|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1051 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: O dzidzie sie staramy i na narodziny czekamy :) czesc VIII
Cytat:
26 dzień cyklu (2 dni do @) ---------- Dopisano o 09:21 ---------- Poprzedni post napisano o 09:19 ---------- Cytat:
Chyba byłabym najszczęśliwszą osobą na świecie
|
|
#1052 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Dziewczyny obudziłam się dzisiaj z katarem. Wszystko przez klime w pracy. Wkurza mnie to, ale nie mam się nawet gdzie przesiąść. Z nerwów zapaliłam fajkę, bo mi takie burdelu w pracy narobili przy największym kliencie, że tłumaczeń nie będzie końca. Jestem beznadziejną matką
|
|
#1053 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: O dzidzie sie staramy i na narodziny czekamy :) czesc VIII
Hej.
Agabi, za ta fajke to wpierd.. sie nalezy! Sa inne sposoby rozladowywania gniewu i stresu!! Pokrzycz sobie, zbij ze dwa kubki albo idz na basen. Ani mi sie waz palic wiecej, rozumiesz? Lilka, gratulacje! Bedziesz mamusia Ehhh tylko ja w czarnej dupie z fasolka jestem
|
#1054 |
|
Zakorzenienie
|
hej
![]() lila moja ciaza również jest z takiej słabiutkiej kreski, zresztą grubej sie nie doczekałąm bo wolałam zrobić bete,a wiec gratulacje! iza no pomału sobie szykujcei bo potem to strasznie dużo spraw i pieniedzy na raz. aga chcesz w dupie za ta fajke???!!! znowu mam problem z wypróżnieniem, męczy mnie już to, wypiłam na czczo wode, zjadłam teraz płatki na mleku, kawe i nic!
|
#1055 |
|
Wtajemniczenie
|
wale się w pierś!!!!!!
|
#1056 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() od jakiegoś czasu chodzę za palaczami i wącham tylko
24.09.2011 ![]() II kreski - 09.05.2013 23.12.2013 o godz. 2:35 urodziła się Hania ![]() Pyza dorasta |
|||
|
|
|
#1057 |
|
Zakorzenienie
|
|
#1058 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
sądzę, że też od tego więcej przybieram na wadze niż inne ciężarówy.teraz planuję zacząć pić wywar z suszonych śliwek: kilka śliwek zalać ciepłą wodą najlepiej na noc, rano wypić ten wywar. podobno pomaga na 100%, tylko trzeba sobie odpowiednią ilość śliwek dobrać- czyli zacząć od 1 i w razie potrzeby zwiększać ich ilość. Mysiu kochana, my tu wszystkie teraz służymy fluidkami dla Ciebie
24.09.2011 ![]() II kreski - 09.05.2013 23.12.2013 o godz. 2:35 urodziła się Hania ![]() Pyza dorasta |
|
|
|
|
#1059 |
|
Zakorzenienie
|
kluska mi lekarz mówił ze na zaparcia właśnie jesć suszone sliwki,i musze wysłać tz żeby mi kupił, naparu chyba bym nie wypiła.
|
#1060 |
|
Wtajemniczenie
|
Mysiu,
z dedykacją dla Ciebie
|
#1061 |
|
Zakorzenienie
|
Czesc
Aga za ta fajke!!! praca sie nie przejmuj kochana musisz miec dobry nastroj bo dzidzius juz czuje twoje emocje a szczesliwa mama to i fasolka szczesliwa ![]() Mysia ja ci mowie teraz wszytskie dla ciebie fluidy slemy wiec uwazaj zeby jakis blizniakow nie bylo ![]() Lila Iza jak ja ci zazdroszcze ze juz bedziesz pokoik urzadzac Kluska ty tez prosze nie wdychac dymu ![]() Arletko suszone sliwki albo tak jak kluska mowi mozna zalac na noc woda,siemie lniane,jablko na czczo popic woda,albo jak juz bardzo cie bedzie meczyc to mozna czopki glicerynowy kupic tylko to wolno ciezarnym ale to juz w ostatecznosci...Powiem wam ze ja przed ciaza mialam wieksze problemy z tym niz teraz chociaz tyle ![]() Ale sie fasolek posypalo ostatnio na watku co ktos wchodzi to zaraz fasolka Nudnosci juz mi prawie daly spokoj i po malu zaczynam jesc mieso bo wczesniej mnie odrzucalo totalnie,teraz tylko slodycze mnie cofaja.Wczoraj TŻ przyniosl mi alpejskie mleczko a ja co gryz do buzi a to mi smierdzi ryba Edytowane przez Gianna M Czas edycji: 2013-08-02 o 10:57 |
|
|
|
#1062 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Ciągnie mnie jak cholera.Cytat:
Dostałam recepte.Za 2 opakowania zapłaciłam 20 zł także nie ma zle
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
||||
|
|
|
#1063 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dobrze ze chociaz tanie no wiem ze takie uroki i dobrze ze sa
|
|
#1064 |
|
Zakorzenienie
|
Tak to jest jak się paliło przed ciążą..
