Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - O dzidzie sie staramy i na narodziny czekamy :) czesc VIII
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2013-08-02, 19:50   #1079
_Kluska_
Zakorzenienie

Odp: O dzidzie sie staramy i na narodziny czekamy :) czesc VIII

Iza, super Ci idzie z tą glukozą

Przypomniało mi się co miałam Wam opowiedzieć. Wczoraj spotkałam się z bliską koleżanką i zachwycona opowiadała mi jakie urządzenie koniecznie muszę dla dziecka sprawić:

Jest to mata będąca monitorem oddechu plus daje znać jak dziecko się budzi czyli generalnie jak się rusza. ALE najfajniejsze ma to, że w komplecie jest taki miś co ma wiele funkcji- ma kamerę, dzięki której jak jesteś zajęta swoimi sprawami nie musisz wstawać sprawdzać co robi dziecko. a jak zacznie płakać to słyszysz przez łokitoki idziesz do dziecka i temu misiowi wkładasz butelkę w taki uchwyt i dziecko sobie pije mleko a ty możesz wrócić do swoich zajęć.

Zszokowałam się, pytam jak ja mam zostawić niemowle pijące od misia? Mówię, że mam nadzieję na karmienie piersią a jeśli nie to przecież i tak trzeba być z dzieckiem, pilnować żeby się nie zachłysnęło. To mi powiedziała, że przecież to że będę miała dziecko to jedno ale nie powinnam podporządkować mu całego swojego czasu, muszę mieć czas na siebie i swoje zajęcia

Nie mam zamiaru po dziecku rezygnować z siebie, ale czas niemowlęctwa jest tu wyjątkiem i wiadomo, że może tego wymagać... i podobno mimo wszystko to są niezastąpione doznania.
A po rozmowie z nią poczułam się jak zadatek na matkę polkę

---------- Dopisano o 19:50 ---------- Poprzedni post napisano o 19:48 ----------

Gianna, a w kwestii ilości zrobionych testów ciążowych to jesteś szczególnym przypadkiem bo masz je pod nosem na co dzień w pracy - trzebaby chyba być ze stali żeby nie zrobić przed terminem @

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

II kreski - 09.05.2013

23.12.2013 o godz. 2:35 urodziła się Hania

Pyza dorasta
_Kluska_ jest offline Zgłoś do moderatora