|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4741 | ||||
Wtajemniczenie
|
Dot.: Starania o pierwsze dziecko czas zacząć! Grudzień 2012
Dziewczyny dziekuje za tak liczne odpowiedzi , jestem w szoku , dzis rano wysiusialam sie juz z mniejszym bolem ufff chyba zaczely dzialac leki , a i wieczorem grzalam tam na dole termoforem moze to tez pomoglo
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 06:53 ---------- Poprzedni post napisano o 06:49 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 06:55 ---------- Poprzedni post napisano o 06:53 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 06:57 ---------- Poprzedni post napisano o 06:55 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 06:58 ---------- Poprzedni post napisano o 06:57 ---------- Cytat:
![]() Aha i polecam wam dziewczyny zeby przejsc sie na monitoring nawet jak minelo dopiero 2-3 cukle staran , dobrze jest wiedziec kiedy mniej wiecej owulacja wypada , zeby sie pol roku zle nie starac , ja juz wiem ze na pewno mam pozniej a skupialam sie na wczesniejszych staraniach , nie jest to drogi koszt ja zapalcila 50 zl , nie wiem ile u was ksoztuje ? ale w porownnaniu do tego co ebdziemy wydawac na nasze malenstwa to i tak kropla w morzu Pozdrawiam ![]()
Razem od 7.01. 2004 ![]() W 7cs udało się Nasz Skarbek juz na swiecie http://www.suwaczki.com/tickers/relgh371ffv9k4cd.png Edytowane przez wpaula Czas edycji: 2013-08-28 o 06:04 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4742 |
Zakorzenienie
|
wpaula cieszę się że dziś już lepiej ale myślę że musisz się troszkę podkurować i później profilaktycznie też coś spać no i nie spać jak to Twój mąż mówi "z gołą dupą"bo to też nie służy.
Ja już odliczam do 8:00 bo idę po wynik progesteronu, ciekawa jestem baardzo czy owy byłą czy jednak nie. ---------- Dopisano o 08:04 ---------- Poprzedni post napisano o 07:14 ---------- Odebrałam wynik progesteronu 20dc (cykle 26 dniowe) - 2.01 ng/ml ![]()
#4743 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ostatecznie ustaliliśmy wesele na 60 osób (po 30 z każdej "rodziny"). Mi natomiast zależy żeby ślub odbył się w czerwcu i żeby pan młody miał biały garnitur ( w czarnym wygląda jak na pogrzeb ![]() Więc jakieś wyobrażenia na ten temat mamy. Dużo już rozmawialiśmy i mamy kompromisy ![]() Jedyną przeszkodą są finanse ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Doczytałam, że dzisiaj już lepiej, więc życzę dalszej poprawy i owocnych starań. Przesyłam skoncentrowane fluidy dla tych co mają właśnie owulację ![]() Cytat:
![]() Dzięki waszym wpisom o ślubie jakoś mniej się go boję ![]() Cytat:
![]() Szczególnie z tych jak zaoszczędzić trochę grosza i elegancko wyprawić wesele ![]() Cytat:
![]() Wow to szybko załatwiłaś te wesele. Mi się wydaje, że samo dogadanie z księdzem to pasmo wyzwań. Bo jak zacznie wymyślać ![]() Cytat:
A ja mam od wczoraj fatalne samopoczucie. Wczoraj prawie zemdlałam w piekarni. Już ledwo stałam, ale na szczęście była już moja kolej więc kupiłam bułki i szybko wyszłam. Potem musiałam siedzieć na ogrodzeniu, bo nie doszłabym do domu. Na szczęście miałam blisko i po jakimś czasie się "doczołgałam". Potem cały dzień byłam osłabiona, bolała mnie głowa i ciągle leżałam. Dziś już trochę lepiej i wybiorę się nawet na zakupy ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4744 |
Zakorzenienie
|
koziemleko dbaj o siebie i się nie przemęczaj, a jak się źle czujesz to dużo wypoczywaj, nie ma się co forsować.
