Włosy na blond farbujemy i o życiu dyskutujemy - część XXIV - Strona 134 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury

Notka

Pielęgnacja włosów i fryzury Podyskutuj o pielęgnacji włosów kręconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawdź modne fryzury: cięcia, koloryzacje, fryzury na ślub, wesele, Komunię, Sylwestra.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-08-18, 11:36   #3991
blond bunny
Zakorzenienie

Dot.: Włosy na blond farbujemy i o życiu dyskutujemy - część XXIV

Cytat:
Napisane przez xXxKYLIExXx Pokaż wiadomość
dziekuje kochane

Bunny, jest rowniutenko jak zawse po Palette
co na zdjeciach jakies plamy widac?
ja w lustrze widze mega chlodny odcien z lekko niebiesko-rozowa poswiata, a blyszcza tak ,że az jak sztuczne wygladaja

No to problem mamski do wlosow sie rozwiazal
Dziekuje Króliczku
nie, wlasnie na foto jest nieziemsko chlodno, rowno i pieknei i bylam ciekawa czy tak tez jest w realu- bo agatka cos mowila ze lekko jej sie odcinal odrost czy cos czy to shizaxa mowila...
az jestem w szoku ze ci tak wzielo! to moze i na 9% by ci dobrze wyszlo, jezu jak zaluje ze nei moge platynowego teraz przetestowac bo juz za 3 dni farbuje na slub ale nic to, w polowie wrzesnia i ja probuje a jeszcze jak mowisz ze nei piecze! bo mnei ostatnio a10 przymasakrowalo, az sie boje farbowac teraz... skora mi z calej glowy zeszla albo to przez upal albo nei wiem...

Cytat:
Napisane przez shizaxa Pokaż wiadomość
ja mam z masek jeszcze color resist Garniera właśnie i końcówkę dolce anti age...
ta Extreme to nawilżająca czy proteinówka? bo niedługo anti age się skończy i proteinówki będę potrzebować
juz wam mowie o skladzie extreme.

podaje kolejnosc w skladzie rzeczy dobrych, pomijam konserwujaca chemie

alkohol nawilzajacy, gliceryna, kwas mlekowy, proteiny pszeniczne, arginina, seryna (rodzaj protein), kwas cytrynowy...
ma isopropyl ale nie przesusza!
ma proteiny ale mniej niz zakwaszacza wiec nei usztywnia wlosow, sa 100% lejace jak na reklamach loreala, konce pieknie podkreslaja sie, prostuje wlosy- wiec nei wiem czy kreciolkowe beda zadowolone...
ale prostuje i wygladza na tafle, wlosy lsnia lepiej niz garnierem.
na koncu ma methicone jako silikon. jest to swoista nowosc bo sam peg-methicon powoduje sypkosc wlosow.
zapach ostatni.
nie podraznia, nie przeciaza wlsoow, ale wyraznie je dociaza.
zapach- dla mnei jak w total repair tej czerwono-bialej serii- taki dosyc slodki ale elegancki. na promocji kupicie 300ml sloik za15zl, normalne cena to 20-22zl. warto zapolowac.
wlosy mam juz 3 dzien od mycia, a powiem wam ze w dotyku jak pierwszego dnia, lejace, niesamowicie miekkie, lsniace...zupelnei jakby byly moje nie farbowane, koncowki sie nei przesuszaja.
polecam! a jak wam nei przypasuje, to moge odkupic w razie czego od was ta maske zebyscie stratne nie byly bo bede jej uzywac juz zawsze, pelna milosc z mojej strony

w porownaniu do masek garniera- najblizej podobienstwo z nutri odbudowa, tyle ze wlosy jeszcze mocniej lejace i mieksze. no i garnier lubi zostawic taki jakby osad, ze przy czesaniu dlon sie lepi lekko, jakby wlosy byly powleczone czyms... tu tego nei ma i blyskawicznei sie splukuje! do tego tworzy idealny duet z odzywka do farbowanych dove (taka kombinacje tez sprawdzilam).
i z szamponem family litrowym z biedronki testuje wersje awokado i podobny do familijnego polleny. skora glowy zadowolona.
Stary 2013-08-18, 11:46   #3992
xXxKYLIExXx
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez blond bunny Pokaż wiadomość
nie, wlasnie na foto jest nieziemsko chlodno, rowno i pieknei i bylam ciekawa czy tak tez jest w realu- bo agatka cos mowila ze lekko jej sie odcinal odrost czy cos czy to shizaxa mowila...
az jestem w szoku ze ci tak wzielo! to moze i na 9% by ci dobrze wyszlo, jezu jak zaluje ze nei moge platynowego teraz przetestowac bo juz za 3 dni farbuje na slub ale nic to, w polowie wrzesnia i ja probuje a jeszcze jak mowisz ze nei piecze! bo mnei ostatnio a10 przymasakrowalo, az sie boje farbowac teraz... skora mi z calej glowy zeszla albo to przez upal albo nei wiem...

alkohol nawilzajacy, gliceryna, kwas mlekowy, proteiny pszeniczne, arginina, seryna (rodzaj protein), kwas cytrynowy...
ma proteiny ale mniej niz zakwaszacza wiec nei usztywnia wlosow, sa 100% lejace jak na reklamach loreala, konce pieknie podkreslaja sie, prostuje wlosy- wiec nei wiem czy kreciolkowe beda zadowolone...
na koncu ma methicone jako silikon. jest to swoista nowosc bo sam peg-methicon powoduje sypkosc wlosow.
zapach ostatni.
zapach- dla mnei jak w total repair tej czerwono-bialej serii- taki dosyc slodki ale elegancki. na promocji kupicie 300ml sloik za15zl, normalne cena to 20-22zl. warto zapolowac.
wlosy mam juz 3 dzien od mycia, a powiem wam ze w dotyku jak pierwszego dnia, lejace, niesamowicie miekkie, lsniace...zupelnei jakby byly moje nie farbowane, koncowki sie nei przesuszaja.
polecam! a jak wam nei przypasuje, to moge odkupic w razie czego od was ta maske zebyscie stratne nie byly bo bede jej uzywac juz zawsze, pelna milosc z mojej strony

w porownaniu do masek garniera- najblizej podobienstwo z nutri odbudowa, tyle ze wlosy jeszcze mocniej lejace i mieksze. no i garnier lubi zostawic taki jakby osad, ze przy czesaniu dlon sie lepi lekko, jakby wlosy byly powleczone czyms... tu tego nei ma i blyskawicznei sie splukuje! do tego tworzy idealny duet z odzywka do farbowanych dove (taka kombinacje tez sprawdzilam).
i z szamponem family litrowym z biedronki testuje wersje awokado i podobny do familijnego polleny. skora glowy zadowolona.
Nic mi sie nie odcina, ale jak bedie dalej to nie wiem
Zobacze jak sie bedzie splukiwac,bo nie wiem czy zostac przy niej czy ta Alfa 11,21 farbowac
Ja sie boje na 9 robic, nie wiem, mam jakas taka schize,że bedzie rudzilec

A no tak, ja zapomnialam,że po masce jeszcze odzywke do farbowanych dajesz a jaki to szampon z Biedronki familijny awokado?
Nic takiego nie widzialam w mojej Biedrze
xXxKYLIExXx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-18, 12:02   #3993
truskawkowawiosna
Zakorzenienie

A ja tylko standardowo odniosę się do włosowych postów, szkoda, że ostatnio mam mało czasu na forum, a Wy tak pędzicie z wątkiem

Cytat:
Co do alfy, chcialam pare razy sprobowac ale nie wiem cos mnie trzyma przy Palette, chociaz jak tak czytam wasze opinie, to mysle ze Alfa 11,21 spokojnie mogla by pociagnac moj odrost na wodzie 9
Musze sie trzasnac w potylice i w koncu sprobowac
Palette jest tania, co chwilę w promocji, do tego można ją kupić nawet w kiosku i jest niezawodna, profesjonalne farby trzeba zamawiać i to zniechęca, znam to bardzo dobrze

Cytat:
o to i ja sie rzuce na ta odzywke za jakis czas tzn na loreala
zgadzam sie w pelnej rozciaglosci
dlaczego jeszcze nam nie pokazalas wlosow po alfie
Wrzucę następnym razem, bo na fotkach nie za dużo było widać W porównaniu do innych popielatych blondów, ta Alfa wyszła srebrno, lodowo, z niebieskim blaskiem, tak czysto. Inne blondy z popielem w nazwie zawsze wychodziły u mnie tak szaro, mopowato, brudno. Ta 11.11 jest dla mnie trochę za chłodna, następnym razem wezmę 11.21, ale i tak mogę polecić wszystkim niezadowolonym z wcześniejszych farb

Cytat:

A w ogole zamowilam Alfe 11,21 z oxy 9 na ns farbownaie i niech sie dzieje co chce

---------- Dopisano o 10:53 ---------- Poprzedni post napisano o 10:35 ----------

Mam pytanie do dziewczyn farbujacych Alfa, jedna tubka na ile farbowan Wam starcza? Odcienie Paltinium rozrabia sie w proporcji 1:2 wiec mysle po ile ml farby i oxy starczyloby na moje kłaki. Tubka ma 60 ml wiec mysle,że wezme poł tubki czyli 30ml farby i 60ml oxy, bo przynam sie szczerze,że ostatnio jak mama mi farbuje to na konec to juz skrobie miseczke, bo brak farby i mam na styk
Ciekawa jestem jak u Ciebie wyjdzie, ale podejrzewam, że będziesz bardzo zadowolona

A jak duży odrost i jaki margines pokrywa Ci mama (w cm)? Tak średnio.

