Zakorzenienie
|
Dot.: Dwie dziewczynki, dwa chłopaki, cała reszta wciąż dwupaki, mamy IX-X 2013, cz.
Cytat:
Napisane przez tassia
nie o to chodzi
caly czas chodze prywatnie ale hmm
to wlasnie nie temat na forum
mam moralniaka bo wizyta byla fikcyjna tylko po to zeby kase zaplacic za lekarza ktory bedzie robil cc
takich wizyt ma byc jeszcze conajmniej dwie
moja kolezanka.z klasy w liceum.tak chodzila na.korki do profesora zeby ulatwil.jej dostanie sie na prawo
ja tak nie umiem i dlatego mam moralniaka
|
eh to i tak nic w porównaniu do tego co slyszałam, np 1000 w łapke dla lekarza za to ze zrobi cc w szpitalu w sumie bez skierowania, Ty masz chociaz wskazanie! a dlaczego chcesz akurat tego, bo jak masz wskazanie to chyba jakbyś wpadla do szpitala to by Cię umówili na CC?
Cytat:
Napisane przez Snow_White1
A planujecie brac olej z wiesiolka? Bo mnie sporo zostalo-kupilam w celu ulatwienia zajscia w ciaze i okazal sie niepotrzebny wtedy...
"Olej z wiesiołka☠można kupić w aptece w postaci kapsułek. Przyjmujemy go (połykamy) w ilości 3x2 począwszy od 37 tygodnia ciąży. Wiesiołek działa zmiękczająco na szyjkę macicy, dlatego gdy już dochodzi do porodu, szyjka łatwiej się skraca i rozwiera. Kapsułki można stosować także dopochwowo, co ma wywoływać skurcze (od 39tc)."
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
ja piję teraz herbatkę z liści malin, jak do 26 nic to nie da to lece z wisiołkiem dopochwowo.. w sumie tak jak inwersja - sama niewiem czy mam skurcze eh to chyba przez ilość branych wcześniej nosp 
Cytat:
Napisane przez ladanseuse14
biorę 6 magnezów dziennie..
|
nie zawsze magnez za to odpowiada właśnie często też potas dlatego aspargin powinien pomóc, ja biore też cyclo3forte na krążenie \
a masz jakieś żylaki ??
Cytat:
Napisane przez teacherka
Hej......
Wybaczcie, że nie nadrabiam, ale mam doła po wizycie.
Lekarz dopatrzył się nieprawidłowości w nereczce naszej Malutkiej (poszerzone UKM i poszerzony moczowód). Idziemy za 2 tygodnie do kontroli, ale nastraszył, że jeśli się pogłębi ta wada (norma chyba do 0,5cm a u nas było 1,5?), to może będzie potrzebna cesarka w 34tc.... Mam nadzieję, że przesadza...
Czytam na necie i różnie to wychodzi, czasem to mija i żadna interwencja nie jest potrzebna, ale i tak jestem tym bardzo zmartwiona, nie wiem co myśleć... Czemu mój gin jest akurat teraz na urlopie

Waga 1720g w 30t6d, następna wizyta za dwa tygodnie... Malutka siedzi na pupce i chyba nie myśli o zmianie pozycji...
|
3 mamy kciuki, ale tak jak dziewczyny piszą, mam nadzieje że niebędzie potrzebna cesarka a mała urodzi się w pełni zdrowa z 10 pkt 
Cytat:
Napisane przez kropla_deszczu
Cześć dziewczyny !
Trzymają nas jeszcze w szpitalu, w piątek okazało się, że mała ma jakąś infekcje (o czym mnie poinformowano w niedzielę  Ale kij z tym, ważne że się w końcu dowiedziałam) dostaje antybiotyk. Co to za infekcja - jeszcze nie wiadomo  Ale oznacza to, że przynajmniej do czwartku polezymy - o ile nie dłużej  Ale nie martwię się bo dzieciaczki takie małe szczególnie, często łapią jakieś infekcje. Najgorsze jest to, że w piątek mała zabrali na patologię, a ja leżałam piętro wyżej, bo nie było miejsca żeby mnie przenieść i musiałam latać do małej co 2-3 godziny na karmienie - chociaż częściej po mnie dzwoniły - bo miałam być na każde zadanie małej. Na szczęście dzisiaj już mnie przenieśli i mam moje serduszko obok siebie  już się za nią stesknilam bo co to takie chodzenie na godzinkę  mała powoli (czytaj 20g dziennie) przybiera na wadze, zjada ładnie moje mleko (głównie odciagniete - bo nie ma jeszcze siły tyle ciągnąć). Powoli kulamy się do przodu. Zaczęłam już pisać opis porodu dla Was, ale na prawdę jestem mocno zajęta mała  TZ odwiedza nas codziennie, też tęskni i chce przebywać z małą...mówi, że nigdy nie siedział w tak pustym domu jak teraz  swoją drogą mała Alicja jest wierna kopia tatusia  trzymajcie kciuki żeby nas szybko wypuścili
Pozdrawiam Was
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
helol helol fajnie że się odzywasz 
czekamy na opisik porodu 
i życzę szybkiego wyjścia do domku w pełni zdrowia dla Was
Cytat:
Napisane przez butterfly20
|
o ja cię kocie..
dobrze że nie kazali jej rodzić SN 
ciekawe co z agusiamaskotka, że musiala trafić na tego konowała 
---------- Dopisano o 08:17 ---------- Poprzedni post napisano o 08:14 ----------
heloł Kaska87 ale panikę za siałaś co