2013-09-02, 10:12
|
|
|
Zakorzenienie
|
Dot.: O dzidzie sie staramy,i na dwie kreski tak dlugo czekamy:(problemy,problem y i
Cytat:
Napisane przez Pradip
Podczytywałam że jesteś po laparoskopii. Przyznaję że mnie trochę przestraszyłaś a zastanawiałam się pomiędzy laparo a hsg.
Życzę dużo zdrówka i upragnionego maleństwa 
|
lepiej laparo..bo więcej wychodzi 'wad', odrazu mozna naprawiać no i najważniejsze jest w narkozie...a na hsg nie wyjdą zadne zrosty,endometrioza itd.
Ale Tobie nie jest potrzebna , najyraźniejsz wszystko jest wporzadku , udało Ci się zaciązyć teraz tylko u Ciebie wyleczyć niedomogę lutealną 
Cytat:
Napisane przez wika82
Sprawdź tarczycę, a konkretnie tsh.
Jakiś czas temu przestałam miesiączkować, ginekolog stwierdziła, że odpowiedzialność za ten stan rzeczy ponosi zbyt wysoki poziom prolaktyny i zaproponowała leczenie w celu jej obniżenia.
Z Wizażu dowiedziałam się, że wysoką prolaktynę generuje wysokie tsh, sprawdziłam i faktycznie. Wysokie tsh = niedoczynność tarczycy. Zaczęłam brać ten hormon i wszystko wróciło do normy.. PRzy wysokim tsh ciężko zajść w ciąże.
|
ja tez mam dużą prolaktynę a tsh mam małe bo 1.3 - przy staraniach dobrze jst mniec <1,5
Nie zawsze tsh jest powiązane z polaktyną , tak jak ktoraś już napisała sa dwie przyczyny najczesciej..albo prztyadka ( gruczolak - wtedy pierwsza prl jest podwyższona) albo stres ( prl po obciążeniu jest wyższa)
Cytat:
Napisane przez czarownica_tea
Linka- pracuję, robię speckę z psychiatrii
wysoka PRL nie jest tylko spowodowana zaburzeniami TSH, może być gruczolak przysadki a czasem stres. Ale wysoki poziom PRL blokuje LH i nie ma owulacji. Warto poszukać przyczyny.
|
Wow , mamy psychiatrę? idealnie..przyda się mnie po takich staraniach hahaha
Cytat:
Napisane przez czarna_mala
Linka jesteś niezłym specem w tym temacie  widać, że znasz się na rzeczy
I dlatego wykryłaś u siebie endo?  nie no jestem pełna podziwu
|
Hmm endo podejrzewałam jak odstawiłam po latach antyki..ale nigdy nie badałam tego bo po co ..dopiero jak starania nie idą stwierdzilam ze przymusze lekarza do laparo..no i jednak dobrze zrobiłam
|
|
|