#4745 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4746 |
Zakorzenienie
|
wpaula ano nie było, na usg w 14dc pani dr powedziała że a jej oko to będzie to cykl bez owu bo ona tam "nic nie widzi" do tego śluz płodnego nie miałam i testy owu też mi nie wyszły tak jak zwykle, a poziom progesteronu tydzień po planowanej owu powinien być koło 15 nl/Ml żeby potwierdzić owu więc nie mam złudzeń.
03.09 spodziewana @ i zaczynamy z CLO mam nadzieję.
#4747 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() My braliśmy tylko cywilny, ale nie w obskórnym USC, tylko w XV-w. zameczku. Za dodatkową kilkuset zł opłatą można było sobie zrobić ślub tam. Poza tym suknię miałam białą, do ziemi, typowo ślubną. Ale dodatki w czerwieni - paznokcie, buty ![]() Fajnie wspominam.... Początkowo wesela w ogóle nie chcieliśmy, tylko obiad, ale w końcu stanęło na krótkim przyjęciu (chyba do 1 w nocy).
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4748 | |
Wtajemniczenie
|
Odp: Dot.: Starania o pierwsze dziecko czas zacząć! Grudzień 2012
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#4749 | |||||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja też naturalnie mam blond (wcześniej był jasny, ale teraz po tylu latach farbowania ciemniejszy wyszedł ![]() ![]() ![]() ![]() Pradip - z tego co pamiętam bierzesz wiesiołka i wspominałaś coś, że jest dobry na cerę. Zauważyłaś może, żeby trądzik był słabszy albo znikł? Zastanawiam się czy nie zacząć go brać ![]() Cytat:
![]() Dla mnie to też był najpiękniejszy dzień pod słońcem i mogłabym jeszcze raz to wszystko przeżyć. Łącznie z przygotowaniami itd. Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() My czarnego garnituru też nie chcieliśmy. Najpierw miał by szary, srebrny lub coś w tym stylu, ale ostatecznie kupiliśmy granatowy, ale taki jaśniejszy, wpadający w niebieski. Fajnie prezentował się do pomarańczowego wystroju i moich dodatków ![]() Co do wątku - od biedy mogę i ja zakładać nowy... w końcu i tak już teraz prowadzę listę, więc jest mi to bez różnicy ![]() ---------- Dopisano o 10:42 ---------- Poprzedni post napisano o 10:39 ---------- Cytat:
![]() No i zachęcam do mierzenia temperatury. Wszystko będziesz wiedziała i wtedy ocenisz czy cykle bezowulacyjne zdarzają się często czy to tylko jednorazowy incydent. Poza tym, może teraz jeszcze było za wcześnie i cykl Ci się wydłużył i owulacja była później albo nawet dopiero przyjdzie? ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4750 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Gegee ja biore 2 mies wiesiolka nic sie cera nie poprawila , nadchodzi owulacja i jak zawsze wysypuje mnie podskorne takie nie dow cysniecia to jakies hormonalne ![]() ![]()
Razem od 7.01. 2004 ![]() W 7cs udało się Nasz Skarbek juz na swiecie http://www.suwaczki.com/tickers/relgh371ffv9k4cd.png Edytowane przez wpaula Czas edycji: 2013-08-28 o 09:57 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4751 |
Zakorzenienie
|
Magduś_2, Gegee wynik dzisiejszego progesteronu mówi sam za siebie, już nic z tego nie będzie, za tydzień @ i zaczynamy nowy etap.
![]() |
#4752 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Gegee jak już prowadzisz tą listę to proszę wpisz mi TP na 01.03, bo właśnie zauważyłam, że nie mam wpisane ![]() Mój Tż dostanie dziś pierwszy w życiu prezent z okazji mojej ciąży ![]() http://www.gandalf.com.pl/b/gdy-staj...wsze-miesiace/ To super poradnik, na pewno będę mu podkradać ![]() ![]() I tak jutro będę miała nowe zdjęcie, bo idę na USG ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4753 |
Zakorzenienie
|
koziemleko progesteron 2.01 ng/mL raczej nie świadczy o zbliżającej się owu.
Normy: faza foliukalna- 0.14-2.03 faza owulacyjna- 0.40-4.47 środkowa faza lutealna- 5.22-22.7 faza lutealna- 1.42-16.6 ---------- Dopisano o 12:51 ---------- Poprzedni post napisano o 12:49 ---------- Piękny prezent szykujesz mężowi, myślę że będzie zaskoczony i szczęśliwy. ---------- Dopisano o 13:15 ---------- Poprzedni post napisano o 12:51 ---------- Tak informacyjnie może się komuś przyda: Progesteron jest produkowany przez powstałe z pęcherzyka jajnikowego ciałko żółte, przez łożysko w ciąży oraz w śladowych ilościach przez nadnercza. Odpowiada za właściwe przygotowanie śluzówki na przyjęcie zarodka, utrzymuje ciążę, a spadek jego stężenia przy odpowiednio przygotowanym endometrium wywołuje miesiączkę. Stężenie progesteronu w pierwszej fazie cyklu jest bardzo niskie. Nieznaczny wzrost obserwuje się na ok. półtora doby przed owulacją. Potem ilość progesteronu produkowanego przez powstające ciałko żółte wzrasta osiągając szczyt w 7, 8 dniu po owulacji. Jeśli nie doszło do ciąży ciałko żółte zanika, w innym przypadku jego czynność zostaje podtrzymana przez rosnące stężenia gonadotropiny kosmówkowej. Wraz z wiekiem ciąży następuje stopniowe przejęcie produkcji progesteronu przez łożysko. Między 8 a 10 tygodniem ciąży ciałko żółte zanika, a łożysko staje się jedynym źródłem progesteronu w organizmie. Badanie progesteronu wykonuje się w celu oceny funkcji ciałka żółtego i (czasami) monitorowania wczesnej ciąży. Normy: 7-8 dni po owulacji >= 10 ng/ml prawidłowa czynność ciałka żółtego II faza cyklu <= 3ng/ml brak owulacji
#4754 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Aha, więc faktycznie owu nie było. Oby w następnym cyklu miała spotęgowaną siłę ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4755 |
Zakorzenienie
|
Oby, oby...
#4756 |
Zadomowienie
|
Odp: Starania o pierwsze dziecko czas zacząć! Grudzień 2012
Dzien dobry wieczor!
Zagladam tylko pochwalic sie, ze w styczniu bedzie z nami dziewcze ![]() ![]() Poza tym wszystko idealne, po nast wizycie za miesiac jesli dalej tak bedzie ksiazkowo, to mozemy wozek kupowac ![]()
#4757 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Odp: Starania o pierwsze dziecko czas zacząć! Grudzień 2012
Cytat:
![]()
![]() |
#4758 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() i kiedyś czytałam gdzieś, że starając się o dzidziusia zaleca się przewiewne i luźną bieliznę Cytat:
![]() ![]() Patrycja - macie już wymyślone imię dla swojej małej księżniczki? ![]() co do rutinoscorbinu to słyszałam, że nie powinno brać sie go w ciąży, bo rutyna może powodować skurcze (teraz doczytałam z ulotki, że nie stwierdzono bezpieczeństwa stosowania leku w ciąży)... może lepiej coś naturalnego? i pij dużo - baaardzo dużo. Malinka - szkoda, że nie było owu... no ale cóż, nie tym to następnym razem ![]() Gegee - to czekamy na zdjęcia znad morza ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4759 |
Zakorzenienie
|
Patrycjja gratuluję córeczki.
#4760 | |
Zadomowienie
|
Odp: Dot.: Starania o pierwsze dziecko czas zacząć! Grudzień 2012
Cytat:
Imie mamy na 90%. Miala byc Marysia, ale nie podobaly mi sie pewne 'odmiany' i stanelo na Amelii Marii ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#4761 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Starania o pierwsze dziecko czas zacząć! Grudzień 2012
Patrycja - no jeśli gin ci przepisał, to też myślę, że wiedział co robi, tym bardziej tak jak napisałam na ulotce jest, że nie stwierdzono... pewnie gdyby coś było to nie byłby dopuszczalny dla kobiet w ciąży i jednak byłoby jakieś ostrzeżenie... mam nadzieję, że ci się poprawi.
Podoba mi się imię Amelka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4762 | |
Zadomowienie
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Starania o pierwsze dziecko czas zacząć! Grudzień 2012
Cytat:
![]() ![]() Amelka jest uniwersalna, w razie wyjazdu za granice mysle, ze tez nie bedzie problemu. Moja siostra niegdys fanka pamietnikow ksiezniczki juz przechrzcila ja na Mie ![]() W ogole fanka podwojnych imion nie jestem. Moze dlatego, ze ani ja, ani moja siostra ne zostalysmy takimi obdarzone ![]()
![]() |
#4763 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Starania o pierwsze dziecko czas zacząć! Grudzień 2012
Patrycja - jak napisałaś o Amelii to od razu przyszła mi na myśl Amelia Termopolis Grenaldi hahah
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4764 | |
Zadomowienie
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Starania o pierwsze dziecko czas zacząć! Grudzień 20
Cytat:
Calosci nie czytalam, wiec nie moge sie wypowiedziec. Ale te dwie czesci poszly latwo, szybko i przyjemnie ![]() Ostatnio w ogole mam braki kasiazkowe. Moje, mamy, siostry, tesciowej biblioteczki przetrzasniete kilka razy. Dwa dni temu do obiadu (uwielbiam czytac przy jedzeniu) pochlonelam Mikolajka z nadzieja, ze jesli bede miala syna to wlasnie takiego milego rozrabiake. Kilka ksiazek Chmielewskiej, ktore mam, znam na pamiec. I najgorsze jest to, ze czasu mam mase, a nie mam co czytac, bo idac do sklepu ciezko mi sie zdecydowac. Brakuje. I starego swiata ksiazki, skad bralam najwiecej - opis albo mnie zachecil, albo nie. I mialam duuzo czasu na wybieranie. A jak jestemy w sklepie to maz mnie wiecznie pogania. Poza tym czasem ceny ksiazek mnie przerazaja i chociaz je kocham, to pewne rzeczy ciezko mi zaakceptowac. Przy mnie nie mozna zaczynac o ksiazkach, bo to jeden z moich ulubionych tematow i moge gadac i gadac :p Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#4765 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Amelia - bardzo ładne imię, ale mi osobiście się już osły szalo i robi się słabo jak słyszę od kolejnej koleżanki, że u nich będzie Amelka. W bliskim gronie znajomych w lipcu urodziła się czwarta Amelka. Teraz są same Amelki, Leny, Julki i Oliwki. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4766 | |
Zadomowienie
|
Odp: Dot.: Odp: Starania o pierwsze dziecko czas zacząć! Grudzień 2012
Cytat:
![]() A co do Oliwki- kazda, ktora znam jest wolana Ola. Wiec rownie dobrze moglaby byc Aleksandra. Ale zaraz jecze rtaz przedyskutujemy z mezem kwestie imienia. Ma byc 100% a nie 90 ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#4767 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4768 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#4769 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Odp: Starania o pierwsze dziecko czas zacząć! Grudzień 2012
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:16 ---------- Poprzedni post napisano o 23:15 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4770 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Odp: Dot.: Odp: Starania o pierwsze dziecko czas zacząć! Grudzień 2012
Cytat:
5. Zofia 4. Zuzanna 3. Maja 2. Lena 1. Julia
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:00.