Ja się już nauczyłam, że lepiej mi pokrywać odrost co ok 2 tyg, taki 0,5cm. Mały odrost jest bliżej skóry, a tam jest cieplej i ładniej się rozjaśnia, przynajmniej tak sobie tłumaczę Margines robię naprawdę minimalny, praktycznie smaruję starannie tylko odrost, zużywam więc malutko mieszanki Przy pierwszym farbowaniu Alfą kładłam naprawdę obficie na te odrosty. Przy kolejnym dla próby dużo mniej. Wyszło identycznie. Wydaje mi się więc, że Alfa dobrze rozjaśnia i nie trzeba jej ciapać dużo, nie zasycha, działa tak jak powinna. Tańsze fryzjerskie farby zwykle trzeba nakładać w ilościach ogromnych, żeby efekt był zadowalający, oszczędność jest więc pozorna

Cytat:
To ja wstawiam zdjęcia po odrostach palette 230 białe złoto, długości 318 srebrzysty blond farbowane miesiąc temu.
3 fot.-słońce pada na wprost mnie, 4 trochę w "zacienieniu"
Załącznik 5364799Załącznik 5364800Załącznik 5364801Załącznik 5364802
Z tego co kojarzę, wszystkie blondy Ci wychodzą pięknie, tak czysto, zazdroszczę

Cytat:

Za to ja dzisiaj machnełam wlosy 318 z 12% oxy.
Farba nie piekla, przy zmywaniu wlosy gladziutkie, nieplaczace sie, jak po odzywceNie wiem czy to moja schiza czy co ale całe farbowanie i trzymanie farby na glowie czulam zapach paczuli
Ja tam go lubie, wiec mi to absolutnie nie przeszkadzało
Kolor:
Powiem Wam,że to jest pierwsza farba, ktora złapała mi włosy na lekko niebiesko-siwo-popielata poswiate, przechodzaca czasmi w roz
Mieni sie piekną jak dla mnie perła
Zobaczymy jak będzie po kilku myciach, narazie jestem troche nie oswojona z efektem lekkiego "mopa" ale chyba az tak strasznie tego nie widac
Wow, ale cudnie Nie spodziewałam się, że ta farba nawet z 12% tak idealnie chwyci Twój odrost, ma mniej amoniaku niż te dwa pozostałe blondy z serii

Cytat:
Z doskoku jestem bo wróciłam z popijawy od mamy

Kylie super wzięło jak chłodno! A jak oceniasz jest rowniutenko?
Bierz nowa maskę loreala Extreme, najlepsza jaka w życiu miałam, będę pisać o niej hymn na bloga ale nie wiem kiedy...ale polowa profesjonalnych może jej buty czyścić <3
O kurczę, trzeba będzie wpisać na listę życzeniową Odżywka jest rewelacyjna, maskę też będę musiała kiedyś mieć

Cytat:
ja mam z masek jeszcze color resist Garniera właśnie i końcówkę dolce anti age...
ta Extreme to nawilżająca czy proteinówka? bo niedługo anti age się skończy i proteinówki będę potrzebować
Jeżeli nie znasz maski Fructisa Nutri-Gładki to musisz poznać, jest świetna. W wątku ma wiele fanek, w tym mnie Szkoda, że nie kupiłam ich więcej, jak jeszcze było ich pełno w Biedronce

Cytat:

zapach ostatni.

Ooo, proteinki. Odżywka jest typowo bezproteinowa. Jakby ktoś chciał mogę wrzuć skład. Z ważniejszych składników ma oczywiście kwas mlekowy i słynne lorealowskie pseudoceramidki (które swoją drogą bardzo mi służą)

Znalazłam skład odżywki na blogu, z lewej klik

Edytowane przez truskawkowawiosna
Czas edycji: 2013-08-18 o 13:29
truskawkowawiosna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-18, 12:03   #3994
blond bunny
Zakorzenienie

Cytat:
Nic mi sie nie odcina, ale jak bedie dalej to nie wiem
Zobacze jak sie bedzie splukiwac,bo nie wiem czy zostac przy niej czy ta Alfa 11,21 farbowac
Ja sie boje na 9 robic, nie wiem, mam jakas taka schize,że bedzie rudzilec

A no tak, ja zapomnialam,że po masce jeszcze odzywke do farbowanych dajesz a jaki to szampon z Biedronki familijny awokado?
Nic takiego nie widzialam w mojej Biedrze
taki litrowy

https://www.google.pl/search?q=szamp...l%3B960%3B1280

odzywke daje juz tylko od polowy dlugosci maske dawalam praktycznie od skory.
Stary 2013-08-18, 12:23   #3995
shizaxa
Wtajemniczenie

Bunny mi się odznaczał odrost po 318 ale to raczej nie wina 9% bo teraz ten platynowy też na 9%oxy robiłam tylko raczej za krótko trzymałam, zawsze odrost 50min a wtedy tylko 40min...tak więc jak skończę platynowy (na jeden odrost mam) to wrócę do tego diamentowego tylko dłużej odrost przytrzymam

Truskawkowa właśnie żałuję że tej maski nutrii gładki w biedrze nie kupiłam jak były, brałam color resist tylko...ale widziałam ją w mnie w jakiejś drogerii więc może kupię...tylko czy ona mi nie będzie prostować loków? niby Ex ma falki i podkreśla ona jej je...

Zapuszczam włosy:
było (styczeń '13)-40cm
jest (październik'13)-50cm
będzie-55cm

Farbuję: wella koleston 12/89
shizaxa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-18, 12:23   #3996
xXxKYLIExXx
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez truskawkowawiosna Pokaż wiadomość
A ja tylko standardowo odniosę się do włosowych postów, szkoda, że ostatnio mam mało czasu na forum, a Wy tak pędzicie z wątkiem

Palette jest tania, co chwilę w promocji, do tego można ją kupić nawet w kiosku i jest niezawodna, profesjonalne farby trzeba zamawiać i to zniechęca, znam to bardzo dobrze

Wrzucę następnym razem, bo na fotkach nie za dużo było widać W porównaniu do innych popielatych blondów, ta Alfa wyszła srebrno, lodowo, z niebieskim blaskiem, tak czysto. Inne blondy z popielem w nazwie zawsze wychodziły u mnie tak szaro, mopowato, brudno. Ta 11.11 jest dla mnie trochę za chłodna, następnym razem wezmę 11.21, ale i tak mogę polecić wszystkim niezadowolonym z wcześniejszych farb

Ciekawa jestem jak u Ciebie wyjdzie, ale podejrzewam, że będziesz bardzo zadowolona

Ja się już nauczyłam, że lepiej mi pokrywać odrost co ok 2 tyg, taki 0,5cm. Mały odrost jest bliżej skóry, a tam jest cieplej i ładniej się rozjaśnia, przynajmniej tak sobie tłumaczę Margines robię naprawdę minimalny, praktycznie smaruję starannie tylko odrost, zużywam więc malutko mieszanki Przy pierwszym farbowaniu Alfą kładłam naprawdę obficie na te odrosty. Przy kolejnym dla próby dużo mniej. Wyszło identycznie. Wydaje mi się więc, że Alfa dobrze rozjaśnia i nie trzeba jej ciapać dużo, nie zasycha, działa tak jak powinna. Tańsze fryzjerskie farby zwykle trzeba nakładać w ilościach ogromnych, żeby efekt był zadowalający, oszczędność jest więc pozorna

