Offtopowa walka o zdrowe i piękne włosy cz. XXIV - Strona 23 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-07-28, 22:34   #661
kascysko
Zakorzenienie

Dot.: Offtopowa walka o zdrowe i piękne włosy cz. XXIV

[1=1c04c0ef348ca38f90d52b5 9e9c2f570f7211256_63ab873 f96396;41995421]Kas, przepraszam, ale powaliłaś mnie na kolana Chociaż w tym wypadku czekałabym na przeschabowanie [/QUOTE]

Cytat:
Napisane przez Amalia1989 Pokaż wiadomość
Napisałam listę z linkami odżywek proteinowych, które używałam, ale przepadła, bo niechcący zamknęłam okno
Nic się nie stało, i tak czuję się przepytana jak na egzaminie z Zaawansowanych Metod Chemii Fizycznej, muszę odpocząć
kascysko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-28, 22:36   #662
Amalia1989
Rozeznanie

Powiem w skrócie,że używałam wszystkich odżywek Rossmanna, oprócz dwóch nowości, niebieskiej Isany z bawełną i Isany professional do kręconych. Miałam też wszystkie odżywki Ziaji, czyli maskę i odżywkę z jedwabiem plus Ziaję z pszenicą. Laminowałam jeszcze żelatyną przez 3 miesiące i przestałam.
Miałam jeszcze Joannę z makiem i bawełną,ale miałam po niej przez 3 dni siano na głowie.

---------- Dopisano o 23:36 ---------- Poprzedni post napisano o 23:35 ----------

Ok. Dzięki za fachową pomoc. Na razie
Amalia1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-28, 22:41   #663
kascysko
Zakorzenienie

Cytat:
Powiem w skrócie,że używałam wszystkich odżywek Rossmanna, oprócz dwóch nowości, niebieskiej Isany z bawełną i Isany professional do kręconych. Miałam też wszystkie odżywki Ziaji, czyli maskę i odżywkę z jedwabiem plus Ziaję z pszenicą. Laminowałam jeszcze żelatyną przez 3 miesiące i przestałam.
Miałam jeszcze Joannę z makiem i bawełną,ale miałam po niej przez 3 dni siano na głowie.
Gliceryna w produkcie bez spłukiwania. Bawełny jest w niej tyle, że ciężko by się było doszukać, poza tym używa się jej bardzo niewiele.

Stary 2013-07-28, 22:50   #664
halbtrocken
Zadomowienie

Wyślij wiadomość przez ICQ do halbtrocken

Cytat:
Napisane przez kascysko Pokaż wiadomość
. Porównanie trochę takie, jakby przyłożyć do włosów kawał schabu z Biedronki i czekać na przeproteinowanie.

Oplułam monitor. Aleś mi humor poprawiła. Skąd Ty te porównania bierzesz?

"Jeśli chodzi o porządek, to zawsze mam czystą w pokoju."
halbtrocken jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-28, 22:52   #665
kascysko
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez halbtrocken Pokaż wiadomość

Oplułam monitor. Aleś mi humor poprawiła. Skąd Ty te porównania bierzesz?
Ze głowy
Stary 2013-07-28, 22:59   #666
aniaamelia
Zadomowienie

witam w nowej części

Cytat:
Napisane przez rozwydrzona Pokaż wiadomość
ja mam ochotę od wtorku rano wstawać i biegać, ale nie wiem, czy samej mi się będzie chciało... Poznaniaczki, gdzie polecacie miejsca na biegi prócz Malty?
Ja biegam nad Rusałką
aniaamelia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-29, 05:08   #667
Kaveri
Spaceroholiczka

Cytat:
Mi to się zdarza, w ogóle mam bardzo, bardzo realne sny.
Mnie też się zdarza
[1=1c04c0ef348ca38f90d52b5 9e9c2f570f7211256_63ab873 f96396;41995421]Kas, przepraszam, ale powaliłaś mnie na kolana Chociaż w tym wypadku czekałabym na przeschabowanie [/QUOTE]
Kaveri jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-29, 06:34   #668
paulownia
Zakorzenienie

Padlam. Brakowalo mi na zakreconym watku Kasiowego poczucia humoru.