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|
|
|
#1065 |
|
Raczkowanie
|
Mysia jeszcze ja zostałam na polu bitwy.... ehhh co z tego będzie to nie wiem.
A za fajki to baty dostaniecie dziewczyny..... hmmm choć znam przypadki gdzie dziewczyna nie paliła a jak zaszła w ciąże to ją tak ciągło ze musiała zapalić i paliła. Jak urodziła to przestała... ciekawe. |
|
|
|
#1066 | |
|
Zakorzenienie
|
Dostałam recepte.Za 2 opakowania zapłaciłam 20 zł także nie ma zle
[/QUOTE]Iza a jakie paski stosujesz tzn jaki glukometr? no dostalas paski na znizke bo takie ci przysluguja w razie jakbys miala pilna sytuacje i by ci braklo zawsze mozesz dokupic je na 100% ale to malo oplacalne srednio kolo 45-50zl opakowania. ---------- Dopisano o 13:55 ---------- Poprzedni post napisano o 13:53 ---------- Cytat:
To ja tak mam teraz z piwem przed ciaza moglby nie istniec dla mnie w ogole zaden alkohol a teraz tak mi slinka cieknie na zimnego browca Edytowane przez Gianna M Czas edycji: 2013-08-02 o 13:58 |
|
|
|
|
#1067 |
|
Zadomowienie
|
Ja to nawet słyszałam że nie powinno sie gwałtownie rzucać palenia w ciaży jeśli sie przed ciażą nie rzuciło, tylko ograniczać stopniowo, bo organizm wtedy uwalnia nagromadzone toskyny z organizmu w celu ich pozbycia i to moze bardziej zaszkodzic dziecku niż palenie. Ale nie mam pojecia czy to prawdziwa opinia. Słyszałyscie o czymś takim??
|
|
|
|
#1068 |
|
Zakorzenienie
|
Lila gratulacje. Lecz na będę będzie na 100% pewności.
Arletko na zawarcia jest dobre wszystko co suszone śliwki modele itd. Mi ppomagały morele .
|
#1069 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moja bratowa 9 lat temu przepaliła całą ciążę. twierdziła, że lekarz jej powiedział, że jeśli nie jest w stanie definitywnie rzucić tylko ma popalać po kątach to lepiej niech ograniczy palenie ale robi to 'na legalu'. dokładnie taki był przykład, że jeśli ma raz w tygodniu ukrywać się na krzakiem i na szybko wypalać papierosa w ukryciu przed mężem to lepiej, żeby paliła mniej ale codziennie to dziecko się przyzwyczai i nie będzie to dla niego szokiem. dla mnie osobiście to g*wno prawda. odpowiadamy nie tylko za swoje zdrowie i płuca ale i za malucha. i tak, jak jeden papieros Agabi krzywdy dziecku nie zrobi, tak następny czy popalanie nie będzie dobre. nie tylko niska waga urodzeniowa ale też np mój bratanek ma częste problemy z górnymi drogami oddechowymi - bardzo prawdopodobne że właśnie przez nikotynę w życiu płodowym. mój nowy gin jak ostatnio z nim rozmawiałam powiedział nawet, że dziecko palaczki ma syndrom odstawienia i po urodzeniu bardziej krzyczy i daje się we znaki - domaga się papierosa!
|
|
|
|
#1070 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1071 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
||
|
|
|
#1072 |
|
Zadomowienie
|
gratuluje nowej mamusi
dziewczyny szykuje mi sie za tydzien wyjazd na wypoczynek.... czeka mnie 3-4 godziny jazdy a że mam chorobe lokomocyjna to juz to przezywam i moje pytanie jest takie czy jest coś od tej choroby dla ciężarnych? słyszałam coś o lokomotiv ale nie jestem pewna.
|
#1073 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1074 |
|
Zakorzenienie
|
kami też słyszałam ze można plasterek imbiru sobie ssać,albo przygotowac herbate z imbirem lub wode i popijać przez droge.
a co do papierosów, to może ze 2-3 przez cale życie spaliłam i to w wieku 14-16 lat,z ciekawosci.
