Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Włosy na blond farbujemy i o życiu dyskutujemy - część XXIV
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2013-08-18, 12:23   #3996
xXxKYLIExXx
Zakorzenienie

Dot.: Włosy na blond farbujemy i o życiu dyskutujemy - część XXIV

Cytat:
Napisane przez truskawkowawiosna Pokaż wiadomość
A ja tylko standardowo odniosę się do włosowych postów, szkoda, że ostatnio mam mało czasu na forum, a Wy tak pędzicie z wątkiem

Palette jest tania, co chwilę w promocji, do tego można ją kupić nawet w kiosku i jest niezawodna, profesjonalne farby trzeba zamawiać i to zniechęca, znam to bardzo dobrze

Wrzucę następnym razem, bo na fotkach nie za dużo było widać W porównaniu do innych popielatych blondów, ta Alfa wyszła srebrno, lodowo, z niebieskim blaskiem, tak czysto. Inne blondy z popielem w nazwie zawsze wychodziły u mnie tak szaro, mopowato, brudno. Ta 11.11 jest dla mnie trochę za chłodna, następnym razem wezmę 11.21, ale i tak mogę polecić wszystkim niezadowolonym z wcześniejszych farb

Ciekawa jestem jak u Ciebie wyjdzie, ale podejrzewam, że będziesz bardzo zadowolona

A jak duży odrost i jaki margines pokrywa Ci mama (w cm)? Tak średnio.

Ja się już nauczyłam, że lepiej mi pokrywać odrost co ok 2 tyg, taki 0,5cm. Mały odrost jest bliżej skóry, a tam jest cieplej i ładniej się rozjaśnia, przynajmniej tak sobie tłumaczę Margines robię naprawdę minimalny, praktycznie smaruję starannie tylko odrost, zużywam więc malutko mieszanki Przy pierwszym farbowaniu Alfą kładłam naprawdę obficie na te odrosty. Przy kolejnym dla próby dużo mniej. Wyszło identycznie. Wydaje mi się więc, że Alfa dobrze rozjaśnia i nie trzeba jej ciapać dużo, nie zasycha, działa tak jak powinna. Tańsze fryzjerskie farby zwykle trzeba nakładać w ilościach ogromnych, żeby efekt był zadowalający, oszczędność jest więc pozorna

Z tego co kojarzę, wszystkie blondy Ci wychodzą pięknie, tak czysto, zazdroszczę

Wow, ale cudnie Nie spodziewałam się, że ta farba nawet z 12% tak idealnie chwyci Twój odrost, ma mniej amoniaku niż te dwa pozostałe blondy z serii

O kurczę, trzeba będzie wpisać na listę życzeniową Odżywka jest rewelacyjna, maskę też będę musiała kiedyś mieć

Jeżeli nie znasz maski Fructisa Nutri-Gładki to musisz poznać, jest świetna. W wątku ma wiele fanek, w tym mnie Szkoda, że nie kupiłam ich więcej, jak jeszcze było ich pełno w Biedronce

Ooo, proteinki. Odżywka jest typowo bezproteinowa. Jakby ktoś chciał mogę wrzuć skład. Z ważniejszych składników ma oczywiście kwas mlekowy i słynne lorealowskie pseudoceramidki (które swoją drogą bardzo mi służą)
hej Truskawkowa
dziekuje za miłe słowa
wlasnie, cos ost. mało nas odwiedzasz

Mama farbuje mi co 3-4 tyg, czyli pokrywa mi taki odrost 1-1,5 cm i stara sie jak najmniej na uprzednio farbowane wlosy zajerzdzac
czasem,co ok 5-6 farbowanie premalksuje na 5 min i to wszystko

Zobacze jak sie bedzie zachowywac za tydzien,dwa i wtedy zdecyduje czy dzialac z Alfa czy kupic znowu 318, ale tak jak pisalam, to jedyna farba, która sprawiła u mnie efekt siwo-niebieskich wlosow

Troche sie boje tych protein w tej masce ale akurat jest w promo w Rossie po 15,99zl wiec jak cos to szkoda nie bedzie

Uzywałas może tej maski z Chantala nawilżającej z tej serii co odzywke polecałas?Przygladałam sie jej ost w FLK i nie wiedzialam czy wziac

Na odzywke to sie czaje ale na Bingo Fast:
http://capelllibelli.blogspot.com/20...-bingospa.html
tylko ,że jest dosc droga w Auchanie, bo kosztuje 19 zl z groszami

Cytat:
Napisane przez blond bunny Pokaż wiadomość
taki litrowy

https://www.google.pl/search?q=szamp...l%3B960%3B1280

odzywke daje juz tylko od polowy dlugosci maske dawalam praktycznie od skory.
u mnie nie widziałam tych szamponów
xXxKYLIExXx jest offline Zgłoś do moderatora