Cytat:
Napisane przez versatille Pokaż wiadomość
U mnie to samo. Najgorsza wersja mnie jak do tej pory to napalona lesba-pedofilka napadająca małe dziewczynki jestem popierniczona jak nie wiem
Ja mam chyba jakas slaba wyobraznie.
Stricte erotycznie rzadko sie zdarza, ale dosc czesto hulam noca nago w powietrzu z DLUGIMI wlosami (ach, ta moja mania zapuszczania). To najprawdopodobniej reminiscencje z jakiego poprzedniego wcielenia. Mam wiedzmie zapedy. ''Czarownice z Eastwick'' i ''Mistrz i Malgorzata'' to moje ulubione ksiazki.

Ja z kubkiem kawy na dobudzenie, nalozylam nafte na wlosy i skalp i zaraz bede sie zmywac. Dzis plan minimum. Punkt rosy spada- -juz dzis wieczorem bedzie 15 moze zdaze sobie strzelic maske proteinowa przed hennowaniem. Ale to w srode.
paulownia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-29, 07:04   #669
Heroldin
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez delightful_ Pokaż wiadomość
Będę miała to na uwadze Jakie masz włosy ?
Cienkie, wysokoporowe i baaardzo wybredne, tak jak i ich właścicielka.

Cytat:
Twoja pielęgnacja jest bardzo wymagająca
"Wymagająca" - cóż to za określenie ?! A fe ! One tylko preferują wystawny, zasobny i dostatni tryb życia

Cytat:
Napisane przez Kaveri Pokaż wiadomość
Możliwe, że po intensywnych ćwiczeniach mam mniejszą, bezbolesną @?
Możliwe.

Cytat:
Napisane przez kascysko
Dziewczyny, bardzo proszę o pomoc!
Już wiesz.
A jakie jest działanie miechunki na włosy - nie wiem. Z "moich" książęk wynika, że zioło to na nerki polecane jest i podobno ma właściwości odkwaszające organizm.
A dzika róża, jak to dzika róża - róg obfitości dobrodziejstw wszelakich.

Cytat:
Baby hair miałam w marcu tego roku.
Z całym respektem - Ty naprawdę pamiętasz jakie włosy miałaś w marcu ?

Edytowane przez Heroldin
Czas edycji: 2013-07-29 o 07:06
Heroldin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-29, 08:14   #670
Amalia1989
Rozeznanie

Cytat:
Gliceryna w produkcie bez spłukiwania. Bawełny jest w niej tyle, że ciężko by się było doszukać, poza tym używa się jej bardzo niewiele.

Chodziło mi o maskę Joanny z bawełną i makiem
Skład: Aqua, Cetearyl Alcohol, Paraffinum Liquidum, Cetyl Alcohol, Stearalkonium Chloride, PEG-40 Hydrogenated Castor Oil, Cyclomethicone, Amodimethicone, Polyquaternium-10, Cetrimonium Chloride, Isopropyl Alcohol, Glycerin, Panthenol, Papaver Rhoeas Extract, Gossypium Herbaceum Seed Extract, Propylene Glycol, Citric Acid, Parfum, DMDM Hydantoin, Methylchloroisothiazolino ne, Methylisothiazolinone, CI:16255. (01.05.2011)
Nie mogłam po niej włosów rozczesać i miałam puch 3 dni, pomimo tego,iż zastosowam ją tylko raz

---------- Dopisano o 09:02 ---------- Poprzedni post napisano o 08:58 ----------

[QUOTE

Z całym respektem - Ty naprawdę pamiętasz jakie włosy miałaś w marcu ?[/QUOTE]
Mam swój profil na wizażu,a recenzje wystawiam po zużyciu kosmetyku. Dlatego sprawdziłam kiedy zrecenzowałam wcierkę i tyle.