|
#1075 |
|
Przyczajenie
|
hej dziewczyny
![]() Gianna , oby sie udalo 3maj dalej mocno kciuki! testowalas 5 dni przed @? ale agentka z ciebie! chociaz ja nie lepsza, juz wczoraj zaopatrzylam sie w tesciory. dwa. bo przeciez jeden moze byc popsuty no nie? ![]() Mysia zycze szybkiego przejscia @ haha listonosza zaczynacie starania i to jest wazne! i tak wogole to ja tez teraz czekam wiec moge powiedziec ze razem jestesmy w tej **** :p Agabi fajnie ze juz wrocilas zaszlas w cyklu bezowu? heh bo ja wlasnie tez nie wiem o co chodzi umnie...sama nie wiem co z ta owu. wczesniej wszystko bylo jak w zegarku.a w tym miesiacu jakos dziwnie, wczesniej byl sluz plodny , ale z tempka jakos dziwnie, chyba owu nie bylo..mierzyc dalej mierze ale nic juz nie Kumam, okaze sie za kilka dni!!oby skonczylo sie jak u ciebie ![]() Iza wszystkiego najlepszego bardzo sie ciesze ze maluszek ma sie swietnie ![]() Basiu oj chyba te skurcze zapowiadaja jakas akcje gotowa?tasia hihi to juz niedlugo na pewno pochwalisz nam sie fasolka lila wow 2kreseczki cudnie 26 dzien cyklu u ciebie.. to ja jeszcze kilka dni i tez testujeeee jak wszyscy tak wczesnie to i ja! a co! ![]() arletko a jak u Ciebie? dalej lezysz? kamildiana u mnie Lokomotiv nie dziala, i zadne inne specyfiki. musze po prostu musze brac aviomarin. ale potem czuje sie jak przewrocony na lewa strone pies ale w ciazy niewiem czy mozna go brac?? podobno dziala tez podjadanie podczas podrozy slonych przekasek,paluszki krakersy itp u mnie dziala udanego wypoczynku
" (...) ale jego oczy...gdy patrzylam w jego oczy, czulam sie tak jakbym stala samotnie na skraju swiata...nad smaganym przez wiatr brzegiem oceanu. Nic poza lagodnym hukiem fal." Róznica miedzy czlowiekiem a aniolem jest jasna. Aniol jest glównie w srodku, a czlowiek jest glównie z wierzchu
|
|
|
|
#1076 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny dziękują za odzew i gratulacje
Mam nadzieję, że to prawda, ciągle nie mogę w to uwierzyć Miałabym prezent na 2 rocznicę ślubu
|
#1077 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W aptece mozesz kupic plaster akupunturowy na nadgarstek lub opaske ciesza sie duzym powodzeniem ale czy dziaja bo sama ich nigdy nie uzywalam,Lokomotiv to nic innego jak tabl.imbirowe wiec mozesz go brac moja gin mi nawet go polecila przy moich nudnosciach,albo kup korzen imbiru i trzeba go ssac podczas podrozy(dla mnie niewykonalne) ![]() ---------- Dopisano o 18:12 ---------- Poprzedni post napisano o 18:10 ---------- [QUOTE=[B]irene 84[/B];42078441]hej dziewczyny ![]() Gianna , oby sie udalo 3maj dalej mocno kciuki! testowalas 5 dni przed @? ale agentka z ciebie! chociaz ja nie lepsza, juz wczoraj zaopatrzylam sie w tesciory. dwa. bo przeciez jeden moze byc popsuty no nie? ![]() Ja testowalam pierwszy raz 3dni po dniach plodnych a i tak wiedzialam ze sa zepsute bo czulam ze jestem w ciazy niezla schiza ![]() ---------- Dopisano o 18:14 ---------- Poprzedni post napisano o 18:12 ---------- [QUOTE=[B]iza243[/B];42077100]Glukometr Accu-Chek i paski tej samej firmy. Iza bardzo dobry glukometr.Ja dzis sobie sama zbadalam cukier tak 1h po jedzeniu mialam 132.Hmmm jutro zbadam rano a potem 1h po jedzeniu. ---------- Dopisano o 18:16 ---------- Poprzedni post napisano o 18:14 ---------- Cytat:
Calkowicie popieram i uwazam tak samo! Mialam kolezanke ktora w ciazy ciagle tak mowila bo nie umiala odstawic papierosow a potem maly mial napiecie miesniowe lekarze nie wiedzieli co sie dzieje az sama sie przyznala ze palila... Edytowane przez Gianna M Czas edycji: 2013-08-02 o 18:31 |
||
|
|
|
#1078 | |
|
Zakorzenienie
|
Tym bardziej gratuluje
![]() Cytat:
Dziś jak na 1 dzień mierzenia nie jest zle Zobacze jak będzie dalej i jutro na czczo.
