|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł powinna mieć II część naszego wątku? | |||
| Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz.2 |
|
21 | 38,18% |
| Przyszła wiosna będzie nasza, każda będzie miała swojego Bobasa - mamusie III/IV 2014 cz. 2 |
|
0 | 0% |
| Choć jesień już zagęszcza ruchy, to my się nie smucimy - podziwiamy rosnące brzuchy |
|
0 | 0% |
| Jesień blisko, brzuszki rosną - cuda dziać się będą wiosną - mamusie III/IV 2014 cz. 2 |
|
26 | 47,27% |
| Połowa jeszcze rzyga, za niedługo im przejdzie chyba -mamusie III/IV 2014 cz. 2 |
|
8 | 14,55% |
| Głosujący: 55. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#631 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014
My zdecydowaliśmy się na 2 dziecko bo stwierdziliśmy że jak powiedziała moja mama "później nam już się nie będzie chciało" jej słowa były przyspieszeniem decyzji. Po prostu uważamy, że dziecko powinno mieć rodzeństwo a im większa różnica tym gorzej. Tylko problem polega na tym że Tż ma dwóch braci starszych którzy starają się a się nie udaje a nam od razu.. No fakt 1 ciąża może nie była planowana niektórzy mówili "wpadka" może i tak ale to nie znaczy że dziecko niechciane.. A też nie chce mówić przed wizytą u lekarza żeby nie zapeszyć bo różnie to bywa. A z drugiej strony mam ochotę to wszystkim wykrzyczeć
Może po prostu synek się wygada Nie mogłam w nocy spać cały czas mi coś przeszkadzało a to siku a to jeść a to nie wygodne ułożenie masakra.. A teraz nawet nie chce mi się myśleć o jedzeniu.. Miłego dnia dziewczyny bez mdłości bez humorów
|
|
|
|
#632 | |||
|
Moderator
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014
Cytat:
Mysle ze juz zapracowalas na wolne ![]() Cytat:
Tez mamy wesele we wrzesniu i cos czuje ze pojde blada ![]() Aaaa - szefowa. To chyba jak wiekszosc pracodawcow - u mnie tez nie bedzie przyjemnie jak sie dowiedza. Tym bardziej ze poltora roku temu dostalam podwyzke z tekstem "tylko mam nadzieje ze nie zajdzie pani w ciaze" ![]() Wtedy powiedzialam zgodnie z prawda ze na razie nie planuje, a to ze potem sie zdecydowalismy to juz nie moja wina ![]() Tez jestem '88 ![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#633 |
|
Zakorzenienie
|
witam wszystkie nowe mamusie i trzymam kciuki za usg
..no ej ja nie chce byc najstarsza :P tez jestem zdania ze w zyciu bym nie zostawiła mojej córki jako jedynaczki ja pochodze z rodziny gdzie było nas 5 dzieciorków .... zreszta zawsze bedzie miała oparcie w bracie badz siostrze teraz sa czasy ze bez tego ani rusz ... ale szanuje decyzje rodzin gdzie jest tylko 1 dziecko ... tez mnie denerwuje te kłucia ciagniecia itp a najbardziej wkrurza mnie i szukam łazienki jak jestem poza domem jak cos ze mnie spływa ja jeszcze nikomu nie powiedzialam tylko maz wie ale jedziemy nad morze cała rodzina wiec bedzie super okazja najwyzej mnie utopią :P i zaczełam cierpień na zapominalskosc rozrzepaniowa... no masakra jakas ide po cos i zapominam po co zostawiam w połowie zaczete rzeczy zgubiłam klucze z domu juz chyba 3 raz ( dobrze ze sie znalazły) i mam wicie gniazda cały ogród przerobiłam ... tz wczoraj z bracmi z melblami latali wyrzucali jakies pierdółki az sie sama siebie boje
|
#634 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Bardzo jest to uciążliwe w pracy bo potem już sama nie wiem co miałam zrobić a co zrobiłam.... Ja też właśnie głównie ze wzg na synka zdecydowałam się na drugie dziecko, nie chciałabym go samego zostawiać. Ja też strasznie panikuję a to ból brzucha a to zaglądanie "w majty" człowiek niby już jedną ciąże przeszedł a ciągle takie numery robi
|
||
|
|
|
#635 | |
|
Raczkowanie
|
Odp: Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014
Cytat:
Mama miala 40 lat, gdy urodziła czwartą córkę i ona dopiero byłaby tu najstarsza ![]() Marzę o trójce dzieci, ale finanse brutalnie sprowadzają mnie na ziemię... ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#636 |
|
Zakorzenienie
|
Czesc dziewczyny!!!