---------- Dopisano o 09:13 ---------- Poprzedni post napisano o 09:02 ----------

Cytat:

No, więc te włosy odstające, to włosy ułamane (na pewno zdarza Ci się o coś zawadzić) i odrośnięte. Takie włoski potrafią bardzo długo mieć taką cienką końcówkę (z urwania bądź... od przebijania się włosa przez skórę) która ma wysoką porowatość i... reaguje na wszystko, co może
Nadal więc chciałabym zobaczyć Twoje przeproteinowane włosy.
Włosy same mi się łamią przy czesaniu, a mam delikatną szczotkę z Top Choice antistatic, którą czeszę się już od wielu lat. Przed pielęgnacją mi się nie łamały. Moje włosy są inne przy nasadzie, inne od ucha, a jeszcze inne na samych końcach. Np. 4 cm końcówki lubią olej z oliwek. A protein nie stosowałam ze względu na te końcówki i na te na całej długości połamane. Pozostała część włosa tolerowała proteiny.

---------- Dopisano o 09:14 ---------- Poprzedni post napisano o 09:13 ----------

Oto linka do tej szczotki. Ja mam wersję z plastikowymi igłami: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,2...ntistatic.html
Amalia1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-29, 08:19   #671
miranda122
Zakorzenienie

Witam kochane
Zaraz chyba jakiegoś miksa nałożę.. I tak nie wychodzę nigdzie w ten upał

Blog

miranda122 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-29, 08:32   #672
say-hello
Zakorzenienie

hej plotkary wstrętne! musiałam całą przerwę na kawę w pracy poświęcić na nadrabianie

powiem wam tyle - przez wasze wczorajsze rozmowy o treningach sama się zmobilizowałam i zrobiłam trening po dwu tygodniowej przerwie dzięki wam!

a teraz zmykam dalej do pracy miłego dnia
say-hello jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-29, 08:52   #673
lemonadegirl
Rozeznanie

Witam wszystkich Dziś od rana włosy poprawiły mi humor, bo trafił się GHD (pierwszy raz od dawna, chyba dzięki wczorajszemu miksowi i dodatkowo po myciu biowaxie), wszystko było gładkie, błyszczące i ujarzmione Oby więcej takich dni

Cytat:
Napisane przez miranda122 Pokaż wiadomość
Witam kochane
Zaraz chyba jakiegoś miksa nałożę.. I tak nie wychodzę nigdzie w ten upał
również nigdzie nie wychodzę nie cierpię upałów, jestem fanką zimy, dodatkowo staram się też pozostać przy mojej naturalnie bladej cerze, więc słoneczko odpada

Edytowane przez lemonadegirl
Czas edycji: 2013-07-29 o 08:54
lemonadegirl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-29, 09:02   #674
kascysko
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez paulownia Pokaż wiadomość
Padlam. Brakowalo mi na zakreconym watku Kasiowego poczucia humoru.

Ja z kubkiem kawy na dobudzenie, nalozylam nafte na wlosy i skalp i zaraz bede sie zmywac. Dzis plan minimum. Punkt rosy spada- -juz dzis wieczorem bedzie 15 moze zdaze sobie strzelic maske proteinowa przed hennowaniem. Ale to w srode.

Kawa - zapach boski, smak fe
Cytat:
Napisane przez Heroldin Pokaż wiadomość
"Wymagająca" - cóż to za określenie ?! A fe ! One tylko preferują wystawny, zasobny i dostatni tryb życia

Już wiesz.
A jakie jest działanie miechunki na włosy - nie wiem. Z "moich" książęk wynika, że zioło to na nerki polecane jest i podobno ma właściwości odkwaszające organizm.
A dzika róża, jak to dzika róża - róg obfitości dobrodziejstw wszelakich.
Kocham Cię

To muszę znaleźć tą miechunkę w jakimś zielarskim!
[QUOTE=Amalia1989;41996910] Chodziło mi o maskę Joanny z bawełną i makiem
Skład: Aqua, Cetearyl Alcohol, Paraffinum Liquidum, Cetyl Alcohol, Stearalkonium Chloride, PEG-40 Hydrogenated Castor Oil, Cyclomethicone, Amodimethicone, Polyquaternium-10, Cetrimonium Chloride, Isopropyl Alcohol, Glycerin, Panthenol, Papaver Rhoeas Extract, Gossypium Herbaceum Seed Extract, Propylene Glycol, Citric Acid, Parfum, DMDM Hydantoin, Methylchloroisothiazolino ne, Methylisothiazolinone, CI:16255. (01.05.2011)
Nie mogłam po niej włosów rozczesać i miałam puch 3 dni, pomimo tego,iż zastosowam ją tylko raz
[/QUOTE]
Wybacz mi, ale tej sumy protein ze wszystkich ekstraktów tutaj występujących nie miałaś szans poczuć Zawartość ich w masce (dobrze poniżej 1% zapewne) pomnożona przez zawartość protein w każdym ze składników daje wynik nadal jeszcze bardziej poniżej 1% -czysta matematyka.

