wczoraj byłam u dentysty, nie mogłam brać znieczulenia, ale w przypadku rwania zęba to chyba konieczność

Cytat:
Napisane przez side85 Pokaż wiadomość
widziałam serduszko!
to faktycznie uspokaja dobrze, że poszłam wcześniej bo bym chyba sfiksowała...
lekarz założył mi dziś już kartę ciąży i widzimy się za dwa tygodnie bo wyjeżdża na wakacje a my mamy małą uroczystość rodzinną więc będzie okazja się pochwalić całej rodzinie. jutro kończę 7 tydzień.

mmhym ten twój płodzik w podpisie jest bombowy!
za serduszko

Cytat:
Napisane przez Rossa1988 Pokaż wiadomość
((( jestem załamana, byłam dzisiaj u gin z wynikami krwi i okazało się, że mam zapalenie pęcherza i II grupę cytologii czyli jakiś stan zapalny;( dostałam furaginum i lactovaginal dopochwowo, ale strasznie się martwię czy ta infekcja nie zaszkodzi maluszkowi((((
nie martw się, lepiej wyleczyć infekcje niż doprowadzić do powikłań. Kobietom w ciąży często się to zapalenie zdarza

Cytat:
Napisane przez ag9 Pokaż wiadomość
Hej, proszę o dopisanie do listy - po dzisiejszym usg jestem już trochę spokojniesza ...

ag9 (Agnieszka, 29 l.), - OM 08.06., TP 15.03., 1 ciąża

Fasolka mierzy 2,2 mm - widziałam serduszko

Wg OM wiek ciąży to 5t 6d.
Wg usg mam dwa pomiary: 6t 1d wg pęcherzyka i 5t 5d wg tzw. "ciała płodowego" więc to pewnie ten ostatni się liczy.
serduszko

Cytat:
Napisane przez cambria04 Pokaż wiadomość
Pójdę jeszcze chyba prywatnie... Apropos ile prywatnie płacicie za wizyty?
100 zł

Cytat:
Napisane przez cobra115 Pokaż wiadomość
Byłam w tym szpitalu u mojej ginki (przy okazji zobaczyłam kawałek porodówki) zrobiła mi usg, serduszko pięknie puka ale dostałam duphaston 2 razy dziennie
super
baja_86 jest offline Zgłoś do moderatora