JA znow wstalam i spedzam ranek w lozku bo nudnosci Edzia musi ciagnac bo dzidzia rosnie ,ale musi byc dobrze!!!Paulina i bardzo dobrze podjeliscie bardzo dobra decyzje!!!trzeba sie teraz tylko cieszyc z kolejnego maleństwa! katekatee zagladanie w majty teQiba powiem Ci ze mnie wcale nie chce sie isc na to wesele!ale to najblizsza rodzina meza i musze...najwyzej posiedzimy do 12 i do domku maz na pewno nie bedzie zly.A usg co tydz.to byloby dla mnie najlepsze rozwiazanie Glodna niby jestem a jak patrze na jedzenie to Juz sama nie wiem jak temu zaradzic!!! |
|
|
|
#637 |
|
Raczkowanie
|
Hmm wesela powiadacie dziewczęta
ja w sierpniu mam 4 wesela, a tym jedno swoje to co ja mam powiedzieć 7 tydz ciąży, ale 31.lipca mam lekarza, więc z wpisaniem na 1 str poczekam do usłyszenia serduszka
|
|
|
|
#638 |
|
Raczkowanie
|
Mamusie Marzec/Kwiecień 2014
Cześć dziewczyny, mam takie pytanie...bierze któraś z was Prenatal complex? Ginekolog polecił mi te tabletki, bo mam małe niedobory witamin. No to kupiłam, biorę je 3 dzień i za każdym razem jak wezmę to po 10-15 minutach wymiotuje :/ macie podobne dolegliwości? Nie wiem czy odstawić te tabletki czy co...
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#639 | |
|
Zakorzenienie
|
[QUOTE=sisterqa;41865531]Cześć dziewczyny, mam takie pytanie...bierze któraś z was Prenatal complex? Ginekolog polecił mi te tabletki, bo mam małe niedobory witamin. No to kupiłam, biorę je 3 dzień i za każdym razem jak wezmę to po 10-15 minutach wymiotuje :/ macie podobne dolegliwości? Nie wiem czy odstawić te tabletki czy co...
Kochana nie martw sie to normalne,bo witaminy w pierwszym trym ciazy poteguja wymioty...mi lekarz w ogole nie kazal brac,tylko kwas foliowy plus zelazo zadnego kompletu bo wlasnie wzmaga nudnosci.Moze zmien sobie pore ich przyjmowania i bedzie lepiej. ---------- Dopisano o 12:22 ---------- Poprzedni post napisano o 12:21 ---------- Cytat:
![]() Najwazniejsze oczywiscie wasze |
|
|
|
|
#640 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
I zapominalstwo też mnie straszne dopadło, zawsze wychodzę albo wracam do mieszkania bez czegoś, co było moim celem ![]() Cytat:
moze Tobie też taki sposób pomoże Mnie coś od wczoraj w brzuszku muli... Doczekałam się. I dalej męczy mnie dylemat tej wycieczki, zwłaszcza, że mój tata się strasznie nakręcił a mama powiedziała, że nie pojadą sami, bo ona nie zna języka i się boi. Ja jestem raczej na nie, ale mam straaaszliwe wyrzuty sumienia. |
||
|
|
|
#641 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Zresztą w takim stanie przynajmniej ja widzę po sobie, człowiekowi nawet za bardzo nie chce się nic robić a tym bardziej ruszać gdzieś dalej A co do objawów to mi się ciągle odbija, mam nadzieje że to się nie skończy wiecie czym... Jak tam do wizyty? Wytrzymujesz? Bo ja już fiksuję powoli
|
|
|
|
|
#642 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zawsze po jedzeniu sie bierze wit ... a wyszły ci jakies braki witaminowe w wynikach krwi? ja nie jem witamin w tabletkach dopóki mi jakas lekka anemia nie wyskoczy ... zawsze próbuje podleczac sie zapobiegawczo naturalnymi witaminami owoce warzywa ---------- Dopisano o 13:13 ---------- Poprzedni post napisano o 13:09 ---------- ufff wiec widze ze sama nie jestem z fiksowaniem mimo iz to drugie dzieciatko jak sie urodzi tez pewno bede fiksowac bo 1 juz to robiło albo jeszcze nie robiło kate o to najgorsze odbije sie i nie wiem nawet kiedy :d mmhym a gdzie jedziesz ? a raczej gdzie macie jechac giana tez w 1 ciazy miałam globulki o to była masakra , ciagle mokro jak sobie to wspomne az mnie trzesie ![]() moja mloda wczoraj poparzyły liscie chmielu ale sie wystraszyłam okropnie to wygladało , dzis juz zanika ale jakby ja koty dopadły i podrapały ...
