Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.3.
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2013-09-17, 17:26   #967
mamaNastuni
Raczkowanie

Dot.: Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.3.

Cytat:
Napisane przez oliwka__ Pokaż wiadomość
Witam

korzystam z krótkiej chwili wolnego więc pisze co u nas bo do nadrobienia mam 3 strony.

My dziś byłyśmy na ostatnim 3 szczepieniu Anielka waży 7130 i ma 66 cm i to na samym cycku normalnie ach dumna jestem z siebie tym bardziej że nie miałam parcia na żaden sposób karmienia chyba dzięki Wam karmię i się nie poddałam na samym początku.
Dopiero w 11 miesiącu na bilans a kolejne szczepienia na koniec maja 2014r.

My w sobotę byłyśmy na zakupach tz. ja, Anielka i moja przyjaciółka która była przy porodzie ostatnio raz jechałam na Malte w sobotę normalnie nie ma miejsc parkingowych
Obkupiłam siebie i Anielkę kupiłyśmy tak bez okazji prezenty dla tż i tż chrześniaka o kwocie którą zostawiłam nie wspomnę no ale mało też nie kupiłam.
Dla Małej: kurteczkę, czapkę i szalik, 2 pary spodenek, 2 sweterki, 3 bluzki z długim rękawem, 3 pary śpiochów/pajaców, 4 pary skarpetek.
Dla siebie 2 pary spodni, kurtkę, 3 sweterki i buty,
Dla tż poduszkę i kubek A dla chrześniaka 4 koszulki z długim rękawem
Wszyscy zadowoleni i szkoda że wszystko takie drogie bo bym częściej mogła jeździć na takie zakupy

Jak po szczepieniu nie będzie źle to na dniach jedziemy na basen
(
za piękną wagę i wzrost
za udane zakupy. Ja też muszę się wybrać po jakieś cieplejsze ciuszki dla siebie i Nastuni.

Cytat:
Napisane przez monnagiovanna Pokaż wiadomość
Tak, bardzo szybko, obcinam, a i tak mały jest wiecznie podrapany.

A my dzisiaj kończymy 5 miesięcy
Ja mojej bardzo często obcinam(przynajmniej 2razy w tyg) a dzisiaj sie tak zadrapała na czole, że krew poleciała.

Za skonczone 5 miesięcy. Moja też niedługo tyle kończy. Jak ten czas szybko leci...niedawno ją rodziłam

Cytat:
Napisane przez despa Pokaż wiadomość
akcja żółtko zakończona sukcesem

---------- Dopisano o 17:26 ---------- Poprzedni post napisano o 17:09 ----------

Cytat:
Napisane przez Tasia34 Pokaż wiadomość

Hello
My dziś po szczepieniu. Oczywiście w największy deszcz szliśmy do przychodni Kalosze z Carrefoura baaaardzo się przydały i sprawdziły! Kałuże gigantyczne, w zwykłych butach miałabym całe mokre nogi.
Krzyś waży 7500 gr - myślałam, że więcej będzie, ale pediatra powiedziała, że bardzo dobrze waży, i "dobrze, że zwolnił" Przez 7 tygodni przybyło Mu tylko 750 gr (porównuję z 300 gr/tydz wcześniej ). Ale jak dobrze, to dobrze
A zmierzyła Go nie prostując nóżek, bez sensu.
I został pochwalony, że taki grzeczny i dzielny - w ogóle nie zapłakał przy zastrzyku Podczas ukłucia tylko pisnął troszkę i tyle, mój kochany Mężczyzna

Pytałam o roszerzanie diety - mogę wprowadzać słoiczki powoli, marchewkę itp., a dopiero potem gluten (?). Podobno są też słoiczki z warzywami i glutenem, np. z jakąś kaszką? Bardziej jako poznawanie smaków mam dawać, nie, że dokarmianie.

W drodze powrotnej poszliśmy jeszcze do Tesco; melduję, że promocji na Pampersy żadnej nie ma

No i czytam Was, jestem daleko w tyle.
za szczepienie. Masz bardzo dzielnego mężczyznę Ja z mojej też tak dumna jestem jak nie płacze na szczepieniu. Mam nadzieję, że też usłyszę, że Nastunia zwolniła z przybieraniem, bo mój kręgosłup już ma się średnio

Co do rozszerzania diety to zastanawiam się czy nie wprowadzić trochę wcześniej warzywek i owockówtzn za miesiąc, jak będzie miała 5 i pół miesiąca? Bo Nastusia zaczęła mi jeść co 1,5h w ciągu dnia, a jak my jemy to zachowuje się jakby też chciała. Co myślicie o tym?