|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2
Cytat:
Napisane przez Wis26
A oto i Daniel :
|
Śliczny 
Cytat:
Napisane przez vil84
aaa !!! pochwalimy się: oficjalnie zaczął nam się przewracać, nie wiem czy ne jeden bok czy oba ale na jeden na pewno, i czasem z rozpędu na brzuszku ląduje  tzn czasem jeszcze pupa mu zostaje
|

Cytat:
Napisane przez pawie_oczko
My po wizycie. Mloda wazy prawie 6,5 i mierzy 65 cm.
|

Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw
|

Cytat:
Napisane przez Wis26
Hej  Jako że lepiej późno niż wcale to chciałabym się zapytać czy przyjmiecie mnie swojego grona? Podczytywałam Was trochę pod koniec ciąży, tak się zbierałam żeby napisać aż w końcu urodziłam i już na nic nie miałam czasu. Jestem mamą Daniela, urodził się 21 maja o 15.25 , 54 cm i 3,5 kg. Poród koszmarny, ale na szczęście wszystko dobrze się skończyło 
|
Cześć 
---------- Dopisano o 08:57 ---------- Poprzedni post napisano o 08:55 ----------
Cytat:
Napisane przez sharpnowaja
wszystkie się chwalicie umiejętnościami maleństw to i ja się pochwalę 
Moje 3,5 miesięczne cudo potrafi:
- doskonale "mówić" NIEEEEEE 
- już drugi miesiąc wyje jak wilk
- mruczeć jak kot
- ssać kciuka, 4 palce a najlepiej dwie piąstki na raz
- już ładnie chwyta zabawki rączkami, ale czasami jej jeszcze wypadają
- ciągnie tak mocno za karuzelę aż się odczepiają miśki, po czym lądują na podłodze i poluje na następnego
- poranne rozmowy z lampką
- przewracanie się na boczki
- podnoszenie główki (ale za szybko się niecierpliwi)
- bardzo ładnie trzyma główkę jak jest na rękach, rzadko kiedy jej opada
- wrzeszczy na zabawki gdy nie mieszczą się w buzi
- uwielbia narzekać, zwłaszcza jak ma komu
- kocha drzewka 
-nachyla się do przodu jakby chciała siadać
chyba tyle 
|
dla Karolci
Cytat:
Napisane przez sharpnowaja
dziewczyny które karmią mm, podajecie coś oprócz witaminy D?
|

Cytat:
Napisane przez NoBoTak
Mam jeszcze pytanie do mam które już otrzymały becikowe. Czu jak w decyzji mam napisane że wypłata świadczenia do 31 sierpnia, to mogę liczyć na to że dostanę pieniążki wcześniej czy tego 31ego? Jak było u Was?
|
Cytat:
Napisane przez lonely_lady
ooo cholercia.. !!! przypomniałaś mi.. muszę to załatwić 
|
My też jeszcze nie załatwiliśmy Może w przyszłym tygodniu się uda 
Cytat:
Napisane przez Veronic
ja dzisiaj wypiłam lampkę czerwonego winka 
|
A mi wino jakoś przestało smakować 
---------- Dopisano o 08:59 ---------- Poprzedni post napisano o 08:57 ----------
Cytat:
Napisane przez antoinettee
Dziewczyny pieluchujecie swoje dzieci? Ja pieluchowałam w pierwszych tygodniach ale na USG bioderek lekarz powiedział, że wszystko wygląda OK i jak chcę to mogę pieluchować ale nie muszę. Za to wczoraj pediatrka kazała Julkę pieluchować bo to dziewczynka i lepiej dmuchać na zimne i od wczoraj pieluchuję. Nie wiem tylko czy ona ma to pieluchę ma nosić ciągle czy kilka godzin dziennie?
|

Cytat:
Napisane przez NoBoTak
Któraś z Was (przepraszam ze nie pamiętam która) pisała jak jej dziecko wpatruje się w tygryska z maty, i coś chyba w nim jest bo Mój tez tylko jego zauważa na tej macie;-) nawet przestawialam go w inne miejsce a i tak tygrysek jest na celowniku 
|
Mój W. uwielbia gadać z tygryskiem 
Cytat:
Napisane przez colorblue
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
Jaki śliczny Tymuś 
Cytat:
Napisane przez Ashyshqa
Witamy sie po basenie. Sofia wytrwala cale 2minuty, poczym zaczal sie armagedon  uspakajalam ja godzine. Na szczescie tz mogl przyjsc do nas bo inaczej nie mialabym jak sie przebrac. Woda byla cieplutka (35st) wiec to nie zimno... Moze to ze tak malo spala, a moze to dla niej za wczesnie(choc byly jeszcze 3 maluszki w jej wieku I super reagowaly). Zobaczymy jak bedzie za tydzien...
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
Może następnym razem będzie lepiej 
---------- Dopisano o 09:04 ---------- Poprzedni post napisano o 08:59 ----------
Cytat:
Napisane przez diabli
bylysmy dzisiaj u naszego doktorka. waga 5960 (od 2 tygodni mam nadzieje, ze przekroczy 6kg ;P), czyli przybrala 180 gramow. jak na nia to calkiem niezle (w końcu tydzień temu tylko 50 gramow,a nie odejmowałam body!) - czyli zostajemy przy karmieniu co 3 godz. z zegarkiem w reku  lekarz niby kazal się nie przejmować, bo bardzo możliwe ze to przez upaly...zobaczymy. ewidentnie ciagnie ja na dlugosc, fałdeczki znikają, chyba wziela sobie do serca te Wasze plany modelingowe  lekarz obejrzał ja z wszystkich stron, nie ma kreczu! (co nas bardzo cieszy! jeśli ktoras zastanawia się jak to stwierdzić, otoz miesien na szyi musi być zgrubialy, czuc to pod palcami i nie da się go naciagnac), glowa ladnie pracuje, dźwiganie opanowane, glowke często trzyma na boczki zamiast na wprost, bo taka ma budowę czachy, ze jej ciężko inaczej hehe. za dlugi tyl  napiecia mięśniowego brak, asymetrii tez. jedyne czego możemy się doczepić to to, ze słabiej pracuje lewa reka. mamy obserwować, ale pewnie to bardziej mój wymysl, bo chwile później w domu tylko te reke oblizywala 
|

Cytat:
Napisane przez NoBoTak
Aha proszę o dopisanie na pierwszej stronie : poród naturalny i karmienie piersia 
|
Info dopisane 
Cytat:
Napisane przez ada32
miałam Was zapytac i ciągle nie ma kiedy...
jak u Was z kąpielami wygląda..?? czy codziennie kąpiecie?? w czym..mydełka ..płyny ..w wanienkach..słynnych wiaderkach??czy dzieci spokojne..zadowolone czy jednak płaczliwe..??
|
Wiktor bardzo lubi się kąpać 
Na początku kąpaliśmy w wanience, teraz od jakiegoś czasu w wiadrze. W. uśmiechnięty, zadowolony; płakał może z 1-2 razy na samym początku.
Kąpiemy w salonie, bo tam mamy duży stół i przynoszę sobie przewijak 
Używamy płynu hipp zamiennie z emolium
|