|
|
#643 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
wyszły właśnie braki delikatne i na tych witaminach jest napisane, ze zapobiegają wymiotom w I trymestrze hehe, a u mnie odwrotny skutek Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#644 |
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014
Mnie wczoraj męczyła prawa strona brzucha a dziś lewa
no i gazy...Wysyłane z mojego LT18i za pomocą Tapatalk 2
|
#645 |
|
Raczkowanie
|
sisterqa skąd jesteś? ja też Podkarpacie
![]() a co do witamin to jakie badania robiłaś na te witaminy, że lekkie niedobory Ci wyszły? czytałam kiedyś, że właśnie Prenatal (i nie tylko) niestety wzmaga wymioty i nudności, ja bym zrobiła tak jak Edzia400 pisała czyli wspomogła się świeżymi owocami i warzywami, tym bardziej, że teraz lato i łatwo o nie ![]() dziewczyny mi na wymioty w 1-szej ciąży pomagała herbatka z imbiru. Kawałek korzenia zalewałam wrzątkiem i parzyłam przez 5-10 minut i potem sru do buźki
|
#646 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Heh ta zapominalskość to chyba u wszystkich ja dziś ide po skuter taka zadowolona że nie zapomniałam wziąć kasku i nagle taki znak zapytania w głowie a kluczyki wzięłam i powrót do domu ![]() Byłam dziś na wizycie i tak jak podejrzewałam moja dzidzia jest starsza termin miałam na 14.01 a mam na 6.01. I to już 17 tydzień Czy któraś z Was wie co mogą oznaczac skróty : FR,DR,G ? Bo mam je na zdjęciu a nigdzie nie mogę znaleźć co one oznaczają. I kolejna wizyta znów za 2 tygodnie z wynikami badan morfologia, mocz, kreatynina, bialko, cukier i coś tam jeszcze z jednej strony się cieszę że widuje maluszka co 2tygodnie ale z drugiej się zastanawiam czy aby nie za często te wizyty.
|
|
|
|
|
#647 |
|
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny, na początku gratuluje wszystkim przyszłym mamusiom.
Ja też należę do grona szczęściar. Test zrobiliśmy 1 lipca, pierwsza wizyta u ginekologa od razu 4.07, termin mamy na 5 marca. Rodzina zaskoczona bo młodzi jesteśmy (21lat), a my się strasznie cieszymy. Staraliśmy się już w grudniu o dzidzie, ale ciąża się nie przyjęła. Teraz jestem w 8 tyg. i już myślałam, że obejdzie się bez mdłości. Od paru dni dokucza mi wstręt do jedzenia- śniadanie jem na przymus, a dziś.. Dziś czuje, że chyba wyląduje w toalecie przytulona do muszli.
|
|
|
|
#648 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Miałam specjalne badania krwi pod katem obecności witamin, bo ginekolog stwierdził, ze strasznie blada jestem :P Wspomagalabym sie świezymi owocami i warzywami, ale niestety na nic nie mam ochoty i zajadam prawie same biszkopty -.- Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#649 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale, jak każdy dzień mi się dłuży tak rzeczywiście te półtora tygodnia od rejestracji minęły szybko już tylko 4 dni a Ty 3! Tym bardziej, że weekend zawsze szybko mija jak sie spędza robiąc coś przyjemnego ![]() Cytat:
![]() A ja te witaminki też staram się z owoców, ale ma to dla mnie opłakane skutki, bo mam później "purchawki" Cytat:
A jaka data OM? Mnie też od 2 dni jakoś tak mniej dobrze jest ---------- Dopisano o 14:57 ---------- Poprzedni post napisano o 14:50 ---------- Cytat:
A dlaczego chodzisz co 2 tygodnie?
|
||||
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#650 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#651 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#652 |
|
Zakorzenienie
|
widziałam serduszko!
