Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz. 20!
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2013-07-21, 05:54   #678
elaine-blath
Zakorzenienie

GG do elaine-blath
Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz

dzień dobry
Wprawdzie nie nocna pora a poranna ale również witamy juz po cycu
Cytat:
Napisane przez d0tkaaa Pokaż wiadomość
Skylie wkoncu!!gratulacje odemnie i od Zuzi ale klocuszek.
szacun

przyszlam nadrobic mniej wiecej chwale sie ze prawdopodobnie jutro wycjodzimy wkoncu..jest to pewne prawie na 100%mala jeszcze sie opala dzis ale tylko noc jeszcze i juz do domku)

dzis pocieklo mi mlekiem z cyca az sie przestraszylam..tak wiecie,samo..:-P i stwoerdzilam ze niewiem co w takiej sytuacji jak dziecko nie jest glodne,mama ma cycki jak skaly od mleka i leci ciurkiem?chybs tylko wkladki do stanika nie?

alez sie doprowadze jutro do porzadku zrobie sobie spa jak tralala..sory ze tak tylko o nas pisze jak naddobje wiecej to napisze :-P:-***
3mam kciuki za wyjście dzisiejsze!
Fajna masz kolejność rzeczy do zrobienia jak wrócisz do domu też w szpitalu za dużo nie spalam,,gapilam się na małego
Cytat:
Napisane przez Neni1984 Pokaż wiadomość
za 39tc

A wiesz - ja ostatni wydruk z USG mam z 27 tygodnia-jak byłam na 3d.

Nie rodzę, ale brzuch często mi twardnieje i pobolewa

dla Roxi a dla Twojego męża brawa!

A mojego dziś dopadł syndrom wicia gniazda
Od 14tej do teraz sprzątał w domu, usuwał jakieś drobne niedociągnięcia, sprzątał na meblach, za meblami, za lodówką ...
Trochę mu pomogłam i tym sposobem mamy zrobione generalne porządki w domu
zazdroszczę! Mojegodo sprzatania ciężko zagonić..od 11dni na balkonie pudelka po pizzy leżą..i nie może ich wynieść..nie mówiąc o pustych butelkach po wodzie..wczoraj juz je zebrałam do reklamówki i chyba sama wyniosę..no!

Cytat:
Napisane przez d0tkaaa Pokaż wiadomość
Niunka sie nagrzewa jeszcze chwikr wiec mam do Was pytanie..jakie formalnosci zalatwiamy odrazu po urodzeniu dziecka i w jakiej kokrjnosci?najpierw rejestracja e usc...pozniej co?zameldowanie w urzedzie miasta?

I do mam karmiacych piersia..od poczatku kazda pozycja Wam sie udawala na karmienie ze tak powiem?bi mi najwygodnirj jest jak leze ale przeciez nie moge tak karmic wszedzir..a na rekach tzn klasyczna mi jakos tak dziwnie moze przrz to ze boje sir jeszcze trochu podnosic mala?(strasznie gibka i sie strasznie wygina:-P)
na początku tylko na leżą o,potem klasycznie na rogalu..spod pachy kokos nie mogę się przekonać..i teraz odkryłam sposób w łóżku..siadam plecami przy oparciu na masa,podkurczam nogi pod brzuch i tak karmie. Najwygodniej mi póki co..i plecy nie bola..

Cytat:
Napisane przez idzia111 Pokaż wiadomość
POWITAJMY NA ŚWIECIE SYNECZKA ADRIANY]

DZIŚ O GODZINIE 14:50 PRZYSZEDŁ NA ŚWIAT KACPEREK, 3800 g I 55 cm, PORÓD SN

WITAJ

p.s. dostałam od niej info jakis czas temu, ale byłam poza domem, wiec przekazuje teraz, wysyłam jej gratulacje w naszym imieniu
GRATULACJE!!!!!
Cytat:
Napisane przez stokrotka24 Pokaż wiadomość
przepraszam ale ja dzisiaj tak z doskoku tylko, leczę nerwy po wczorajszym wkurzeniu na męża, cały dzień chodziłam dzisiaj rozżalona i popłakiwałam po kontach. Teraz byliśmy na pizzy i zjadłam najostrzejsza jaka była, mały chyba zadowolony bo fika jak szalony
zazdroszczę pizzy! A do tego glodna jestem wiec chyba poszukam jedzenia

Cytat:
Napisane przez lemurki_malutkie Pokaż wiadomość
Witam,dziewczyny,staram się Was podczytywać na bieżąco,ale wbić się ciężko
Gratulacje dla nowych mamuś
Do wczoraj ogarniałam najważniejsze dzieciowe zakupy;dopiero,jak poszłam na zwolnienie,to do pustego łba mi dotarło,że to już niedługo.Wprawdzie z tego,co widzę,to ja zgaszę światło na poczekalni,ale nigdy nie wiadomo
Czytam dalej i trzymam kciuki za następne mamy!
oj tam trudno wbic..wbijaj się wbijaj)

Cytat:
Napisane przez paulinka777 Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczynki!
Wpadłam tylko się przywitać z domku
Wypisali nas dzisiaj po 18, wróciliśmy, szybkie rozpakowanie, pierwsza kąpiel Malutkiej i zaraz będziemy z Mężem cieszyć się sobą i Naszym Skarbem obok
Nie nadrabiałam, ale jutro wpadnę na parę chwil- może uda mi się spisać relację.

Gratuluję Wszystkim Nowo Rozpakowanym Mamusiom Za te po terminie trzymam mocno kciuki- wiem co to za ból!
super ze w domku! 3majcie się cieplutko!!

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;41887174]Ja karmiąc piersią - trzymam Małego na rękach, ale nie jest łatwo, bo mi się wygina i muszę głowę mocno trzymać, żeby trafił na pierś.

I sam się budzi co 3 h, nie budzę już, wcześniej budziłam częściej i miałam niewyspane, nerwowe dziecko, które nie chciało jeść, teraz budzi się, jak jest głodny (zwykle są to 3 h, ale czasami w nocy i 4, zdarzyło się nawet 5, ale to już ekstremum) i je ile chce.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

---------- Dopisano o 00:05 ---------- Poprzedni post napisano o 00:00 ----------

A tak w ogóle to słyszę z okna Hey na Męskim Graniu

A tak jeszcze bardziej w ogóle, to dzisiaj (no, wczoraj, bo już 24) mój termin porodu Jak ja się cieszę, że mam to za sobą, a efekcik śpi słodko w łóżeczku... Z tej okazji idę sobie ściągnąć mleczko i potem napić Karmi

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE]właśnie miałam zapytać o to budzenie..bo do dzisiaj budzilam i mały miałam wrażenie coraz bardziej nerwowy się robił..dzisiaj w nocy mu odpuscilam i spaal prawie 6h! A ja juz od 4tej prawie ze czuwalam..w dzień regularnie sam się budzi co 3-3,5h. Martwię się czy tak mogę mu pozwolić tym bardziej ze powinien duuzo jeść i przybierać..dzisiaj go zwazymy wieczorem,a jutro w szpitalu jeszcze..

Roxi;kciuki!!

Ciekawe jak Marionette,szkoda ze neta nie ma. Pewnie info dostaniemy jak juz wróci do domku..

Cały czas zastanawia mnie co u kathe i Magdalen e. Kathe niestety nie zostawiła nr w klubie..

https://instagram.com/rudymspojrzeniem
http://www.rudymspojrzeniem.pl

Galeria pazurkowa:
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1692
elaine-blath jest offline Zgłoś do moderatora