Z tego co kojarzę, wszystkie blondy Ci wychodzą pięknie, tak czysto, zazdroszczę

Wow, ale cudnie Nie spodziewałam się, że ta farba nawet z 12% tak idealnie chwyci Twój odrost, ma mniej amoniaku niż te dwa pozostałe blondy z serii

O kurczę, trzeba będzie wpisać na listę życzeniową Odżywka jest rewelacyjna, maskę też będę musiała kiedyś mieć

Jeżeli nie znasz maski Fructisa Nutri-Gładki to musisz poznać, jest świetna. W wątku ma wiele fanek, w tym mnie Szkoda, że nie kupiłam ich więcej, jak jeszcze było ich pełno w Biedronce

Ooo, proteinki. Odżywka jest typowo bezproteinowa. Jakby ktoś chciał mogę wrzuć skład. Z ważniejszych składników ma oczywiście kwas mlekowy i słynne lorealowskie pseudoceramidki (które swoją drogą bardzo mi służą)
hej Truskawkowa
dziekuje za miłe słowa
wlasnie, cos ost. mało nas odwiedzasz

Mama farbuje mi co 3-4 tyg, czyli pokrywa mi taki odrost 1-1,5 cm i stara sie jak najmniej na uprzednio farbowane wlosy zajerzdzac
czasem,co ok 5-6 farbowanie premalksuje na 5 min i to wszystko

Zobacze jak sie bedzie zachowywac za tydzien,dwa i wtedy zdecyduje czy dzialac z Alfa czy kupic znowu 318, ale tak jak pisalam, to jedyna farba, która sprawiła u mnie efekt siwo-niebieskich wlosow

Troche sie boje tych protein w tej masce ale akurat jest w promo w Rossie po 15,99zl wiec jak cos to szkoda nie bedzie

Uzywałas może tej maski z Chantala nawilżającej z tej serii co odzywke polecałas?Przygladałam sie jej ost w FLK i nie wiedzialam czy wziac

Na odzywke to sie czaje ale na Bingo Fast:
http://capelllibelli.blogspot.com/20...-bingospa.html
tylko ,że jest dosc droga w Auchanie, bo kosztuje 19 zl z groszami

Cytat:
taki litrowy

u mnie nie widziałam tych szamponów
Stary 2013-08-18, 12:27   #3997
blond bunny
Zakorzenienie

Cytat:

zreszta co ja bede gadac, ja wam pokaze klaczki
ktos by uwierzyl ze sa nieprostowane?
i do tego 3 tyg od farby a jak lsnia!

DSC02684.jpgDSC02685.jpgDSC02689.jpg

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-08-18, 12:31   #3998
blond bunny
Zakorzenienie

Cytat:
Bunny mi się odznaczał odrost po 318 ale to raczej nie wina 9% bo teraz ten platynowy też na 9%oxy robiłam tylko raczej za krótko trzymałam, zawsze odrost 50min a wtedy tylko 40min...tak więc jak skończę platynowy (na jeden odrost mam) to wrócę do tego diamentowego tylko dłużej odrost przytrzymam

Truskawkowa właśnie żałuję że tej maski nutrii gładki w biedrze nie kupiłam jak były, brałam color resist tylko...ale widziałam ją w mnie w jakiejś drogerii więc może kupię...tylko czy ona mi nie będzie prostować loków? niby Ex ma falki i podkreśla ona jej je...
a prawda ty robilas tym 318 i 230 chyba... i jak kolory/ ktory ladniejszy? platynowy czy diamentowy? czym sie roznia? np. ktora jaki poblask daje, ktora chlodniejsza w twojej opinii?
Stary 2013-08-18, 12:52   #3999
shizaxa
Wtajemniczenie

Cytat:
a prawda ty robilas tym 318 i 230 chyba... i jak kolory/ ktory ladniejszy? platynowy czy diamentowy? czym sie roznia? np. ktora jaki poblask daje, ktora chlodniejsza w twojej opinii?
platynowy tylko na odrosty dawałam, diamentowy na całość na 5min.
Platynowy jest minimalnie chłodniejszy, diamentowy zaś bardziej perłowy i świetlisty. Tylko, że ja platynowy jeszcze starą wersją robiłam-białe złoto

---------- Dopisano o 13:52 ---------- Poprzedni post napisano o 13:49 ----------

macie jakieś opinie o tej masce:
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,2...ra-wersja.html

a tam poza tematem włosów, podkręcająco-wydłużającego tuszu szukam

Zapuszczam włosy:
było (styczeń '13)-40cm
będzie-55cm

Stary 2013-08-18, 12:59   #4000
xXxKYLIExXx
Zakorzenienie

Cytat:
Platynowy jest minimalnie chłodniejszy, diamentowy zaś bardziej perłowy i świetlisty. Tylko, że ja platynowy jeszcze starą wersją robiłam-białe złoto

---------- Dopisano o 13:52 ---------- Poprzedni post napisano o 13:49 ----------

https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=25785

Ja mialam ta maske i bardzo mi pasowała, na poczatku jak jeszcze tyrałam włosy rozjasniaczem
ale wiem,że Bunny juz nie słuzyła:
http://blogblondbunny.blogspot.com/2...leek-line.html
Chyba ja sobie kupie i zobacze jak teraz sie bedzie u mnie sprawdzac

co do tuszy to ja ost mam pecha
kupilam ten:
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,5...l-mascara.html
i jest straszna porazka

Sama poszukuje jakiegos wydłuzajacego i podkrecajacego mimo ,że ma swoje rzesy długie to lubie je jeszcze bardzie wydłużac
Stary 2013-08-18, 13:17   #4001
truskawkowawiosna
Zakorzenienie

Cytat:
hej Truskawkowa
dziekuje za miłe słowa
wlasnie, cos ost. mało nas odwiedzasz
Trochę mi się ostatnio w życiu powaliło, jak nie znajdę do końca miesiąca nowego pokoju, to zostaję bezdomna albo wracam do mamy Kto szukał sensownego pokoju w dużym mieście za niewygórowaną cenę, a do tego ma masę rzeczy, to wie jaki to problem

Cytat:
Mama farbuje mi co 3-4 tyg, czyli pokrywa mi taki odrost 1-1,5 cm i stara sie jak najmniej na uprzednio farbowane wlosy zajerzdzac
czasem,co ok 5-6 farbowanie premalksuje na 5 min i to wszystko
Aaa rozumiem, zazdroszczę Ci gęstych włosów w takim razie Na moje odrosty tych rozmiarów 100ml farby to trochę za dużo, z 80ml spokojnie wystarcza, na bogato

Cytat:
Zobacze jak sie bedzie zachowywac za tydzien,dwa i wtedy zdecyduje czy dzialac z Alfa czy kupic znowu 318, ale tak jak pisalam, to jedyna farba, która sprawiła u mnie efekt siwo-niebieskich wlosow
U mnie właśnie ta Alfa początkowo tak wyszła. Wcześniej tak farby wychodziły tylko na wcześniej już farbowanych. Kolor sam w sobie piękny, ale rozumiem Cię doskonale, nie każdy dobrze się czuje aż z takim chłodem na odrostach, tym bardziej, że reszta włosów już jest cieplejsza.

Cytat:
Troche sie boje tych protein w tej masce ale akurat jest w promo w Rossie po 15,99zl wiec jak cos to szkoda nie bedzie
Jest w promocji? Dobrze wiedzieć Ja właśnie też mam proteinowe opory, proteiny są super, ale przy rozjaśnianych włosach jak nasze, łatwo przeholować. Moje proteinowe kosmetyki zużywają się powoli, zwyczajnie boję się tego cholernego przeproteinowania

Ostatnio zrobiłam sobie zapas żółtego Gliss Kura, bo były w promocji w Ross, wzięłam 3 Swoją drogą widziałam je tylko w 2 Rossmanach, a w moim mieście jest ich sporo, chyba wycofują całkiem żółtą serię Pierwsze użycie oczywiście WOW, kolejne- zmatowione włosy. Szkoda, że dodali tam keratynę. Byłaby to odżywka idealna