to faktycznie uspokaja dobrze, że poszłam wcześniej bo bym chyba sfiksowała...lekarz założył mi dziś już kartę ciąży i widzimy się za dwa tygodnie bo wyjeżdża na wakacje a my mamy małą uroczystość rodzinną więc będzie okazja się pochwalić całej rodzinie. jutro kończę 7 tydzień. mmhym ten twój płodzik w podpisie jest bombowy! |
|
|
|
#653 |
|
Raczkowanie
|
((( jestem załamana, byłam dzisiaj u gin z wynikami krwi i okazało się, że mam zapalenie pęcherza i II grupę cytologii czyli jakiś stan zapalny;( dostałam furaginum i lactovaginal dopochwowo, ale strasznie się martwię czy ta infekcja nie zaszkodzi maluszkowi ((((
|
#654 |
|
Zadomowienie
|
Hej, proszę o dopisanie do listy - po dzisiejszym usg jestem już trochę spokojniesza ...
ag9 (Agnieszka, 29 l.), - OM 08.06., TP 15.03., 1 ciąża Fasolka mierzy 2,2 mm - widziałam serduszko Wg OM wiek ciąży to 5t 6d. Wg usg mam dwa pomiary: 6t 1d wg pęcherzyka i 5t 5d wg tzw. "ciała płodowego" więc to pewnie ten ostatni się liczy.
|
#655 |
|
Rozeznanie
|
Witam wszystkie mamusie!
![]() Trochę mnie nie było, a tu 10 stron do nadrabiania ![]() Nie wiem, kiedy doczytam, bo ostatnio to poprostu padam na twarz popłudniem, senność okropna mnie ogarnia, a do tego pojawiły się mdłości... Nie jest najgorzej, ale miałam nadzieję, że mnie ominą jak poprzednio ![]() Dziś byłam u ginka (NFZ) i oficjalnie proszę o dopisanie do listy: Ania, 27 lat, OM 31.05, II dziecko ![]() Podobno było już widać jakiś zarys i tętno się pojawiło, ale nie dał mi pan posłuchać... Nie wydrukował mi też zdjęcia - bardzo wczesna ciąża - a ja właśnie chciałam mieć zdjęcie takiej kropki ![]() Pójdę jeszcze chyba prywatnie... Apropos ile prywatnie płacicie za wizyty? |
|
|
|
#656 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Będzie dobrze ![]() Byłam w tym szpitalu u mojej ginki (przy okazji zobaczyłam kawałek porodówki
|
||
|
|
|
#657 |
|
Zakorzenienie
|
Nie zaszkodzi!!! wazne zeby leczyc ja tez biore teraz glob.nystatyne i wiem ze na pewno to dzidziusiowi nie zaszkodzi a wrecz przeciwnie mama musi byc tam zdrowa!wiec nie ma sie czym martwic!!!A jak dzidzius ?
|
|
|
|
#658 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny ja też miała II grupę cytologii ale ginka nic mi nie przepisała
|
#659 |
|
Zadomowienie
|
ja mam od dawna II grupę cytologii i delikatną nadżerkę. z która 3 ginekologów nie kazało mi nic robić bo ponoć sama po porodzie zaniknie, a jak nie to wtedy będziemy działać
ja już nie mogę się doczekać kiedy ja zobaczę mojego maluszka i maleńkie oby do 23.07...
|
|
|
|
#660 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() W sobotę poszłam do doktora i pytam się czy to wszystko, a on tak ja do widzenia i zapomniałam się spytać ile się należy i wyszłam bez płacenia No a wczoraj siedziałam w poczekalni i mówiłam sobie "zapytaj ile, zapytaj ile" i znowu się nie zapytałam Tylko teraz tak się zastanawiam, bo kiedyś byłam u prywatnego i on normalnie jak siedziałam to powiedział ile, nie musiałam się pytać, może ten nie wziął nic za wizyty, bo trwały dosłownie 3 minuty? to było tylko zerknięcie czy jest ciąża, później czy jest puls, wydruk, skierowanie na badania i do widzenia. Poprzednie pacjentki siedziały po 15 minut Więc myślę, że by się upomniał Poza tym jakbym miała płacić 130zł (bo tyle kosztuje wizyta kontrolna ciężarnych) co trzy dni, to już bym do niego nie poszła, więc pewnie dlatego...To się nazywa mózg ciążowy?
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:48.

Może po prostu synek się wygada 

Bardzo jest to uciążliwe w pracy bo potem już sama nie wiem co miałam zrobić a co zrobiłam....
Juz sama nie wiem jak temu zaradzic!!!

A jaka data OM? 
Będzie dobrze 
Perfect Housewife
to było tylko zerknięcie czy jest ciąża, później czy jest puls, wydruk, skierowanie na badania i do widzenia. Poprzednie pacjentki siedziały po 15 minut