Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - O dzidzie sie staramy,i na dwie kreski tak dlugo czekamy:(problemy,problem y i problem
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2013-09-02, 10:12   #830
Linka1984
Zakorzenienie

Dot.: O dzidzie sie staramy,i na dwie kreski tak dlugo czekamy:(problemy,problem y i

Cytat:
Napisane przez Pradip Pokaż wiadomość

Podczytywałam że jesteś po laparoskopii. Przyznaję że mnie trochę przestraszyłaś a zastanawiałam się pomiędzy laparo a hsg.
Życzę dużo zdrówka i upragnionego maleństwa
lepiej laparo..bo więcej wychodzi 'wad', odrazu mozna naprawiać no i najważniejsze jest w narkozie...a na hsg nie wyjdą zadne zrosty,endometrioza itd.
Ale Tobie nie jest potrzebna , najyraźniejsz wszystko jest wporzadku , udało Ci się zaciązyć teraz tylko u Ciebie wyleczyć niedomogę lutealną

Cytat:
Napisane przez wika82 Pokaż wiadomość
Sprawdź tarczycę, a konkretnie tsh.
Jakiś czas temu przestałam miesiączkować, ginekolog stwierdziła, że odpowiedzialność za ten stan rzeczy ponosi zbyt wysoki poziom prolaktyny i zaproponowała leczenie w celu jej obniżenia.
Z Wizażu dowiedziałam się, że wysoką prolaktynę generuje wysokie tsh, sprawdziłam i faktycznie. Wysokie tsh = niedoczynność tarczycy. Zaczęłam brać ten hormon i wszystko wróciło do normy.. PRzy wysokim tsh ciężko zajść w ciąże.
ja tez mam dużą prolaktynę a tsh mam małe bo 1.3 - przy staraniach dobrze jst mniec <1,5
Nie zawsze tsh jest powiązane z polaktyną , tak jak ktoraś już napisała sa dwie przyczyny najczesciej..albo prztyadka ( gruczolak - wtedy pierwsza prl jest podwyższona) albo stres ( prl po obciążeniu jest wyższa)

Cytat:
Napisane przez czarownica_tea Pokaż wiadomość
Linka- pracuję, robię speckę z psychiatrii

wysoka PRL nie jest tylko spowodowana zaburzeniami TSH, może być gruczolak przysadki a czasem stres. Ale wysoki poziom PRL blokuje LH i nie ma owulacji. Warto poszukać przyczyny.
Wow , mamy psychiatrę? idealnie..przyda się mnie po takich staraniach hahaha

Cytat:
Napisane przez czarna_mala Pokaż wiadomość
Linka jesteś niezłym specem w tym temacie widać, że znasz się na rzeczy

I dlatego wykryłaś u siebie endo? nie no jestem pełna podziwu

Hmm endo podejrzewałam jak odstawiłam po latach antyki..ale nigdy nie badałam tego bo po co ..dopiero jak starania nie idą stwierdzilam ze przymusze lekarza do laparo..no i jednak dobrze zrobiłam
Linka1984 jest offline Zgłoś do moderatora