Cytat:
Uzywałas może tej maski z Chantala nawilżającej z tej serii co odzywke polecałas?Przygladałam sie jej ost w FLK i nie wiedzialam czy wziac
W sumie mają podobne składy
odżywka
Cytat:
Aqua, Cetearyl Alcohol, Amodimethicone, Cetrimonium Chloride, Trideceth-12, Behentrimonium Chloride, Cetyl Esters, Glycerin, Panthenol, Fucus Vesiculosus Extract, Passiflora Quadrangularis Fruit Extract, Propylene Glycol, Hydrolyzed Soy Protein, Phenoxyethanol, Methylparaben, Ethylparaben, Propylparaben, Isobutylparaben, Butylparaben, Methylchloroisothiazolino ne, Methylisothiazolinone, Citric Acid, Parfum, Amyl Cinnamal
maska
Cytat:
Aqua, Cetearyl Alcohol, Behentrimonium Chloride, Amodimethicone, Cetrimonium Chloride, Trideceth-12, Cetyl Esters, Glycerin, Cetrimonium Chloride, Panthenol, Tocopheryl Acetate, Fucus Vesiculosus Extract, Passiflora Quadrangularis Fruit Extract, Propylene Glycol, Hydrolyzed Soy Protein, Phenoxyethanol, Methylparaben, Ethylparaben, Propylparaben, Isobutylparaben, Butylparaben, Methylchloroisothiazolino ne, Methylisothiazolinone, DMDM Hydantoin, Citric Acid, Parfum, Amyl Cinnamal
Odżywka jest trochę lejąca, podejrzewam, że maska będzie bardziej zbita i treściwa. Wzięłabym chyba maskę

Cytat:
Na odzywke to sie czaje ale na Bingo Fast:
http://capelllibelli.blogspot.com/20...-bingospa.html
tylko ,że jest dosc droga w Auchanie, bo kosztuje 19 zl z groszami
Mam traumę po Bingo, szampon okazał się tragiczny, a dwie maski nie robiły nic poza śmierdzeniem. Na Wizażu Bingo ma wiele fanek. Prorokuję, że do rozjaśnianych włosów się nie nada zbytnio, może być za lekka. Oczywiście mogę się mylić, jestem uprzedzona do Bingo

W Auchan kupiłam sobie kilka miesięcy temu maskę
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,6...szczonych.html

Za niecałe 10 zł za 500ml. Bardzo fajna, ale można po niej nałożyć na minutkę jakiegoś ślizgacza typu Dove czy Wella, bo tej zawartości silikonu w niej nie czuć

Kurdę, szkoda, że nie mieszkacie bliżej mnie, kupowałybyśmy sobie na spółkę litrowe słoje masek i odżywek, wyszłoby tanio i miałybyśmy urozmaicenie Bliskie mi osoby mają albo krótkie włosy albo zupełnie innego typu niż moje, nie mam się z kim wymieniać, a uwielbiam testować włosowe kosmetyki

Cytat:
u mnie nie widziałam tych szamponów
Są przy samej podłodze. Miałam chyba kiedyś oliwkowy, bardzo fajny, ale najlepiej przelać do lepszej butelki z normalną dziurką, bo jest lejący. Jak się nie sprawdzi to można zużyć jako mydło do rąk albo do prania ręcznego

Cytat:

Załącznik 5367513Załącznik 5367514Załącznik 5367515
Powiem tak: jakbym Cię zobaczyła pierwszy raz w życiu i byś mi powiedziała, że masz z natury wysokoporowate i brązowe włosy to bym Cię wyśmiała

Cudowne włosy, jak u księżniczki. Do tego wyglądają mega naturalnie, jakby taka była Twoja genetyka, wyczyn niesamowity Jedni się pieprzą z tymi wszystkimi cudownymi maziami, kombinują i cierpią, a sprytna Bunny wykorzystuje proste fryzjerskie reguły i ma boskie włosy

Cytat:

---------- Dopisano o 14:17 ---------- Poprzedni post napisano o 14:15 ----------

Propo tuszy, to zachwyciłam się ostatnio tym Evelinehttps://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,34456,eveline-volumix-fiberlast-mascara-lenght-curl-up.html

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-08-18, 13:18   #4002
shizaxa
Wtajemniczenie

Kylie ja swoje mam długie ale jasne, brąz przy nasadzie a prawie blond na końcach więc wydłużenie mile widziane nawet jak henne mam to z tuszem lepiej wyglądają

Chyba każda sexy kobietka lubi "rzęsy do nieba"

Truskawkowa czytałam o tym tuszu, ciekawe czy go znajdę u siebie
A w jakim mieście pokoju szukasz?

Zapuszczam włosy:
było (styczeń '13)-40cm
będzie-55cm

Edytowane przez shizaxa
Czas edycji: 2013-08-18 o 13:22
Stary 2013-08-18, 13:32   #4003
truskawkowawiosna
Zakorzenienie

Cytat:
Kylie ja swoje mam długie ale jasne, brąz przy nasadzie a prawie blond na końcach więc wydłużenie mile widziane nawet jak henne mam to z tuszem lepiej wyglądają

Chyba każda sexy kobietka lubi "rzęsy do nieba"

Truskawkowa czytałam o tym tuszu, ciekawe czy go znajdę u siebie
A w jakim mieście pokoju szukasz?
Szafy Eveline niedawno pojawiły się w Rossmannach, tam go kupiłam

Szukam mieszkania we Wrocławiu, niestety tu ceny są zabójcze typu 700zł za klitkę 8m2, widziałam kiedyś ogłoszenia z pokojami 5m3 za taką sumę
Stary 2013-08-18, 13:43   #4004
shizaxa
Wtajemniczenie

Cytat:
Szafy Eveline niedawno pojawiły się w Rossmannach, tam go kupiłam

Szukam mieszkania we Wrocławiu, niestety tu ceny są zabójcze typu 700zł za klitkę 8m2, widziałam kiedyś ogłoszenia z pokojami 5m3 za taką sumę
poszukam w Rossmannie
Niestety co do Wro to nie pomogę mój kolega ostatnio przeprowadził się z Wro. do rodzinnego miasta na śląsku z powrotem bo firmowe mieszkanie/pokój mu wymówili a szukać innego mu się nie opłacało porównując z zarobkami trzymam kciuki żeby Tobie się udało

Zapuszczam włosy:
było (styczeń '13)-40cm
będzie-55cm

Stary 2013-08-18, 13:50   #4005
truskawkowawiosna
Zakorzenienie

Cytat:
poszukam w Rossmannie
Niestety co do Wro to nie pomogę mój kolega ostatnio przeprowadził się z Wro. do rodzinnego miasta na śląsku z powrotem bo firmowe mieszkanie/pokój mu wymówili a szukać innego mu się nie opłacało porównując z zarobkami trzymam kciuki żeby Tobie się udało
Dziękuję za wsparcie i za kciuki Znalezienie fajnego pokoju to zazwyczaj kwestia szczęścia i szybkości działania, może się uda
Stary 2013-08-18, 14:06   #4006
201606240916
Konto usunięte

Hej

shizaxa ja ostatnio kupiłam sobie ten tusz https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,5...g-mascara.html. Jest świetny Wydłuża, podkręca itrzyma się cały dzień. Podobny do ''one by one'' z maybelline, ale lepszy według mnie.

---------- Dopisano o 15:01 ---------- Poprzedni post napisano o 14:58 ----------

Cytat:

Załącznik 5367513Załącznik 5367514Załącznik 5367515
Twoje włosy to ideał dla mnie. Też chcę takie
Rzeczywiście gładkie i proste po tej masce. I błyszczą
Może i ja ją zakupię. Ostatnio wszystko robi mi puch z włosów Nie jestem z nich zadowolona

---------- Dopisano o 15:06 ---------- Poprzedni post napisano o 15:01 ----------

xXxKYLIExXx piękny kolor ci wyszedł. Chłodny, perłowy. Oby długo się utrzymał
201606240916 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-18, 16:23   #4007
xXxKYLIExXx
Zakorzenienie

Cytat:
Trochę mi się ostatnio w życiu powaliło, jak nie znajdę do końca miesiąca nowego pokoju, to zostaję bezdomna albo wracam do mamy
Kto szukał sensownego pokoju w dużym mieście za niewygórowaną cenę, a do tego ma masę rzeczy, to wie jaki to proble

Aaa rozumiem, zazdroszczę Ci gęstych włosów w takim razie Na moje odrosty tych rozmiarów 100ml farby to trochę za dużo, z 80ml spokojnie wystarcza, na bogato

U mnie właśnie ta Alfa początkowo tak wyszła. Wcześniej tak farby wychodziły tylko na wcześniej już farbowanych. Kolor sam w sobie piękny, ale rozumiem Cię doskonale, nie każdy dobrze się czuje aż z takim chłodem na odrostach, tym bardziej, że reszta włosów już jest cieplejsza.

