Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Starania o pierwsze dziecko czas zacząć! Grudzień 2012
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2013-08-28, 19:37   #4758
Malgos_12
Zakorzenienie

Dot.: Starania o pierwsze dziecko czas zacząć! Grudzień 2012

Cytat:
Napisane przez wpaula Pokaż wiadomość
Aha i polecam wam dziewczyny zeby przejsc sie na monitoring nawet jak minelo dopiero 2-3 cukle staran , dobrze jest wiedziec kiedy mniej wiecej owulacja wypada , zeby sie pol roku zle nie starac , ja juz wiem ze na pewno mam pozniej a skupialam sie na wczesniejszych staraniach , nie jest to drogi koszt ja zapalcila 50 zl , nie wiem ile u was ksoztuje ? ale w porownnaniu do tego co ebdziemy wydawac na nasze malenstwa to i tak kropla w morzu
Pozdrawiam **
a ja myślę, że warto zacząć od mierzenia temp, w niektórych przypadkach bardzo ładnie pokazuje owu

Cytat:
Napisane przez malinka1984 Pokaż wiadomość
wpaula cieszę się że dziś już lepiej ale myślę że musisz się troszkę podkurować i później profilaktycznie też coś spać no i nie spać jak to Twój mąż mówi "z gołą dupą"bo to też nie służy.
Ja już odliczam do 8:00 bo idę po wynik progesteronu, ciekawa jestem baardzo czy owy byłą czy jednak nie.

---------- Dopisano o 08:04 ---------- Poprzedni post napisano o 07:14 ----------

Odebrałam wynik progesteronu 20dc (cykle 26 dniowe) - 2.01 ng/ml czyli cykl bezowulacyjny
ja też słyszałam, że warto spać z gołym dupskiem, ale może nie każdemu to służy
i kiedyś czytałam gdzieś, że starając się o dzidziusia zaleca się przewiewne i luźną bieliznę

Cytat:
Napisane przez ag9 Pokaż wiadomość
Eee czarny to bardzo elegancki kolor
My braliśmy tylko cywilny, ale nie w obskórnym USC, tylko w XV-w. zameczku. Za dodatkową kilkuset zł opłatą można było sobie zrobić ślub tam. Poza tym suknię miałam białą, do ziemi, typowo ślubną. Ale dodatki w czerwieni - paznokcie, buty , kwiaty.
Fajnie wspominam....
Początkowo wesela w ogóle nie chcieliśmy, tylko obiad, ale w końcu stanęło na krótkim przyjęciu (chyba do 1 w nocy).
u nas też myślałam, że będzie miał ciemny, ale nie czarny, bo będzie go jeszcze wyszczuplał... ale powiem wam, że pomierzył kilka (w kilku kolorach) i w czarnym wyglądał bosko (czasami to kwestia odcienia czarnego)... mnie osobiście nie podobają się jasne garnitury na panach młodych, ale to kwestia gustu ja uważam, że tak jak w przypadku panny młodej, która szuka sukienki i mierzy wiele modeli, to pan młody też powinien pomierzyć, bo można się bardzo zdziwić

Patrycja - macie już wymyślone imię dla swojej małej księżniczki?
co do rutinoscorbinu to słyszałam, że nie powinno brać sie go w ciąży, bo rutyna może powodować skurcze (teraz doczytałam z ulotki, że nie stwierdzono bezpieczeństwa stosowania leku w ciąży)... może lepiej coś naturalnego? i pij dużo - baaardzo dużo.

Malinka - szkoda, że nie było owu... no ale cóż, nie tym to następnym razem

Gegee - to czekamy na zdjęcia znad morza
Malgos_12 jest offline Zgłoś do moderatora