Zapominasz o wpływie połączenia składników, nie zawsze warto każdy produkt rozbijać na czynniki pierwsze. Tutaj jest IPA, Amodimethicone (który mnie swego czasu puszył, a teraz to nie wiem, muszę sprawdzić), humektanty... Czasem składniki generują taki puch, że obecne w masce emolienty nie są go w stanie opanować
Cytat:
Włosy same mi się łamią przy czesaniu, a mam delikatną szczotkę z Top Choice antistatic, którą czeszę się już od wielu lat. Przed pielęgnacją mi się nie łamały. Moje włosy są inne przy nasadzie, inne od ucha, a jeszcze inne na samych końcach. Np. 4 cm końcówki lubią olej z oliwek. A protein nie stosowałam ze względu na te końcówki i na te na całej długości połamane. Pozostała część włosa tolerowała proteiny.
Z całym szacunkiem, to nie jest delikatna szczotka.

Skoro przed pielęgnacją się nie łamały, to tym bardziej nie jest to wpływ protein, bo zapewne wcześniej nie zwracałaś uwagi na składy

Końcówki mają zapewne inną porowatość od reszty włosów, co jest zrozumiałe i często spotykane, bo to najstarsza część włosa. Btw one prawdopodobnie nie są połamane, tylko wywijają się pod wpływem produktów i pogody (każde włosy reagują na pogodę w mniej lub bardziej widoczny sposób, a Twoje na pewno, skoro napisałaś mi, że mokre się kręcą). Poza tym - bardzo gęstą szczotą czeszesz prawdopodobnie falowane włosy, co dodatkowo generuje puch.

Podsumowanie już na blogu, zapraszam

Edytowane przez kascysko
Czas edycji: 2013-07-29 o 09:04
Stary 2013-07-29, 09:08   #675
miranda122
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lemonadegirl Pokaż wiadomość
Witam wszystkich Dziś od rana włosy poprawiły mi humor, bo trafił się GHD (pierwszy raz od dawna, chyba dzięki wczorajszemu miksowi i dodatkowo po myciu biowaxie), wszystko było gładkie, błyszczące i ujarzmione Oby więcej takich dni

również nigdzie nie wychodzę nie cierpię upałów, jestem fanką zimy, dodatkowo staram się też pozostać przy mojej naturalnie bladej cerze, więc słoneczko odpada
Pokaż włoski

Ja lubię jak jest ciepło, ale nie aż tak
25 stopni to temperatura maksymalna.. A jest 31.5 u mnie.. Pewnie jeszcze wzrośnie do południa.
Zimna też nie lubię, nawet bardziej niż gorąca, bo jestem strasznym zmarzluchem

Ale dzięki takiej pogodzie włoski będą się cieszyć
Cytat:

Napisałam już komentarz na blogu, ale napiszę i tu, świetna zmiana i na prawdę podziwiam za tę działalność blogową, dzięki Twojemu blogowi dowiedziałam się bardzoo dużo przydatnych rzeczy, które ułatwiły mi życie. Mam nadzieję że nigdy z nim nie skończysz

Blog

Stary 2013-07-29, 09:10   #676
1c04c0ef348ca38f90d52b59e9c2f570f7211256_63ab873f96396
Konto usunięte

Cytat:
Kas, masz przekapitalne te loki Pozostaje pogratulować postępu!
1c04c0ef348ca38f90d52b59e9c2f570f7211256_63ab873f96396 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-29, 09:20   #677
izaa29
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Offtopowa walka o zdrowe i piękne włosy cz. XXIV

Cytat:

Twoje włosy przeszły ogromną metamorfozę jak już napisałam w komentarzu są piękne

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
izaa29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-29, 09:20   #678
lemonadegirl
Rozeznanie

Cytat:

Gratuluję postępów i życzę powodzenia w dalszym prowadzeniu bloga
Cytat:
Pokaż włoski

25 stopni to temperatura maksymalna.. A jest 31.5 u mnie.. Pewnie jeszcze wzrośnie do południa.