Jest w promocji? Dobrze wiedzieć Ja właśnie też mam proteinowe opory, proteiny są super, ale przy rozjaśnianych włosach jak nasze, łatwo przeholować. Moje proteinowe kosmetyki zużywają się powoli, zwyczajnie boję się tego cholernego przeproteinowania

Ostatnio zrobiłam sobie zapas żółtego Gliss Kura, bo były w promocji w Ross, wzięłam 3 Swoją drogą widziałam je tylko w 2 Rossmanach, a w moim mieście jest ich sporo, chyba wycofują całkiem żółtą serię Pierwsze użycie oczywiście WOW, kolejne- zmatowione włosy. Szkoda, że dodali tam keratynę. Byłaby to odżywka idealna

odżywka
maska
Odżywka jest trochę lejąca, podejrzewam, że maska będzie bardziej zbita i treściwa. Wzięłabym chyba maskę

Mam traumę po Bingo, szampon okazał się tragiczny, a dwie maski nie robiły nic poza śmierdzeniem. Na Wizażu Bingo ma wiele fanek. Prorokuję, że do rozjaśnianych włosów się nie nada zbytnio, może być za lekka. Oczywiście mogę się mylić, jestem uprzedzona do Bingo

Za niecałe 10 zł za 500ml. Bardzo fajna, ale można po niej nałożyć na minutkę jakiegoś ślizgacza typu Dove czy Wella, bo tej zawartości silikonu w niej nie czuć

Kurdę, szkoda, że nie mieszkacie bliżej mnie, kupowałybyśmy sobie na spółkę litrowe słoje masek i odżywek, wyszłoby tanio i miałybyśmy urozmaicenie Bliskie mi osoby mają albo krótkie włosy albo zupełnie innego typu niż moje, nie mam się z kim wymieniać, a uwielbiam testować włosowe kosmetyki

Są przy samej podłodze. Miałam chyba kiedyś oliwkowy, bardzo fajny, ale najlepiej przelać do lepszej butelki z normalną dziurką, bo jest lejący. Jak się nie sprawdzi to można zużyć jako mydło do rąk albo do prania ręcznego

Powiem tak: jakbym Cię zobaczyła pierwszy raz w życiu i byś mi powiedziała, że masz z natury wysokoporowate i brązowe włosy to bym Cię wyśmiała

Cudowne włosy, jak u księżniczki. Do tego wyglądają mega naturalnie, jakby taka była Twoja genetyka, wyczyn niesamowity Jedni się pieprzą z tymi wszystkimi cudownymi maziami, kombinują i cierpią, a sprytna Bunny wykorzystuje proste fryzjerskie reguły i ma boskie włosy

---------- Dopisano o 14:17 ---------- Poprzedni post napisano o 14:15 ----------

Propo tuszy, to zachwyciłam się ostatnio tym Evelinehttps://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,34456,eveline-volumix-fiberlast-mascara-lenght-curl-up.html
o ja wspolczuje sytuacji z mieszkaniem
ja ost poklucilam sie z ciotka od ktorej wynajmuje itez jak zaczelam szukac mieszkania to sie za glowe zlapalam
Ceny z kosmosu za rudere, no porazka, ale jakos ciotka potem do mnie zadzwonila i doszlysmy do porozumienia

Kolor faktycznie teraz jest chlodny ale podejrzewam,że jedno mycie i to "poswiata"sie zmyje i bedzie perłowo,ale nie "szmatowato"
Włosy mi sie zagescily, to fakt,z mieszanki 318 dzie wychodzi razem 100 ml farby to nie wiele zostalo, a jeszcze na przody sobie ta resztke dolozylam,żeby byly mocno farba pokryte

Miałam tego żółtego Gliss Kura ale u mnie jakos nie urywał

Ja tez nie mam z kim sie na maski skladac wiec zazwyczaj kupuje duze opakowanie, bo sie bardziej oplaca i odlewam babci albo mamie

Kurcze chyba zamiast tego lorala wezme ta Chantala maske nawilzajaca tym bardziej,że u mnie w Polwellu jest chyba za 15 zl
Widzialam te maski u siebie w Auchanie...Kiedys mialam jakas z jedwabiem, Romantic i strasznie mnie po niej skóra glowy swedziala, mimo,że dawałam kawałek od niej maske

Z Bingo chyba nie mialam ngdy nic do wlosow,z tego co kojarze ale jakos korci mnie ta odzywka nie wiem czemu, ale na pewno nie kupie jwj w regularnej cenie za prawie 20 zl...w zyciu

A ten tusz znam...w koncu sama go zglosilam do KWC
robił mi cuda z rzęsami,ale potem cos sie spsuł i juz do niego nie wróciłam
Cytat:
Napisane przez ankaa86 Pokaż wiadomość
Hej

shizaxa ja ostatnio kupiłam sobie ten tusz https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,5...g-mascara.html. Jest świetny Wydłuża, podkręca itrzyma się cały dzień. Podobny do ''one by one'' z maybelline, ale lepszy według mnie.

---------- Dopisano o 15:06 ---------- Poprzedni post napisano o 15:01 ----------

Dziekuje
Mam uraze do MF po oslawionym 2000 calorii
najgorszy tusz jaki w zyciu mialam, zaraz po super shock z Avonu

---------- Dopisano o 17:23 ---------- Poprzedni post napisano o 17:12 ----------

Truskawkowa mowimy o tej masce z Chantala ;>
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,2...hair-mask.html
Stary 2013-08-18, 17:24   #4008
AniaAga
Zadomowienie

Dziewczyny, maskę z Loreala Totale Repaire Extrem kupiłam w Superfarmie za 14,69, mają w promocji
AniaAga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-18, 17:31   #4009
xXxKYLIExXx
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez AniaAga Pokaż wiadomość
Dziewczyny, maskę z Loreala Totale Repaire Extrem kupiłam w Superfarmie za 14,69, mają w promocji
Najpierw trzeba miec Sp w miescie
Stary 2013-08-18, 17:45   #4010
truskawkowawiosna
Zakorzenienie

Cytat:
o ja wspolczuje sytuacji z mieszkaniem
ja ost poklucilam sie z ciotka od ktorej wynajmuje itez jak zaczelam szukac mieszkania to sie za glowe zlapalam
Ceny z kosmosu za rudere, no porazka, ale jakos ciotka potem do mnie zadzwonila i doszlysmy do porozumienia
Uff, to dobrze. Szukanie mieszkania a potem przenosiny z całym tym tabołem to masakra U mnie jeszcze jest o tyle gorzej, że szukam samego pokoju, więc zostaje mi mieszkanie z obcymi ludźmi. Z jednej strony to kolejne doświadczenie i szansa na coś fajnego, z drugiej strach, że będzie koszmarnie. Przerabiałam już to nie raz, zostaje tylko w końcu trafić tę 6 w totka

Cytat:
Kolor faktycznie teraz jest chlodny ale podejrzewam,że jedno mycie i to "poswiata"sie zmyje i bedzie perłowo,ale nie "szmatowato"
Włosy mi sie zagescily, to fakt,z mieszanki 318 dzie wychodzi razem 100 ml farby to nie wiele zostalo, a jeszcze na przody sobie ta resztke dolozylam,żeby byly mocno farba pokryte
Na pewno się ładnie wymyje A jak płukanka gencjanowa, nadal testujesz?

Cytat:
Miałam tego żółtego Gliss Kura ale u mnie jakos nie urywał
U mnie się sprawdza, jak dawno nie używałam protein, inaczej robi się susza

Taki d urywacz dla moich włosów to dwie maski Lecher stosowane jedna po drugiej, wspominałam o nich
Jedna proteinówka, druga nawilżająco-zakwaszająca. Nie chcę używać często, aby nie zniszczyć magii Ten zestaw to taka moja "bankietówka" do włosów, photoshop Nie wiem czy kupię ponownie, bo nie wiem gdzie dostać, kupiłam na Allegro na wyprzedaży

Cytat:
Kurcze chyba zamiast tego lorala wezme ta Chantala maske nawilzajaca tym bardziej,że u mnie w Polwellu jest chyba za 15 zl
Widzialam te maski u siebie w Auchanie...Kiedys mialam jakas z jedwabiem, Romantic i strasznie mnie po niej skóra glowy swedziala, mimo,że dawałam kawałek od niej maske
Rozumiem tę chęć poznania Chantala, ja od miesięcy byłam na niego napalona i nie dawał mi spokoju, musiałam kupić jak trafiła się ta promocja w Polwellu

Wiem o jakiej Romantic piszesz, kilka lat temu miałam okazję spróbować. Włosy miałam wtedy w prawie idealnym stanie, nie robiła z nimi nic, mam wrażenie, że lepiej wyglądały bez niej. Ta nowa Romantic jest dla mnie o niebo lepsza, ale nie wiem czy to jest takie włosowe must have, fajna i tyle

Z naprawdę fajnych i tanich mogę polecić Kallosa Keratin https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,5...ami-mleka.html z dychę za litr, widziałam w Hebe również. Ma niby keratynę i mleczne proteiny, ale gdybym nie wiedziała, to po użyciu byłabym przekonana, że to typowa zakwaszająca maska po farbowaniu. Kallos Latte mi niezbyt służy (mam tę nową, fioletową wersję ze zmienionym składem), za to Keratin jest naprawdę świetny. Może w przyszłości skuszę się na Color albo Silk (składy na KWC chyba nie do końca są prawdziwe, mają silikon)
Cytat:

Z Bingo chyba nie mialam ngdy nic do wlosow,z tego co kojarze ale jakos korci mnie ta odzywka nie wiem czemu, ale na pewno nie kupie jwj w regularnej cenie za prawie 20 zl...w zyciu
Coś mi się kojarzy, że miałaś Bingo z algami i narzekałaś Dla mnie ta maska to porażka, w dodatku śmierdząca, ale ma tabun fanek na Wizazu. Raz nawet przeczytałam, że jak Ci ona nie służy, to na pewno używasz samych silikonów i nie rozumiesz, że tylko po naturalnych maskach ma się naprawdę zdrowe włosy

Cytat:
A ten tusz znam...w koncu sama go zglosilam do KWC
robił mi cuda z rzęsami,ale potem cos sie spsuł i juz do niego nie wróciłam

Dziekuje
Mam uraze do MF po oslawionym 2000 calorii
najgorszy tusz jaki w zyciu mialam, zaraz po super shock z Avonu
z tuszami jest jak z szamponami i odżywkami do włosów, ciężko znaleźć ideały pasujące każdemu Ja chętnie bym przetestowała różne tusze, ale nie lubię wydawać więcej niż 20zł Na odżywkę do włosów mogę dać więcej, ale na tusz mi szkoda

---------- Dopisano o 17:23 ---------- Poprzedni post napisano o 17:12 ----------
Cytat:

Truskawkowa mowimy o tej masce z Chantala ;>
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,2...hair-mask.html
Tak, o tej Składy znalazłam na stronie sklepu internetowego

Edytowane przez truskawkowawiosna
Czas edycji: 2013-08-18 o 17:47
Stary 2013-08-18, 18:02   #4011
xXxKYLIExXx
Zakorzenienie

Cytat:
Uff, to dobrze. Szukanie mieszkania a potem przenosiny z całym tym tabołem to masakra U mnie jeszcze jest o tyle gorzej, że szukam samego pokoju, więc zostaje mi mieszkanie z obcymi ludźmi. Z jednej strony to kolejne doświadczenie i szansa na coś fajnego, z drugiej strach, że będzie koszmarnie. Przerabiałam już to nie raz, zostaje tylko w końcu trafić tę 6 w totka

Taki d urywacz dla moich włosów to dwie maski Lecher stosowane jedna po drugiej, wspominałam o nich
Jedna proteinówka, druga nawilżająco-zakwaszająca. Nie chcę używać często, aby nie zniszczyć magii Ten zestaw to taka moja "bankietówka" do włosów, photoshop Nie wiem czy kupię ponownie, bo nie wiem gdzie dostać, kupiłam na Allegro na wyprzedaży

Rozumiem tę chęć poznania Chantala, ja od miesięcy byłam na niego napalona i nie dawał mi spokoju, musiałam kupić jak trafiła się ta promocja w Polwellu

Wiem o jakiej Romantic piszesz, kilka lat temu miałam okazję spróbować. Włosy miałam wtedy w prawie idealnym stanie, nie robiła z nimi nic, mam wrażenie, że lepiej wyglądały bez niej. Ta nowa Romantic jest dla mnie o niebo lepsza, ale nie wiem czy to jest takie włosowe must have, fajna i tyle

Z naprawdę fajnych i tanich mogę polecić Kallosa Keratin https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,5...ami-mleka.html z dychę za litr, widziałam w Hebe również. Ma niby keratynę i mleczne proteiny, ale gdybym nie wiedziała, to po użyciu byłabym przekonana, że to typowa zakwaszająca maska po farbowaniu. Kallos Latte mi niezbyt służy (mam tę nową, fioletową wersję ze zmienionym składem), za to Keratin jest naprawdę świetny. Może w przyszłości skuszę się na Color albo Silk (składy na KWC chyba nie do końca są prawdziwe, mają silikon)
Coś mi się kojarzy, że miałaś Bingo z algami i narzekałaś Dla mnie ta maska to porażka, w dodatku śmierdząca, ale ma tabun fanek na Wizazu. Raz nawet przeczytałam, że jak Ci ona nie służy, to na pewno używasz samych silikonów i nie rozumiesz, że tylko po naturalnych maskach ma się naprawdę zdrowe włosy

z tuszami jest jak z szamponami i odżywkami do włosów, ciężko znaleźć ideały pasujące każdemu Ja chętnie bym przetestowała różne tusze, ale nie lubię wydawać więcej niż 20zł Na odżywkę do włosów mogę dać więcej, ale na tusz mi szkoda

Tobie tez na pewno sie poszczesci
Musisz sie pozytywnie nastawic i myslec,że bedzie dobrze
Ja niestety nie mam bliskich znajomych we Wro, bo jak bym miala to zaraz bym sie podowiadywała czy ktos,coś gdzieś,słyszał

Płukanke stosuje i jestem nia zachwycona
Robi mi tak piękną perłe na wlosiskach,że panie w sklepie sie mnie pytaja czym wlosy farbuje i że pewnie u fryzjerki, profesjonalnymi farbami

Patrzyłam na te Lechery, bo przegladalam watek bezproteinowy ale jakos mnie nie tak nie biora jak ten Chantal, a to pewnie dlatego,że Chantala mam na wyciagniecie ręki, co dla mnie jest bardzo wazne, zarówno przy zakupie masek,odzywek jak i farb. Lubie iść, pomacać i kupic
We wtorek ma wolne,bo mam ortopede i zachacze o FaleLokiKoki
nie wiem czemu ale bawi mnie ta nazwa

Pamietam,że ta Romatic to stosowałam na ciepło, pod turbanem i podgrzewałam suszarka ale poza swedzeniem skóry glowy zadnych pozytywnych efektów. Wtedy jeszcze nie znałam Wizazu i zdarzało mi sie cudowac niepotrzebnie

Taaaaaaak,faktycznie mialam Bingo,ale byla tak kiepska,że chyba wyparłam ja z pamieci. 5 alg czy cos takiego miałam,alez to kicha była
Kallosa nigdy nie probowałam,ale zeby go wtpróbowac to musiałabym zamawiac, bo u mnie w miescie Hebe nie ma
U mnie nic nie ma

Ja juz poznałam jakie perełki mozna na Wizażu przeczytac

Z tuszy lubie tego z Wibo, ale to jest tusz na miesiac i do wymiany,ale za efekt i cene moge mu to wybaczyc
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...r-mascara.html
Stary 2013-08-18, 18:18   #4012
Lavia15
Wtajemniczenie

Witajcie kochane
Wróciłam z Tż-tem z mojej działeczki laseczki i bardzo udał nam się ten wyjazd.
Mam działkę w samym lesie i jest to typowa dzicz więc chodziłam w dresach, bez make upu i z włosami spiętymi w koczka i odpoczęłam na maxa bardzo korzystnie wpłynął na mnie ten wyjazd i na Tż-ta zbliżyliśmy się do siebie bardzo no i byłam pozbawiona jakichkolwiek wygód typu telefon, net, tv więc to też dużo dało teraz przemyślałam sobie, że nigdy przenigdy nie sprzedalabym tej mojej działki w przyszłości bo fajnie mieć taką swoją oazę spokoju gdzie można zapomnieć o wszystkich problemach i odciąć się od cywilizacji

Cytat:
Napisane przez BLOND_PRINCESSKA Pokaż wiadomość
W chorwacji są kamieniste plaże i tam są takie jeże buty to konieczność niestety i na dodatek są okropne o coś takiego http://esklep.intersport.pl/pl/categ...e-buty-do-wody
ojj tak buty do Chorwacji to konieczność !! My z Tż-tem też oboje kupilismy za pare zł te plastikowe z dziurkami i całe szczęście że je mieliśmy tam bo jedna laska łaziła sobie po tych kamorach bez nich i rozcięła sobie mocno stopę do krwi ;//

---------- Dopisano o 19:18 ---------- Poprzedni post napisano o 19:16 ----------

Cytat:
hej
w koncu mam dluzsza chwile żeby z Wami popisac

Miłej zabawy kochana
ja juz nawet nie pamietam kiedy jadłam jakąś taką chamską,wysmażona kiełbaskę z gryla

Mam to samo z moim telem
jak bym nim czasem w dal rzuciła to moze by sie naprawił,bo ja mam tendencję,że jak cos nie działa to trzeba tym rzucić

Wracając do poprzednich postów to cieszę się,że impreza sie udała
najwidoczniej bratówka pogodziła sie z pewnymi rzeczami i teraz mam nadzieje cieszy sie,że zostanie ciotuchną

zawsze mnie to bawi

Za to ja dzisiaj machnełam wlosy 318 z 12% oxy.
Farba nie piekla, przy zmywaniu wlosy gladziutkie, nieplaczace sie, jak po odzywceNie wiem czy to moja schiza czy co ale całe farbowanie i trzymanie farby na glowie czulam zapach paczuli
Ja tam go lubie, wiec mi to absolutnie nie przeszkadzało
Kolor:
Powiem Wam,że to jest pierwsza farba, ktora złapała mi włosy na lekko niebiesko-siwo-popielata poswiate, przechodzaca czasmi w roz
Mieni sie piekną jak dla mnie perła
Zobaczymy jak będzie po kilku myciach, narazie jestem troche nie oswojona z efektem lekkiego "mopa" ale chyba az tak strasznie tego nie widac

idealny jasny blond
treningi z Ewą Ch. i Mel B.
ZUMBOMANIACZKA
Lavia15 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-18, 18:30   #4013
blond bunny
Zakorzenienie

Cytat:

Znalazłam skład odżywki na blogu, z lewej klik
kurcze jestem w szoku ze odzywka z takim slabym skladem tak dziala maska to przy niej niebo skladowe...w takim razie.
i teraz nie wiem czy kupowac odzywke, z innej strony ty polecasz- jakby ktos mniej zaufany bym sie nie skusila...
bo ja mam problem z odzywkami loreala- raz jest dobrze raz totalna kicha ;/ np odzywka total repai byla ok, a juz ta do farbowanych porazka... ale pewnei sprobuje bo mi ta odzywka nei da spokoju
a powiedz ona lekko dociaza? chodzi o konce glownie? czy to jest tak lekkei jak te crystal rozowe linie z loreala? bo one tez u mnie lezaly i kwiczaly...
Cytat:

to biore platynowy
nienawidze tej maski! jedna z najwiekszych porazek dla moich wlosow...

ma ktos jakis cynk gdzie teraz deluxe jest w promocji

Cytat:
Ja mialam ta maske i bardzo mi pasowała, na poczatku jak jeszcze tyrałam włosy rozjasniaczem

kupilam ten:
i jest straszna porazka
Sama poszukuje jakiegos wydłuzajacego i podkrecajacego mimo ,że ma swoje rzesy długie to lubie je jeszcze bardzie wydłużac
co ty mowisz, ten tusz to moja milosc tylko szczoteczke spieprzyli, prze ta gule na koncowce i musze rzesy dolne tuszowac innym tuszem bo cale oko marze ale za to gorne rzesy- firana az po brwi ze jak oko otwieram to sie zawieszam

Cytat:
Trochę mi się ostatnio w życiu powaliło, jak nie znajdę do końca miesiąca nowego pokoju, to zostaję bezdomna albo wracam do mamy Kto szukał sensownego pokoju w dużym mieście za niewygórowaną cenę, a do tego ma masę rzeczy, to wie jaki to problem

odżywka
maska

to trzymam kciuki zeby ci sie ulozylo

ja na odrosty 3-4tyg. potrzebuje 100ml mieszanki nie ma bata

zolty gliss kur zmienia opakowania. w leclerc sa juz nowe.
ale ja mam jak ty- pierwsze uzycie super, drugie sztywne wlosy chyba ze zmieszam z garnier awokado i karite to jest dobrze, ale to ciapanka i nieraz szkoda mi czasu i brak cierpliwosci wiec dalej szukam odzywki idealnej...

dziekuje za komplementy

Cytat:
Napisane przez ankaa86 Pokaż wiadomość
Hej

---------- Dopisano o 15:01 ---------- Poprzedni post napisano o 14:58 ----------

Twoje włosy to ideał dla mnie. Też chcę takie
Rzeczywiście gładkie i proste po tej masce. I błyszczą
Może i ja ją zakupię. Ostatnio wszystko robi mi puch z włosów Nie jestem z nich zadowolona

dziekuje albo pogoda albo musisz cos z kosmetykow wymienic...
ja w koncu zwalczylam lupiez, kuzwa jakiz mialam klopot przez ost 3-4 tygodnie ale przeszlo... i mysle ze to a10 mnie tak zalawilo
teraz bede obserwowac...

Cytat:
daj znac jak pasuje

Cytat:

robie dla was eksperyment z ta maska loreala.. bede uzywac non stop co mycie i zobaczymy kiedy wlosy klapna, stana sie sztywne czy obciazone itp. ( ale mysle ze nigdy jak patrze na ich reakcje)

teraz zrobilam kombinacje szampon nawilzajacy isana niebieska, plus maska loreala i tez wlosy mega miekkie, zupelnie jak po ostatniej innej kombinacji- roznic brak zobaczymy dalej.
dawno nie bylam tak zakochana w masce...na moje wlosy to garniery sie przy niej chowaja.( a tez je kochalam).

za to ostrzege was przed mega masakryczna odzywka ktora ost zrobila mi taki szok wlosowy jakby mnie piorun je*nął

https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,5...szczonych.html

masakra badziew!!!! zrobie recenzje na bloga to sie usmiejecie na mase jak wam opisze cala sytuacje z ta pseudo-odzywka schwarzkopf podpadl mi smierdzaco
Stary 2013-08-18, 18:45   #4014
Lavia15
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Agatau88 Pokaż wiadomość
HejU nas nad morzem tak zimno ze musiałam kupic sobie bluze dresowa, wlasnie wrocilismy z galerii handlowej:P I kupiłam sobie zawieszke Pandory. Wlasciwie wiecie jestem tu z K. Ogladamy zawieszki, ja mowie ze kupuje tę jakas konkretna a On do pani ze weźmiemy jeszcze te 2 które ogladalam, lacznie ze 3 zawieszki. Taki prezent mi zrobil. Byłam w szoku.

Jakim grubym? Zdjecie mi pokazywać szybko:P ale zabrzmiało smiesznie, jak to przeczytałam usmialam się:P

BUNNY ma nosa, dobrze ocenia, ja jestem Waga i dobrze mnie ocenia.

KYLIE
daj linka skad masz stanik, jest cudowny ma push upa?
no to sie ciesz że sprawia ci takie prezenciki to się chwali
ZUMBOMANIACZKA
Stary 2013-08-18, 18:46   #4015
AniaAga
Zadomowienie

O rany............. ta odżywka to mnie tak wkurzyła, że szok! Miałam mało czasu rano, umyłam włosy, odżyweczka, suszę i porażka- sztywne druty, matowe, musiałam umyć jeszcze raz i Dove. Ale dopiero po kolejnym myciu i masce wróciły mi do formy.

Za to złoty GlissKur mi bardzo pasuje
AniaAga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-18, 18:49   #4016
Lavia15
Wtajemniczenie

Dot.: Odp: Włosy na blond farbujemy i o życiu dyskutujemy - część XXIV

Cytat:
Napisane przez kitkulka Pokaż wiadomość
Bunny nawet nie wiesz jak się stresowałam tą imprezą, ale było naprawdę miło, całe szczęście

A tego, mogłabyś mi doradzić, które szamponetki są najlepsze? później wstawię fotkę moich włosów, bo chciałabym chociaź troszkę zniwelować ten przeskok między odrostem a resztą włosów i nie wiem za co się chwycić... A farby nie chciałabym
Myślałam nawet o tej Joannie co robiła nią Lavia, ale nie wiem, może jednak coś bardziej popielatego. Wstawię fotki później

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Ja osobiście polecam tą szamponetkę joaski aromatyczne cappucino ze względu na kolor jest moim ideałem, ale gorzej z jej trwałością - u mnie już po 5 myciu nie było ani śladu po niej.....

---------- Dopisano o 19:49 ---------- Poprzedni post napisano o 19:47 ----------

Cytat:
taki litrowy

u mnie też nie ma go w mojej biedrze
ZUMBOMANIACZKA
Stary 2013-08-18, 18:49   #4017
xXxKYLIExXx
Zakorzenienie

Cytat:

co ty mowisz, ten tusz to moja milosc tylko szczoteczke spieprzyli, prze ta gule na koncowce i musze rzesy dolne tuszowac innym tuszem bo cale oko marze ale za to gorne rzesy- firana az po brwi ze jak oko otwieram to sie zawieszam

ale ja mam jak ty- pierwsze uzycie super, drugie sztywne wlosy chyba ze zmieszam z garnier awokado i karite to jest dobrze, ale to ciapanka i nieraz szkoda mi czasu i brak cierpliwosci wiec dalej szukam odzywki idealnej...

teraz zrobilam kombinacje szampon nawilzajacy isana niebieska, plus maska loreala i tez wlosy mega miekkie, zupelnie jak po ostatniej innej kombinacji- roznic brak zobaczymy dalej.
dawno nie bylam tak zakochana w masce...na moje wlosy to garniery sie przy niej chowaja.( a tez je kochalam).

za to ostrzege was przed mega masakryczna odzywka ktora ost zrobila mi taki szok wlosowy jakby mnie piorun je*nął

masakra badziew!!!! zrobie recenzje na bloga to sie usmiejecie na mase jak wam opisze cala sytuacje z ta pseudo-odzywka schwarzkopf podpadl mi smierdzaco
Ja nie wiem gdzie są, ale ja za swoja zapłaciłam 17 z groszami w Rossmnie,gdzie w Auchanie kosztuje ponad 30 zl

Tusz nie robi nic z moimi rzesami
jest dla mnie totalna porazka bo nawet koloru im nie nadaje, a odrazu zaznaczam,że prosiłam panią w Rossie zeby mi tusz z szuflady nowiutki wyciagneł i kicha

Dobrze,że ni kupiłam tej odzywki, bo juz mialam smaka na nia

Ale kusisz ta maska Extreme, nie dobra ty

znacie te odzywki i maski:
http://kalina-sklep.pl/kalina/SKLEP1...id_product=644
http://kalina-sklep.pl/kalina/SKLEP1...id_product=642
http://kalina-sklep.pl/kalina/SKLEP1...id_product=514
http://kalina-sklep.pl/kalina/SKLEP1...id_product=630
http://kalina-sklep.pl/kalina/SKLEP1...id_product=631

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-08-18, 18:58   #4018
Lavia15
Wtajemniczenie

Cytat:

mam obecnie tą maskę w domu i mi osobiście przypasowała, ale nie można przesadzić z jej ilością bo jak się jej za duzo nałozy to włosy robią się ciężkie przyklapnięte i wyglądają na tluste. Ja kłade tylko odrobinę i to głownie na końcówki i działa świetnie. I zapach jej mi wcale nie przeszkadza

---------- Dopisano o 19:58 ---------- Poprzedni post napisano o 19:51 ----------

Cytat:
kurcze jestem w szoku ze odzywka z takim slabym skladem tak dziala maska to przy niej niebo skladowe...w takim razie.
i teraz nie wiem czy kupowac odzywke, z innej strony ty polecasz- jakby ktos mniej zaufany bym sie nie skusila...
bo ja mam problem z odzywkami loreala- raz jest dobrze raz totalna kicha ;/ np odzywka total repai byla ok, a juz ta do farbowanych porazka... ale pewnei sprobuje bo mi ta odzywka nei da spokoju
a powiedz ona lekko dociaza? chodzi o konce glownie? czy to jest tak lekkei jak te crystal rozowe linie z loreala? bo one tez u mnie lezaly i kwiczaly...

to biore platynowy
nienawidze tej maski! jedna z najwiekszych porazek dla moich wlosow...

to trzymam kciuki zeby ci sie ulozylo

ja na odrosty 3-4tyg. potrzebuje 100ml mieszanki nie ma bata

dziekuje za komplementy

dziekuje albo pogoda albo musisz cos z kosmetykow wymienic...
ja w koncu zwalczylam lupiez, kuzwa jakiz mialam klopot przez ost 3-4 tygodnie ale przeszlo... i mysle ze to a10 mnie tak zalawilo
teraz bede obserwowac...

daj znac jak pasuje

robie dla was eksperyment z ta maska loreala.. bede uzywac non stop co mycie i zobaczymy kiedy wlosy klapna, stana sie sztywne czy obciazone itp. ( ale mysle ze nigdy jak patrze na ich reakcje)

a co jest nie tak z tą odżywką gliss kura? Zawsze lubiłam ich odżywki ale tej nie miałam jeszcze okazji spróbować i jestem ciekawa bardzo....

co do tuszy to ja uwielbiam max factora https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,2...t-mascara.html
avon super shock https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,2...k-mascara.html

no i naszego słynnego lovely niebieskiego
ZUMBOMANIACZKA
Stary 2013-08-18, 19:03   #4019
CherrryCat
Zakorzenienie

Cytat:

kupilam ten:

i jest straszna porazka

Ja ewentualnie jesli bym miała komuś coś polecic to mogę mój obecny tusz tzn. Maybelline rocket :P klik nie rozumiem tylko dlaczego ma takie złe opinie bo dla mnie jest swietny tzn nie podraznia, nie skleja i się nie sypie po paru godzinach jakby ktoś chciał to mogę zrobic zdjęcia przed i po malowaniu

a i odnosnie tego wibo https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...r-mascara.html to także go lubię

Wymiana

Edytowane przez CherrryCat
Czas edycji: 2013-08-18 o 19:14
CherrryCat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-18, 19:15   #4020
blond bunny
Zakorzenienie

Cytat:
O rany............. ta odżywka to mnie tak wkurzyła, że szok! Miałam mało czasu rano, umyłam włosy, odżyweczka, suszę i porażka- sztywne druty, matowe, musiałam umyć jeszcze raz i Dove. Ale dopiero po kolejnym myciu i masce wróciły mi do formy.

Za to złoty GlissKur mi bardzo pasuje
o ktorej odzywce mowisz?

Cytat:
Ja nie wiem gdzie są, ale ja za swoja zapłaciłam 17 z groszami w Rossmnie,gdzie w Auchanie kosztuje ponad 30 zl

Tusz nie robi nic z moimi rzesami
jest dla mnie totalna porazka bo nawet koloru im nie nadaje, a odrazu zaznaczam,że prosiłam panią w Rossie zeby mi tusz z szuflady nowiutki wyciagneł i kicha

Dobrze,że ni kupiłam tej odzywki, bo juz mialam smaka na nia

Ale kusisz ta maska Extreme, nie dobra ty

znacie te odzywki i maski:
http://kalina-sklep.pl/kalina/SKLEP1...id_product=644
http://kalina-sklep.pl/kalina/SKLEP1...id_product=642
http://kalina-sklep.pl/kalina/SKLEP1...id_product=514
http://kalina-sklep.pl/kalina/SKLEP1...id_product=630
http://kalina-sklep.pl/kalina/SKLEP1...id_product=631
ja nie znam, ale moja sis teraz na fali ruskich kosmetykow to moge podpytac co poleca

Cytat:
Napisane przez Lavia15 Pokaż wiadomość
mam obecnie tą maskę w domu i mi osobiście przypasowała, ale nie można przesadzić z jej ilością bo jak się jej za duzo nałozy to włosy robią się ciężkie przyklapnięte i wyglądają na tluste. Ja kłade tylko odrobinę i to głownie na końcówki i działa świetnie. I zapach jej mi wcale nie przeszkadza

---------- Dopisano o 19:58 ---------- Poprzedni post napisano o 19:51 ----------

a co jest nie tak z tą odżywką gliss kura? Zawsze lubiłam ich odżywki ale tej nie miałam jeszcze okazji spróbować i jestem ciekawa bardzo....

co do tuszy to ja uwielbiam max factora https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,2...t-mascara.html
avon super shock https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,2...k-mascara.html

no i naszego słynnego lovely niebieskiego
zrobilam ten wpis na bloga, zycze ubawu po pachy

Cytat:
Napisane przez CherrryCat Pokaż wiadomość
Ja ewentualnie jesli bym miała komuś coś polecic to mogę mój obecny tusz tzn. Maybelline rocket :P klik nie rozumiem tylko dlaczego ma takie złe opinie bo dla mnie jest swietny tzn nie podraznia, nie skleja i się nie sypie po paru godzinach jakby ktoś chciał to mogę zrobic zdjęcia przed i po malowaniu
pokaz ja jestem ciekawa bo kiedys uwielbialam tusze MNY a potem przeszlam na astora i ... zostalam z nim.

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów i fryzury

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości