Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Matki emigrantki, czyli jak to się robi w UK - część VI
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2013-09-09, 16:02   #2760
hanjah
Zakorzenienie

Dot.: Matki emigrantki, czyli jak to się robi w UK - część VI

Cytat:
Napisane przez blonde_hair Pokaż wiadomość
Hanjah a jak Wy sie czujecie?
Dziękuję, u nas już dobrze Wymioty się nie powtórzyły

Cytat:
Napisane przez Fikusek82 Pokaż wiadomość
, oby szybki poszło.

A tak a propo tego odsyłania do domu po odejściu wód to dla mnie paranoja jakaś. Ja rozumie że jak skurcze są słabe, albo nieregularne ok, ale po odejściu wód to już powinni zatrzymać na oddziale.

A tak jeszcze o porodach, wykryto u mnie GBS pozytywnego i mam zalecenie od połoznej, że jak tylko zaczną sie bóle mam nie czekać aż będą regularne tylko od razu jechac do szpitala w celu podania mi antybiotyku, to samo jak wody mi odejdą nie czekać na pojawienie się skurczy tylko jechać od razu. I tak się zastanawiam czy szpital wogóle będzie to orzeczenie respektował, czy oleją mnie totalnie. Miała któraś z was taka sytuację?
W pierwszej ciąży nad ranem odeszły mi wody, do szpitala pojechaliśmy ok 13 i też mnie chcieli odesłać, ale się uparłam że chcę zostać i mnie zostawili. Urodziłam przed północą.
I się okazało, że mam gbs i dziecko się zaraziło

W drugiej ciąży od razu powiedziałam położnej że miałam tę bakterię i że pierwsze dziecko było bardzo chore. Położna załatwiła mi konsultację u ginekologa, lekarka powiedziała że i tak dostanę przy drugim porodzie antybiotyk właśnie dlatego, że pierwsze dziecko się tym zaraziło w czasie porodu. Pobrała mi też wymaz, który wyszedł ujemny, ale w dokumentacji komputerowej miałam wpisane, że mam dostać ten antybiotyk przy porodzie. Jak pojechałam rodzić to już wiedzieli co i jak, nie musiałam się o to upominać.
Do szpitala jechałam ze skuraczami co 5 minut. O północy dostałam kroplówkę, urodziłam o 3.

Wykryli Ci to tutaj? To chyba nie jest standardowe badanie?

---------- Dopisano o 16:02 ---------- Poprzedni post napisano o 16:00 ----------

Cytat:
Napisane przez anilkadro Pokaż wiadomość
Ps. wie któraś może jak się nazywają po angielsku, te kable do akumulatora samochodowego, żeby odpalić auto- auto? (Nawet nie znam tego polskiej nazwy )
Bo coś mi dzisiaj akumulator padł i chcemy je sobie kupić w razie czego, na przyszłość.
Mój mąż coś takiego kupował-wieczorem Ci napiszę jak to się nazywa bo też nie wiem
hanjah jest offline Zgłoś do moderatora