Ale dzięki takiej pogodzie włoski będą się cieszyć
Jak na złość nie mam czym Postaram się to nadrobić niedługo, zwłaszcza że kupiłam nożyczki fryzjerskie i teraz sama obcinam końce (Parę dni temu poszło kilka centymetrów, ale nie żałuję, bo wszystko rozdwojone). Na razie tnę "pod linijkę", dopiero po podrośnięciu tych pocieniowanych kosmyków pomyślę nad innym kształtem

Dla mnie temperaturą idealną jest 10 stopni Ale uwielbiam też zimę i mrozy. Zaczęłam również dbać o swoją bladą cerę jak już wspominałam, więc jeśli gdzieś wychodzę, to tylko z filtrami na twarzy. Zdążyłam niestety złapać słońce, teraz "karmię" twarz peelingami i maseczkami które pomogą mi zachować bladość
Stary 2013-07-29, 09:23   #679
miranda122
Zakorzenienie

Cytat:
Jak na złość nie mam czym Postaram się to nadrobić niedługo, zwłaszcza że kupiłam nożyczki fryzjerskie i teraz sama obcinam końce (Parę dni temu poszło kilka centymetrów, ale nie żałuję, bo wszystko rozdwojone). Na razie tnę "pod linijkę", dopiero po podrośnięciu tych pocieniowanych kosmyków pomyślę nad innym kształtem

Dla mnie temperaturą idealną jest 10 stopni Ale uwielbiam też zimę i mrozy. Zaczęłam również dbać o swoją bladą cerę jak już wspominałam, więc jeśli gdzieś wychodzę, to tylko z filtrami na twarzy. Zdążyłam niestety złapać słońce, teraz "karmię" twarz peelingami i maseczkami które pomogą mi zachować bladość
To jak będziesz miała możliwość zrobienia zdjęcia, to koniecznie pokaż

Ja lubię być opalona, ale są różne typy urody i każdemu co innego pasuje

Blog

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-07-29, 09:27   #680
Just:)
Zakorzenienie

Cytat:
Pokaż włoski

też lubię jak jest ciepło szkoda tylko, że mieszkaniu tak duszno. w dużym pokoju mamy klimę, ale ona nie dociera do mojego pokoju i próbuję się ratować wentylatorem
Stary 2013-07-29, 09:30   #681
justusia16
Wtajemniczenie

Witajcie kochane

Jak sie macie ?
justusia16 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-29, 09:31   #682
Just:)
Zakorzenienie

Cytat:
Stary 2013-07-29, 09:31   #683
lemonadegirl
Rozeznanie

Cytat:
To jak będziesz miała możliwość zrobienia zdjęcia, to koniecznie pokaż

Oczywiście że pokażę

Nieczęsto spotykam się z taką opinią, dlatego za każdym razem kiedy słyszę takie słowa to się cieszę Większość powtarza "Jak można się nie opalać? Wyjdź poleżeć na słońcu! Chcesz wyglądać jak Jackson!?" Ja osobiście bardzo cenię swoją bladość, i staram się ją utrzymać też z tego powodu, że za niecały miesiąc będę ruda- a porcelanowa cera będzie wyglądać wtedy bardzo ładnie
Stary 2013-07-29, 09:43   #684
miranda122
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Just:) Pokaż wiadomość
też lubię jak jest ciepło szkoda tylko, że mieszkaniu tak duszno. w dużym pokoju mamy klimę, ale ona nie dociera do mojego pokoju i próbuję się ratować wentylatorem
U mnie nie jest źle, mam pozasłanianie rolety i zamknięte okna i jest nawet chłodno, zaraz jeszcze włączę wentylator i będzie lepiej
Cytat:
Napisane przez justusia16 Pokaż wiadomość
Witajcie kochane

Jak sie macie ?
Hej

Ja bardzo dobrze, dzisiaj pewnie cały dzień w domu, bo strach wychodzić w taki upał

A co u Ciebie?

---------- Dopisano o 10:43 ---------- Poprzedni post napisano o 10:32 ----------

Cytat:
Oczywiście że pokażę

Nieczęsto spotykam się z taką opinią, dlatego za każdym razem kiedy słyszę takie słowa to się cieszę Większość powtarza "Jak można się nie opalać? Wyjdź poleżeć na słońcu! Chcesz wyglądać jak Jackson!?" Ja osobiście bardzo cenię swoją bladość, i staram się ją utrzymać też z tego powodu, że za niecały miesiąc będę ruda- a porcelanowa cera będzie wyglądać wtedy bardzo ładnie
Uwielbiam taki typ urody

Blog

Stary 2013-07-29, 09:44   #685
lilith_ed
Zakorzenienie

Cytat:
Porównanie trochę takie, jakby przyłożyć do włosów kawał schabu z Biedronki i czekać na przeproteinowanie.
Leżę i kwiczę
lilith_ed jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-29, 09:50   #686
justusia16
Wtajemniczenie

miranda

U nas padalo i jest przyjemnie na dworze

U mnie ok bylam w Chorwacji , na wieczorze panienskim we Wroclawiu - bawilam sie i odpoczywalam

Wlosy mialy urlop od pielegnacji :p

Rozjasnily sie od slonca ii sa suche.. to chyba tyle
justusia16 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-29, 09:57   #687
miranda122
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez justusia16 Pokaż wiadomość
miranda

U nas padalo i jest przyjemnie na dworze

U mnie ok bylam w Chorwacji , na wieczorze panienskim we Wroclawiu - bawilam sie i odpoczywalam

Wlosy mialy urlop od pielegnacji :p

Rozjasnily sie od slonca ii sa suche.. to chyba tyle
Uwielbiam zapach powietrza po deszczu

Masz jakieś zdjęcia z Chorwacji?

To dobrze że wypoczęłaś i się wybawiłaś

To teraz wracaj do nas i do pielęgnacji

Blog

Stary 2013-07-29, 09:58   #688
201607231719
Konto usunięte

Dziś kolejne podcięcie włosów. Jakoś do świąt powinnam się pozbyć henny

Mam problem, dziewczyny.
Rok temu dowiedziałam się, że mam duży stan zapalny przy zębie. Dwa zęby usunięto, kość oczyszczono. Wszystko w osłonie. Ze stanem zapalnym chodziłam około 3 lat. Zęby nie bolały, wizualnie nie było nic widać, dopiero zdjęcie pokazało problem.
Przed powstaniem ogniska zapalnego nie miałam żadnego problemu ze skórą. Przez 3 lata skóra zmieniła się diametralnie - duże gule, ropne zmiany.
Po usunięciu stanu zapalnego - cera zagoiła się, było OK.
A teraz znów się coś dzieje. Nie jest tragicznie, są tylko przebarwienia, czasem się coś odnowi [w tych samych miejscach].

Chciałam zastosować kwas - TEN. Jako filtr -Vichy, Capital Soleil, Emulsion Anti-Brillance Toucher Sec SPF 50.
I teraz pytania:
-Czy nie wstrzymać się czasem do października/listopada? Chciałabym wyleczyć do końca skórę, szczerze mówiąc jak najszybciej. Ale wiadomo - pogoda nie sprzyja kwaszeniu.
- Czy to dobry filtr? Będzie stabilny z makijażem mineralnym? Mam babydream, ale to typowy filtr mineralny, kusi mnie "suchość" vichy
201607231719 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-29, 09:59   #689
1c04c0ef348ca38f90d52b59e9c2f570f7211256_63ab873f96396
Konto usunięte

Cytat:
Oczywiście że pokażę

Ktoś tu powiedział "ruda"? Koniecznie pochwal się fotkami jak już się pofarbujesz
1c04c0ef348ca38f90d52b59e9c2f570f7211256_63ab873f96396 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-29, 10:00   #690
SoBitterSoSweet
Zakorzenienie

Hello

Cytat:

Ja tez wolę być opalona i wtedy wyglądam lepiej niż blada (niestety )

Rany jak mi się nic nie chce

Zapisałam się na piątek do dermatologa, potem poczytałam na necie opinie i gość chyba będzie spoko, bo dobre opinie o nim piszą więc przy okazji zapytam o moje wypadające włosy, zobaczę co powie.
SoBitterSoSweet jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości