|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#661 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Offtopowa walka o zdrowe i piękne włosy cz. XXIV
[1=1c04c0ef348ca38f90d52b5 9e9c2f570f7211256_63ab873 f96396;41995421]Kas, przepraszam, ale powaliłaś mnie na kolana
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#662 |
Rozeznanie
|
Powiem w skrócie,że używałam wszystkich odżywek Rossmanna, oprócz dwóch nowości, niebieskiej Isany z bawełną i Isany professional do kręconych. Miałam też wszystkie odżywki Ziaji, czyli maskę i odżywkę z jedwabiem plus Ziaję z pszenicą. Laminowałam jeszcze żelatyną przez 3 miesiące i przestałam.
Miałam jeszcze Joannę z makiem i bawełną,ale miałam po niej przez 3 dni siano na głowie. ---------- Dopisano o 23:36 ---------- Poprzedni post napisano o 23:35 ---------- Ok. Dzięki za fachową pomoc. Na razie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#663 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#664 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Oplułam monitor. Aleś mi humor poprawiła. ![]() ![]()
![]() |
#665 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#666 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#667 |
Spaceroholiczka
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#668 | |
Zakorzenienie
|
[1=1c04c0ef348ca38f90d52b5 9e9c2f570f7211256_63ab873 f96396;41995421]Kas, przepraszam, ale powaliłaś mnie na kolana
![]() ![]() ![]() ![]() Padlam ![]() Cytat:
![]() Stricte erotycznie rzadko sie zdarza, ale dosc czesto hulam noca nago w powietrzu ![]() ![]() Ja z kubkiem kawy na dobudzenie, nalozylam nafte na wlosy i skalp i zaraz bede sie zmywac. Dzis plan minimum. Punkt rosy spada- -juz dzis wieczorem bedzie 15 ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#669 | |
Zakorzenienie
|
Cienkie, wysokoporowe i baaardzo wybredne, tak jak i ich właścicielka.
"Wymagająca" - cóż to za określenie ?! A fe ! One tylko preferują wystawny, zasobny i dostatni tryb życia ![]() Możliwe. Cytat:
A jakie jest działanie miechunki na włosy - nie wiem. Z "moich" książęk wynika, że zioło to na nerki polecane jest i podobno ma właściwości odkwaszające organizm. A dzika róża, jak to dzika róża - róg obfitości dobrodziejstw wszelakich. Z całym respektem - Ty naprawdę pamiętasz jakie włosy miałaś w marcu ? Edytowane przez Heroldin Czas edycji: 2013-07-29 o 07:06 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#670 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Skład: Aqua, Cetearyl Alcohol, Paraffinum Liquidum, Cetyl Alcohol, Stearalkonium Chloride, PEG-40 Hydrogenated Castor Oil, Cyclomethicone, Amodimethicone, Polyquaternium-10, Cetrimonium Chloride, Isopropyl Alcohol, Glycerin, Panthenol, Papaver Rhoeas Extract, Gossypium Herbaceum Seed Extract, Propylene Glycol, Citric Acid, Parfum, DMDM Hydantoin, Methylchloroisothiazolino ne, Methylisothiazolinone, CI:16255. (01.05.2011) Nie mogłam po niej włosów rozczesać i miałam puch 3 dni, pomimo tego,iż zastosowam ją tylko raz ![]() ---------- Dopisano o 09:02 ---------- Poprzedni post napisano o 08:58 ---------- [QUOTE Z całym respektem - Ty naprawdę pamiętasz jakie włosy miałaś w marcu ?[/QUOTE] Mam swój profil na wizażu,a recenzje wystawiam po zużyciu kosmetyku. Dlatego sprawdziłam kiedy zrecenzowałam wcierkę i tyle. ---------- Dopisano o 09:13 ---------- Poprzedni post napisano o 09:02 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 09:14 ---------- Poprzedni post napisano o 09:13 ---------- Oto linka do tej szczotki. Ja mam wersję z plastikowymi igłami: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,2...ntistatic.html |
||
![]() ![]() |
![]() |
#671 |
Zakorzenienie
|
Witam kochane
![]() Zaraz chyba jakiegoś miksa nałożę.. I tak nie wychodzę nigdzie w ten upał ![]()
![]() |
#672 |
Zakorzenienie
|
hej plotkary wstrętne! musiałam całą przerwę na kawę w pracy poświęcić na nadrabianie
![]() powiem wam tyle - przez wasze wczorajsze rozmowy o treningach sama się zmobilizowałam i zrobiłam trening ![]() ![]() ![]() a teraz zmykam dalej do pracy ![]() ![]()
#673 | |
Rozeznanie
|
Witam wszystkich
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
SG ![]() Włosomaniaczka od czerwca 2013 ![]() Edytowane przez lemonadegirl Czas edycji: 2013-07-29 o 08:54 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#674 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kawa - zapach boski, smak fe ![]() Cytat:
![]() To muszę znaleźć tą miechunkę w jakimś zielarskim! [QUOTE=Amalia1989;41996910] Chodziło mi o maskę Joanny z bawełną i makiem Skład: Aqua, Cetearyl Alcohol, Paraffinum Liquidum, Cetyl Alcohol, Stearalkonium Chloride, PEG-40 Hydrogenated Castor Oil, Cyclomethicone, Amodimethicone, Polyquaternium-10, Cetrimonium Chloride, Isopropyl Alcohol, Glycerin, Panthenol, Papaver Rhoeas Extract, Gossypium Herbaceum Seed Extract, Propylene Glycol, Citric Acid, Parfum, DMDM Hydantoin, Methylchloroisothiazolino ne, Methylisothiazolinone, CI:16255. (01.05.2011) Nie mogłam po niej włosów rozczesać i miałam puch 3 dni, pomimo tego,iż zastosowam ją tylko raz ![]() [/QUOTE] Wybacz mi, ale tej sumy protein ze wszystkich ekstraktów tutaj występujących nie miałaś szans poczuć ![]() ![]() Zapominasz o wpływie połączenia składników, nie zawsze warto każdy produkt rozbijać na czynniki pierwsze. Tutaj jest IPA, Amodimethicone (który mnie swego czasu puszył, a teraz to nie wiem, muszę sprawdzić), humektanty... Czasem składniki generują taki puch, że obecne w masce emolienty nie są go w stanie opanować ![]() Cytat:
Skoro przed pielęgnacją się nie łamały, to tym bardziej nie jest to wpływ protein, bo zapewne wcześniej nie zwracałaś uwagi na składy ![]() Końcówki mają zapewne inną porowatość od reszty włosów, co jest zrozumiałe i często spotykane, bo to najstarsza część włosa. Btw one prawdopodobnie nie są połamane, tylko wywijają się pod wpływem produktów i pogody (każde włosy reagują na pogodę w mniej lub bardziej widoczny sposób, a Twoje na pewno, skoro napisałaś mi, że mokre się kręcą). Poza tym - bardzo gęstą szczotą czeszesz prawdopodobnie falowane włosy, co dodatkowo generuje puch. Podsumowanie już na blogu, zapraszam ![]()
Edytowane przez kascysko Czas edycji: 2013-07-29 o 09:04 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#675 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja lubię jak jest ciepło, ale nie aż tak ![]() 25 stopni to temperatura maksymalna.. A jest 31.5 u mnie.. Pewnie jeszcze wzrośnie do południa. Zimna też nie lubię, nawet bardziej niż gorąca, bo jestem strasznym zmarzluchem ![]() Ale dzięki takiej pogodzie włoski będą się cieszyć ![]() Napisałam już komentarz na blogu, ale napiszę i tu, świetna zmiana i na prawdę podziwiam za tę działalność blogową, dzięki Twojemu blogowi dowiedziałam się bardzoo dużo przydatnych rzeczy, które ułatwiły mi życie. Mam nadzieję że nigdy z nim nie skończysz ![]() ![]()
![]() |
#676 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#677 |
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Offtopowa walka o zdrowe i piękne włosy cz. XXIV
Twoje włosy przeszły ogromną metamorfozę
![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#678 | |
Rozeznanie
|
Gratuluję postępów i życzę powodzenia w dalszym prowadzeniu bloga
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Dla mnie temperaturą idealną jest 10 stopni ![]() ![]()
![]() |
#679 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja lubię być opalona, ale są różne typy urody i każdemu co innego pasuje ![]()
![]() |
#680 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#681 |
Wtajemniczenie
|
Witajcie kochane
![]() Jak sie macie ![]()
#683 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Nieczęsto spotykam się z taką opinią, dlatego za każdym razem kiedy słyszę takie słowa to się cieszę ![]() ![]() ![]()
![]() |
#684 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Hej ![]() Ja bardzo dobrze, dzisiaj pewnie cały dzień w domu, bo strach wychodzić w taki upał ![]() A co u Ciebie? ![]() ---------- Dopisano o 10:43 ---------- Poprzedni post napisano o 10:32 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#685 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#686 |
Wtajemniczenie
|
miranda
U nas padalo i jest przyjemnie na dworze ![]() U mnie ok bylam w Chorwacji , na wieczorze panienskim we Wroclawiu - bawilam sie i odpoczywalam ![]() Wlosy mialy urlop od pielegnacji :p Rozjasnily sie od slonca ii sa suche.. to chyba tyle ![]()
#687 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Masz jakieś zdjęcia z Chorwacji? ![]() To dobrze że wypoczęłaś i się wybawiłaś ![]() To teraz wracaj do nas i do pielęgnacji ![]()
![]() |
#688 |
Konto usunięte
|
Dziś kolejne podcięcie włosów. Jakoś do świąt powinnam się pozbyć henny
![]() Mam problem, dziewczyny. ![]() Rok temu dowiedziałam się, że mam duży stan zapalny przy zębie. Dwa zęby usunięto, kość oczyszczono. Wszystko w osłonie. Ze stanem zapalnym chodziłam około 3 lat. Zęby nie bolały, wizualnie nie było nic widać, dopiero zdjęcie pokazało problem. Przed powstaniem ogniska zapalnego nie miałam żadnego problemu ze skórą. Przez 3 lata skóra zmieniła się diametralnie - duże gule, ropne zmiany. Po usunięciu stanu zapalnego - cera zagoiła się, było OK. A teraz znów się coś dzieje. Nie jest tragicznie, są tylko przebarwienia, czasem się coś odnowi [w tych samych miejscach]. Chciałam zastosować kwas - TEN. Jako filtr -Vichy, Capital Soleil, Emulsion Anti-Brillance Toucher Sec SPF 50. I teraz pytania: -Czy nie wstrzymać się czasem do października/listopada? Chciałabym wyleczyć do końca skórę, szczerze mówiąc jak najszybciej. Ale wiadomo - pogoda nie sprzyja kwaszeniu. - Czy to dobry filtr? Będzie stabilny z makijażem mineralnym? Mam babydream, ale to typowy filtr mineralny, kusi mnie "suchość" vichy |
![]() ![]() |
![]() |
#689 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#690 | |
Zakorzenienie
|
Hello
![]() Cytat:
![]() Rany jak mi się nic nie chce ![]() Zapisałam się na piątek do dermatologa, potem poczytałam na necie opinie i gość chyba będzie spoko, bo dobre opinie o nim piszą więc przy okazji zapytam o moje wypadające włosy, zobaczę co powie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:04.