|
|
|
|
#1079 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: O dzidzie sie staramy i na narodziny czekamy :) czesc VIII
Iza, super Ci idzie z tą glukozą
Przypomniało mi się co miałam Wam opowiedzieć. Wczoraj spotkałam się z bliską koleżanką i zachwycona opowiadała mi jakie urządzenie koniecznie muszę dla dziecka sprawić: Jest to mata będąca monitorem oddechu plus daje znać jak dziecko się budzi czyli generalnie jak się rusza. ALE najfajniejsze ma to, że w komplecie jest taki miś co ma wiele funkcji- ma kamerę, dzięki której jak jesteś zajęta swoimi sprawami nie musisz wstawać sprawdzać co robi dziecko. a jak zacznie płakać to słyszysz przez łokitoki idziesz do dziecka i temu misiowi wkładasz butelkę w taki uchwyt i dziecko sobie pije mleko a ty możesz wrócić do swoich zajęć. ![]() Zszokowałam się, pytam jak ja mam zostawić niemowle pijące od misia? Mówię, że mam nadzieję na karmienie piersią a jeśli nie to przecież i tak trzeba być z dzieckiem, pilnować żeby się nie zachłysnęło. To mi powiedziała, że przecież to że będę miała dziecko to jedno ale nie powinnam podporządkować mu całego swojego czasu, muszę mieć czas na siebie i swoje zajęcia ![]() Nie mam zamiaru po dziecku rezygnować z siebie, ale czas niemowlęctwa jest tu wyjątkiem i wiadomo, że może tego wymagać... i podobno mimo wszystko to są niezastąpione doznania. A po rozmowie z nią poczułam się jak zadatek na matkę polkę ![]() ---------- Dopisano o 19:50 ---------- Poprzedni post napisano o 19:48 ---------- Gianna, a w kwestii ilości zrobionych testów ciążowych to jesteś szczególnym przypadkiem bo masz je pod nosem na co dzień w pracy - trzebaby chyba być ze stali żeby nie zrobić przed terminem @ ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#1080 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: O dzidzie sie staramy i na narodziny czekamy :) czesc VIII
[QUOTE=_Kluska_;42081837]Iza, super Ci idzie z tą glukozą
Przypomniało mi się co miałam Wam opowiedzieć. Wczoraj spotkałam się z bliską koleżanką i zachwycona opowiadała mi jakie urządzenie koniecznie muszę dla dziecka sprawić: Jest to mata będąca monitorem oddechu plus daje znać jak dziecko się budzi czyli generalnie jak się rusza. ALE najfajniejsze ma to, że w komplecie jest taki miś co ma wiele funkcji- ma kamerę, dzięki której jak jesteś zajęta swoimi sprawami nie musisz wstawać sprawdzać co robi dziecko. a jak zacznie płakać to słyszysz przez łokitoki idziesz do dziecka i temu misiowi wkładasz butelkę w taki uchwyt i dziecko sobie pije mleko a ty możesz wrócić do swoich zajęć. ![]() Zszokowałam się, pytam jak ja mam zostawić niemowle pijące od misia? Mówię, że mam nadzieję na karmienie piersią a jeśli nie to przecież i tak trzeba być z dzieckiem, pilnować żeby się nie zachłysnęło. To mi powiedziała, że przecież to że będę miała dziecko to jedno ale nie powinnam podporządkować mu całego swojego czasu, muszę mieć czas na siebie i swoje zajęcia ![]() Nie mam zamiaru po dziecku rezygnować z siebie, ale czas niemowlęctwa jest tu wyjątkiem i wiadomo, że może tego wymagać... i podobno mimo wszystko to są niezastąpione doznania. A po rozmowie z nią poczułam się jak zadatek na matkę polkę ![]() Ta kobieta jest chyba troszke nie halo ale jaja miec czas na swoje sprawy....najwazniejszy okres w zyciu dziecka mam go karmic misiem |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:46.

sądzę, że też od tego więcej przybieram na wadze niż inne ciężarówy.
za ta fajke!!! praca sie nie przejmuj kochana musisz miec dobry nastroj bo dzidzius juz czuje twoje emocje a szczesliwa mama to i fasolka szczesliwa 

Ciągnie mnie jak cholera.
czeka mnie 3-4 godziny jazdy a że mam chorobe lokomocyjna
to juz to przezywam i moje pytanie jest takie czy jest coś od tej choroby dla ciężarnych? słyszałam coś o lokomotiv ale nie jestem pewna.

bo sama ich nigdy nie uzywalam,Lokomotiv to nic innego jak tabl.imbirowe wiec mozesz go brac moja gin mi nawet go polecila przy moich nudnosciach,albo kup korzen imbiru i trzeba go ssac podczas podrozy(dla mnie niewykonalne)