Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Offtopowa walka o zdrowe i piękne włosy cz. XXIV
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2013-07-29, 10:06   #691
Just:)
Zakorzenienie

Dot.: Offtopowa walka o zdrowe i piękne włosy cz. XXIV

Cytat:
Napisane przez tisiphone Pokaż wiadomość
Dziś kolejne podcięcie włosów. Jakoś do świąt powinnam się pozbyć henny

Mam problem, dziewczyny.
Rok temu dowiedziałam się, że mam duży stan zapalny przy zębie. Dwa zęby usunięto, kość oczyszczono. Wszystko w osłonie. Ze stanem zapalnym chodziłam około 3 lat. Zęby nie bolały, wizualnie nie było nic widać, dopiero zdjęcie pokazało problem.
Przed powstaniem ogniska zapalnego nie miałam żadnego problemu ze skórą. Przez 3 lata skóra zmieniła się diametralnie - duże gule, ropne zmiany.
Po usunięciu stanu zapalnego - cera zagoiła się, było OK.
A teraz znów się coś dzieje. Nie jest tragicznie, są tylko przebarwienia, czasem się coś odnowi [w tych samych miejscach].

Chciałam zastosować kwas - TEN. Jako filtr -Vichy, Capital Soleil, Emulsion Anti-Brillance Toucher Sec SPF 50.
I teraz pytania:
-Czy nie wstrzymać się czasem do października/listopada? Chciałabym wyleczyć do końca skórę, szczerze mówiąc jak najszybciej. Ale wiadomo - pogoda nie sprzyja kwaszeniu.
- Czy to dobry filtr? Będzie stabilny z makijażem mineralnym? Mam babydream, ale to typowy filtr mineralny, kusi mnie "suchość" vichy
ja słyszłam, że jeśli się stosuje wysokie filtry, to można się kwasić, ale oczywisćie bezpieczniej jesienią chociaż kaś pewnie będzie odradzać. a stosowałaś już ten kwas? pytam z myślą o sobie, wygląda zachęcająco.

moża fotka nowych włosów?