Napisane przez truskawkowawiosna
A ja tylko standardowo odniosę się do włosowych postów, szkoda, że ostatnio mam mało czasu na forum, a Wy tak pędzicie z wątkiem
Palette jest tania, co chwilę w promocji, do tego można ją kupić nawet w kiosku i jest niezawodna, profesjonalne farby trzeba zamawiać i to zniechęca, znam to bardzo dobrze
Wrzucę następnym razem, bo na fotkach nie za dużo było widać W porównaniu do innych popielatych blondów, ta Alfa wyszła srebrno, lodowo, z niebieskim blaskiem, tak czysto. Inne blondy z popielem w nazwie zawsze wychodziły u mnie tak szaro, mopowato, brudno. Ta 11.11 jest dla mnie trochę za chłodna, następnym razem wezmę 11.21, ale i tak mogę polecić wszystkim niezadowolonym z wcześniejszych farb
Ciekawa jestem jak u Ciebie wyjdzie, ale podejrzewam, że będziesz bardzo zadowolona
A jak duży odrost i jaki margines pokrywa Ci mama (w cm)? Tak średnio.
Ja się już nauczyłam, że lepiej mi pokrywać odrost co ok 2 tyg, taki 0,5cm. Mały odrost jest bliżej skóry, a tam jest cieplej i ładniej się rozjaśnia, przynajmniej tak sobie tłumaczę Margines robię naprawdę minimalny, praktycznie smaruję starannie tylko odrost, zużywam więc malutko mieszanki Przy pierwszym farbowaniu Alfą kładłam naprawdę obficie na te odrosty. Przy kolejnym dla próby dużo mniej. Wyszło identycznie. Wydaje mi się więc, że Alfa dobrze rozjaśnia i nie trzeba jej ciapać dużo, nie zasycha, działa tak jak powinna. Tańsze fryzjerskie farby zwykle trzeba nakładać w ilościach ogromnych, żeby efekt był zadowalający, oszczędność jest więc pozorna
Z tego co kojarzę, wszystkie blondy Ci wychodzą pięknie, tak czysto, zazdroszczę
Wow, ale cudnie Nie spodziewałam się, że ta farba nawet z 12% tak idealnie chwyci Twój odrost, ma mniej amoniaku niż te dwa pozostałe blondy z serii
O kurczę, trzeba będzie wpisać na listę życzeniową Odżywka jest rewelacyjna, maskę też będę musiała kiedyś mieć
Jeżeli nie znasz maski Fructisa Nutri-Gładki to musisz poznać, jest świetna. W wątku ma wiele fanek, w tym mnie Szkoda, że nie kupiłam ich więcej, jak jeszcze było ich pełno w Biedronce
Ooo, proteinki. Odżywka jest typowo bezproteinowa. Jakby ktoś chciał mogę wrzuć skład. Z ważniejszych składników ma oczywiście kwas mlekowy i słynne lorealowskie pseudoceramidki (które swoją drogą bardzo mi służą)
|